Glimmermist och salt

Att sprätta salt på en bakgrund det har jag testat med distresser men även med glimmermist!
Du tar ett papper, typ fotokartong eller liknande och sprayar det med glimmermist, håll det gärna i en folieform eller skokartong, det blir väldigt glittrigt på pysselbordet annars (fråga mej inte hur jag vet det ;-D).

Så fort du sprayat klart så strösslar du grovt salt på papperet där saltet suger upp misten och ger läckra egentillverkade mönstrade papper!
Du kan göra det med bara distresser+vatten
(spraymistflaskorna är perfekta till detta), distress+vatten+PearlEx eller bara glimmermist. Personligen tycker jag effekten av glimmermisten blev bäst - det är rätt kul att sitta och stirra på papperet och ser hur det riktigt sprakar...


Så här ser det ut på nära håll och innan jag stämplade fjärilarna.Ha en fortsatt bra vecka och trevlig helg!
Chruss


Maskeringstejp

Att använda sig av maskeringstejp eller frystejp är ett kul alternativ. Mycket rivande blir det men effekten är verkligen värd det!Du skär ut en bas av cardstock, ta ett lite stabilt papper, inte tunnt kopieringspapper. Bestäm hur stort du vill ha det från början - man kan ju skära till det efteråt men min skärmaskin uppskattar inte det riktigt, kletet fastnar tyvärr direkt.
Sedan river du maskeringstejpen i bitar och klistrar omlott, hipp som happ på basen.
När du är färdig så drar du med en dyna över tejpen, du kan låta det vara som det är eller 'softa' upp det med en svamp.
Sedan är det bara att jobba på med stämpel, dekorationer eller vad du kan tänkas vilja göra med det - jag har använt
Par vid bil, lite primablommor och halvpärlor.
Min blixt la av så därför blev kortet mer gulbrunt än vad det är i verkligheten.


Närbild av ruffet...

Chruss 

Flock

När jag började stämpla var flock väldigt populärt för djurstämplar, gulliga ludna björnar, kaniner och kycklingar.
Men det finns fler områden och du där ute kan säkert något mer! Man utvecklas och lär sig hela tiden i den här härliga hobbyn!
Flock finns i många härliga färger - även flock med glitter.
Här har jag använt en bit papper ur Bo Bunnyserien - hjärtat i mitten har fått lite flock på sig och är skönt mjukt och sticker ut lite. Så istället för att köpa flockat papper kan du göra eget - bäst effekt får man med lite mer bolda motiv, dvs lite tjockare linjer och mönster.
Jag har använt mej av en limpenna - ZIG Gluepenna - och fyllt i det vita hjärtat, hällt flock över och pressat ner det och sedan skakat bort överflödet.
Tips: 
- gör som med embossingpulver, ha ett vikt papper under så du lätt kan hälla tillbaka i burken.
- måla inte ända ut runt motivet med limmet, tänk på att du pressar ner flocken och då flyter limmet
också ut en bit, blir det iallafall lite för mycket så kan man ta bort med en skalpell.


Så här blev kortet när det var klart (bilden är klickbar).

Vill man stämpla ett motiv och använda flock så finns det lite olika dynor, bl a Glue Pad. Vanliga bläckdynor är svårare att få flocken att sitta kvar på, du kan mycket väl stämpla med den men anv annat lim för att fästa flocken. En färgad dyna i nästan samma färg som flocket är det bästa.På det här kortet har jag använt mej av smal dubbelhäftande tejp.
Bredvid bilen är det vit flock och de 2 remsorna nertill är svart flock.

 Närbild av luddet.

Chipboard kan man också limma flock på - här går det att använda en glue pad eller penna, men, för att verkligen få en bra effekt där så vill jag tipsa om att måla chippisen innan. Akrylfärg som ex dabbers, fluidchalk, Marvy tuschpennor eller någon annan dyna som matchar den färg på flocken du använder. Det ger en lite bättre effekt - men även omålat har sin charm!


Chippisen till vänster är alltså ''rå'' medan den till höger är målad med vit dabbers.

