Spray; Perfect Pearl

Ett utmärkt sett att tillföra färg eller glitter på sina alster är att använda någon av de sprayfärgerna som finns på marknaden. Hos InkyWings hittar du Glimmer Mist från Tattered Angels men även Perfect Pearl och Distress Ink som du kan skapa egna sprayer av.Idag har jag gjort några påskkort där jag använt Perfect Pearls från Ranger. Perfect Pearls köper man i pulverform i små burkar.För att kunna använda det som sprayfärg behöver man en liten sprayflaska, typ mini mister, och vatten. Pulvret är drygt så blanda försiktigt.
Om vi tittar på bilden ovanför så ser vi att sprayfärgen inte är så färgstarkt utan det som framträder är främst glittereffekten. Så vill man ha glitter med dämpad färg är Perfect Pearl något för dig. En annan fördel är att du själv kan styra färg- och glitterstyrkan på din spray eftersom du blandar dig själv plus att Perfect Pearls finns i många härliga färger.Här är tre härligt färgglada påskkort. På dessa kort har jag använt Perfect Pearls som en glittereffekt.Jag har sprayat hela kortet med lite glitter men även gjort varsin koncentrerad sprayning på mina härliga små pappersrosor. Jag har använt mig av färgnyansen Perfect Pearl, som ger ett fint vitaktigt glitter.Jag har även lekt med de roliga alkoinksen för att skapa matchande papper till mina kort. Det häftiga bandet är det breda WEB.Slutligen så har jag färglagt stämpeln "Kanina" med hjälp av Le Plume-pennorna. Ovanpå motivet har jag sprayat Perfect Pearl men det härliga glittret kommer inte till sin rätt på fotot.

Imorgon tittar vi vidare på ett annat sprayfärgsalternativ.

Glöm inte Påsk-cropen! 6-19 april

Kom och häng med oss och tävla under påsk!
Du har hela två veckor på dig att färdigställa dina bidrag och ladda upp dom i vårt tävlingsforum.

http://inkywings.forum24.se/

Du måste registrera dig för att kunna ladda upp och skriva i forumet.

Det finns ett enda krav som gäller för ALLA tävlingarna som kommer presenteras (utöver det som gäller för varje utmaning i sig) och det är följande:

* Minst en stämpel från InkyWings omonterade linje skall finnas på bidraget! *
(både motiv och text är ok!) Gäller både för LO och KORT alltså!

Hoppas många av er där ute vill vara med och tävla med oss.
Vinster i varje utmaning - dessa presenteras i samband med att utmaningarna släpps den 6 april.

Dags att bekänna färg

Den här veckan kommer handla om färg, i mängder. Alla har vi vår stil, vare sig vi är scrappare eller kortmakare. Vi kan beundra andras alster hur mycket som helst men när det kommer till en själv så håller man sig ändå till sitt "säkra" område. Så är det i alla fall för mig. Jag kan sitta hur länge som helst och beundra allt vintage och shabby chic men när jag själv sätter mig ner för att skapa så får jag bara inte till det, det är liksom inte jag. Jag har funnit att jag trivs bäst med färg, riktigt klara kitchiga röda, cerisa, gula och turkosa färger. För även om dämpat, dovt och lite lätt trasigt har sin charm så visst hajar man till lite extra när man ser ett riktigt färgglatt kort eller Lo?

För att inviga veckan har till och med jag gått lite utanför min "comfort zone" när det gäller färg. Min regel är oftast massor med färg men en i taget. Det vill säga gärna gult, rött och turkost, men på tre olika Lo'er. Som ni kommer se under veckan så blandar jag faktiskt oftast max två olika färger på mina alster, om vi räknar bort vitt och svart. Men för er skull har jag skapat två kort med lite mer färg än så.
Här har jag arbetat med spillpapper, Glimmer Mist, Distress Crackle Paint, band, Dew Drops samt Thickers.Här ser vi i detalj hur den härliga Distress Crackle Painten ser ut. För att framhäva krackeleringen har jag med hjälp av en svamp gnuggat in Distress refill av samma färg (Broken China)  i skårorna efter det att färgen torkat.

Imorgon och några dagar framåt kommer vi att titta lite närmare på de olika sprayfärgsalternativen som InkyWings saluför. Vi får inte heller glömma bort att påsken närmar sig med stormsteg och framåt helgen kommer jag dela med mig av en del påskpyssel vi kan engagera våra barn i. På återseende. Kram Susanne.

Grundkurs i stämpling

För er som aldrig provat på att stämpla ska jag försöka förklara lite grundläggande termer och hur man gör och vad man behöver för saker för att komma igång.

Vad är då en stämpel?

Det finns olika sorters stämplar men i grunden är det ett mönster som upphöjts på ett material så att man med hjälp av lite färg ska kunna göra avtryck på saker.

