Använda masker - jul

Vår käre Tm H har ju en massa saker för sig, bla kom det fler mallar med Halloween och jultema.
Här har jag använt snögubben på 2 olika kort:


Här har jag använt mej av distresser runt mallen, stämplat en god jul-text i ''magarna''...
Snöflingor som är fyllda med stickles.


Här har jag använt mej av ett mönstrat papper och sprayat glimmermist och bara satt en halvpärla på snögubben.

Må så gott!
Chruss

Tipsar om rea i lagret!

Håller som bäst på att fylla 4 meter bord här i lagret med REAVAROR! Massor med härliga röda priser alltså, och det är verkligen fyndpriser!! Det finns hur mycket som helst som ska bort.

Lagret är öppet:
Torsdag 2 dec kl. 18-20 - Rött pris gäller
Söndag 5 dec kl. 18-20  - Rött pris gäller
Tisdag 7 dec kl. 18-20  -  HALVA REAPRISET för den som vågar vänta!!
Allt på borden skall helst vara väck före helgen för då behöver vi dom att pyssla på! :-)
Tisdag 14 dec kl. 18-20 - Jag bjuder på glögg och pepparkakor och ett par fina julklappserbjudanden!


InkyWings har stängt över jul i både lager och webbutik 18- 27 dec.
Öppet 28,29,30 dec i webbutiken.
Stängt över nyårshelgen.

Välkommen att titta in om du finns i närheten.

För långt att åka för att besöka lagret?
Gilla vår sida på Facebook så kan du ta del av en hel del fina erbjudanden nu i december. Dessa släpps endast på Facebook! (titta till vänster här i bloggen så kan du gilla oss direkt!)

/Lisa

Nu tar vi fram virknålen

Efter att ha sett en tjej overthere som virkat en snöflingegirlang till granen fick jag för mej att virka snöflingor till mina kort. Det var ju otroligt populärt med virkade blommor ett tag så varför inte snöflingor?

Så här blev mitt kort:Texten är julsånger som Åsa tipsar om här nedanför, stämplad på vitt papper och monterat på röd kortbas. Papperet ovanför som ser ut som ett band är en spillbit jag hittade som passade och sedan kommer flingan överst.

Mönstret är ett gratismönster som jag hittat
här.

Lycka till!
Chruss

:: adventsljus ::

Eftersom Susanne tyvärr blivit sjuk (inget allvarligt dock) så hoppar jag in här med ett litet inlägg!

Det är ju faktiskt första advent idag, och för en jul- och adventsälskare som jag så innebär det att vi äntligen får tända första ljuset. Och givetvis har jag dekorerat mina ljus själv! :0)Jag har använt mig av tekniken att först stämpla på en servett och sedan med hjälp av bakplåtspapper och embossingpistolen föra över det på ljuset. Det finns många bra steg-för-steg beskrivningar på detta på nätet!Jag har sedan numrerat de olika ljusen från 1 till 4 och sedan dekorerat längst ner, där det inte riskerar att bli uppbränt. ;0)En närbild på dekorationerna; Jag har använt Tim Holtz Tissue Tape med snöflingor på, lite rödrutigt band och stansat ut stjärnor som jag sedan dekorerat med knappar och floss.
Enkelt men snyggt.

Tips på en textstämpel som är jättebra att använda på ljus är:
Julsångsbakgrund!
Den är riktigt bred och är jättesnygg till den här typen av projekt!

Hoppas ni får en riktigt härlig första advent med massor av mys och julstämning!

Kram Åsa


Akrylfärg + canvas = sant!

På dagens kort provade jag på en sak som Claudine Hellmuth som ligger bakom Studio-färgerna från Ranger visar som inspiration på sin hemsida.

Hon stämplar med multimedium på Sticky Back Canvas och målar sedan över alttihop med akrylfärg utspätt med vatten. Efterom färgen inte fastnar på multimediumet så får man ett jätteläckert resultat.
Gå gärna in på Claudines sida och titta!  (Om du scrollar ner lite så är det filmen till höger av de två.)

