Tiden går...

Dette kortet var ment som en invitasjon til gutteselskap men ble noe helt annet til slutt :-) (sikkert mange som kjenner seg igjen).

image467

"Fniss Johan" ble valgt som hovedmotiv - stemplet på akvarellpapir og fargelagt med Distress. Selve kortet er av blå Bazzil, pyntearket fra Dream Street Papers. Jeg har brukt chipboard klokke, "Card Bright" fra MME, rub-ons blomst, splittbinders og sikkerhetsnåler som pynt. Teksten er stanset ut med QK.

Ha det godt alle sammen!

Beata :-)

Enkelt är också snyggt!

Idag stämplas det och tillverkas en hel del väldekorerade och mycket arbetade kort. För en som är "ny i gamet" kan det verka lite svårt och man kanske inte vet om man vågar ge sig in i hobbyn...

Jag vill slå ett slag för det enkla, som också kan vara riktigt snyggt! 

Jag har stämplat två enkla bröllopskort.

På det första kortet har jag använt det stora
brudparet och stämplat det med silverdyna. Bredvid sitter bröllopscirkeln också den monterad på silverpapper. Tillsammans med en silvertråd har jag fäst allt på ett kritvitt papper.
image465

På det andra kortet för idag har jag stämplat hjärtan och text med distressdynan "Fired Brick". Sedan har jag monterat på rött papper. Lätt som en plätt!
image466

Det måste inte ta lång tid och krävas mycket arbete med dekorationer för att bli snyggt!
/Sara

Från svunna tider

InkyWings har många fina collagestämplar i sortimentet, bl a de två jag har använt på korten nedan. Motiven är båda designade av Elisa Wall, som står bakom flera härliga motiv. Det är tacksamt med collage och det behövs inte så många övriga dekorationer, för kortet blir liksom "färdigt" direkt.

På det första kortet är collaget "Bil" stämplat med svart och så har jag duttat med en svamp och Distress-färgen Tea Dye för att få ett lite åldrat utseende. Bakgrunden är en stor texstämpel från InkyWings och "tidningstexten" nere i hörnet kommer från Posh Impressions.

104972-461

Här är samma bilcollage tillsammans med ytterligare ett motiv i samma serie, "Badkille". Jag har klippt ut ett svart bakgrundspapper och stansat det längs kanterna så att man får intrycket av en filmremsa. "Remember" är en textstämpel från InkyWings. Till sist en liten färgklick i form av utstansade retroblommor, fästa med en enkel svart brad (påsnit).

104972-462


/Ingrid


Bokmerker og bursdagskort

Skolen har begynt for alvor så bokmerker er et ganske aktuelt tema her i huset :-). Jeg har laget 2 stk til min datter som går i 1. klasse.

image460

På det første har jeg brukt "Pia på utflykt" som er fargelagt med Distress, QK bokstaver og Prima blomster.
På det andre ble det brukt "Prinsessa", "Grodprins Liten" (maskert og stemplet 3 ganger) og "Fjäril" i 3 størrelser - alt fargelagt med Twinkling H2O. Pyntet med filtblomster, splittbinders og glitterlim. Tekst fra pc.


Dette kortet ble laget til min arbeidskollega og stempelvenninne som nettopp hadde bursdag.
Jenta er fra hÄnglar & stÄnglar - fargelagt med akvarellmaling. Som pynt har jeg brukt skumgummiblomster, Prima blomster, splittbinders og blondebånd. Har drodlet hjerteborder rundt kantene. Teksten er skrevet ut fra pc.

Ha det godt alle sammen :-)

Beata

WOW vilken latjo liten pryl!! (Bind-it-all)

Ja, vad kan man annat säga när man hört så mycket gott om denna och nu äntligen fått hem den och i princip slitit upp kartongen för att provanvända den.
Jag är grymt imponerad över dess litenhet och enkelhet att använda!
Bind - it - all
Det är helt enkelt en "inbindningsmaskin". Ni vet en sån där som först stansar hål och sedan käckt klämmer ihop en spiral i ryggen av "boken" som man precis tillverkat. WOW alltså!!
Och det är sånna där riktiga spiraler - sånna som "riktiga" böcker har. (Dom är finast och faktum är att man lurar vem som helst att prylarna är köpta! fniss...)