De olika sorters stämplarna som finns är:

Gummistämplar

Stämpelmaterialet är i gummi.

De säljs i två varianter monterade och omonterade även kallade UM som i unmounted och som betyder omonterad på engelska.De monterade stämplarna (den till vänster på bilden) är monterade på en träkloss och färdiga att använda.

Om man köper en omonterad stämpel får man bara själva stämpeln och inget annat. Dessa behöver man själv montera på något sätt för att kunna använda dem. Omonterade stämplar kostar mindre än monterade stämplar.

ClearstampsClearstamps är en omonterad stämpel men den är gjord i ett genomskinligt material så att man kan se igenom den när man stämplar och på så sätt lättare kan få motivet där man vill på pappret.

MagnetstämplarMagnetstämplar är gummistämplar monterade på en magnet.

Man har då ett speciellt handtag av stål man monterar dem på.

FoamstampsFoamstamps är stämplar tillverkade i skumplast. Dessa använder man främst akrylfärg till att stämpla med.


Montering av omonterade stämplar

Gemensamt för clearstamps och omonterade stämplar är att de måste monteras för att man ska kunna stämpla med dem.Då behöver man ett akrylblock i en lämplig storlek. Olika akrylblock och monteringstillbehör hittar du
här.

Fördelen med att använda en akrylkloss är att du kan se igenom den och på så sätt är det lättare att få motivet där man vill ha det på pappret.

Det finns det två olika produkter man kan använda för att fästa stämplarna på akrylklossen. Dessa är EZ-mount och Tack n' Peel.

Om du använder clearstamps så är de klistriga på ena sidan och fäster direkt på akrylklossen. Så inget monterinssystem behövs i detta fall.

EZ-mountEZ-mount är ett tjockare lager med skumplast som är fjädrande och klistrigt på båda sidor.

Den ena sidan fäster man på baksidan av den omonterade stämpeln. Sedan klipper du runt skumplasten efter formen på stämpeln.

Den andra sidan av EZ-mountet är också klistrig så den kan fästas på akrylklossen. Du kan ta av och på stämpeln från akrylklossen och förvara stämplarna utan att ha dem monterade på klossen.

Tack n'PeelDet här materialet är ett klibbigt geléliknande material som du fäster direkt på akrylklossen och låter det sitta där till skillnad från EZ-mounten där materialet satt kvar på själva stämpeln.

Den andra klibbiga sidan fäster du den omonterade stämpeln på och vips så är stämpeln monterad på klossen.

Du kan ta av och på stämpeln hur många gånger du vill. Slutar den vara klibbig är det bara att torka av den med vatten och så blir den klibbig igen.

Fördelen med det här systemet är att du endast behöver ha en bit på akrylklossen så det är betydligt billigare och du slipper montera varenda stämpel.

EZ-mounten måste du fästa på varje stämpel och låta den sitta kvar där. På så sätt går det åt mer EZ-mount.


Att stämpla
Det du behöver för att komma igång är:

En stämpel
En akrylkloss och ett monteringssystem om stämpeln är omonterad
En stämpeldyna
Ett lämpligt papper att stämpla på

Stämpeldynor

Det finns hur många olika sorters stämpeldynor som helst att välja mellan. Det man behöver fundera på innan man köper en är vad vill jag göra med den.

Jag rekommenderar att man köper en svart dyna till att börja med. Om man tänker måla motiven med akvarellfärger eller distresser ska du använda en vattenfast dyna som tex Memories.

Vill du måla med Promarker pennor och skugga med MCP-tekniken ska du istället välja en vattenlöslig dyna såsom tex Adirondack.

Om du inte alls vill färglägga ditt motiv så köp en dyna och en färg du tycker om.När du köpt en omonterad stämpel så börja alltid med att klippa bort överflödigt gummi. Klipp så nära motivet som möjligt för att inte få stämpelfärg och fula kanter utanför motivet.Jag har Tack n' Peel redan monterat på min akrylkloss så allt jag behöver göra är att lägga baksidan av stämpeln mot det klistriga Tack n' Peel materialet. Nu sitter stämpeln fast på akrylklossen.Sedan tar jag stämpeldynan och duttar den över stämpeln tills det syns att hela stämpeln är jämnt täckt med stämpelfärg.

Ibland kan det komma färg på stämpeln där man inte vill ha färg. Risken är att detta kommer att tryckas av på pappret och bli en stor ful fläck som man inte vill ha. Om du ser att det har hamnat färg på stämpeln där det inte ska vara färg så ta bort det med en tops eller en bit papper innan du stämplar motivet.Vänd stämpeln mot pappret och tryck ner den mot pappret. Det är viktigt att du trycker ner den rakt mot pappret och inte gnuggar runt med stämpeln för då blir avtrycket suddigt.