Inspirationssida hos en tillverkare av flock som Lisa tar hem ifrån är Stampendous.
Titta in på deras tekniksida för Fuzzy Fun Flock så finns det filmer.
Som du ser kan man blanda i lite glitter själv och även blanda nyanser så man får det perfekta - det är bara att testa och ha kul!

Glöm inte födelsedagscropen och titta i nästa inlägg på alla underbara band Lisa har tagit hem - man smälter ju!

Chruss


Band var det här!

Smala band, breda band, prickiga band, randiga band eller varför inte lite skrynkliga band?

Nu är butiken uppdaterad med MASSOR av nya härliga läckra underbara (ska jag fortsätta?) band. :-D Jag har oxå strukturerat upp lite underkategorier på banden så att det blir lättare att hitta favoritsorterna. Gissar att det började bli lite jobbigt när det var fyra sidor att scrolla sig igenom tidigare.

    
   

Detta är några exempel på dom nya banden som givetvis finns i massor av härliga färger oxå!

Spillbitar och vykort

Oavsett man är kortmakare eller scrappare så kan högen med spillbitar växa, både av köpepapper och egen design.
Varför inte ta en dag och gå igenom högen och göra lite kort, stora som små eller tags att ha i beredskap?
Här är ett kort där jag stämplat
åkerkårel på spill.När fantasin tryter och man snabbt faktiskt behöver något kort, varför inte ta ett vykort och sätta din personliga prägel på?


Här är det ängsgröe som är använt.
Korten är ofta väldigt blanka och då kan du använda ett fint sandpapper och rugga lite lätt så fäster inket. Jag har använt StazOn.
(ber om ursäkt för fotokvaliten)

Ett annat tips är den här 'fylla-i-rutan' , den kan vara bra på semestern om man känner sig lite slapp och vill göra det enkelt för sig.

I morgon tänker jag köra lite tips med flock - välkommen tillbaka!

Chruss


Maska och glimra!

Idag har jag gjort ännu ett kort med glimmermist!På en bit Bo Bunny-papper la jag en av de mindre maskerna från Tim Holtz och sprayade en blå glimmermist -
Robins Egg. Stämplade Stjärntexten och liten stjärna med snöre lite här och var.
Många masker och swirlar passar bra till textens typsnitt!

Ha det bra i kylan!
Chruss

Pysseldags!

Ja, antingen är man insnöad och har tid att pyssla, sportlov (beroende på var man bor i Sverige) eller bara pysselnödig...valen är många.
Efter gårdagens oväder så är det en strålande vacker vinterdag ute, just nu plogas det så jag kan inte ta en promenad utan är inne och skrotar en stund.

Först av allt! Glöm inte InkyWings födelsedagsfirande och cropen som pågår till den 28 februari!
Här är det i
bloggen , här är tävlingsforumet!

I väntan på Tim H nya distresser och allt på glimmerfronten från CHA som kommer i en butik nära dej inom en snar framtid så passade jag på att leka lite med gamla saker. Nåja, gamla och gamla är de ju iofs inte och jag tror många av er har en hel del av Tims underbara saker!

Jag har skapat ett kort och en liten tetra - en sak som är otroligt populär där ute just nu!Kortet och tetran har samma princip när det gäller infärgningen.
Du tar ett papper och jag har med hjälp av verktyget blending tool börjat på ena kortsidan med spiced marmelade och på andra kortsidan tog jag lipstick och tonade ihop dessa i mitten ungefär så det inte blev någon skarp kant.
Stämplade med cracklebakgrunden och sepiafärgad dyna. Stämplade kram med samma dyna. En fjäril från QK, sprayad med guldglimmermist och med 2 halvpärlor på spröten och ett skirt organzaband.
Överallt detta är det glimmermist som inte syns i fotograferingen så ni får tänka er glitter!

Tetran gör du så här:
Ta ett papper i storleken 14*10,8 cm (omvandlat USA-mått).
På baksidan av det infärgade papperet sätter du dubbelhäftande tejp på ena kortsidan, en remsa i mitten av ena långsidan samt en remsa på motsatta långsidan:


Ta bort kortsidans och ena långsidans tejpskydd (inte den bit du satt i mitten på ena långsidan - se bilden), forma biten som en rulle och se till så att tejpen fäster på långsidan - ev att du kan få förstärka lite.