Eftersom jag inte har hunnit införskaffat mig en burk med multimedium än så gjorde jag en egen variant. Jag lade en prima-mask över min canvas och sedan målade jag canvasen med Studio utblandat med vatten. Resultatet blev riktigt bra!När jag hade satt fast canvasen på min kortstomme så tyckte jag det gav effekten av en blå himmel med vita moln. Så jag fortsatte den tanken och dekorerade med InkyWings-stämpeln "Moln-stort" som jag haft lite stickles på. Flickan är en härlig gammal the Greeting Farmstämpel, Teacher Anya. Hon är målad med ProMarker och äpplet har fått 3D-lack på sig. Alfabetstickerserna är från October Afternoon.

Färg som bakgrund

Idag bjuder jag på ett lite tuffare kort, kanske inte manligare men pojkigare i alla fall *blink*

Jag började med att färglägga
Edward från the Greeting Farm med proMarkers. Sedan valde jag ut papper och en del dekorationer mm som jag ville få med på kortet.Förutom cardstock i färgen kraft så är det två mönsterpapper, det rödbruna från BoBunny och det vita från Basic Grey. Sedan är det akrylfärg Studio, en enkel svart penna, öljetter, swivel clasp och band från Tim Holtz samt en palettkniv.

Palettkniven är det senaste tillskottet i verktygsväg här hemma och den används flitigt. Jag har alltid gillat färg i bakgrunden på kort och Lo'er men har aldrig varit nöjd när jag försökt själv med pensel.Med palettkniven fungerar det utmärkt. Jag bara doppar undersidan av palettkniven i färgburken och drar ut färgen på de ställen där jag vill ha den. Verkligen smidigt och finishen blir precis så som jag vill ha den.

Så här blev slutresultatet.Förutom det material jag plockade fram i förväg så lade jag till Manillatags, alfabet från October Afternoon och bling från Prima. Dessutom måste jag bara tipsa om Tim Holtz lilla häftapparat Tiny Attacher. För mig är den oumbärlig och jag använder den på nästan allt jag gör.
/SusanneNYHETSINLÄGG!

Torsdag 25 nov - Söndag 28 nov (kl. 23.59) är det FRAKTFRITT i webbutiken!
Gäller nya beställningar som skickas inom Sverige och väger under 2kg så att dom kan skickas som brev!

Ha en härlig adventshelg!
/Lisa

Veckans tag!

Vi ska under ett par veckor visa varsin tag som vi skapat med jultema så höll ögonen öppna för inspiration!

Jag gjorde en annorlunda tag av Tim H
snögubbe. Tog 2 vita kartongbitar, de var av tunnare sorten så därför valde jag att använda två. Skar ut lagom bit för att passa på hans die. Jag använde dubbelhäftande tejp till att montera ihop bitarna samt att jag på båda sidor satte tejp utan att dra bort skyddet. Stansade ut gubben.

Sedan valde jag att på den ena sidan ha vit flock :
På den andra sidan valde jag att använda blått glitter:Min tag går att använda på många sätt, du kan hänga den i julgranen, i fönstret, som en extra dekoration på ett paket, du kan bara måla en sida vit med ex Studio och sedan stämpla en text, du kan skriva ut en text och häfta/limma fast, klä in den i någon dekorativt papper, du kan stämpla och måla på ena sidan, skriva Till/Från på baksidan eller någon personlig hälsning m m, det är som vi alltid säger, endast din fantasi sätter gränser.

Må så gott!
Chruss

Säg det med färg!

Färg, färg, färg. Den här veckan blir det mycket färg, stämplar från the Greeting Farm och kort (jag som försöker övertyga allt och alla att jag inte gör kort har hamnat i en scrapsvacka och gör kort på löpande band...).

Färg behöver inte vara så färgsprakande som på kortet här nedanför utan den här veckan blir det akrylfärg i fokus, även "ofärgad" vit sådan. Men vad kan vara bättre än att börja en färginspirerad vecka med ett riktigt fyrverkeri!

Jag har gjort bakgrunden genom att limma på silkespapper direkt på cardstocken. Sedan har jag målat på med tre kulörer av
Studio acrylic Paint och låtit det torka. Stämpeln är från the Greeting Farm och färglagd med proMarkers och stämpeln som skymtar bakom tjejen är från Tim Holtz.

De dekorationer jag har använt är bling från Prima, bollfrans samt alfabetsstickers från October Afternoon.

Ett litet kuvert för en glögginbjudan

Efter helgens pysslande (som inte resulterade i så mycket med var väldigt trevligt) så satte jag mig ner för att plocka lite. Hittade några små rest papper och kom på att jag skulle göra en enkel glögginbjudan.

