Tack till alla som var i Partille!

Stort tack till alla som besökte oss på mässan i Partille i helgen.

Hälsningar Åsa, Susanne, Ingrid (inlånad ;-) ) och Lisa

Fler bilder från mässan finns på Lisas Blogg.


Dåpskort / Baptism card

En av mine favoritter fra InkyWings egne stempler,er dette nydelige baby-stempelet :)
Synes bebisen er så nyydelig,så dette har blitt flittig brukt!!
***********************
One of my favorites from InkyWings own stamps,is this beautiful baby-stamp :)
I think the baby is so adorable,so this one has been used over and over again!!
Med litt brune og gammel rosa papirer,en kantstanser,litt blomster og metall-pynt,så får man ett jente dåpskort :)
Da skal det jo være litt søtt ;)
Baby-tekster finner du her i butikken.
*****************
With some brown and old-pink papers,a edge-puncher,some flowers and metall-charms,you get a girly baptism card :)
And to a girl,it must bee a little sweet ;)
Se så nyydelig hun er da :)
***************
Look how adorable she is :)Innsidene er som vanlig i samme design som utsiden..
****************
Inside of the card is always the same as the outside..Og baksiden,og med samme design :)

Ha en flott tirsdag!
Klem fra Maya :)
*********************
And the back of the card,also with the same design :)

Have a wonderful tuesday!
Hugs from Maya :)

Vintage

Jeg har fått helt dilla på Stampscapes stemplene,som Lisa selger i butikken sin :)
Så her lages det natur-bilder,klines med farger og lekes masse!!
Dagens kort,er laget i vintage-stil.
Med brune toner og revne kanter,så ble det ett litt eldet utseendet på dette kortet :)
************************
I am in love with the Stampscapes stamps,Lisa have them in her shop :)
So i am making nature-pics,playing with my stamps and different colours!!
Todays card,is made in a vintage-style.
With brown tones and distressed edges,i got the old look on this card :)


Jeg har stemplet trærne også på innsiden og på baksiden,for å få en helthet i kortet :)

Håper dere fikk litt inspirasjon til å prøve ut disse stemplene,anbefales!
Go`klem fra Maya :)
****************
I have stamped the trees also on the inside,and the back of the card.
To "bind" the card together :)

Hope i could give you some inspiration to try this stamps,i recommend you to try,they are so much fun!
Hugs from Maya :)

Ruskiga tagsDessa stora tags som finns i butiken är jättebra till mycket. Du kan göra bokmärken, inbjudningskort, placeringskort till en fest, små roliga tags att sätta på en gåvopåse eller varför inte ha dem på ett kort som de är.

Här har jag använt de nya Halloween stämplarna från the Greeting Farm. Setet heter Spooktacular. Ni har väl inte missat att förbeställa dem?

Mumien är bara för söt. Den passar utmärkt till att använda till ett Krya på dig kort också.

Fullborda verket med ett fint band i hålet eller varför inte stämpla en hälsning eller ett namn på tagen.Jag har stämplat direkt på tagsen och färglagt med promarker och MCP. Sedan har jag stämplat spindelväv på den. Spindelvävsstämpeln är från ett set som heter Trick or treat som görs av Tim Holtz.

Kanterna har jag chalkat med en svart fluid chalk.

Kram

Ann-Louice

Dripp droppÄnnu fler stämplar från Angie B. Häxan och den ursöta fladdermusen.

Motiven är färglagda med promarkers och MCP.

Textstämplarna är från Inkywings och jag tyckte texten dripp dropp passade så bra ihop med den droppiga stansen jag använt.Ni har väl inte missat det här prickiga pappret från SEI. Prickarna är upphöjda och det får en rolig effekt då pappret är lite blankt.Lite 3d lack på fladermusens ögon så ser det lite häftigare ut.

Kram

Ann-Louice

PumporJag kunde inte hålla mig ifrån att använda spindelnätsstämpeln från Tim Holtz i hörnen. Stämpeln visade jag i gårdagens inlägg.

De härliga stämplarna med pumpor är från Angie B och kan hittas i butiken under Inkywings egna stämplar i butiken.

Jag har använt mig av en stämpel med en stor pumpa på. Den adnra stämpeln med masj och mindre pumpor har jag monterat med 3d kuddar och satt dem lite omlott för att få ett sammanhängande motiv.

