Herr Kantarell och Fru Flugsvamp

Så här mitt i hösten kommer ett par svamp-ATC:er för att inspirera! Kantarellen är gjord på bakgrund med Adirondack colorwash. Flugsvampen på bakgrund av distresser. Stickers papper är perfekt för sånt här!

Ha en bra dag,
Sara
Herr Kantarell Flugsvamp

Mässa i Karlstad i helgen!

Närmare bestämt på Kungsgatan 3 i "Saluhallen".   Info finns här!
Jag har nu avbrutit packandet av ordrar för att kunna packa ner varorna inför mässan. Jag åker redan på fredag eftermiddag. (Fredag till Måndag har InkyWings STÄNGT eftersom jag är på mässan)
Från och med tisdag börjar jag packa ordrar igen som ligger på tur.

Denna gång tar jag inte med mig hela sortimentet av omonterade stämplar. Jag har bara med mig det allra senaste + lite julstämplar. Resterande omonterade från InkyWings får du gärna beställa på plats - jag kommer ha med mig kataloger att bläddra i mm så du ser hela vårt sortiment!
Du kommer hitta stämpeldynor, färger, verktyg, brads, öljetter, DVD-filmer, rengöringssaker, kuvert och MASSOR av annat spännande på InkyWings bord! 

Vi ses!
Lisa

Det händer STORA saker hos InkyWings!!

Sätt er ner gott folk och ta del av denna UNDERBARA nyhet!
InkyWings kommer som ENDA webbutik kunna erbjuda en stor del av
hÄnglar & stänglars stämplar!  Stämplarna säljs omonterade.
Håll ögon och öron öppna så du inte missar när jag får in dom i butiken!
(ca mitten av November bör dom ha kommit in)

Här nedan ser du en liten tjuvkik från det senaste klubbpaketet "Julijen" som
skickas ut nu under veckan. Vill du se kortet i större format och kunna studera alla härliga detaljer mm så rekommenderar jag dig att logga in på Forumet
"Stämpelsnack" och ta en titt i galleriet!

Julijen-tjuvkik
Kortet är gjort av: Marie Julin (hÄnglar-mamman)

Missa inte heller att InkyWings har några nya "Steg-för-steg" kurser på butikssidan. Fler kommer fyllas på efter hand. Du kommer även hitta tips och trix, råd för nybörjare mm mm. Jag bygger på sakta men säkert med hjälp av mina tre duktiga DTs! (Chruss, Sara & Ingrid)

Till helgen kan du hitta InkyWings på stämpel- och scrapmässan i Karlstad! Läs mer om mässan här!
(vi har stängt fredag 27e - måndag 30e eftersom jag är på mässan)

Säg HEJ om vi syns!
/Lisa

Lite extra effekt

Ibland vill man ge en extra dimension till sitt stämplade kort och då kan man lägga på en lack på hela eller delar av motivet. Den vanligaste sorten är väl den blanka lacken, men nu finns det även en bruntonad variant (Sepia Accent) och en matt, lite vaxartad lack (Matte Accent) från Ranger som båda ger en upphöjd effekt. Lacken kan användas på papper, metall, glas, trä och plast och kan även användas som lim. Kommer i en behändig flaska med smal pip, så lacken är lätt att applicera. På kortet nedanför är det matt lack på bladen. Brevstämpeln kommer från Stampers Anonymous och texten från InkyWings.

/Ingrid


Höstbrev

Höstinspiration

Nu börjar löven skifta i härliga höstfärger och det känns skönt att sitta inomhus och kura på kvällarna. Här är ett par kort som jag hoppas kan ge lite inspiration i höstmörkret.