Med ScorePal brädan vek jag till ett litet kuvert 3½ " x 2½". Men jag klistrade inte ihop det utan innuti har jag satt ett litet kort som jag kan skriva inbjudan på.

Runt kuveret lindar jag ett "band" av papper med en blomma på för att hålla ihop kuveret.Papper: Röd & Grön cardstock,
 Bo Bunny Noel Stripe
Verktyg: Score Pal, Tim Holtz Tag and Bokplate dies  

Ett enkelt och roligt sätt att skicka inbjudningar eller julhälsningar på.

Kram Anna-Lena aka Hönan


Ask till jul

Istället fören blomma är det ju roligt att ta meden ask och ett par ljus kanske. Här är en enkel ask gjord med lite Canvas, papper, bling, snöre en stans och en biljett.

Ha en underbar pyssel lördag det ska jag tillsammans med 23 pysselgalningar i Laknäs bystuga ;-)

Kram Anna-Lena aka Hönan


Julgodis

Hittade dessa bilder på Arvid framför julgodiset, gammla bilder men fyllda med julkänslor.

Har haft lite trassel med datorn och kameran denna veckan så jag får be om usäkt om  jag inte får med inköps länkar ikväll, men jag lovar att lägga in dem på söndag. Imorgon stundar nämligen Dala Pyssling och en massa pysseltid med härliga pysslare:-)Har återigen lekt medlite färg.
Glimmer Mist
Distresser
Crackel Paint
Granen såg ni tidigare i veckan hur jag gjorde. Rosen är gjord på samma sätt men är snurad istället.

Kram Anna-Lena aka Hönan

En jultag med en gran

För att få lite extra inspiration till allt klet denna veckan så tog jag mig en titt på Jennifer McGuirres blogg. Hon kör just nu lika som förra året en Thinking Inking Kurs med nya avsnitt varje vecka. Och här hittar ni massor av kletig Inspiration. 

I förra veckans kurs så gjorde hon en julgran ni hittar hennes video här.

Och här kommer min Grantag och min beskrivning:Material:

Papper: Bo Bunny Noel dots, Sticky Back canvas
Dies: Tim Holtz Tag and Bookplate & Ticket Stripe
Färg: Distress Crackel Paint, Distress dyna, Glimmer Mist
Dekoration: Swirl Band, Bling, Prima Miniros,
Stämpel: Godjul biljett
Jag stansade ut en tag med Tim Holts Tag dies. Målade den med clackelpaint, distressade kanterna. Stansade även ut en biljett med Tim Holts Ticket Stripe dies och stämplade den med Godjul biljett stämepel från InkyWings.

Sedan gjorde jag min gran så här:
1: Jag började med att riva 3 remsor av Sticky Back Canvas.2: Sedan klippte jag ut en granform och en granfot i kartong.

3: Granformen tejpade jag med dubbelhäftande tejp.4: Jag fäste Canvasen på baksidan och börjar sedan rulla remsorna och ringla fast dem fram och tillbaka längs med granformen.5: Hela vägen upp.


6 Sedan färgar jag in canvasen med en Inktool med grön Distress färg.


7: För att få mera färg och distressfärgen att ränga ner så sprayar jag granen med Glimmer Mist.8: När jag sprayat torkade jag granen och gicksedan över med lite mera distressfärg.9: Till Grangirlang använder jag remsor av bling som jag fäster tvärs över granen.10: Sist färgar jag in granfoten med brun Distressfärg och fäster den på baksidan av granen.Överst på granan istället för en stjärna satte jag en röd miniros.

Detta blev alltså min lilla Gran. Nu ska jag tillbaka till pysselbordet och kleta lite mera :-)

Kram Anna-Lena aka Hönan

Ha inte kaffe på pysselbordet!

Denna vecka har jag ett mål med mitt pyssel: MASSA KLET :-)  Färger, Glimmer och klet! Så jag satte mig vid pysselbordet och började kleta igår, så skoj.

Idag hade det torkat då skulle jag fixa det sista. Tyvärr är jag dock en kaffegalning och har alltid min kopp nära mig. INTE BRA!!!! Hela koppen med kaffe över min LO.

Så nu har jag precis fått ihop en till :-) Och kaffe koppen den står på ett annat bord nu!

