Julgransprydnad

Här i pysselverkstaden skapas det inte bara kort - även tändsticksaskar dekoreras och härom dagen gjorde jag denna julgransprydnad. Både den rara ängeln och stjärnorna kommer från Angi-B/InkyWings. Målade med PROmarkers och maskade sen ängeln för att kunna färga in bakgrunden med en svamp som jag duttade i Distressdynan "Weathered wood" - en härlig blågrå färg som passar till mycket. Satte till sist Stickles glitterlim på stjärnorna för att få dem att gnistra lite extra. I brist på julgran fick jag hänga pyntet i en krukväxt för att man ska kunna se hur det gör sig mot grönt! Kanten är klippt med en mönstersax.

104972-673

/Ingrid

Vintrigt "lapptäcke"

Här har jag satt samman flera små rutor med stämplade vintermotiv från InkyWings/Angi B till ett "lapptäcke". Har målat med favoritpennorna ProMarker och skuggat med Prismacolor-pennor - det är den färgläggningsmetod som jag använder mest just nu. De är verkligen roliga att jobba med. Vill du läsa mer om pennorna och få tips om hur man använder dem, så kolla in den här beskrivningen som finns i ett tidigare inlägg på bloggen.

104972-671

(Vantbården har egentligen 7 vantar, men jag har bara färgat in 5 av dem för att de skulle få plats i rutan).

Novemberhälsningar från Ingrid

Jente med julekurven


Et kort med julestempel fra hÄnglar & stÄnglar.

image670

Jenta er malt med Distress og pyntet på med Stickles glitterlim. Tekststempel fra InkyWings` egen kolleksjon.
Pyntepapir fra Cosmo Cricket, chipboard-klokke fra Heidi Swapp, Prima blomster, fern og nettingsbånd.

Ha en kreativ helg!!

Beata

Dekorerad tändsticksask

Varför inte få lite variation till kortmakeriet och dekorera en tändsticksask? Passar bra som "gå-bort-present" nu när det är som allra mörkast. På den här asken har jag använt motiv från Angi B/InkyWings. Stämplade först Fröjd på vitt papper och färglade med ProMarkers. Maskade sen motivet så att det inte skulle få färg på sig när jag tog itu med bakgrunden. Där stämplade jag Snurkla med Distressdyna och färgen Weathered Wood. Färgade bara in motivet varannan stämpling så att trycket blev en aning svagare för var gång och på så vis fick bakgrunden lite liv. Bokstäverna stämplade med magnetbokstäver från Making Memories. Dekorerade till sist detaljer och kanter med Stickles glitterlim.

104972-669

Ha en bra helg!

Ingrid

Älskade ängel!

Ett kort stämplat med ängel från Inkywings senaste släpp tillsammans med swirls som finns sen tidigare. Gillar ängeln mycket! Kortet kan mycket väl användas som julkort, men kanske ännu hellre som ett sånt där kort man tänker att man vill skicka till en vän, men som sällan blir av.

image668

Trevlig helg,
Sara

Mer julinspiration

Korttillverkningen så här års handlar ju mycket om julen och här kommer ännu ett par exempel på kort som jag gjort med stämplar som finns i InkyWings breda sortiment.

104972-667

Den här lilla igelkotten kommer från Penny Black. Jag har stämplat den på stickerspapper, färglagt med chalks och sen klippt ut den och klistrat fast den på det blå pappret. Stickerspapper är heltäckande och perfekt när man vill fästa ett målat motiv på mörk eller stämplad bakgrund. Snöflingorna har jag målat med vit Soufflé-penna. Texten Snö är från InkyWings egen kollektion.

104972-668

Både snögubbe och text är  InkyWings egna motiv. Jag har målat med de härliga tuschpennorna ProMarker i kombination med Prismacolor-pennor. Vill du ha lite tips om hur man använder dessa pennor, så finns det en bra beskrivning här. Bakgrunden är embossad med Cuttlebug.

/Ingrid

Gutt på "halmstrå"

Klarer dere å se ennå flere julekort? :-)

image667

Hovedmotivet er fra hÄnglars nye juleplate, fargelagt med Distress. Gutten sitter på "halmstrå" som i dette tilfelle ble laget av en rørpakning :-). "God jul" stempel er fra InkyWings. Hele motivet er montert på et stykke bobleplast pyntet med glitterlim men det er nok ikke så lett å se på bildet. Pyntepapir fra BasicGrey (Figgy Pudding serie). Pyntet med vellumstickers med snøkrystaller på.

Ha en kreativ kveld alle sammen!