Tryck lite utmed stämpeln för att vara säker på att det kommer färg på hela motivet på pappret.Lyft upp akrylblocket rakt från pappret. Gnugga ej runt det på pappret.

Nu har du lyckats göra ditt första stämplade motiv.

Lycka till med att stämpla!

/Ann-Louice


BollblommaDenna underbara bollblomma i passande pastelliga vårfärger pryder nu min scraphörna.
Stommen till blomman är en rund styrolitkula.

Jag har gjort många likadana blommor och stuckit in stjälkarna i kulan.

Blommorna är gjorda efter samma princip som blåsipporna i det 
här inlägget.

Jag har även här använt mig av stämpel julsångsbakgrund. Den passar lika bra på vårblommor som på julkort.Så här fina blev de i närbild.

Jag hoppas att jag lyckats förmedla lite vårkänslor till er också.

/ Ann-Louice

Påsk- och pingstliljaVi fortsätter lite på påsk och vår temat. Jag blev så inspirerad av det varma vårvädret vi har haft så det blev två tredimensionella liljor.
Själva blomman är utstansad med en stans från MCGill som heter Star flower. Blomman är målad med gul promarker penna på båda sidorna.

Mittpartiet är gjort av en utstansad medium retro flower blomma som även den är målad med gul promarker penna på båda sidor.

Båda blommorna är sprayade med Glimmer mist Gold för att få en härlig lyster.

Montera ihop blomman med en gul pärla, medium retro blomman, Star flower blomman och avsluta med att montera ihop blomman med en grön pärla.

Ta lite lim i retroblomman och vik ihop den. Håll ihop tills den stelnat så den behåller formen.Blomman är gjord på samma sätt som snödroppen som jag visat tidigare. Den kan du se
här.
Själva blomman är utstansad med en stans från MCGill som heter Star flower.

Mittpartiet har jag gjort genom att klippa ut en lite ojämn cirkel och färglagt den på båda sidor med en gul och en röd promarker penna. Kanterna är chalkade med fluid chalk chestnut roan.

Montera ihop blomman med en gul pärla, den lilla målade cirkeln, Star flower blomman och avsluta med att montera ihop blomman med en grön pärla.Även denna blomma är gjord efter samma princip somsnödroppen som jag visat tidigare. Den kan du se här.

Lycka till!

/Ann-Louice

En blomma till digJag har gjort ett kort i samma våriga färgglada stil som bannern till den här bloggen.  Det här kortet gör mig riktigt glad när jag tittar på det.

Jag har skapat ett landskap av mönstrat papper. Ett blått till himmel och ett grönt till det böljande landskapet.

Textstämpeln är en stämpel från InkyWings som du kan hitta
här
Påsk- och pingstliljorna har jag skapat genom att stansa ut en blomma med stansen Star Flower från McGill. Blomman till påskliljan är målad på båda sidor med en gul promarker penna.

Jag vek till kanterna på blomman så den skulle bli lite mer levande.

För att göra mittenpartiet på blomman har jag gjort en remsa i vitt papper som är 6mm x 11 cm.

Jag har dragit med en sax på ena långsidan för att få en uppruggad kant.

Jag målade remsan på båda sidor med en gul promarker penna. Sedan rullade jag ihop remsan till en rulle och satte ihop den med en bit dubbelhäftande tape.

När jag gjorde pingstliljan avslutade jag med att måla den uppruggade kanten med en röd promarker penna på utsidan.

Slutligen tog jag en liten limklick och monterade fast mittendelen på den utstansade blomman.

Stjälkarna är gjorda av en grön metalltråd.


Nyheter v.13

Banner IW Nyhetsbrev


Vecka 13

Milde himmel vad tiden går.
Veckorna före och efter mässan i Göteborg flög iväg, men nu börjar jag komma ikapp mig själv igen känner jag. :-)

Dags för lite nyheter från InkyWings, för visst händer det saker hela tiden!

******************************** 

NYHETER:
Det har kommit hem fler scalloped-stansar och även vanliga runda stansar i motsvarande storlekar. Shopen är precis uppdaterad!


Jag har fått hem distress-dynor + refiller. Tyvärr bara hälften av färgerna på dynorna, men nästan alla refiller finns hemma. Resterande dynor skall komma dom med, men var restade för tillfället.


Det finns gott om Glimmer Mist i shopen, och det är även påfyllt med Perfect Pearls för den som vill blanda egen glitter-mist. PP (Perfect Pearls) passar utmärkt att blanda ihop med lite distress ink + vatten för att få mer färg. (spana in Tim Holtz blogg för massor av spännande tips på den fronten!)


Det har även kommit hem fler av Tim Holtz EZ-monterade stämplar, och ännu fler kommer att trilla in framöver.