Idag är det
akrylfärg, Tulip metallics, Glimmer Mist och lite TimHoltz dies som har fått vara grunden till min LO.Jag började med att ta en enkelt rutigt papper från Basic Grey. Jag tog lite Vit, turkos akrylfärg från Claudia Helmut. Blandade i lite guld matallics färg från Tulip.
Målade på ett lager i botten som en "fotomatta".För att få fotot att sticka ut lite så sprayade jag en bit med Sticky back Canvas med Svart Glimmer Mist


Stansade ut en tag och en namneplate och en Swirl med Tim Holtz dies. Målade med vit och turkos akryl färg. Lade till lite detaljer med Tulip dimension Fabrik Paints.Stansade ut Bokstäver även de Tim Holtz Dies, som jag sedan målade och lade ett lager Glossy Accent på.

Du kommer så långt med lite akrylfärg och lite glimmer, så roligt att snabbt kunna förändra ett utseende.

Kram Anna-Lena aka Hönan

:: post it holder ::

Här kommer ett till litet tips på trevliga små gå-bort-presenter så här när vi närmar oss advent- och juletider.

Jag har gjort en sk Post It-lappshållare och jag har gjort en kort, enkel förklaring på hur jag gått till väga:Jag börjar med att använda en lite hårdare kartong till fram- och baksida, med storleken 9x9 cm.
Sedan använder jag verktyget
Corner Chomper för att runda av hörnen. Ett verktyg som är perfekt för att ta sig igenom alla hårda eller tjocka material......verktyget finns i olika utföranden, men alla har två olika lägen/storlekar att använda sig av. Jag har rundat hörnen med ½ tum.Sedan skär jag till passande mönsterpapper i storleken13x13 cm.
Här det nya, mysiga julpappret NOEL Cheer från Bo Bunny.Använd sedan lim eller dubbelhäftande tejp och fäst kartongen mitt på mönsterpapprets baksida. Vik sedan över pappret över hörnen enligt bilden. Detta för att få snyggare runda hörn.
Viksedan in de resterande bitarna och limma/tejpa.Nu har du en färdig fram- och baksida.Ta sedan en cardstock i matchande färg och skär till i post it-blockets dubbla storlek. (glöm inte att räkna med tjockleken också). Här: (9+9+0.5 cm) = 18.5x9 cm.Limma sedan fast post it-blocket på cardstocken......och fäst det på fram- och baksidan du gjort sedan tidigare.

Nu är det bara att dekorera efter tycke och smak!Jag har valt att vara väldigt sparsam med dekoreringen då jag ville att de vackra pappren inte skulle försvinna.
Enkelt, eller hur?

Länka gärna här i inlägget till Era post it-hållare, så kilar vi genast in och kikar! :0)

Storlek/Size: 9x9 cm
Färg/Ink: Distress - Tea Dye
Papper/Papers: Cardstock, Bo Bunny - NOEL Cheer, Kartong
Övrigt/Embellies: Band, Minirosor, Pärltråd, Alphastickers

Nu laddar vi för lite härligt fredagsmys!


:: tea light card ::

En kortvikning som blivit lite extra populär just nu är ett sk. Tea Light Card, som man ser flanera lite överallt på olika boggar världen omkring. Jag tycker det är en fantastiskt rolig vikning, och dessutom perfekt att ha i bagaget nu när advents- och juletider närmar sig. :0) Kanske som present till skolfröknar och dagispersonal.
Det finns en hel del olika varianter på den här vikningen, men jag har använt mig av en av de lite enklare.

Det går givetvis att göra lite olika modifieringar på detta alternativ också. Jag har tex valt att skära av hörnet och limma fast "flärpen" så att kortet blir en tag-ficka.
Det går givetvis att ha raka kanter och öppningsbart, ungefär som ett vanligt kort, om man vill det.Här är tagen med den personliga hälsningen.Jag har clear-embossat stämpeln Julsångsbakgrund och sedan distressat med hjälp av handtaget och färgen Tea Dye.En närbild på värmeljusen.Den urgulliga snögubben från Greeting Farm! Färglagd med Promarkers.