Grejerna som hänger på handtaget är instruktionsboken (naturligtvis inbunden med en sån här!) och en bunt plastkort där dom olika spiralstorlekarna är avbidlade! Smaaart - funderade faktiskt på innan jag öppnade kartongen hur jag ska förvara spiralerna för att hålla reda på alla storlekar, men det behövs alltså inte då - bara att måtta mot kortet!

Först ut blev ett projekt att göra en liten bok åt dottern - hon stod bredvid när jag packade upp och blev lovad en liten bok så fort jag var klar...
Gissa om det var en lycklig tjej som fick sin bok!!
 
Väldigt enkelt gjord med kartongsidor på 4" x 4" till pärmar. Framsidan klädde jag med ett färgat papper innan jag stansade hål. Insidorna skar jag till av vanligt kopieringspapper.

Sen gjorde jag en bok till mig själv när jag ändå var i farten, fast då la jag ner lite mer krut på att klä pärmarna med mönstrat papper. :-)
     
   

Till den här boken använde jag "covers" + "pages" som hör till maskinen och säljs som tillbehör. Spiralen blev en brun i mellanstorlek (minns inte exakta måttet just nu)

Kommer under dagen att lägga upp maskin + tillbehör i shoppen för den som är intresserad! ;-)
(har för tillfället endast två maskiner extra i lager så först till kvarn!!!)
Beställning av fler kan göras så jag kan ta med dessa ner till Partille ifall ni ska dit på mässan!

EDIT: Maskinen säljs helt separat, det är inget "startkit" med i den förpackningen så man får köpa till spiraler och covers och sidor ifall man vill kunna sätta igång på stört! ;-)   Någon av dom mindre storlekarna på spiral kan vara bra att börja med om man vill leka ihop något litet album. (jag tror jag hade den tredje minsta storleken till mitt grön/bruna album som jag visar här ovan)

/Lisa

Kram och lycka till

image448


Fick lite tid med mina pysselsaker igår kväll och resultatet blev det här kortet.

Stämplar jag använt:
9317g liten och stor blomma
9303k Pia på utflykt
7910g Rund - Katt - Lycka till
Swirlsen är en clearstamps från Autumn Leaves
Hörnet är också clearstamps men från Stampendous

Grattiskort

Her kommer et grattiskort med guttemotiv. :-)

Kortet er 15 x 15 cm. Jeg har brukt "Trädgårdsmästare Lars", "prästekrage från sidan", "jordgubslommor" og "rund-rader" stempler, alle fra InkyWings.
Til fargelegging har jeg brukt Twinkling H2O, det passer så godt med glitteret jeg har vært  ganske sjenerøs med på blomstene :-).
Mønsterpapir fra MME , teksten "hipp hurra" er rub-ons.

image447

Ha en fin dag!

Beata

Semestern är slut.

Nu är jag tillbaka från semestern och börjar gå igenom alla inkomna beställningar!


InkyWings kommer vara på
scrapträffen i Örebro 25/8.
(förbeställningar kan göras t.o.m 22/8)


Kommande mässor:

Partille 6-7 oktober
Karlstad 27-28 oktober


Kommande pysselträffar:
Dalapysslingen 10 november
Paljetter

Det är lite trendigt med paljetter och andra små godsaker på korten förutom alla dessa blommor. Jag har mest använt paljetter till shakerkort så nu testade jag att sätta dem direkt på kortet istället. De små hjärtpaljetterna passade så bra till den lilla söta ängeln...såg i bokhandeln att de tagit hem en del paljetter så det verkar sprida sig!

image445

Har du något tips om paljetter och annat smått och gott?

Chruss


Annorlunda grid!

Grid är ju en typ av rutnät man färgar in och stämplar sina motiv på. Jag har haft en idé länge om Lisas runda stämplar och igår kom den fram på allvar...

image444

Jag har stämplat Nallekram i mitten av ett papper och målat med prismacolorpennor.
Tog sedan 3 st postitlappar (2 på sidorna och en svagt rundad för att kunna maska nallen i mitten) och började sedan med små tårtbitar (eller solstrålar :-D ) runt om. Duttade med svamp och 2 nyanser av brunt fluid chalk
från queue Pumpkin Patch (jag bara älskar dessa ''förpackningar'', färgerna passar så bra ihop och man har alla på plats). Sedan började jag stämpla ett potpurri av Lisas stämplar från olika kollektioner med chestnut roan.
När jag var klar skar jag ut en cirkel mha
Circle Scissor från EK.
Drog chestnutdynan runt cirkeln och monterade lite stansade hjärtan, en liten ''kikarsikteplupp'' i pippins ansikte och små blommor från Prima.