På band-fronten är det fullpackat i mina häng-rännor här i ladugården. Band i långa rader och i all sköns färger. ;-) Allt finns i shopen fast jag kan lova att bilderna på nätet gör tyvärr inte banden rättvisa - dom är mycket finare i verkligheten! :-)


Alla Tim Holtz Stickles finns hemma. Dom är inte glittriga, utan mer "färgiga". Det sägs att det är krossat glas i och det ger det är ruffiga utseendet som Tim Holtz bara är bäst på!


Pappersblommorna som kom hem innan Göteborgsmässan är nästan helt slut och en ny laddning är beställd och väntas hem om ca 3-4 veckor! Förhoppningsvis lagom till Avesta-mässan.


Ett nytt stämpelmärke är på väg hem - *The Greeting Farm* helt ursöta stämplar. Troligtvis i shopen inom ett par veckor.

Fler stämpelmärken är på G, vad det blir får ni hålla utkik efter! :-)


InkyWings släpper oxå nya stämplar lagom till Avesta-mässan. Dessa är just nyligen "ark-satta" och skall iväg på produktion. Spännande värre. Det är måååånga, så troligen blir det två stämpelsläpp här under våren! Jag kan utlova lite stora texter, lite natur och något riktigt "hjärtligt". :-) (och massa annat)


********************************

LAGERÖPPET:
Torsdag 2 april kl. 18-20
Söndag 19 april kl. 13-17

Möjlighet att pyssla finns båda dagarna till en kostnad av 50:-. Du kan då sitta fram till kl. 21.00 på torsdagen om du vill och. Fika och lån av verktyg och stansar ingår! (Anmälan krävs)

********************************

KURSER:
Det finns platser kvar på flera av kvarvarande kurser under våren!

********************************

FREDAGAR = STUDIEDAGAR
Jag påminner igen om mina fredagar...

Under våren kommer jag ägna dom flesta fredagar åt att studera! :-)
Jag läser den populära kursen "Digital Bildbehandling" på distans på högskolan.
Jag har valt att ta det på fredagarna eftersom det ändå är ganska lugnt här på lagret då och det mesta är packat och avklarat sedan tidigare i veckan. Så om du inte får svar på e-mail på stört under fredagar så vet du vad det beror på! :-) 

********************************

DESIGN TEAMET:
Tyvärr har jag en ledsam nyhet här.
Chruss har lämnat design teamet pga att livet inte riktigt har gått ihop den senaste tiden. Något som vi andra så klart tycker är oerhört tråkigt, men med full förståelse för livet och familjen måste komma i första hand. En stor KRAM från oss alla så hoppas vi att du hittar tillbaka till pysselglädjen snart igen. :-)

********************************


/Lisa
InkyWings Motivstämplar
http://www.inkywings.com/


Glad PåskÄven jag har gjort ett påsk kort. Det var verkligen roligt att jobba med en annan färg än vad jag vanligtvis brukar använda. Gult är inte fult, det är ganska fint.

Jag har använt mig av en kaninstämpel med påsklijor som jag färglagt med promarker pennor och skuggat med MCP teknik.Pappersrosorna är bara för underbara. Här har jag satt dem i mitten av en annan blomma.

Pappersrosorna har en stjälk när man köper dem. Stjälken på rosen har jag snurrat runt min syl / paper pierce till en spiral och låtit den bli en dekoration i sig.

/ Ann-Louice

Mia S - Gäst DT

Egentligen skulle Mia varit ut redan i Februari månad som gäst-DT, men tiden räcker inte till ibland så här kommer nu hennes härliga bidrag. Mia var en av dom som vann en gäst-DT månad under jullovstävlingen.  GRATTIS MIA!


Lite kort om mig!  
Mia heter jag och på nätet finner man mig under nicket MiaS. Jag bor en bit utanför Göteborg med sambo och två barn. Första gången jag gjorde kort var till julen 2000 efter jag hittat ett julkortskit på Panduro. Nästa gång var när jag slösurfade på nätet i slutet av 2004, googlade på scrapbooking och WOW vad mycket jag fick att titta på. Tog mod till mig våren 2005 och började scrappa och sen kom kortmakeriet in ganska omgående. Har man redan papper så varför inte göra grattiskort. Stämplar inhandlades och sen var det kört, jag blev förälskad. Om du frågar mig om jag är en scrappare eller kortmakare så blir svaret både och.  


I love you - Ett alla hjärtans dag kort med den söta lilla grodan. Det mönstrade pappret har fått sig en dusch med glimmer mist gold, syns tyvärr inte så bra på fotot.  


Grattis - En söt liten ängel förgyller detta kort. I blommorna har jag hällt på 3d-lack och sedan hällt i små små lila pärlor.  
 