Här kommer en enkel mall på vikningen:Storlek/Size: 12.5x15 cm
Stämplar/Stamps: 
Greeting Farm - Keep Cozy, Julsångsbakgrund
Färg/Ink: Distress - Tea Dye, Memento - Tuxedo Black
Papper/Papers: Cardstock, Julpapper (finns i fysiska butiken), OH-papper
Färgläggning/Coloring: Promarkers
Övrigt/Embellies: Ribbon, Tag

Hoppas ni njuter av all den mysiga snön som kommit! :0)


:: lil lolita möter winter joy::

Ni har väl inte missat de fantastiska Lil Lolitas-stämplarna från australiensiska Tickled Pink Stamps!
Jättemysiga och otroligt roliga att färglägga.

Här har jag använt mig av lilla 20´s Evie, färglagd i härligt turkosa färger; allt för att matcha de nya Bo Bunny papprena Winter Joy!Visst är hon väl hur söt som helst lilla Evie!


Storlek/Size: 12x15 cm
Stämplar/Stamps: Lil Lolitas, Text (ur den privata samlingen)
Papper/Papers: Cardstock, Bo Bunny - Winters Joy
Färgläggning/Coloring: Promarker
Övrigt/Embellies: Band, Knappar, Floss, Minirosor, Symaskin

Hoppas ni får en mysig onsdag!


:: presenter ::

Gav bort lite småpresenter till svärmor och svägerskan i helgen. Kunde ju inte komma med dom i en vanlig påse bara...! ;0) Så jag fick helt sonika pyssla ihop en liten presentpåse.Jag har vikt ett cardstock på tre ställen (här med avståndet 3, 12.5, 2.5 och 12.5 cm) och sedan stansat, satt på lite mönsterpapper och knytit en liten rosett. Väldigt enkelt och snabbt. En vikning som lätt kan göras i "sista minuten", som det ibland ofta blir... ;0)Jag gjorde även ett litet "titthål" där man kan se cellofanpåsen med de små presenterna i.
Hålet är gjort med cirkelstansarna: 1½ tum och 1 3/4 tum.

Storlek/Size: 12.5x15 cm
Papper/Papers: Cardstock, Bo Bunny
Övrigt/Embellies: Stansar, Blommor, Minirosor, Organzaband, Snöre, Minialphas, Symaskin

Ha en skön tisdag!


:: annorlunda scrap ::

Så var det ny vecka igen! Oj, vad tiden går fort, nu är första advent inte långt borta! Så - hur går det med julkorten? Är de klara än? ;0)

Jag hoppas inte ni missade förra veckan! Så många fantastiska (!) Stamscapes-kort av våran gäst-DT
Ingrid. WOW!
Tusen tack Ingrid för en otroligt inspirerande vecka.

Själv tänkte jag börja veckan med lite scrap!? Inte helt likt mig, jag vet, för jag är en kortmakare ingen scrappare.
Men den här typen av scrap är kanske inte helt originell (vet inte ens om det riktigt räknas som scrap egentligen) men det blir väldigt fint! :0)Jag har skrivit ut bilderna från datorn och sedan scrappat de på vanlig cardstock, som jag vikt på mitten - utefter storleken på fotot. Sedan har jag dekorerat med lite mönsterpapper och gått loss med symaskinen!
Enkelt men roligt! Dessa "foton" har jag sedan ståendes framme, de åker alltså inte in i någon pärm.


Denna är även dekorerad med lite snöre och en knapp.


Här har jag använt färdiga textremsor från Bo Bunnys serie Mamarazzi.
Detaljbilder!


Papper/Papers: Cardstock, Bo Bunny - Mamarazzi
Övrigt/Embellies: Button, Ribbon, Sewing Machine

Ha en trevlig måndag!


Stampscapes - 7

Som omväxling till kort kan man göra små dekorerade tags med Stampscapes, det är roligt att skapa i det lilla formatet. Här kommer en kavalkad med varierande motiv.

Och här har jag samlat alla stämplar jag använt till tagsen på en enda bild. Gemensamt för alla tags är att motiven är stämplade med Memoriesdyna och jag har använt en Ink Blending Tool och färg från distressdynor till färgläggningen. Vissa små detaljer har jag målat med Promarkers.
Detta var mitt sista inlägg om Stampscapes och som gäst-DT hos InkyWings för denna gång. Det har varit jätteroligt och utmanande att jobba med ett tema och jag hoppas att jag inspirerat många att våga testa dessa härliga stämplar. Kolla in
Stampscapes-sortimentet i butiken, där finns mycket fint att välja bland!