Den lila bården med texten har jag gjort i vitt papper som jag sedan färglagt med en lila promarkerpenna. Det är ett bra sätt att få passande detaljer när man inte har rätt färg på pappret. Jag har först gjort fina spetsiga kanter på en vit remsa genom att använda mig av en Fiskars stans.

Textstämpeln finns med i ett Halloween kit från The Greeting FarmStämpeln från Tim Holtz med spindelnät.

Kram

Ann-Louice

Happy HalloweenNu börjar det kännas att det är höst och vad passar inte bättre än att vara ute i god tid och fixa lite halloween kort.

Angie B:s härliga höst och halloween stämplar passar perfekt till färgglada höstkort. Häxan och björnen vid staketet är från Angie B och finns att köpa i butiken. Här kan du hitta dem i butiken:
Angie B

Dessa i kombination med ett set med Halloweenstämplar från Tim Holtz, Trick or treat, gör det extra roligt att skapa.Visst är de häftiga stämplar. Spindelnätet är min absoluta favorit. Dessa stämplar passar även jättebra till lite häftigare kort till både pojkar och flickor.

Här kan du hitta dem i butiken: Trick or treat

Jag har även stämplat spindelnätet från Tim Holtz på blomman.Jag har klippt ut en cirkel i vitt papper och torr embossat den med spindelnät med en embossingdie från cuttlebug.

Därefter har jag färglagt den med en promarkerpenna till den färg jag tyckte passade som i detta fall är apricot.

Till sist använde jag fluid chalk för att skugga kanterna. Jag använde den också på upphöjningarna efter embossingen för att markera spindelnätet.

Kram

Ann-Louice

Enastående

Lo'en som ni kommer få se idag är faktiskt den första jag gjorde med BoBunnypapperna. Den första jag gjorde men den sista ni får se, för den här gången i alla fall.

För mig blev den här Lo'en speciell, liksom en nystart. Jag har alltid perioder då jag scrappar mer eller mindre. I våras kom jag i stiltje, provade ett nytt format för att komma igång igen men det lyckades inte riktigt. Under senvåren och under hela sommaren och nu i början av hösten har det mest bara blivit kortmakeri, vilket har varit jätteroligt. Men jag har saknat min lust till scrapbooking. Så gjorde jag den här lo'en i mitt gamla format 8x8 och min skaparlust liksom förlöstes.

Titeln på lo'en blev enastående, vilket fotografiet på min dotter verkligen är. Dessutom passar det även in på BoBunnys papperskollektioner. Det här är en Lo som jag är mycket nöjd med.

Enastående (8x8)


De BoBunnypapper jag har använt är Kitchen Spice Cinnamon till bakgrund, Kitchen Spice Kitchen Spice samt Delilah You & Me. På Kitchen Spice har jag häftat fast web-band i färgen Ivory. Jag har även använt en journalingruta från K&Co i matchande färg som dekoration.


Sedan har jag stansat ut Retro Flower LargeCinnamon och You & Me. På dessa och även på ett par av BoBunnys blommor ur kollektionen Delilah har jag satt fast minipärlor i färgen koppar med hjälp av 3D-lack. De små oranga blommorna är från Prima. De bruna stjälkbladen är urklippta från Kitchen Spice Kitchen Spice.

Det var allt för den här veckan. Jag hoppas att vi ses på
PappersKraft i Partille nästa helg. Trevlig Helg! Kram Susanne

Scrappa med LePlume

Solida stämplar kan vid första anblicken verka tråkiga och enformiga men jag ska visa er att så är absolut inte fallet. Du kommer nämligen få se att man med lätthet kan variera slutresultatet i det oändliga. Med stämpeldynor i olika färger kommer du långt. Med dynor såsom tex Adirondack kan du enkelt stämpla upp en solid stämpel i en färg som matchar just ditt projekt.

Med Le Plume pennor kommer du ännu längre genom att du kan lägga på flera färger på samma stämpel. Så här:

När du valt ut ditt motiv och de pennor du vill använda så är det bara att måla på med en penna i taget. Här har jag valt att lägga på en rätt så mörk grå på delar av motivet.


Sedan valde jag en turkos penna och fyllde i resten av motivet.