Beata

Julekort i rødt, brunt og grønt

Nå har Lisa klart å fikse datamaskinproblemer - se innlegget under!!!

Her i huset er det nesten bare julekort som produseres :-).

image661

Dette kortet er litt i vintage-stil. "Santa and Reindeer" fra Eureka f
argelagt med Distress og akvarellfarger. På skjegget og klærne til nissen har jeg brukt 3D Liguid Applique. Tekststempel fra InkyWings. Pyntepapir fra 3ndypapir.no. Jeg har også brukt bølgepapp kantet med Distress som pynt :-). Den store snøkrystallen er skåret ut med CC, de små vellumkrystaller er fra Imagination.

image662

Gutten og sekken er fra hÄnglar & stÄnglar sin julepakke. Hovedmotivet er fargelagt med Distress og dekket med en ramme fra Hambly. Tekststempel fra InkyWings. Pyntepapir fra BasicGray med snøkrystall-overlay fra Hambly oppå. Pynt fra Prima.

Ha en fortsatt god søndag!!

Beata

Ny vecka - nya tag!

NU ÄNTLIGEN verkar allt vara ok med datorn igen. Jösses vilken pärs!!! Alltså - man är glad så länge prylarna fungerar av nån konstig anledning.

Nu är brandväggen på plats och inställd datorn åtminstonde kan utföra den normala trafiken utan att bli stoppad! (hmmm)

Så.... i morgon måndag hoppas jag verkligen att jag kan börja komma ikapp med ordrar och ett som annat. Nu är dom utskrivna iallafall och jag ställer mig det första jag gör i morgon bitti och börjar packa och bekräftar sedan när packningen är klar. (framåt eftermiddagen) Tack för att ni haft tålamod och väntat.

Ang. dom personliga stämplarna så bör dessa vara redo att skickas ut mot slutet av nästa vecka, det har varit lite försenat även på den fronten, men "slutet" av November kommer inte passeras. ;-)

Ni som spanar efter hÄnglar fortsätter att spana på hÄnglars egen sida - den där man beställer klubbkitet! Där kommer vidare info om nytt klubbkit och ev. styckeförsäljning inom kort!

Stämpla lugnt!
Lisa

Tomtar på rad

Nu börjar det bli hög tid för julkorten! Här har jag stämplat InkyWings egen Luvtomte i en frimärksram från Stampers Anonymous. Jag maskade en ruta i taget med Post It-lappar för att färga bakgrunden ljust grön med en svamp som jag duttade i en stämpeldyna. När alla rutorna var klara stämplade jag tomte och text  tre gånger och målade med tuschpenna. Barrkvistarna är utstansade.

104972-660

/Ingrid

Nu verkar det fungera igen!

Tack vare en underbar man med stor kunskap och tålamod verkar vi nu ha en dator som fungerar igen.
Liiiite knepigt att vara utan när man behöver ha tillgång till den nästan *jämt* här på jobbet!

Nåja, jag kommer kolla av konton och posta inbetalda ordrar + packa inkomna beställningar och bekräfta så mycket jag bara hinner under helgen.

Ni som väntar på vinster från Karlstads shoppinglott kommer hitta dessa i postlådan i början av nästa vecka! Nu är dom äntligen packade och färdiga för en brevlåda. 

I övrigt har jag fått hem en laddning till av Pro Markers och kommer uppdatera shopen med ytterligare några nya färger. Blush (ansiktsfärgen) är dock restad och skall dyka upp i nästa vecka har jag blivit lovad! Ni som beställt och inte hann få några med innan dom tog slut kommer bli tillfrågade om ni vill vänta eller stryka den från ordern.

hÄnglarna dyker upp på ett eller annat sätt inom kort - håll utkik på klubbpaketssidan för mer information!!!  SNÄLLA - emaila mig inte och fråga om jag kan lägga undan eller hålla reda på det ena eller andra motivet åt er, jag har ingen chans för jag får MASSOR av sånna förfrågningar. Hur gärna jag än skulle vilja hjälpa till så finns det inga sånna möjligheter.


TILLÄGG:  Säg den lycka som varar för evigt.... vid en första uppdatering av shopen igår kväll lyckades vi dra på oss något mysko virus så klart - från att ha haft en bra brandvägg i W-2000 fanns det nu tydligen inte så bra stopp i W-XP. SUCK! Ett för dagen "spännande" virus hoppade in i rasande fart och maken satt uppe till 01.30 för att få bort det.  Så nu har jag fått stränga order att låta bli att ladda upp eller ta hem något via FTP tills en ny brandvägg är installerad. Det betyder att jag kommer inte kunna fixa shopen som jag tänkt förrän detta är gjort. (hoppas dock det kan fixas under helgen)  Nån som har nått supertips ang. brandväggar till XP?/Lisa

Juleröd tomte

Här kommer ett riktigt julerött julkort. Jag har stämplat en tomte som är från Inkywings senaste släpp och monterat den tillsammans med julkulor där jag använt en god jul-cirkel som kula!

image659

Ha en bra dag,
Sara

Datatrubbel!!