Nu har du en rulle som du ska klämma ihop i ena änden och köra en bit i en wellpappress.
Där finns redan tejp som du tog bort skyddspapperet på innan du snurrade ihop till en rulle - detta gör att det fäster ihop!


Då blir det så här häftigt ;-D

Sen gör du likadant i den andra änden - men! Du klämmer inte ihop samma ände utan motsatt så det blir som en liten tetra - när du ser hur du vill ha det så tar du bort skyddspapperat på tejpbiten som är kvar och kör den i pressen!
Glöm inte stoppa i det du ska ha i den innan förståss....;-DJag dekorerade sedan med små vellumfjärilar och sprayade glimmermist över allt.

Man kan göra massor av dessa och ha som en kul grej, stoppa små presenter, godis etc i dem.
Ha som placeringskort med en glasmarkör i, chokladbiten till kaffet, det finns massor med ideér!
Du kan som jag skapa ditt eget papper som matchar kortet eller använda mönstrat papper - ta inte alltför tjockt bara, det blir snyggast med lite tunnare papper.

Ha en fortsatt bra pysseldag!
Chruss


Tufft i svart och rött

Här har jag utmanat mig att göra en Lo där jag har utgått från en specifik stämpel, nämligen en härlig Tim Holtz-stämpel.Fotot inspirerade mig sedan vidare till färgerna och kombinationen blev en rätt så tuff och ruffig Lo.
Jag färglade stämpeln med LePlume-pennor och stämplade upp motivet på akvarellpapper. I spillbitshögen hittade jag ett rött bobunnypapper, ´this the season - snowflakes och en bit av en overlay från Hambly.

Bakgrunden har jag sprutat med Glimmer mist och jag har förstärkt de röda dropparna med några röda blingstenar. Jag har även häftat på ett svart webband. Slutligen så använde jag även ett par visare i metall från Tim Holtz.

Rykande färska stämplar!

Nu finns det rykande färska stämplar från The Greeting Farm i shopen!

Missa inte dessa tre underbara stämplar som inte går att beställa igen. Dom släpptes för beställning på CHA-mässan och bara företagare som var på plats kunde beställa. Jag kan alltså INTE beställa fler av dessa. När dom är slut är dom slut...

  

Är dom inte underbara!?

Det är inte bara dessa som kommit hem, det är en hel drös andra godingar oxå, så kika in i shopen under nyheter vecka 7 så hittar du resten. Övriga Greeting Farm hittar du under Blandade stämplar. :-)


Lika men ändå inte

Även jag lyckades knåpa ihop ett par Alla Hjärtans Dag-kort till i söndags. Just dessa gjorde jag till mina döttrar.Jag gjorde det rosa-beiga romantiska kortet först. När jag sedan skulle göra det andra tyckte jag att det var kul att utmana mig själv att göra ett kort med samma upplägg men i en annan stil och på så sätt kom det gul-oranga kortet till.


Jag började med den härliga motivstämpeln från
the Greeting Farm. Det är färglagt med promarkers och glittrar lite av distress stickles. I spilllådan hittade jag ett par rosa softa papper som passade perfekt, bla Rosemary från BoBunnys Kitchen Spice. Kanten med på papperet har jag stansat med en kantstans från EKsucess.

Ni har väl inte missat de härliga Gardeniorna som har dykt upp i shopen. Här har jag använt en vit och färglagt den lite slarvigt med torrchalk för att få den att passa in lite bättre. Gardenian har fått sällskap av några minirosor och lite bling från Prima.

Övrigt material från inkyWings är cardstock, vit uniball-penna, snöre, pappersband och minialpha-stickers.Även till detta kort valde jag en the Greeting Farm stämpel och färglade den med Promarkers. Kinderna är målade med torrchalk och accenterna målade med en uniball-penna.

De matchande BoBunnypapperna hittade jag i min spillhög, jag bara älskar de oranga färgerna. Kanten är stansad med Fiskarsstansen treading water. Som på det andra kortet har jag använt blommor och bling, den vita blomman har distress sickles i färgen scattered straw på sig.

