Inque Boutique

Härliga, billiga stämplar kommer från Inque Boutique. Man köper bara gummit och monterar det tillfälligt direkt på akrylkloss. Om man använder en musmatta under när man stämplar så får man den svikt som behövs för att det ska bli ett bra tryck.

På dessa kort har jag använt mig av IB-stämplar, distress- och adirondackdynor. Jag har stämplat på akvarellpapper och direkt efter sprayat en eller två puffar vatten på motivet. Det gör att färgen flyter ut och man får känslan av riktig akvarell fast den är falsk. "Faux aquarelle" kallas tekniken. Ju mer vatten man sprejar ju mer flyter färgen ut. Man kan också spraya direkt på stämpeln innan man stämplar på papperet. Testa dig fram! Det är kul och blir alltid olika resultat.

image860image861image862image863

Textstämplarna är från Inkywings egen linje.

Trevlig helg,
Sara

"Upp mot solen"

Om ni inte har upptäckt Inkywings stämplar som ursprungligen kommer från Angi- B så hoppas jag att ni får upp ögonen nu! Det är en serie stämplar som InkyWings köpt upp från Angi-B när hon sålde ut alla sina stämpelmotiv och la ner företaget. InkyWings har alltså rättigheten att själv pressa och sälja dessa motiv som stämplar. Många motiv är mer traditionella motiv som paket, ballonger, brudpar mm. men det finns också en serie "kroppar" med namn som till exempel "Öppna armar", "Attityd", "Gudomlig", "Hoppet" och "Fröjd". Lyssna bara på namnen! På det här kortet har jag använt swirlad sol och "Upp mot solen". Bakgrunden är gjord med hjälp av magic mesh.

image859

/Sara

Rosa grattis!

Rosa är inte min färg brukar det heta...jag gillar det jordnära bruna och dovt gröna, men jag har märkt att det titt som tätt hamnar ett eller annat rosa klädesplagg i min garderob, och på pysselbordet olika toner av rosa Promarkerpennor. Så kan det gå! Den här kossan heter Rosa ;-) och kortet är ett rosa grattis kort. Helt enkelt är det inte att scanna ett kort med massa höga dekorationer (i det här fallet så "stenar"), men visst kan ni se kortet ändå!?

image858

Våren är på väg!
/Sara

Puss och kram

På mitt bruna "Puss och kram-kort" har jag använt bubbelplast som bakgrund. Jag duttade stämpeldynan (Fluid chalks) på en bit bubbelplast, la plasten på kortstommen och drog med min brayer över- klart!

Hjärtanen är utstansade i grungeboard och färglagda med akrylfärger. Stämpeln finns i Inkywings scrapsortiment.

image857

/Sara

Grattiskort - gutt

Et grattiskort til gutt :-)

image856

Har benyttet hÄnglar & stÄnglar stempler (gutt og sag) som jeg har fargelagt med Distress. "Grattis" stempel fra InkyWings egen linje, "totally strong" stempel fra Autumn Leaves. Swirl-overlay fra MME, mønsterpapir fra Daisy D`s. Pyntet med bølgepapp, eyelets, bånd og floss.

Ha det godt!

Beata

Blått grattis

Ett grattiskort med stämplar från Inkywings/Angi-B. Kvinnan är stämplad med Adirondack Denim direkt på mönstrat papper. Paketet är stämplad med samma dyna och jag har färglagt med en pensel och lite vatten. Eftersom Adirondacken är vattenlöslig lämnar konturerna från sig lite färg och det blir blå nyanser på paket och band. Grattiset är magnetbokstäver.

image855

/Sara

Vinter (??) hälsningar

Här på västkusten har det inte snöat på ett tag, och när det väl kommer lite vitt ner från himlen så förvandlas det till blöta pölar när det når marken. Men någonstans i landet tror jag minsann att det finns behov av vintervantar kvar! Här kommer ett kort med vinterhälsning:

image854

Häng med oss in i en ny stämpelvecka!
/Sara

Sugen på muffins?

Inför helgens fikastunder kan vi kanske få fresta med dessa läckra bakverk? Stämplarna jag har använt på korten är stor och liten muffins från Angi B/InkyWings. Den runda textstämpeln är en av många scrapstämplar som finns i den egna kollektionen.

104972-852

Här har jag maskat muffinsarna, så de ser ut att stå bakom varandra. Vill du veta hur man gör, så finns tekniken som kurs på hemsidan bland många andra tips och trix. Körsbären är lackade med ett tjockt lager Glossy Accent - en enkel, men effektfull detalj.

104972-853

Och här är ett helt gäng småmuffinsar, även dessa med lackade körsbär.