Först en "höst-häst"! För att färga in himlen har jag duttat med svamp från en
Distress-dyna. Marken är naturpapper som jag rivit och färgat in kanterna på. Hästen är stämplad först en gång på kortet för att de pinniga små benen ska komma på plats. Sen har jag stämplat motivet en gång till på ett annat papper, färglagt med Distress, klippt ut allt utom benen och limmat på kortet. Löven är stämplade på färgat papper, utklippta och fastlimmade. Ritade lite streck med en vanlig tuschpenna, så det ser ut som om löven singlar mot marken.

Hösthäst


Här har vi ett InkyWings-löv som jag stämplat med Distress-dyna och embossat med klart pulver för att få en härlig glans. Bakgrunden har jag gjort med Walnut Ink. Det stora textmotivet har jag stämplat flera gånger på samma infärgning så att det blir olika nyanser av brunt (visst finns det en film som heter så?). Det är ett separat papper som jag sen rivit i kanten och fäst på kortet innan jag monterat lövet. Tre små brads och så är det klart! Om du vill ha lite tips om hur man använder Walnut Ink, så finns det en alldeles ny liten kurs på hemsidan.

Löv


Ha en riktigt skön pysselhelg!

/Ingrid


Ännu en kurs...

När jag väl var igång blev det en kurs till. Denna handlar om hur man kan användda en brayer till en bakgrund och en fotostämpel. Se kursen här!

Ha kul!
/Sara

Promenad


Ny onlinekurs!

Det här kortet blev resultatet av en kurs jag gjorde igår. Jag beskriver i kursen hur man använder verktyget "Silent setter". Ett kanonbra verktyg att sätta fast öljetter med utan att föra något oväsen alls. Kursen ligger online dygnet runt HÄR!

Lycka till,
Sara

Hösthälsningar


In the jungle.....

In the jungle.....

KAN man motstå den här sötnosen???
Svar : Nej, inte om man heter Chruss iallafall.

Har stämplat på glossy papper med marvys tuschpennor och monterat på olika gröna pappersnyanser.
Stämplarna kommer från Posh Impressions och är väldigt prisvärda, du får många stämplar som sitter på en färdig pärmsida (målade motiv) och de är Ez-monterade från början!
Kika
här så får du se en hel del läckra stämplar!

Ha en skön pysselhelg!
ChrussStylus tool och fluid chalk

Ni har väl inte missat de nya produkterna från Clearsnap? Du får 5 st kattögon som matchar varandra perfekt och ett stylus tool redskap.
Med toolet följer en svart tipp som du kan hålla mot en glödlampa så den blir varm och sedan trycka den i en stämpel för att skapa dej något alldeles eget unikt mönster! Sedan färgar du in den och stämplar ett mönster på ett papper, ta 2 färger, kanske 3, börja med den ljusaste.

 Stylus tool och Fluid Chalk

Du kan också bara ta tippen och färga in den och göra ett eget bakgrundpapper:

104972-44

När du är klar kan du även stryka embossingink över hela motivet och embossa med clear embossingpulver.
Ger en helt läcker effekt som inte alltid syns i scanningar.
Produkten finns
här .
På Inkywings butiksida finns även en steg för steg kurs hur man använder stylus tool!
Titta här. 

Lycka till med ditt skapande - visst är det kul att göra något alldeles eget och imponera på släkt och vänner med? Ett handgjort kort med lite finesser på.....
Chruss

InkyWings har skänkt en Grab-bag!

InkyWings har skänkt denna grab-bag (64 stämplar) som just nu auktioneras ut på pyssel.net.
Pengarna går oavkortat till Rosa Bandets insamling mot Cancer.
Pyssel.net mot Cancer Grab-bag

Du kan vara med och bjuda på denna även om du inte är medlem på forumet - det är en härlig chans att
kunna stödja en god sak och samtidigt få något roligt för pengarna! Bjud duktigt - pengarna behövs!

Här hittar du auktionen:
http://forum.pyssel.net/viewtopic.php?t=8821
Vill du inte bjuda just på denna auktion finns flera andra och det kommer dyka upp nya under hela oktober! Självklart kan du även skänka en slant som du vill till insamlingen också! Du hittar länkar vid auktionen!