Övrigt material från InkyWings är minialpha-stickers, svart penna, cardstock och stämpeln swirl ¤3 liten.

Motivstämplar på Lo'er

Förutom födelsedagar och ett hjärtligt tema så tänkte jag även slå ett slag för motivstämplar den här veckan. Stämplar är idag ett naturligt del i vårt skapande och även om just motivstämplar oftast hamnar på våra kort så finns det ju ingen anledning att hålla dem borta från våra Lo'er.Här har jag gjort en alldeles galen Lo, jag fick verkligen en färgchock. Jag inspirerades av det faktum att fotot faktiskt är från 70-talet, så jag moderniserade färgskalan från då. Jag hittade ett par papper i från
BoBunny i min spillhög som passade perfekt. Rotade även fram lite punchinella i en härlig turkos färg och hittade en flaska med Glimmer Mist som matchade perfekt.

Stämpeln jag har dekorerat med är en tulpan från en äldre InkyWings kollektion, nämligen Tulpan stor. Jag använde mig av mina LePlume-pennor för att stämpla upp tulpanen. Övriga dekorationer är bling från Prima, thickers samt journalingrutor från K&Co.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ni missar väl inte födelsedagserbjudandena i webshopen!! Idag tisdag har vi extrapris på alla härliga papper från 7gypsies. Och redan imorgon väntar ett nytt erbjudande...

Ännu mer grattis.

Idag fortsätter vi vårt födelsedagsfirande av InkyWings, men även av vår DT-medlem Åsa som firade födelsedag i lördags. För att fira Åsa lite extra har jag gjort en liten påse inspirerad av henne själv. Ni minns väl Åsas härlig påsar, på hennes egen blogg hittar ni en gör-det-själv beskrivning.Påsen hittar ni i InkyWings webshop liksom det härliga BoBunnypapperet My Sweet ur kollektionen Persuasion. Det bruna papperet är också från BoBunny men ur kollektionen Love Bandit, Tweetheart.Stämpelmotivet är från the Greeting Farm. Jag har färglagt det med Promarkers sedan har jag gjort kinder med torr chalk, ritat accenter med en vit Uni-ball penna och slutligen haft på lite distress stickles i färgen Rock Candy.

Övrigt material från InkyWings är mini-alphas, band, halvpärlor och pins.

Hjärtligt Grattis

Slutar min vecka med ännu ett grattiskort. Idag just på alla hjärtans dag fyller nämligen Amanda 13 år. Så det fick bli ett rosa lite hjärtligt kort till henne.
Papper: Cardstock,
Prima,
Dekoration: Blomma gjord av kaffefilter infärgad med Glimmermist, egen knapp. Spets,
Stämpel. Datum, Hjärta, Små bokstäver Mina Alphabet

Beskrivningen på min blomma krånglar, håller på att få upp videon på Youtube men det har krånglat. Men jag lovar att försöka tränga mig in på Susannes nästa vecka ;-) Så kommer den då.

MAssor av Kramar nu på er denna Alla hjärtansdag.

Remember

Veckan rusar på och mellan nysningar, hostningar så har jag lyckats pysslat lite till. Vi har haft sjukstuga här hemma så det har inte gått riktigt som jag ville, men lite så har jag fått till.

Jag håller på att få klart bröllopsalbumet från min brors bröllop. Och jag kan ju säga att med de underbara nya papperna från Prima var det lätt som en plätt! De är underbara.Papper & Chipboard stickers Prima.
Dekorationer: wellpapp, Prima rosor Spets, Bling (Gamal egen Prima men kolla in de underbara nya med små keramikblommor i shopen).


______________________________________________________________________________


Ni har väl inte glömt bort att tävlingen i Tävlingsforumet pågår för fullt! Ni har fortfarande gott om tid att vara med.

Nu ska jag nog ta mig en stund till vid pysselbordet:-)

Födelsedagskort!

Passar på att lägga in ett litet inlägg nu under våran födelsedagsvecka i bloggen. Vad passar bättre då än ett fantastiskt fint födelsedagskort, gjort av själva Inkywings Lisa!? :0)

Ett härligt brunt och glittrande kort.