Slutligen vill jag tacka dig Lisa för förtroendet att vara Gäst-DT!
Stort tack även för ett jättefint paket, lovar att göra massa kul kort framöver :-)  
mvh MiaS

Påskkort

Vi avslutar veckan precis som vi började den; med Angie B´s härliga påskstämplar, vårfärger och sparsamt med mönsterpapper och dekorationer!

Angie B stämpeln "
Katt på kvast", färglagd med Promarkers och MCP. Det mönstrade pappret är från 7 gypsies (med matchande fram- och baksida), kortstommen är av cremevit cardstock och fotomattorna av svart cardstock.

Mina favoriter Dew Drops Golden.

Stämpelmotivet är utklippt och sedan fastsatt med 3d-kuddar.

Hoppas ni fått mycket av härlig påsk- och vårinspiration under veckan!

Syns snart igen!

Kram Åsa

PS. Glöm nu inte att hänga med på Påskcropen!!! Massor av roliga tävlingar väntar... ;0)

Fjärilar

Även om solen inte är lika värmande idag så fortsätter vi på det härliga vårtemat ändå! Idag har jag använt mig av Lisas fjärilstämpel för att få den rätta vårkänslan.

Kortet är gjort i 10x15 och är gjort av
cremevit cardstock, mönstrat papper från 7 gypsies, tyll, pärltråd, fjärilsstämpel och textstämpeln "Vänskap är en gåva".

För att göra fjärilen har jag första stämplat den på cremevit cardstock och fyllt i med Promarker pennan Mustard. Sedan har jag stämplat den på gul cardstock och fyllt i med Promarker pennan Gold. Sedan har jag limmat ihop dom i mitten, vikt upp vingarna samt satt fast brun pärltråd som antenner, för att slutligen sätta fast den på kortet!
Enkelt men effektfullt!

Kram Åsa

Påsk-crop 6-19 april i tävlingsforumet!

Kom och häng med oss och tävla under påsk!
Du har hela två veckor på dig att färdigställa dina bidrag och ladda upp dom i vårt tävlingsforum.

http://inkywings.forum24.se/

Du måste registrera dig för att kunna ladda upp och skriva i forumet.

Det finns ett enda krav som gäller för ALLA tävlingarna som kommer presenteras (utöver det som gäller för varje utmaning i sig) och det är följande:

* Minst en stämpel från InkyWings omonterade linje skall finnas på bidraget! *
(både motiv och text är ok!) Gäller både för LO och KORT alltså!

Hoppas många av er där ute vill vara med och tävla med oss.
Vinster i varje utmaning - dessa presenteras i samband med att utmaningarna släpps den 6 april.

En liten glimt från Göteborgsmässan

Jag smiter in här i bloggen med ett par bilder från mässan i Göteborg den 7-8 mars.

Så här såg det ut hos InkyWings.


Fotat av Lisa innan mässan öppnar på lördagen.


Susanne, Lisa och Åsa lyckas fastna i Ingrids kamera på Söndagen. ;-)
(har friskt snott bilden från Ingrid... tack Ingrid! ;-) )

I montern under hela helgen var det alltså Jag, Susanne, Åsa och Ingrid. Även Ingrids dotter Lovisa var med oss nästan hela Lördagen när det var som mest att göra. Mycket uppskattat med så bra och proffsig hjälp. Tack Tjejer!

Nästa mässa du kan träffa InkyWings på är i Avesta sista helgen i April.
Avesta (mässa+träff) 25-26 April, info=
http://kortochscrapmassa.blogspot.com

Påskpåse

Tiden går fort och det står inte på förens det är påsk och påsk innebär påskgodis! Men istället för påskägg har jag valt att använda mig utav påsar. Jag gjorde en hel bunt med sådana till jul och det var väldigt uppskattat, så jag tänkte göra likadana nu. Men om jag ska hinna klart dom alla lär jag sätta fart nu ;0)

Jag har använt mig av de bruna papperspåsarna som finns i
butiken, mönstrat papper är från Memory Keepers, orange cardstock, gula och blå/gråa minirosor, retrostansarna Medium och Large, öljetter, Dew Drops Goldenberry, tyll, 3d-lack och den fina stämpeln Ängladocka, färglagd med Promarkers och MCP.

Baksidan av påsen är dekorerad med samma papper som framsidan, min personliga stämpel och band. Bården på locket är gjord med Fiskars Treadwater Punch, snart åter i butiken. Scalloped cirklarna bakom stämpeln är utstansade med Marvy stansar.

En detaljbild på dekorationerna.

Nu ska jag passa på att njuta av den sköna vårsolen. Ses imorgon igen!