Ha en trevlig helg!

Vinterfiske

Även om det vissa dagar känns som om våren är på väg hit till Västkusten, så är det fortfarande ganska vintrigt längre norrut i vårt avlånga land. Det vet jag som precis kommit hem från Härjedalen där det var gott om snö och isen låg tjock på sjöarna. Det kan bli härliga fiskedagar för entusiasterna! Känner du någon sådan kan detta kanske vara ett passande kort att skicka till honom eller henne?

104972-851 

Collagestämpeln  heter
Fiskaren och är ett av InkyWings egna motiv. Jag har stämplat med mörkblå Memories-dyna på högblankt (glossy) papper och sen färgat in ytan med svamp och färg från Distressdyna. Stämplade sen motivet ytterligare en gång på annat papper och klippte ut poststämpeln och ordet "Fishing", som jag fäste ovanpå huvudmotivet med distanspluppar för lite extra effekt.

/Ingrid

Nyheter från Ranger!

Spana in vad som kommer från Ranger i vår! Självklart kan du beställa dessa hos InkyWings framöver. Jag har ännu inte sett information hos leverantörerna när detta finns att beställa, men jag gissar att det dyker upp inom kort!
Och så måste jag bara visa en liten snabbis om Bind it All för er som missat denna härliga maskin!
Maskinen + alla tillbehör du behöver finns hemma i lager hos InkyWings.

Snart vår?!!

Jag håller alla tummar och tår jag har för att det snart ska bli vår!

Här kommer två kort gjorda med stämplar från Penny Black och Inkywings. Visst är
vårtexten läcker!!? Färgerna är våriga och glada.

image849image850

Ha det gott!
/Sara

Glöm inte att scrappa om dig själv!

Vår gäst-DT Marie (MissMian) har gjort en LO om sig själv, och det hoppas jag ni alla tar som en påminnelse till er själva att ni ska göra detsamma! Tänk på att dom som troligen tittar i albumen om måååånga år framåt är era barn och kanske barn-barnen, och dom kommer vara väldigt nyfikna på att få veta mer om just ER och vad ni hade för er när dom var små! :-)  Jag lovar!!!

image844 
 

Tidningen Scrapbooking mm hade för ett tag sedan en BOM utmaning om att scrappa sig själv Just nu och en Jag om tio år. Jag har länge tänkt att göra de sidorna men det är konstigt hur det är med BOM LO's, de blir inte av. Men nu så! I alla fall den ena. Har planer hur den andra kommer se ut också.   Clearstämpeln Just Nu var verkligen som skapad för den LO'n! Och titta noga på utropstecknet (finns under scrapstämplar) så ser ni att det är som tre "hack" i den på sidan. Såna små detaljer gillar verkligen jag!   Sedan använde jag en clearstamp till journalingslistan som jag fyllde i med olika saker som gäller för mig just nu.  
image847På den härLO'n har jag av gummistämplarna använt "Långa hakrader" till journalingen och "En fångad sekund från livet" som dekoration. Tycker verkligen att det är passande ord eftersom det ÄR svårt att fånga de där speciella sekunderna med kameran ibland och ibland så lyckas man så bra! Sedan har jag använt en clearstamp "Notera" på flera ställen på LO'n för att förstärka att det ÄR en viktig händelse att Smilla försöker krypa!

Ha en skön vecka! /MissMian

Gratulasjonskort med Penny Black

Jeg har laget et bursdagskort til min gamle tante som fyller 80 år i neste uke :-)

image841

På dette kortet er hovedmotivet "Casual" Brush Stroke stempel fra Penny Black. Jeg har brukt MarvyBrush tusjer i fiolette og grønne farger direkte på stempelet, sprayet på litt vann med en sprayflaske og trykket på akvarellpapiret. Swirlene kommer fra Autumn Leaves, mønsterpapiret fra Diane`s Daughters, teksten er skrevet ut fra pc (det er et polsk ord og betyr "gratulerer"). Pyntet med Prima (?) blomster, QK swirler, metallpynt, blonde og glitterlim.

image842

Nærbilde av blomstene.

image839

Baksiden av kortet - den samme teknikken.

Ha en kreativ uke :-)

Beata

Teknik och idolkort

Ni har väl inte missat att vi har ett stämpelforum som heter Stämpelsnack - där tipsar vi varandra om det mesta i hobbyn, tävlingar, tekniktips, swappar m m. Välkommen in DU också!