InkyWings Webshop är idag uppdaterad med några nya DVD-filmer från Clearsnap! Ta chansen att lära dig något superbilligt! Två filmer i en på DVD. (till priset av en halv kurs ungefär!) Du kan titta om och om igen och bjuda in några kompisar på en pysselkväll!Vill du ha kaffe?...

...frågade maken mig just. Och det kunde inte passat bättre för jag hade precis gjort klart ett kaffe-kort. Bakgrunden är gjord med adirondack colorwash butterscotch, espresso och pesto. Jag sprayade med de tre färgerna på ett akvarellpapper och strök det sedan torrt och platt. På det stämplade jag brefkort, kaffebönor och KAFFE. Fotohörn och paisley är QK-dekorationer. Vilka härliga färger!

/Sara

Kaffe


PS. Kaffet smakar underbart! DS.


Sötaste nallen

Sötaste nallen

Den
sötaste nallen är den här tycker jag. Stämplad med memories black och färglagd med distresser. För att få till de tre cirklarna har jag använt en circle scissors som är ett superbra redskap att göra cirklar med. Rekommenderas varmt!

Ha en bra dag!
/Sara


Tröst i regnet

Idag har jag inte varit utanför dörren. Regnet öser ner . En tröst då är att hösten är en väldigt färgsprakande och vacker årstid, en annan tröst är att det är en hel del perfekta pysseldagar.

Jag har lekt lite med
biwax på kortet här nedan. Först stämplade jag stövlar och paraply på vanligt akvarellpapper och färglade med distresser. Därefter text med memories black. Jag ruffade till kanterna med egdescrapper och färgade in dom. Sedan värmde jag biwax i meltingpotten och plockade upp det därifrån med en pensel. Med den målade jag rakt över papperet. Det stelnade ganska fort, men jag gjorde lite lager på lager. När jag hade täckt hela papperet värmde jag på det med varmluftspistolen. Då smälte biwaxen igen och den blandades ganska bra samman. Resultatet är inte helt enkelt att se på ett scannat foto, men ni kan säkert se att det vita papperet lyser genom biwaxet på vissa ställen. Använde samma teknik på ATC:n med höstlöven.

/Sara

Tröst i regnetNär löven faller...


Glada nyheter - goda nyheter

Paketen trillar in och glada nyheter trillar in - vilken härlig dag!

Nu finns en hemsida där du som KUND kan se alla saker jag kan beställa ur Tillbehörskatalog nr 2.
http://www.papercraftsource.com/

Du kan knappa in en önskelista med varor och sedan maila eller skicka denna till mig när det är dags för
beställning ur denna katalog! Hur toppenbra som helst.
Det ger dig som kund möjlighet att se närmare 10.000 varor som jag kan plocka hem åt dig!

US$-priset gångrar du med 12 för att få fram ett ungefärligt pris.  Många av varorna rundas ändå av ytterligare lite nedåt i dagsläget.

Senast den 30 Oktober vill jag ha din beställning och betalning ifall du vill prova på att beställa något från det här stället! Det är huuuuuur mycket saker som helst där att botanisera bland!!!!
NOTERA! Produkter som innehåller alkohol (solvent based) kan INTE beställas - dom får nämligen inte skickas med flyg!

Ha en trevlig kväll!
Lisa

Uppdatering sker...

Uppdateringen av webbutiken är nästan klar - jag ber dig ha överseende en stund till. Mycket är dock i ordning nu.

Lite nya varor har anlänt och det kommer anlända mer inom dom närmsta två veckorna enl. uppgift. Jag försöker få ut dom i butiken så fort det bara går.
UPPDATERAT LITE SENARE: Här anländer paketen på löpande band så nu är butiken uppdaterad med även dom nya härliga superläckra (märks det att jag gillar dom?) QUEUE-stämplarna från Clearsnap! Kika in i butiken för att se godsakerna.