Kram Åsa


Falsk akvarell

Jag fortsätter på vårtemat både vad gäller stämpelmotiv och valet av färger. Idag tänkte jag använda mig av falsk akvarell tillsammans med några av Tim Holtz stämplarna som Lisa säljer i butiken. När jag gör falsk akvarell använder jag mig av Le Plume pennorna, som går att använda både till att färglägga stämpel motiv med (på ungefär samma sätt som de populäraTombow pennorna) och till att färglägga direkt på stämpeln. Passa på att skynda till butiken, för nu har Lisa ett specialerbjudande20 kr pennan (ord.pris 25 kr/st). Det jag gillar med pennorna är de två uddarna, där den lilla är lämplig till att skriva eller "doodla" med.

Jag har använt mig av Tim Holtz stämpel från arket Natures Moments CMS 001, Le Plume pennorna: NO 12 grey, NO 68 daffodil yellow och NO 96 jungle green, Judi Kins Extra Fine Mist Spritzer (fylld med vatten) och baksidan på ett vanligt vitt cardstock.

Jag börjar med att färglägga "bollarna" med den gråa pennan. Använd den breda sidan på pennan, penseludden.

Sedan fyller jag på lite "slarvigt"  med den gula pennan ovanpå. Detta för att få lite färgskiftningar i motivet. Glöm inte att rita med den gula pennan på ett spillpapper efteråt så att inte den gråa färgen stannar kvar på udden.

Avslutningsvis målar jag med den gröna på stjälkarna.

När färgläggningen är klar sprutar jag med mistern, ungefär två tre gånger, lite på håll för att fukta stämpeln.

Vänta gärna en liten stund innan du stämplar så att du ser att färgerna verkligen smälter i varandra.

Sedan är det bara att stämpla på pappret och göra ett kort av motivet!


Så här blev kortet när det blev klart. Jag har fortsatt på samma tema som igår då jag endast använder mig av cardstock.

Här har jag använt mig av två andra Tim Holtz stämplar, från samma ark. Jag har maskat ihop motiven, där jag stämplat texten med en svart vattenfast stämpeldyna, Staz On, och sedan stämplat med kvistarna som falsk akvarell, precis som ovan.

Hoppas nu ni riktigt känner hur skoj det kan vara med Le Plume pennorna och att göra Falsk akvarell! ;0)

Kram Åsa

Vår!

Igår mös jag i den härliga vårsolen och lyssnade på takdroppet och drömde mig bort i min längtan efter sommaren. Även fast vi har flera dm snö kvar så infann sig den riktiga vårkänslan för första gången. Denna känsla kommer att inspirera min DT vecka här då den kommer att gå i vårens tecken :0)
Vår för mig är färgglatt och jag börjar veckan med några härliga påskmotiv från Angie B.

Under någon av mina återkommande bloggrundor blev jag inspirerad av att utesluta de mönstrade pappren och bara använda mig av cardstock. Vilket passar sig extra bra just nu när Lisa fått in massor av nya härliga färger i
ebutiken!
Som ni ser så har jag utgått från samma skiss när jag gjort korten.

Här har jag använt stämpelmotivet Häxa med kvast och färglagt med Promarkers och MCP-tekniken. Sedan har jag stämplat texten med magnetstämplar och dekorerat med de härliga Dew drops silver. Kortet är gjort i formatet 15x15.

Här har jag använt mig av motivet Häxor i ruta, också färglagda med Promarkers och MCP. Jag tycker att Promarkers ger den bästa effekten när jag vill ha färgstarka och glada motiv! Här är kortet gjort i formatet 10x15 cm.

En närbild på de fina Dew dropsen.

Hoppas ni fått en injektion vår nu och att ni hänger med resten av veckan!

Kram Åsa

Gäst-DT

Då var det dags att presentera ytterligare en Gäst-DT. En plats vunnen i den stora jullovstävlingen.

Jag var jätteduktig och kopierade över filerna så jag kunde ta med dom in till den bärbara datorn och sitta med ett halft öga på melodifestivalen och ett halft på datorn ungefär.... tills jag inser att jag missat att kopiera över dom filer som jag först hade tänkt att presentera... suck. Nåja, jag har några fler att välja på så det blir lite bakvänd ordning här, jag tror inte ni misstycker. ;-)

Gäst-DT plats för Februari vanns av Anna Nilson (Scrap) och Mia S (Kort)
Gäst-DT plats för Mars vanns av Marie Asklund (Scrap) och Jenny Åhlund (kort).

Anna är presenterad med ett par LO tidigare men jag har ett par karameller kvar att bjuda på, dessa filer blev dock kvar ute i jobbdatorn.... så då tänkte jag ta fram Mias kort... och inser att dessa oxå är kvar i andra datorn. *hm*
Så då går vi raskt över till Mars-tjejerna istället och jag fiskar upp Marie Asklunds alster!
GRATTIS MARIE till en Gäst-DT plats!