Man kan göra flera varianter - har du något förslag?
Gör ett och maila till oss på inkywings[snabel-a]inkywings.com så kanske det dyker upp här i bloggen!

Ha det bra där ute i spacet!
Chruss

Kaninkontakt!

Mmmm, idag är det helt ljuvligt väder ute efter ett par dagar med ostadigt och regn, iallafall här.
Pyssellusten finns och jag har skapat ett färgstarkt kort där jag embossat (i cuttlebug) en del av kortet. Tipset såg jag på en amerikansk blogg - rätt kul effekt. För att förstärka lite så använde jag swirlstämplarna ur Lisas kollektion på det gröna papperet. stämplade med VersaMark för att få vattenstämpelstuket.

image443

Må så gott!
Kram
Chruss

Det är din dag idag

Här har jag gjort ett kort i mina absoluta favoritfärger - bruna nyanser av olika slag. Till bakgrunden har jag använt en teknik som heter "falskt linne". Jag utgick från ett blankt, vitt papper (glossy) och slipade det med fint sandpapper - först lodrätt, sen vågrätt. Därefter färgade jag in pappret med en svamp som jag hade duttat i Distress-dyna (Tea Dye). Blomstämpeln är infärgad med Marvy Markers, dvs jag har målat direkt på gummit och sen stämplat. Ett fiffigt sätt om man vill ha detaljer i olika färger.

image442

Stämplar från Penny Black (blommorna) och InkyWings (rund text).

/Ingrid


Från chokladkaka till fin present

image441

En present som man tar med sig när man hälsar på folk behöver inte kosta så mycket. Med lite papper och pysslande kan man få den enklaste chokladkaka att bli en fin present.

Jag har köpt en chokladkaka som är förpackad i ett lite tjockare papper. Sedan har jag gjort en fin framsida.


Blomman är från Posh Impressions. Jag har färglagt blomman med stämpeldynan Wild Plum,  Adirondack Earthtones. Själva stjälken är målad med distress direkt på själva stämpeln och sedan stämplad. Kanterna är chalkade med stämpeldynan Pink Sherbet, Adirondack Lights.


Nyckelpigan är stämpel 9305K Nyckelpigeklädd Nalle (stor) som är färglagd med distresser.

Nu är det bara att ge bort den till någon lämplig gottegris.


Takkekort til barnehagen

Min lille datter har blitt stooor- begynner på skolen til høsten :-). På fredag skal hun si "farvel" til barnehagen - en plass hun har trivst veldig bra og har lært en masse.

Jeg har laget et takkekort som de ansatte i barnehagen skal få :-). Siden det er en musikkbarnehage hun går i så var det naturlig å bruke "Akustisk gitarr" Collage stempel som hovedmotivet på kortet. Ellers har jeg brukt Rund - Rader (7608G) og Indexkort (7615K) Collage stempler som bakgrunn for teksten. Alle stemplene kommer fra InkyWings.
Et lite bilde av min datter ble klippet ut og festet på en stor Primablomst. Små blomster i matchende farge ble plassert litt tilfeldig rundt omkring og festet med splittbinders. Jeg har også drodlet litt - tegnet en notebård rundt kanten på kortet :-)


image440


Ha en fortsatt god dag!!

Beata

En kortmakares baksida

Första gången jag såg ett kort från hÄnglar & stÄnglars DT Anita blev jag så imponerad av att hon ägnade så mycket tid åt att dekorera även baksidan på kortet. Med en mycket snygg inramning visade hon vem som hade gjort kortet.

Jag blev så imponerad att jag bara var tvungen att prova själv på mitt senaste projekt.

image438

Jag har använt mig av InkyWings stämpel 7907G - Gris - grattis som släpptes nu under sommaren. Jag har modifierat den lite och tagit bort Grattis och skrivit dit mitt namn istället.


Alla poststämplarna med djur från Piidesign är helt underbara. Jag vet inte hur jag klarade mig utan dem.


image439

Den här poststämpeln som också är från senaste släppet är perfekt att använda som ram och sedan stämpla sitt motiv i.