Kortet riktigt glittrar av Stickles och Glimmer Mist! Lisa har dessutom gjort en härlig 3D-blomma av chipboard löv och ett ihopknölat organza-band. Och givetvis så är dom också fulla av härligt glitter. Allt material finns givetvis hos Inkywings!

Ni har väl inte glömt bort att tävlingen i
Tävlingsforumet pågår för fullt! Ni har fortfarande gott om tid att vara med.

Sedan så presenterar Lisa nya förmånliga erbjudanden i e-butiken, i tio hela dagar i sträck. Så glöm inte bort att passa på att hålla utkik!! :0)

Trevlig fredagkväll!

/Åsa


Men Åsa!
Du glömde ju skriva vem kortet var till... fniss...
Vill ni veta?
Jo, kortet är gjort till en tjej som fyller år i morgon (lördag den 13e) och jag var och överlämnade det idag tillsammans med lite DT-grejer. Glömde dock att fota det själv så därför bad jag om lite hjälp.

JAPP, det är ju ÅSA som fyller år i morgon!!!! HURRA HURRA HURRA!!!
Hoppas du får en härlig dag med sovmorgon och tårta. ;-)

/Lisa  (som hade en trevlig och glittrande stund i pyssehörnan)


Grattis på födelsedagen!

Ett stort GRATTIS till 10 åriga Inkywings önskar hela DT gänget!

Och ni glömmer väl inte bort att idag släpps Födelsedags Cropen på tävlingsforumet. Skynda dit och registrera er om ni ännu inte är medlemmar. Det kostar ingenting.

Och glöm inte bort att koll ain shopen varjedag då det firas i 10 dagar med massor av roliga erbjudanden!

Här kommer DT gängets grattulationer.

Chruss

10 rosor varav en är en rosenknopp som står för år 2010 - kommer att slå ut i full blom under Lisas 10-års jubileum!Susanne/Susny


Maya

Åsa / Scraphorse


Anna-Lena/Hönan
Han är min:-)

Det gäller ju att tänka på sina nära och kära så här dagarna innan Alla Hjärtans Dag. Jag hittade några gamla passbilder på älsklingen så jag tog och satte ner dem påen sida;-)

Bestämde mig för att göra lite bakgrundspapper själv samt att använda lite sådant som låg på bordet.Som grund ett vitt cradstock, som jag färgat in med
Glimmer mist i blåa nyanser., även blommorna fick sig en dust av glimmermisten.

Sedan har jag stämplat med diverse hjärtan ur Inkywings egna omonterade stämplar. För att å till en fotomatta slaktade jag en gammal notepadbok som låg på bordet, även denna fick sig en dust Glimmer mist.

Den lilla fjärillen är från Martha Stewart.Vita Blommor infärgade med Glimmer Mist, den i mitten är gjord av ett kaffe filter, beskrivning på denna kommer under veckan. I mitten en ros och lite stickles.

Det var dagens inspiration.

Ni kommer väl ihåg att komma tillbaka ofta nu när det stundar födelsedags kalas i bloggen och i Shopen. i Morgon gäller det att hålla ögonen öppna;-) Och i morgon släpper vi alla de roliga tävlingarna till Födelsedags Cropen, så skynda och regga er på Tävlingsforumet om ni inte redan är medlemmar.

http://inkywings.forum24.se/

Kram Anna-Lena

Mammas lilla hjärta

Nu stundar alla hjärtansdag och inte bara det, på onsdag börjar 10 dagars firande av Inkywings som fyller 10 år!!! Det ni, jag kan lova att det kommer massor av erbjudanden och roliga tävlingar.

På onsdag börjar Inkywings födelsedags Crop, ni hittar all ainformation inne på
Inkywings tävlingsforum.

Men jag börjar veckan med lite hjärligt tema.Har använt mig av Cardstock och mönstrat papper från Bo Bunny. Som fotomatta har jag använt mig av förklistrad canvas så rolig att måla och stämpla på. Grungeboard hjärtana är infärgade med Distressdyna samt lackad med Glossy accent.

Dekortioner: Blommor,  Hattnål, Grungeboard, Thickers bokstäver, Brads

Imorgon blir det  en blommig tutorial.