Mitt resultat blev så här.


Variationen ligger sedan i hur du färglägger stämpeln. Istället för att färglägga ett motiv efter du stämplat det på papper så färglägger du alltså motivet på själva stämpeln innan du stämplar. Så här kan alltså en hel koloni med fjärilar se ut:


Sedan var jag ju tvungen att använda alla fina fjärilar också. Eftersom BoBunnys kollektioner innehåller så många härliga färger hade jag inga problem att ännu en gång göra en Lo i en helt ny färgställning. Den här gången blev det en mer dämpad LO i härligt turkosa och cremevita toner.

På Visbys strand (8x8)


De papper jag har använt är från BoBunnys kollektion Kitchen Spice. Bakgrundspapperet är baksidan av AllSpice och det prickiga turkosa heter Nutmeg, sedan har jag även använt en liten bit av baksidan på Cinnamon.

Förutom fjärilarna som är från InkyWings egna stämpelkollektion har jag dekorerat Lo'en med vitt grossgrain-band som jag fäst med minihäftklammrar från Tim Holtz samt en journalingruta från K&Co som jag klippt i två bitar. Jag har också satt fast turkosa minipärlor med hjälp av 3D-lack. Sedan kunde jag inte låta bli min Crackle Paint på den här Lo'en heller.

Jag har en till Lo att visa innan min vecka i bloggen är slut för den här gången. Då blir det en murrig Lo med lite "shabby"inslag.

Sprakande orange med BoBunny

De färger som jag använder tveklöst mest i mitt skapande är turkost samt orange. Dessutom älskar jag prickar så när jag kom in i InkyWings lager härom veckan och lade ögonen på BoBunnys nya kollektioner kan jag utan att överdriva säga att jag hade hamnat i himmelriket. Tänka sig att kollektionerna går i de härliga färgerna turkost, orange, brunt och rosa. Dessutom är några av dem prickiga.

På den Lo ni får se idag har jag använt de härliga prickiga oranga Sesame från kollektionen kitchen Spice som bakrundspapper. Det randiga AllSpice från samma kolektion fick införa lite mer färg, jag som annars ofta fastnar i det monokromatiska.

Första gluggen (8x8)


Sedan har jag faktiskt klippt ur ett par lövkvistar från Pretty från kollektionen Delilah för att dekorera med tillsammans med en journalingruta från K&Co. Sedan har jag strött på lite oranga Dew Drops från burken Flame tillsammans med kronblad från en sönderklippt blomma som också är från BoBunny. Som pricken över i har jag penslat på lite Crackle Paint i färgen Picket Fence lite här och där.

DetaljbildNästa gång får ni lite tips på hur ni ska använda era LePlume pennor och så fortsätter vi givetvis med BoBunnys härliga kollektioner.


Scrapinspiration med BoBunny

Förra veckan fick ni prov på hur underbara BoBunnys nya kollektioner är när Åsa visade upp sina fantastiska kort. Givetvis passar papperna även till att scrappa med och det har jag gett mig på.

Ni kommer märka att beroende på hur man kombinerar kollektionerna och vilken sida av papperna man använder så kan man skapa allt från riktigt murriga höst lo'er till riktigt knalliga och fräscha sommar lo'er. Med andra ord är det verkligen papper som passar alla stilar.

Lo'en som ni får se idag är lite åt det dova hållet. Bruna nyanser som blandas med murrigt orange. Ändå blev det en rätt så lekfull Lo vilket kanske mer beror på fotografiet än något annat.

Busfrö (8x8)


Busfröet är min brorson Noa, en härlig liten kravat. Papperna jag använt är båda från kollektionen Delilah. De dekorationer jag har använt är bandet grossgrain i färgen brown, dew drops samt Tim Holtz nya underbara miniklammrar. Jag har även stämplat med InkyWingsstämpeln "Prickar små". Jag har använt mina Le Plume pennor för att hitta färger som matchar papperna.

Nästa gång tänkte jag bjuda på en knallig Lo i många härliga färger.

Mer Fiskars

God måndag på er!

Som Åsa nämnde i helgen så har Fiskars tillsammans med Cloud9 Design framtagit ett antal scrapbookingkit. Detta är perfekt om man tycker det är svårt att hitta papper som matchar eller om man vill göra till exempel ett minialbum där färger och stil ska vara genomgående albumet igenom.