Lägger in det ytterligare en gång för att hamna överst så ingen missar.

(Ann-Louices härliga album gjort med Bind it all hamnade över så ni får rulla ner till det nu istället!)


Tyvärr har jag fått datatrubbel här hemma. Jag får inte igång vår huvuddator där *allt* finns som jag jobbar med etc. Det betyder kortfattat att jag kan inte kolla ordrar, kolla betalningar, svara eller ta emot e-mail.... allt går in på den burken. 

Som tur är har vi fler datorer här i huset, men tyvärr är dom inte ihopkopplade så det enda jag kan göra via denna är att komma ut på nätet och uppdatera bloggen. Kan inte uppdatera shoppen, eftersom allt som hör till den ligger i andra datorn.

Så.... tillsvidare får ni ha extra extra tålamod med att det nu kan ta lång tid! SORRY!!!

Något som även följer med detta är att jag kan INTE hjälpa hÄnglar-Marie att uppdatera shoppen med klubbpaketet, jag kan heller inte hjälpa henne fixa så ni får tillgång till att köpa vissa av dom nya stämplarna. Ni får helt enkelt ge er till tåls en liten stund till. Hela familjen (läs: min gubbe) jobbar för högtryck här hemma för att lösa detta underbara datorproblem och jag är den första som kommer jubla när allt fungerar igen. TRO MIG! :-)

Håll tummar och tår för att det fixar sig med ett köp av en extra disk och att snurra igång datorn från den istället och sedan plocka över viktig information! Då bör jag vara med dator igen senast efter helgen.

/Lisa

Album med Bind it all maskinen

Ni har väl inte missat Bind it all maskinen. Maskinen som man kan lätt kan göra egna album med. Den stansar hål i tjocka pärmar och klämmer ihop spiraler så att det snabbt blir ett fint album redo att dekoreras.


Här är ett album som Lisa har gjort med Bind it all maskinen och som jag sedan dekorerat med kort på min bästa kompis, tussans, son Manfreed.


Återkommer med en bättre bild på hela albumet då jag lyckats förlägga sladden till kameran...


image658

image657

image656

image655

image654

image653

image652

image651

image650

image649

image648

image647

image646

image645

image644

image641

image642

image640

image638

DATA-TRUBBEL!!

Tyvärr har jag fått datatrubbel här hemma. Jag får inte igång vår huvuddator där *allt* finns som jag jobbar med etc. Det betyder kortfattat att jag kan inte kolla ordrar, kolla betalningar, svara eller ta emot e-mail.... allt går in på den burken. 

Som tur är har vi fler datorer här i huset, men tyvärr är dom inte ihopkopplade så det enda jag kan göra via denna är att komma ut på nätet och uppdatera bloggen. Kan inte uppdatera shoppen, eftersom allt som hör till den ligger i andra datorn.

Så.... tillsvidare får ni ha extra extra tålamod med att det nu kan ta lång tid! SORRY!!!

Något som även följer med detta är att jag kan INTE hjälpa hÄnglar-Marie att uppdatera shoppen med klubbpaketet, jag kan heller inte hjälpa henne fixa så ni får tillgång till att köpa vissa av dom nya stämplarna. Ni får helt enkelt ge er till tåls en liten stund till. Hela familjen (läs: min gubbe) jobbar för högtryck här hemma för att lösa detta underbara datorproblem och jag är den första som kommer jubla när allt fungerar igen. TRO MIG! :-)

/Lisa

Måla med PRO Markers

InkyWings har fått hem dessa härliga pennor i shoppen så nu är det dags att visa lite vad dom går för! Jag har fått lite härlig inspiration från hÄnglar-mamman att visa upp här till att börja med. Faktum är att det är inte svårt - det gäller bara att få chans att öva och träna in tekniken lite - precis som när man lär sig cykla för första gången. :-)

Du behöver:

 Pro Markers    (finns hemma hos InkyWings)

 Svart (ej vattenfast) stämpeldyna (Adirondack är en bra dyna - finns hos InkyWings) , Stomfpar (finns hos InkyWings) , sandpapper/nagelfil, luktfritt mineralbaserat lösningsmedel (i USA heter det GAMSOL, här i Sverige har vi hittat  "Beckers A" + Winsor-Newtons Sansodor som fungerar bäst)

 Färgpennor  (ej akvarell) av GOD kvalitet! (pigmentrika) PrismaColor Premier + Faber Castell Polycromos är två märken som fungerar bra!  (båda märkena kommer inom kort finnas hos InkyWings!)