Här har jag stämplat poststämpeln på krympplast, maskat den och stämplat dit ett ansikte på en hÄngel-pojke. Sedan har jag färglagt den och krympt den och vips så passade den att använda till att dekorera mitten av en blomma.


Snurklorna är även dem från senaste släppet 7708F och 7709F.


Hoppas att ni solar och badar och äter mycket glass nu i sommarvärmen. Själv har jag precis börjat jobba :o(

Kram

Ann-Louice
 


Regnvær = hobbyvær :-)

Vi har ikke akkurat hatt sommervær her i Norge i det siste. Det bare regner og regner der ute... Så hva gjør vi da? Sitter inne og pyssler selvfølgelig - med god samvittighet :-)

Jeg har laget 2 bursdagskort. Har brukt glade, sommerlige farger :-).

image436

På det første kortet har jeg brukt "Karin med kudde" fra InkyWings linje og fargelagt med Distress. Swirlen i høyre hjørne kommer fra "Autumn Leaves" - Clearstamps Swirls 2 plate. Bokstaven "A" er stanset ut med QK, resten av teksten er skrevet ut fra pc.

image437

Hovedmotivet er jenta fra hÄnglar og stÄnglar. Muffins er Penny Black sitt stempel - "Chocolate". Begge er fargelagt med Distress og Twinkling H2O. Swirlene er fra "Autumn Leaves". Akkurat som på det forrige kortet er bokstaven "A" stanset ut med QK, resten av teksten er skrevet ut fra pc.

Alle ovennevnte stempler er å få kjøpt hos InkyWings.

Samt gjør jeg oppmerksom på at InkyWings har semester nå - se forrige innlegg :-)

Ha en koselig helg alle sammen!

Beata

Semesterstängt 4-19 augusti

Beställningar som lagts senast 3 augusti kommer jag att fixa och bekräfta nu i helgen och jag kommer även kolla av kontona lite då och då och skicka iväg sådant som blivit betalat.
Jag kommer *inte* att svara på e-mail eller behandla nya ordrar under den här perioden. Kommer även vara bortrest ett tag.

Lite inspiration kommer dock att poppa in här nu och då från design teamet.

Hoppas ni får en fortsatt härlig sommar med lite mer sol - det utlovas visst sol nu i helgen och fram till mitten av nästa vecka iallafall.... alltid något! ;-)

/Lisa

Sista chansen

att ta del av Inkywings SOMMARSPECIAL:are. Jag har gjort kort med stämplar från POSH-setet  "Jungle"

image433

och visar här hur jag gått till väga (bilderna är klickbara):

1. Jag använder stämplar, tuschpennor marvy brush markers, akrylkloss och vitt glossy papper. Man kan använda vilket papper som helst, men resultatet varierar.

2. Färga in giraffstämpeln direkt med tuschpennorna. Jag har använt 3-4 färger.

3. Andas på stämpeln "huffa" så att färgen liksom blir lite fuktig. Stämpla!

4. Färga in "prickiga stämpeln" med en färg. Stämpla en ram.
 
5. Färga in textstämpeln med röd, orange och gult så färgerna övergår i varandra. Den lilla texten är färgad med svart.

6. Nu är motivet till kortet klart. Dags att montera.Här kommer fler exempel:
  

Här kommer sommarspecialarna som påminnelse. Nummer 1 är ett kanonerbjudande!


SOMMARSPECIALARE 1:
Alla omonterade set från 
Posh Impressions är nedsatta med upp till 100:- / set.  PASSA PÅ! Gäller till lagret är slut eller längst t.o.m  3 augusti.


SOMMARSPECIALARE 2:
Alla MONTERADE (på träkloss) stämplar 20% rabatt fram till 3 augusti. Använd rabattkod:  MONTERAT20% när du checkar ut! (rabatten dras av manuellt när vi skickar din personliga bekräftelse)


SOMMARSPECIALARE 3:
För varje 50-lapp du handlar för under perioden 16 juli - 3 augusti kommer jag lägga med en omonterad stämpel från InkyWings egen linje. (jag väljer!) Beräknas EFTER div rabatter och FÖRE frakt! Ex:  50-99:- = 1 stämpel, 100 - 149:- = 2 stämplar, 150-199 = 3 stämplar osv.

Ha det gott,
Sara