*****************************************************

Jag hade sån tur att jag vann en gäst-DT månad och hem i brevlådan kom ett underbart paket i romantikens tecken med papper från  7gypsies, band, minipärlor, rosor, stickles, stämplar, chipboardformer etc.
Rött, beige och brunt blir så fint ihop! Jag ville göra två LOs i lite olika stil. Jag gjorde "Sara slappar" först och den blev lite mer stilren, och sedan gjorde jag en mer Shabby Chic-LO, "Ögon som glittrar". På den har jag distressat, chalkat, rivit, och knöglat papper. På de underbara minirosorna och de stämplade hjärtana har jag tagit stickles - Vintage Photo - för att det skall glimma lite om LOn. Jag har lagt till egna bokstäver, annars hittar ni allt material hos InkyWings. Sedan lockade verkligen materialet till att göra ett romantiskt kort och där använde jag röda minirosor som jag sedan tog minipärlor på.Tack Lisa för att jag fick skapa med det här underbara paketet!

/Marie - MissMian


Två snabba kort

Pysslade ihop två snabba kort igår kväll. Det gick snabbt eftersom jag redan från början hade tänkt ut hur jag ville ha dem och plockat fram allt material. Jag utgick från de läckra nätbanden och valde papper som passade i färg. Sen lite blommor, minirosor, olika dekorationer, egengjorda pins och biljetter. Det blev två "bra-att-ha-i-lådan-kort" :)Närbild på min ena dekoration (se tidigare inlägg) och biljetten (stämpel från Inkywings egen kollektion).En pin som jag knutit ett band runt. Miniros med en klick liquid pearl på.Det andra kortet är nästan likadant, men i annan färgställning. Utgick även här från nätbandet när jag valde papper och färg på blommorna.Närbild på minirosorna, varav den bruna är fastsatt på en pin och en beadcap.Små söta charms finns i flera sorter i
butiken. Här en stjärna där det står "just for you".


Till små hemliga saker

Idag vill jag visa en liten låda av metall som jag klätt med papper (återigen från spillpapperslådan) och dekorerat med grungeboard, blommor och ett par av mina egengjorda pins. I lådan finns det plats för små hemliga saker :)


Grungeboard Minis är jättesöta och väldigt användbara! Här har jag färgat in dem med en bronsfärgad stämpeldyna och sen lagt ett lager 3D-lack ovanpå.Här är en av mina pins som jag visade häromdagen.Ytterligare en egengjord pin.Nu blir det paus ett par dagar för min del, eftersom jag åker till mässan i Göteborg. Vi kanske ses i Inkywings monter?

En blivande fotograf?

Idag vill jag inspirera med en layout om min lilla dotter, som kanske är blivande fotograf? Blivande scrappare är hon i alla fall, hon sitter gärna med och pysslar :)Återigen har jag rotat runt i spillpapperslådan och plockat bitar som kunde passa bra ihop. Skalpellen fick skära ut lite bladrankor. Det finns massor av vackra mönstrade papper som man kan klippa/skära ut dekorationer ur!

I näbben på fågeln har jag satt en liten utskuren kvist och även en beadcap med en dew drop i mitten.Making memories Tiny alphastickers till rubriken.I mitten av den vaniljfärgade blomman har jag lagt en droppe 3D-lack och sen hällt på minipärlor. Så roliga att experimentera med och de finns i många härliga färger! Här färgen gun metal. Ni ser också en ticket från Inkywings egen stämpelkollektion och lite pärlfloss.Ytterligare en närbild på dekorationerna (och dotterns favoritdocka)Och sist, men inte minst, en bild på en av mina egengjorda pins. Den fick liksom bli pricken över i.Nästa gång blir det ett litet alterprojekt :)


Egengjorda pins och lite annat smått och gott

Det finns jättesöta pins att köpa och använda som dekorationer på sina alster, men med lite fantasi, några ögonpins, metalldekorationer och minirosor eller vad du nu kan hitta på, så kan du göra egna pins som passar just dina kreationer. Här är några exempel på vad jag lekt fram med material från butiken. Jag får nog utfärda en liten varning dock - det är svårt att sluta när man väl börjat göra egna dekorationer! Det är så roligt och det ena leder hela tiden till det andra :)

Här är pins som jag gjort med minirosor ovanpå en beadcap. Själva pinnen har jag bara trätt genom beadcapen. På den rosa rosen har jag sen strukit ut lite liquid pearls på kanterna. På pinnen i mitten har jag klistrat en dew drop.Här är några andra exempel. Jag har trätt pärlor och sen lindat rosorna runt pinnen. Rosorna sitter ju på en tunn ståltråd som jag i vanliga fall brukar knipsa bort. Här behövdes den istället för att sätta fast rosen. Den lilla nyckeln har jag trätt på blommans ståltråd. Pärlorna är sen limmade med lite Scrappy Glue.Här är några andra dekorationer, som kan passa i mitten av blommor tänkte jag. Jag har limmat rosor på löv och inuti beadcaps. Lite liquid pearls på den rosa och vita rosen.Och slutligen, en enkel pin med en bit band knuten runt och ett par pins där jag trätt på olika pärlor jag hittade i mina gömmor. Som ni ser kan man hitta på precis vad som helst!Dagarna som följer kommer jag att visa några alster där jag använt mina egengjorda dekorationer.