 Och så lite motiv att måla så klart! Här stämplade på vanlig fotokartong (albumblad).Här nedan presenteras bilder som är stämplade och målade av Marie Julin (hÄnglar-mamman själv). 
(Notera att det INTE är tillåtet att ta bilder från internet för att använda ens för privat bruk! Vill du hänvisa från din egen blogg eller liknande så länka tydligt och informera varifrån bilder etc kommer och vem som målat!)
Hoppas nu du kan inspireras och våga prova på dessa härliga pennor själv.

 Börja med ditt stämplade motiv.

 Färglägg med valfria färger PRO Markers. (med fördel ljusa färger eftersom det sedan läggs på en skugga i kanten)   Skuggning har påbörjats på denna bild med en mellanbrun Prisma-penna. Ett inte allt för starkt färgstreck i veck, kanter etc av motivet där det faller sig naturligt att det är lite skugga. Notera att skuggor inte alltid är grå alltså! Du kan använda en mörkare nyans av den färg du just målat med oxå.

 Skuggningen färdig med hjälp av Prismapennorna och utdragen med lösningsmedel och stompf.  Du drar ut och softar till skugglinjen med cirklande rörelser. Stompfen är doppad i lösningsmedlet med jämna mellanrum för att hållas lite blöt i toppen.  TIPS: Sitt inte med näsan rakt ovanför burken med lösningsmedel! Även om det är luktfritt så är det fortfarande lösningsmedel!

  Från vitt.... till färg! Med mycket liv i motivet tack vare skuggor.

 Samma motiv - men olika färger. Förändrar utseendet ganska drastiskt!

    Lika - men olika! :-)

   Ytterligare två lika - men ändå olika.Nu följer lite bilder som jag själv (Lisa) målat för att ytterligare lyfta fram små detaljer som kan vara tips för dig som ska prova på dessa pennor. :-) 

 Utan skugga          Med skugga.

 Blush är en bra ansiktsfärg. Den ger ett friskt "rosigt" intryck. Ev. kan Ivory vara ok, men den är lite mer gulaktig och ger ett "blekare" utseende.

 Färgläggning pågår - jag föredrar att måla samma färg på flera olika motiv samtidigt om jag har flera uppstämplade på ett papper. Då går det fort att måla.... ;-)  Ser det ut att bli lite "randigt" i motivet så fyll på med mer färg från Pro Markerpennan direkt, då jämnar färgen ut sig.

 Föregående motiv är färdigt med skuggor och allt.

  Färdiga pepparkaksgubbar.

 Motiv helt utan skuggning.

 Tips hur skuggningen kan läggas. Här visat med svart penna vilket blir för mörkt när skuggningen väl görs - men det syns tydligare på själva motivet i det här läget.  Sen gäller det att "sudda ut" skuggorna med stompf och lösningsmedel. 

  Så här såg motivet ut när skuggorna var utdragna. På tok för mörkt som ni ser, så brunt eller grått ger en mjukare och lättare skuggning. Notera hur lite av den svarta pennan (ovan) som ändå behövde läggas på för att få sån effekt!

 En av dom ljusaste grå nyanserna (grey 1 eller 2) av Pro Marker pennan kan läggas runt hela motivet för att få det att "poppa upp" lite från papperet.

Det här blev en hel hoper tips inkastade på en gång. En lite mer inriktad "steg-för-steg" verision kommer att dyka upp inom kort här på bloggen samt bland onlinekurserna i shoppen. :-)

Måla lugnt!

Två vinnare från Göteborg saknade - nya dragna!

Nu har jag dragit TVÅ NYA vinstnummer på shoppinglotten från Göteborg!

Vinnarna får var sin grab-bag (30 omonterade stämplar) + ett ark EZ-mount.
Hör ingen vinnare av sig på dessa lotter så fryses tyvärr vinsterna inne. Lotten måste skickas till mig för att du ska få ut din vinst.

Nytt vinstnummer:  Lott nr: 4
Nytt vinstnummer:  Lott nr: 160


Skicka in lotten till mig så jag har den SENAST den 30e November.


I och med denna dragning är vinsterna på lott nr:  236 och lott nr:  252 strukna och ogiltiga, (eftersom ingen vinnare hört av sig i tid)!