Även jag har provat på ett sådant här kit och jag slog klorna i "Be Loved". Ett härligt romantiskt kit i huvudfärgerna rött och rosa.

På den här Lo'en har jag klämt in hela fyra fotografier från en fotoserie vilket är väldigt ovanligt för at vara jag eftersom jag en "en- foto-tjej". Tänker man desutom på att jag klämt in dem på en 8x8 tums Lo så är det rent imponerande ;-)

Klara, färdiga, hoppa


Förutom cardstocken till fotomattorna, mini-alpha stickersen och häftklamrarna kommer materialet från kitet.


Jag har även använt delar av kitet till ett annat projekt jag gjort, nämligen en förteckning av vilka Le Plume pennor jag äger. Det är alltid bra att ha en färgkarta över pennorna så man vet att man får den nyans man vill ha.Som grund för min färgkarta har jag använt en förpackning med riktigt stora tags (Creative Tags 15,8x7,9cm). De yttersta tagsen har jag sedan klätt med papper, bokstäver samt dekorationer från kitet. På de övriga tagsen stämplade jag sedan upp AngieB's Katt med rosett. Sedan färglade jag bara katterna med de LePlume färger jag hade hemma. Eftersom jag valt att sätta ihop min färgkarta med en jumpring kan jag enkelt fylla på med nya tags när mitt LePlume-förråd sväller.

Resten av veckan kommer det komma Lo'er gjorda med de härliga BoBunnypapperna. Vi ses!

Fiskars Cloud9

Vi avslutar veckan i samma tema som tidigare; med matchande papper och dekorationer. Men nu lämnar vi Bo Bunny och väljer Fiskars Cloud9´s färdiga kit. Jag har använt mig av Villa Sorbet som går i blåa och gröna toner.
Kitet innehåller 6 dubbelsidiga papper, chipboard dekorationer, stickers och alfabet. Allting matchat och klart!!
Här kommer lite av det jag skapat med hjälp av enbart det som finns med i kiten...

Jag har gjort en LO i storlek 8"x8". Jag har dock fuskat liiite då jag lagt till knapparna ;0)

De olika lagren med papper/kort är ditsatta med 3d-kuddar. Jag har stansat kanten på cardstocken för att sedan använda den till journaling.

Jag har duttat med 3d-lack på vissa av prickarna och stickersarna för att få lite mer effekt.

Papper: Fiskar Cloud9 - Villa Sorbet
Stickers: Fiskar Cloud9 - Villa Sorbet
Stans:
EK – Slim Border Binding Edge
3d-lack: Glossy Accent (Ranger)
Knappar: Privata


Ett bra-att-ha-kort i gröna toner.

Och avslutningsvis ett i blåa toner.

Hoppas ni fått lite inspiration av att använda färdigmatchade papper o dekorationer!

Vi syns snart igen! :0)

Kram Åsa


Pumpor + höst = sant!

Hösten förknippar jag onekligen med pumpor! Och vad är bättre än Angie B´s pumpor?! Och kombinerar man sedan dessa med Bo Bunnys serie Kitchen Spice, då kan det bara sluta på ett sätt... Så här! ;0)

Papper:
BoBunny - KITCHEN SPICE Sesame
Cardstock: CS - Bazix Papper Mandarin
Stämpel: AB – Lång Pumpa – stor
Brads: CI-Mini Brads Round enfärgade packar.

Närbild på pumpan. Den är färglagd med Le Plume-pennor och bladen är 3d lackade.
Färgläggning: Penna-LePlume II (25:-/st eller 10st=220:-)
3d-lack: Glossy Accent (Ranger)

Insidan är dekorerad i samma stil.
Stämplar:AB – Lång pumpa – mellan samt Lyckans Fjäril

Baksidan med min fina DT-stämpel.

Ha en trevlig höstdag!

Kram Åsa!

Bo Bunny #2

Då var det dags för lite Bo Bunny inspiration igen ;0) Den här gången via serien Kitchen Spice. Jag såg en sådan fyndig variant på påse när vi strosade runt på Formex, eller handtaget på påsen var det väl egentligen, så nu har jag gjort en egen variant på den.