Kram Anna-Lena

Grattis kort

Nästa kort i ordningen blir ett grattis kort med ett gammalt härligt IW motiv. Allt i blåa toner.

Alla mönsterpapper är från Bo Bunny.


Närbild på motivet och dekorationerna.

Motivet är färglagt med
Promarkers och sedan har jag använt en Fiskars mall för att skära ut fyrkanten runt. Sedan är det det utsmyckat med minirosor, tårtpapper, blommor från Petaloo och Dymo-text. Alla kanter på mönsterpappren är färgade med bruna Chalk-dynor.

Ni har väl inte missat att det snart är det dags för Inkywings stora 10-års firande!! Det blir massor med tävlingar i vårat tävlingsforum, fina erbjudanden och sedan avslutningsvis ett stort kalas i lagret den 28 februari! Så håll utkik i e-butiken och här i bloggen. :0)

/ Åsa

Tim Holtz

Till dagens kort har jag lekt med många av Tim Holtz dekorationer oxh tillbehör. Jag ,som säkert många andra, älskar det mesta som kommit ut, och snart trillar det dessutom in massor av nya Distressfärger här i shopen *längtar* :0)

Ett brunt och lite trasigt kort.

Jag har använt mig utav en
Tim Holtz mask och Distress dynorna till bakgrunden. Sedan har jag knöcklat och rivit lite i pappret och sedan dekorerat med wellpapp, blommor, blad, pärlor, pin, Tim Holtz- nyckelhål och Grungeboard.


Närbild på stämpelmotiven.

Jag har färglagt stämpeln Ängeldocka med Promarkers och sedan klippt ut det så att det passar i filmstrippen. I den undre skymtar texten Vänskap är kärlek utan vingar, stämplad på en Tim Holtz biljett. Överst kan man också se Grungeboarden, dekorerad med lite Distress och Crackle Paint.

Personligen ser jag fram emot alla nyheter som trillar in från Tim Holtz snart! :0)

Kram Åsa

Du gör mig glad.

Ännu ett kort i alla hjärtans dag-tema. Denna gång ett kort som eg även skulle passa även vid andra tillfällen.

Skapat i favoritfärgerna rosa och brunt. ;0)

Här har jag lekt med en av mina favoriter
Distress Stickles (Antique Bronze) på kanterna runt motivet och mönsterpappret. Jätteskoj och ger en härlig effekt.


En närbild på texten Glad.

Även på detta kort har jag använt mig av Inkywings biljetter, fast här har jag klippt itu den och fäst den under motivet med texten "Du gör mig..." upptill och "...glad" nedtill. Ett skoj sätt att använda biljetterna på. Här kan man också se en närbild på hur det blir med Distress stickles på kanterna.


Det fantastiska Greeting Farm motivet i närbild, färglagt med Promarkers.

I övrigt har jag stansat ut blommorna med retro-stansarna, distressat kanterna och dekorerat med band, knappar och lite bling - såklart! :0)

Ses imorgon igen!

Alla hjärtans dag-kort!

Nu är det inte långt kvar tills alla hjärtans dag! Så här i pysselstugan skapas det för fullt i hjärtats tecken, själv brukar jag inte få någonting då jag fyller år i samma veva... Men det är ju kul att fylla år också. ;0)

Årets första Alla hjärtnas dag-kort är rosa!

Jag har använt
Greetings Farm stämpeln Anya och färglagt den med mina favoriter Promarkers. Jag har använt Fiskars skärmallar till Hjärtat och Martha Stewarts Doily Lace-stans till spetsen runtomkring.
Sedan är det dekorerat med Prima blommor, rosblad, blingstenar och Tim Holtz filmstrip (sto-or favorit). Istället för en textstämpel har jag använt Inkywings egna biljett "Puss & Kram".


En närbild på dekorationerna. De små ballerina skorna har också fått lite bling.


En närbild på motivet.

Själv måste jag erkänna att jag är så-å nyfiken på vad det är för spännande Lisa beställt hem från CHA!! Så glöm nu inte att hålla utkik i nyhetsbreven och i shopen så ni inte missar något! :0)

/ Åsa