Alla vinnare från Karlstad hittade!

Nu har jag fått in lotterna från alla tre som vann på shoppinglotten i Karlstad!!

Vinst 1 (scrappad chokladask + en påse omonterade stämplar) = nr  53  - Ann Ericsson - Karlstad

Vinst 2
  (scrappad ask fylld med omonterade stämplar ) = nr  203 - Sofia Edbom - Karlstad

Vinst 3
(scrappad chokladkaka + en påse omonterade stämplar) = nr  115  - Marie Sköld - Filipstad

GRATTIS till er som vunnit detta.  Vinsterna skickas ut nu i veckan! (blev lite körigt förra veckan)Pro Markers - nu i butiken!

PENNY BLACK har anlänt och butiken uppdateras med helt nya motiv inom kort. Motiv som vi haft tidigare i lager är redan uppdaterade och går att beställa igen.


PRO MARKERS
 har precis kommit hem! Tidigare än väntat, och nu äntligen efter mycket pyssel finns dom i butiken redo att beställas. Först till kvarn gäller, jag tar hem fler om dom tar slut fort. ;-)


Butiken håller på att uppdateras efter div mässor så jag ber att ni har överseende med slutsålda varor och att jag kanske missat att ta bort något.

TACK TILL ALLA som varit och handlat hos InkyWings på mässorna i Partille och Karlstad!

Har idag bekräftat beställningar fram till den 5 november och fortsätter med dom sista dagarnas beställningar inom kort! Tack för att du väntat.


Färgglada julkort + erbjudande!

Här är ett gäng färgglada julkort jag gjort med stämplar från Posh Impressions och Angi-B. Cirkeln är från Inkywings egen linje. Jag har färgat in stämplarna direkt med Marvy Brush Markers och stämplat på glossy papper.JUST NU:
Här nedan ser ni ett urval av stämplar från Posh Impressions.Nu kostar arken med stämplar endast 299:- (ordpris 359:-).  Det är många stämplar för pengarna!
Erbjudandet gäller så långt lagret räcker dock längst till lördagen den 17 november kl 23.59.
Använd rabattkod: POSHBLOGG i shopen.

Ha det bra!
/Sara

Askar från Karlstadsmässan

image601

Här är chokladasken som lottas ut på shoppinglotterna från Karlstad. Så kolla era lottter. Det kanske är du som vunnit.
 

image600

Den här asken är även den en utav vinsterna på shoppinglotterna.

Båda askarna gjorde jag på mässan i Karlstad.

/ Ann-Louice

3 nye kort :-)

Julekortproduksjon går for fullt her i huset :-).

image597

"Snögubbe - stor" og "Snögubbe - liten" er fargelagt med Twinkling H2O. Mønsterpapir fra BasicGrey. Pyntet med fern, stifter, nettingsbånd og kristtorn fra MM. Alle stempler fra
InkyWings.


image598

Her ble det benyttet eldre Angi-B stempler. "God Jul" teksstempel kommer fra InkyWings. Mønsterpapir fra MME (Tres Jolie serien). Pyntet med glitterlim, fern-punch, splittbinders og grønt garn.

Et annet tema :

image599


"Pia på utflykt" fra InkyWings, pyntepapir fra Dream Street Papers, overlay fra Hambly, dingbrads fra Around the Block, chipboard bokstaver. Teksten er skrevet ut fra PC. Her har jeg sydd mønsterpapiret til Bazzil :-)

Begge de 2 nederste korta kan også sees i det siste nummeret av Ett Trykk.

Ha en fin uke!

Beata

The Princess

Här kommer ett rosa prinsesskort som jag stämplat till min dotter Linnéa som fyller 5 år idag!

image596

Prinsessa och groda från Inkywings, Hjärterad och "Princess" från Inque Boutique.

Trevlig helg,
Sara

Vinnare på Shoppinglotten KARLSTAD

Då är det den 1a November och idag skall jag presentera tre vinnare på shoppinglotterna från mässan i Karlstad.

Vinst 1 (scrappad chokladask + en påse omonterade stämplar) = nr  53

Vinst 2
  (scrappad ask fylld med omonterade stämplar ) = nr  203

Vinst 3
(scrappad chokladkaka + en påse omonterade stämplar) = nr  115

GRATTIS till er som vunnit detta.

SENAST den 30e November
måste du ha skickat in din shoppinglott till mig så jag kan skicka ut din vinst. Har ingen vinnare hört av sig då på någon av lotterna drar jag en ny vinnare den 1 december. (någon tredje dragning kommer inte att göras)