Påse:
Papperspåse KRAFT (bred)
Papper: BoBunny - KITCHEN SPICE Rosemary
Cardstock: CS - Bazix Papper Vanilla (Cremevit)
Text: Bo Bunny Delilah Cut Outs
Band: Sidenband från Inkywings "fyndhink"
Bling: Privata

Papper: BoBunny - KITCHEN SPICE Rosemary
Cardstock: CS - Bazix Papper Vanilla (Cremevit)
Text: Bo Bunny Delilah Cut Outs

Papper: BoBunny - KITCHEN SPICE Rosemary
Blommor: BoBunny - DELILAH - Flowers
Brads: BoBunny - DELILAH - Brads
Stans: Retrostans Medium

Alla papper och matchande dekorationer är ifrån Bo Bunny och finns under nyheter i e-butiken!

Kram Åsa!

Höst!

Ja nu när hösten närmar sig med stormsteg så är det mysigt att låta sig inspireras av höstens alla härliga färger, krypa in i stugan på kvällarna med levande ljus och lite pyssel ;0) Den här veckan kommer mycket att gå i höstens tecken där jag mestadels kommer att använda mig av Bo Bunnys härliga serier som precis kommit in i e-butiken! Jag börjar med ett kort med en av dom nya Greeting Farm stämplarna:

Papper: BoBunny - KITCHEN SPICE Nutmeg
Cardstock: CS - Bazix Papper Burnt Sienna
Bokstäver: Mini Alphas

Stämpel: HG-Snuggle – The Greeting Farm
Färgläggning: Promarkers

Rubons: BoBunny - KITCHEN SPICE - RubOns
Blommor: Retrostans Medium i papper BoBunny - KITCHEN SPICE Sesame samt BoBunny - DELILAH - Flowers
Metalldekorationer: BoBunny - KITCHEN SPICE - Brads
Bling: privata

Dom nya serierna har många matchande dekorationer att välja till vilket gör pysslandet både mycket enklare och mycket roligare! Så skynda in och spana på nyheterna! :0)

Kram!

Ett stort tack

Till Helena från oss alla på InkyWings.

Vi kommer sakna dig!

Tack för en härlig tid med massor av inspiration och härlig kontakt via nätet. Lycka till med framtida projekt.

/Lisa, Ann-Louice, Susanne, Maya och Åsa

Ett höstigt kort

Mitt sista alster för InkyWings blir ett "bra-att-ha-kort" i höstens varma färger. Jag har använt en ugglestämpel från The Greeting Farm, Forest friends - ursöt! Jag har färglagt motivet med akvarellpennor. De mönstrade papperna är från 7 gypsies, Savannah, och passar väldigt bra till höstens kort och layouter. Lite blommor från Prima och en söt miniros fick bli pricken över i.Ett par närbilder på blommorna och ugglan:

               
     

Nu är min tid som DT-medlem hos InkyWings slut, men jag vill återigen tacka för den här tiden, för alla gulliga kommentarer ni läsare ger!

Kram, Helena.

Ett rosa tackkort

Idag bjuder jag på ett tackkort i rosa. Jag har använt ett journalingblad från Prima som enda mönstrade papper. Rosraden till höger har jag byggt på med olika rosa blommor och små söta minirosor. Ett vackert band fick knyta ihop det hela ;). Bokstäverna är av chipboard och jag har 3D-lackat dem och därefter strött på rosa minipärlor. På den stora rosa blomman har jag strukit på lite rosa glittrande stickles - en ny favorit hos mig!
Ett par närbilder samt bild på bandet jag använt och minipärlorna. I
butiken finns band av alla de slag och minipärlor i många olika nyanser!

        

Ha en trevlig helg!

/Helena

Tackkort

Det bruna hjärtat fick styra både pappersval och blommor när jag gjorde det här kortet. Hjärtat har jag, liksom tidigare, stämplat på grungeboard, klippt ut, målat med Promarker och lackat med crackle accents. Jag har dessutom satt en pärla i lacket innan det torkat. Jag har även lekt med crackle accents på det ena mönstrade pappret och dessutom lackat de små bokstavsstickersen med vanligt 3D-lack.Närbilder på hjärtat och övrigt 3D-lackat, dessutom en bild på den stämpel jag använt och som finns i
butiken:

            

/Helena