Bröllopskort

Den här veckan tänkte jag ha lite extra fokus på detaljer, på såväl kort som layouter. Jag kommer också att använda upp en hel del spillpapper (och jag har mycket av den varan!) 

Jag älskar att lägga lite extra tid på att sätta dit just den där pärlan eller lägga 3D-lack på just den där blomman. Jag tycker om när det finns mycket att upptäcka på ett alster. Här har jag gjort ett kort till en kollega som nyligen gift sig. Jag rotade lite i spillpapperslådan, och bestämde mig för att kortet skulle gå i rosa, grönt, vitt och brunt. Kanterna har jag rivit med min kantrivare, chalkat och sen vikt till lite på olika ställen. Bandet har jag vikt som ett hjärta och fäst under en av blommorna. Massor av vackra band hittar ni i
butiken.Blommorna har fått lite glitterlim på sig, jag har duttat på med fingret så att glittret bara kan anas.Närbild på de rivna och vikta kanterna. De söta halvpärlorna heter Dew Drops, här i silvertoner, och finns såklart i butiken.I butiken finns också dessa söta små nycklar i silver. Perfekt på ett kärlekskort! Och ingen kan väl ha missat de underbara minirosorna? Jag tror att de går att använda precis var och hur som helst :)Och slutligen, en bild på hur jag 3D-lackat de små bokstäverna.Under resten av veckan blir det ännu mer detaljer och spillpapper, så kika in snart igen!

Influensa & Mässa

Två ganska olika saker som nu inträffar på samma vecka - spännande!  (eller kanske inte)

Jag däckade i influensa redan i onsdags förra veckan och ligger fortfarande med feber - vilket betyder att det är så gott som stillestånd här hos InkyWings. Idag har jag haft ovärderlig hjälp av Åsa som varit här och packat en del ordrar och botaniserat i alla kartonger med varor som trillar in inför mässan.

Från onsdag är det stängt eftersom jag börjar packa ihop inför mässan. Förhoppningsvis så är nu det mesta packat, bekräftat och postat i orderväg om det har legat här och väntat. En hel del mail är besvarade av min kära make så det bör vara hyfsat uppdaterat nu även på den fronten.

På fredag styr vi kosan mot Göteborgsmässan och håll alla tummar och tår du kan för att är i lite bättre skick än en zombie och orkar följa med på turen.

Ber om ursäkt till alla där ute som fått vänta lite extra på ordrar och svar denna gången alltså, men det har varit lite utanför min kontroll så jag inte kommit ur sängen.

Mappekort/ Foldercard

Jeg har igjen lekt meg med alkohol-blekk!
Moro å lage eget mønsterpapir :)
**********************
I have again played with the alcohol ink!
So much fun to make my own bakground paper :)

Denne gangen brukte jeg fargen Red pepper og bittelitt Pitch black.
Motivet er embosset rett på mønsterpapiret.
Teksten er billett-stempel,men jeg har maskert det :)
Spellbinders labels er brukt for å kutte ut motiv og panel bak motivet.
*********************
This time i used the Red pepper and a tinybit of Pitch black.
The motif is heat embossed directly on the bakground paper.
The text is from an ticket stamp that i have masked :)
Spellbinders labels is used to cut out the motif and the panel behind.
(Ett forferdelig dårlig bilde,gitt :/ )
Men sånn ser innsiden av kortet ut,mappekort.
Så er det plass til å putte noe på innsiden til den som får kortet :)
****************************
(A terrible pic :/ )
But this is the inside of the foldercard.
Here it is room to put something for the recipient :)
Baksiden ser slik ut :)
*********
The back of the card :)

Have a fab sunday!
Hugs from Maya :)


Mappekortet er laget sånn;
Skjær ut en kartong i 15*30
Lag en brettekant ved 10 cm snu papiret og lag en brettekant ved 6 cm.

Skjær til 2 stk 5,5*7 og lag brettekanter ved hver cm.
Brettes til trekkspill og limes på 6 cm bretten :)

Kortet brettes sammen og vips,har du ett kort med masse plass i :)

Ha en flotters søndag!
Klem fra Maya :)