Vi har bl a testat servettestämpling. Jag har på nedan kort stämplat med adirondack pesto på det understa lagret av en servette. Skrynklade ihop servetten och tog sedan en vit bit cardstock och smetade lim på denna. Satte dit servettebiten lite småslarvigt så att skrynklorna syntes. Jag använder fastik gummiklister men det går bra med decoupagelim eller annat lim. Monterade kortet på en grön fotomatta. Ett band och ett sk skelettlöv monterades på vänster sida och sedan grön kortstomme.
Prova ni också - det var kul!

image836
Stämpeln från InkyWings!

Grungeboarden är verkligen kul att jobba med!
På kortet nedan har jag stämplat 'Future Rock Star' och embossat i guld.
Stämpeln kommer från Inque Boutique som säljs hos InkyWings. De tre pilarna är cuttlebugdies och det är den släta varianten av grungeboard som jag sedan embossat i guld.
Kul stämpel för den som känner nån som testar till Idol eller Melodifestivalen eller är en hejare på karaoke!

image837

Ha en fortsatt trevlig helg!
Chruss

Inspiration från Anna-Lena.

Hönan Anna-Lena var förbi här och handlade och jag passade på att skicka med ett par saker som hon fick leka med. Spana in vad hon gjort för läckerheter med dessa!!!

image834

Bilen och kartan är från Tim Holtz stämpelset och tagen med "Gratulerar" är från helt nyinkomna stämpelset från tillverkarna av Ett Trykk. (finns i butiken) Ovalen med text i är Grungeboard och blomman är en chipboard.

image835

Här är en LO med ett gäng av dom Gröna Chipboarden som kan köpas i "lösvikt" (färdiga påsar) + att A-L har använt några av scrapstämplarna + en tag från ett klippark som även det kommer från producenterna av Ett Trykk. (finns i InkyWings onlinebutik!)

Ha en fortsatt härlig helg där ute och ni får gärna maila in saker ni gjort med produkter som InkyWings säljer!
[email protected] är e-mailadressen! :-)

Completely loved

Jeg har laget et lite vintage kort hvor jeg har lekt litt med Grungeboard fra Tim Holtz :-)

image833


Grungeboard er en kjekk ting å jobbe med :-) Den går bra å stanse i Cuttlebuggen, er greit å male, krakelere, embosse og mye mer. Samt er den ganske sterk og elastisk så det er mulig å strekke den og plassere akkurat som ønskelig. Produktet er hovedsakelig beregnet for oss kortmakere da det ikke er syrefritt :-)

Her har jeg brukt Grungeboard swirl som jeg har malt med Distress crackle paint i fargen Vintage Photo (begge to kan kjøpes hos InkyWings). Den er festet med 3D puter!
Jeg har drysset embossingpulver i fargen kobber rundt bildet for å lage en rammeefekt. Det samme embossingpulveret er brukt på swirlen :-).
"Loved" tekststempel kommer fra Autumn Leaves. De hvite swirlene er rub-ons.

Som hovedmotivet har jeg brukt et bilde av mine besteforeldre da de giftet seg i 1933 :-).

Ha en kreativ dag!!

Beata

Ruffigt!

Nu har jag skapat ett kort med lite 'ruffigt' uteseende.
Först använde jag China Blue crackle paint ojämnt på en kartongbit - när det torkat och crackelerat så svampade jag lite med distressen i samma färg. Stämplade den högra stämpeln från det här
setet med samma färg. Sedan kom den härliga bilen fram - den stämplade jag med adirondack och tog sedan en svamp och drog lätt på motivet i sann Tim Holtz-anda.
Avslutningsvis for jag fram med den svarta dabbersen på motivet och på den bruna kortstommen. Hittade en tag i gömmorna med en text som passade: 'I'm just sitting here wathcin' the wheels go 'round and 'round. I really love to watch them roll......'
 
image832

Ha det gott!
Chruss

Leka med lack

Ingen av er har väl missat att det finns en produkt Matte eller glossy accents från Ranger som säljs hos InkyWings, liksom även Dimensional Magic och Diamond Glaze. En produkt man kan ha kul med! Du kan lacka en del av ditt motiv, du kan lacka hela motiv som ex jordgubbar, hjärtan, blommor, du kan göra kul detaljer som snigelspår, regndroppar etc.

image831

Den här stämpeln kommer från Penny Black. Jag har målat med MCP och sedan har jag droppat på lack, lite på själva rosorna, på en del av bladen och sedan har jag från det högra nedersta bladet ''droppat'' mer lite lack - nya rosor, daggfriska från trädgården.....

Ha det bra!
Chruss

Alla hjärtans dag snart här!