Tusen tack till er som följt mina inlägg och för alla snälla kommentarer jag har fått under veckan!Lycka till med "Stampscapandet" och på återseende här eller i min egen blogg!

/Ingrid

Stampscapes - 6

Ett mycket bra talesätt är "One man's trash is another man's treasure". Jag hör till gruppen konstiga människor som spanar efter material till min hobby överallt, bland annat kan jag inte låta bli att snabbt syna reklambladen innan jag slänger dem. Kanske finns det någon sida som kan användas som en kortbakgrund?

Kortet jag vill visa idag har jag gjort med utgångspunkt från en vacker naturbild i svart-vitt som jag hittade i en broschyr som var på väg till pappersinsamlingen på jobbet. Jag tyckte att den passade perfekt som utgångspunkt för ett Stampscapeskort och dessutom var papperskvaliteten mycket tilltalande.Bara tre stämplar behövde jag använda.Roddaren ror i riktiga havet och fågeln som spatserar på stranden är med på originalfotot!

Här är ett annat kort där jag hittade den perfekta bakgrunden i ett reklamblad.Behövde bara stämpla barnen och fåglarna så var det klart! Jag tror jag fortsätter att rota i pappersåtervinningen ;-)

I morgon är min sista dag som gästbloggare här hos InkyWings för den här gången. Hoppas du tittar tillbaka då.

/Ingrid

Stampscapes - 5

Vad sägs om ett sommarkort så här i höstrusket?Många av Stampscapes motiv kan man stämpla lite omlott, särskilt om man använder en och samma färg. Men vill man ha varje detalj för sig och stämpla i olika färger får man ta till maskning. Så här går det till.Jag stämplar först båten i svart och klipporna i brunt. Överskottsfärgen på stämplarna använder jag till att stämpla samma motiv på Post-It-lappar. Det behöver inte vara något bra tryck, bara man ser konturerna och kan klippa ut lapparna efter dem.Med Post-It-lapparna täcker jag motiven och stämplar sedan havet ovanpå i blått. På så vis skyddar jag klippan och båten från att få färg på sig.Masken över klippan kan jag nu välja att ta bort, men jag sätter en rak Post-It-lapp i nivå med horisonten för att skydda havet nu när det blivit dags att stämpla himlen. Båten har fortfarande kvar sin mask.Sådär, nu är himlen på plats.Så här blir det när maskerna i borta - seglet är fortfarande vitt och klipporna bruna. Nu skär jag till kortet så att kanterna blir snygga.Jag färgar sen in ytorna försiktigt med en Ink Blending Tool. Man kan med fördel ha kvar maskerna under det här momentet för att skydda motiven. Nu återstår bara att montera kortet.

Det här är stämplarna jag har använt.Havsstämpeln är precis så gigantisk som den ser ut, den mäter hela 27,5 x 9 cm och är utan jämförelse min absolut största stämpel. Det är inte meningen att man ska stämpla hela motivet på en och samma gång, utan man kan välja om man vill ha en "höger-strand", en "vänster-strand" eller använda mittpartiet, som jag har gjort på mitt kort. Textstämpeln "Sommar och sol" är InkyWings eget motiv.

I morgon är en annan dag - då blir det ett nytt kort!

/Ingrid


Stampscapes - 4

Idag ska jag visa steg-för-steg hur man gör detta skogskort med stämplar från Stampscapes.Här är stämplarna jag har använt. Texten kommer från InkyWings eget sortiment.Jag börjar att stämpla molnen med Distressdyna i färgen "Faded Jeans". Jag täcker hela ytan för jag vill att himlen ska skymta fram bakom granarna. Det är svårt att undvika att det blir skarvar mellan tryckningarna, men det kamouflerar man bort senare.Sen arbetar jag in lite färg i kanterna med min Ink Blending Tool. Försöker undvika alltför mycket färg på molnen så att de förblir fluffigt vita.Dags för granarna som jag stämplar två gånger på varje infärgning för att få intrycket av att skogen fortsätter bakom den främre raden. Jag har använt Memories-dyna i färgen "Pine Tree Green".Gräset stämplas i förgrunden, flera gånger efter varandra. Bättrar också på med ytterligare lite färg från dynan med svamp för att täcka det blå.Till sist kommer fågelflocken på plats!Och nu är det bara att montera kortet.

Mer Stampscapes i morgon - välkommen åter!