Jag har precis fått hem fler av den härliga "Melting Pot" som är anpassad för vår svenska strömstyrka! Du måste dock själv byta själva stickproppen eftersom det sitter en Engelsk kontakt på. (skruvas enkelt lös och byts till en jordad som du hittar på den stora "leksaksaffären" Clas Ohlson) ;-)
Extra pannor + verktyg till Melting pot finns också hemma.

Melting Pot

Med denna roliga sak kan du smälta tjockt embossingpulver - sk. UTEE, Enamel etc och göra egna härliga dekorationer mm. Du kan även smälta bivax, choklad, ljus, och allsköns saker som tål detta. Observera att du bör ha dom små extrapannorna i som kan bytas till allt utom UTEE! (och absolut en egen panna som bara används till choklad el. annat ätbart!) Tips och trix hittar du på
Rangers + Suze Weinbergs hemsidor.

Nytt nummer av Ett Trykk finns hemma + att jag uppdaterar allt eftersom med alla saker som anländer här framöver! Kika in ofta i butiken för att inte missa något!

/LisaVinnare på Shoppinglotten

På mässan delade InkyWings ut  "shoppinglotter" till alla som handlade av oss och idag var det lovat att vinnarna skulle presenteras så här kommer dom!

Vi säger STORT GRATTIS till:

Anne Pedersen - Kungälv
Lisa Nilsson - Gråbo
Annette Lundell - Eksjö

Vinsterna kommer på posten inom kort. (väntar på att ett nytt gäng EZ ska landa vilken dag som helst)

Och för er som är nyfikna på att veta vad dom vunnit så kan jag berätta att alla tre har vunnit var sin grab-bag med 30 st omonterade stämplar från InkyWings + ett ark EZ-mount.

/Lisa


Hemma från Göteborg

Nu börjar det härliga arbetet med att packa upp allt som fick följa med hem igen och försöka få lite ordning i stugan + i butiken online.

På onsdag är det tänkt att vinnarna av "shoppinglotten" skall presenteras här i bloggen + i butiken så håll utkik! Var du en av dom som handlade hos InkyWings och fyllde i en liten lott har du alltså goda chanser att kamma hem ett av dom tre priserna. (30 UM från InkyWings + ett ark EZ)

Säkert har ni börjat se härliga kort från mässan och kanske fått ögonen på några "grön-tröjor" vid InkyWings bord - då har ni sett mig (Lisa) Sara och Ingrid. Chruss hade tyvärr ingen möljighet att ta sig ner till Göteborg pga att hennes jobb envisas med att det är dags att ta hand om bokslut och andra roligheter precis i kvartalsbryten. Chruss fanns dock representerad med härliga stämplade kort som jag hoppas ni passade på att kika närmare på!

Nästa mässa blir i Karlstad den 28-29 Oktober.  Lördag 10-17 och söndag 11-16.
Platsen är Saluhallen på Kungsgatan 3.  Varmt välkomna dit!
Går allt som vi planerat så kanske du får möta oss alla fyra där i Karlstad!

OBS! ang. mässan i Karlstad. Jag kommer inte ta med mig allt ner, utan försöka begränsa det ganska mycket. (har inte lika stor plats som jag hade nu i Gbg ex) Det betyder att jag kommer ENDAST ta med mig dom nyaste stämplarna som är släppta nu i höst + lite av dom julmotiv jag har.
Kataloger kommre finnas på plats så du kan beställa det du inte hittar på plats samt att förhandsbeställningar självklart går bra!!! (senast söndag 22 okt)
Tillbehör som färger, dynor och lite annat smått och gott samt lite av det monterade jag har hemma från USA kommer givetvis oxå att få följa med.

Uppdatering av butiken efter mässan i Göteborg nu i helgen kommer pågå hela veckan så ha överseende med om något är slut när jag bekräftar din order.

/Lisa