Och ni som scrappar kommer säkert att föreviga det på ett eller annat vis! Här är lite hjärtlig inspiration från vår gäst-DT MissMian som har använt flera av InkyWings stämplar på sin LO!  /Lisa


image829

image830  Detaljbild

Den här gången blir det en Lo i kärlekens tecken! Vi har ju snart Alla Hjärtans dag!
Jag har gjort en lift av en Lo av Beckie Dreyer men också blivit inspirerad av en LO av Anne Perry. 
Jag använde småsnurklorna (älskar till och med namnet på dem!!) till att skapa formen av ett hjärta som jag sedan skar ut och satte lite bling på. Vid sidan av fotot har jag satt stämpeln - Mitt hjärta är ditt. Pilen som pekar på min älskade sambo kommer givetvis också från Inkywings!  Ni kan hitta alla stämplarna under Scrapstämplar.  
Ha en skön vecka! MissMianTILLÄGG FRÅN LISA:

Har dragit på mig nån förkylningsvariant och har varit lagom halvdäckad nu i helgen + att jag har ett sjukt barn så vecka 7 inleds på sporadisk halvfart när det gäller omhändertagande av ordrar mm! Jag bekräftar och svarar på e-mail mm så fort jag orkar och hinner. 

OBS!  Vecka 9 har inkyWings Stängt! = Sportlov.Uttrekkskort med hjerter

Uttrekkskort er ikke vanskelige å lage og effekten er ganske stilig, synes jeg :-)

Her har jeg brukt "Hmmm...." stempel fra Penny Black og fargelagt med Twinkling H2O. Et stykke rosa pyntepapir ble klippet med "scalloped" saks for lage den bølgete kanten.

 image827

Jeg har pyntet kortet med "Lace border", en blomst fra Prima, små plasthjerter, rub-ons og Stickles glitterlim.

image828

Tagen er stemplet med swirler fra Autumn Leaves og kantet med Distress i farge Fired Brick. "Elsker deg" er stanset ut med QK.

Ha en fin kveld :-)

Beata

Ny härlig Gäst-LO.

Hoppas ni hänger med och blir inspirerade att använda lite stämplar på era LO nu!
MissMian som är februari och mars månads gäst-DT-medlem har skapat ytterligare en härlig LO med hjälp av InkyWings scrapstämplar.

image826

Här har jag använt clearstamps till ordet bästa, ordet viktigt och till datumrutan. Datumrutan är egentligen scrapgångjärn (7811C) men jag tyckte att den var så perfekt att skriva i datumet i. Sedan har jag använt vanlig stämpel till journalingrutan (långa hakrader 7614i) och sedan har jag stämplat dit ett par småsnurklor (7314F). Gillar verkligen de där små snurklorna, man kan sätta dem nästan var som helst och de passar in!

De små skorna...

Har målat en kartongbit med akrylfärg och sedan stämplat det små babyskorna 9406G som är designade av Elisa Wall. Skurit ut en rund ''glugg'' i det svart-vita mönsterpapperet och monterat skorna under detta.
Papper och blomma är ur egen samling.

image825

Ha det gott därute!
Chruss

Tulpantider

Varför inte lämna ett tulpankort tillsammans med buketten? Här har jag använt collagemotivet Tulipa och textstämpeln Tack. Båda från InkyWings egen kollektion. Rutnätet är ett band som man sätter upp i skarvarna mellan gipsskivorna när man ska tapetsera - finns på rulle i färgaffären. Bandet är lite klistrigt på baksidan och fäster fint på papper. Det är vitt från början, men jag har färgat in det genom att dutta med stämpeldynan över. QK-detaljerna är fastsatta med brads.


104972-824

/Ingrid


Gratulasjonskort i vårlige farger

Jeg har funnet frem det søte stempelet fra "Eureka" (er å få kjøpt hos InkyWings) i dag og laget et gratulasjonskort med det :-)

Hovedmotivet er stemplet på akvarellpapir og fargelagt med MCP teknikken og Twinkling H2O. Det nydelige pyntepapiret kommer fra BasicGrey. Pyntet med Prima tekstilblomster, bling-blomster og Stickles glitterlim. Tekst fra pc.

Ha en fortsatt god søndag!!

Beata

Ask till någon du tycker om

image822

Jag hittade en sån söt mall till Silhouetten på en liten hjärtask. Den passar perfekt till att ge bort till någon man tycker om. Varför inte köpa en dyr smaskig chokladpralin och lägga i den.

Jag har dekorerat asken med stämplar från Penny Black som jag färglagt med Promarker pennor och Prismacolor pennor.

Här finns mallen till asken för att kunna skära ut den i skärmaskinen:
http://www.scrapmag.info/crafty/displayimage.php?album=10&pos=13