/Ingrid

Stampscapes - 3

Ett sätt att fixa till en vacker bakgrund är att först rolla ett vitt papper med brayer och färg från en flerfärgad regnbågsdyna av något slag. Detta funkar bäst på ett glansigt/glossy papper. Sen går man loss med stämplarna.

Här är en far och hans son på väg hem i solnedgången. Jag tycker att motiven från Stampscapes ger en alldeles speciell stämning till korten, lite rofylld på något vis.Och här är stämplarna jag har använt.Stampscapes egen hemsida finns det massor med inspiration att hämta i olika gallerier. Dessutom kan man få steg-för-steg-beskrivningar på olika mer eller mindre "dramatiska" och färgsprakande naturvyer. Själv gillar jag mest de motiv som föreställer sådant som man kan se i vår egen skandinaviska natur. Några "Hawaii-motiv" finns det inte i min stämpelsamling. Eller jo förresten - en pytteliten palm ligger faktiskt i lådan och ser en aning vilsen ut bland granar och tallar ;-)

Självklart kommer det ett nytt kort i morgon - hoppas vi ses då!

Edit: Trädet är 7 cm högt.

/Ingrid

Stampscapes - 2

Vill man göra det riktigt enkelt för sig, så kan man stämpla med Stampscapes-motiv direkt på foton! En härlig sommardag la jag mig på rygg på bryggan och tog en bild på den vackra himlen med sina fluffiga moln. Gjorde sen en utskrift på färgskrivaren här hemma och vips så hade jag bakgrunden klar till detta kort. Sedan var det bara att komplettera med de stämplade motiven i svart. Visst blev det läckert!Dessa tre stämplar har jag använt till bilden ovan.Och här är ett annat motiv som jag också stämplat direkt på en fotoutskrift av en havsvy.Bara två stämplar behövdes - öarna som skymtar i bakgrunden fanns redan på bilden, likaså himlen! Och kanotisterna paddlar i riktiga havet!Ny dag i morgon = nytt Stampscapes-inlägg. Välkommen tillbaka!

/Ingrid

Stampscapes - 1

Lisa frågade mig om jag ville göra ett gästspel i bloggen den här veckan och visa några kort där jag har använt mig av Stampscapes-motiven. Jag var inte sen med att tacka ja, för jag gillar verkligen dessa underbara stämplar. Företagsnamnet är en liten lek med ord: Stamps + Landscapes = Stampscapes! Man bygger alltså upp sina egna landskap med olika motiv: Himmel, träd, berg, stenar, gräs, hav/sjöar, hus, djur och som pricken över i:et kan man lägga till människor i olika situationer. Men sen behöver det inte heller vara så invecklat, utan man kan nöja sig med någon enda stämpel och kanske kombinera med en text. Det är väldigt tacksamma motiv - vackra, välgjorda och detaljerade. Från början såldes de bara monterade, men nu kan man även köpa dem omonterade - till mycket bättre priser förstås! InkyWings har ett stort utbud av stämplar från Stampscapes och nu är det påfyllt i butiken med massor av motiv!

I mitt första kort har jag byggt upp lite vinterstämning; en stjärnklar natt med snö på taket och sjön som ligger frusen. Men i stugan lyser det i fönstren och det är varmt och gott!Och här är stämplarna jag har använt till kortet.Det "päronformade" motivet är ingen figur i sig. Formen är uppbyggd av en massa små prickar och man använder stämpeln för att färglägga bilden genom att man duttar den lätt över ytan från kanten och inåt upprepade gånger. Man vrider på stämplen emellanåt för att undvika skarpa kanter. Detta är absolut ingen stämpel som är nödvändig att skaffa från början, det finns många andra sätt att få färg på sitt landskap.

Edit: Jag började bakifrån, dvs stämplade i tur och ordning himlen, ön med stugan, gräset i förgrunden och sist granarna. Att motiven överlappar varandra gör för det mesta ingenting, det funkar om man använder samma dyna (i det här fallet mörkblå Memories). Sen till färglägningen! På just detta kort har jag bara använt en enda färg tillsammans med "päronstämpeln", se ovan. Stjärnor och fönster är målade med gul tuschpenna. På taket och framför huset embossade jag med fluffigt EP för att få en känsla av snö.

Hoppas du vill hänga med på min gästvecka i bloggen. Titta gärna tillbaka i morgon - då kommer ett nytt inlägg!

/Ingrid