Två julkort med samma stämpel

Jag fastnade direkt när jag fick syn på denna underbara clearstamp från Bo Bunny.

Jag stämplar den med Versa Fine dyna på akvarellpapper och färglägger med distressrefiller.

Detta motiv passar perfekt till att färglägga med distresser.


Julkort nummer ettDetta är det första kortet jag gjorde.Högra kanten på det mönstrade pappret har jag gjort fin med hjälp av en stans från Martha Stewart.

Dena stans heter Arch Lattice och är en av mina nya favoriter.De små runda dekorationer jag använt på kortet heter Dew drops och återfinns i butiken.

Den stora röda blomman är färglagd med en ny promarkerpenna som heter Burgundy.

Den mindre beiga blomman är färglagd med en brun distress.


Julkort nummer två


Även här har jag målat motivet med distressrefiller.Insidan av kortet har jag gjort fin med en stämpel från Stampscapes, Nature Sheet 1.Stämpel jag använt är granbarrkvisten längst upp till vänster på arket.

Stämpeldynan jag använt heter Pesto och görs av Adirondack.Den utstansade kvisten är färglagd med promarkern Marsh Gren.

Den blå snöflingan är färglagd med distressrefillen Wheatered Wood.

Den röda blomman är färglagd med promarkerpennan Burgundy.

Den lilla beiga blomman är utstansat och sedan färglagd med en brun distressrefill. Eftersom kanterna på blomman är utstansad så tar pappret åt sig extra mycket färg runtom kanterna vilket ger en snygg effekt.Baksidan är även den dekorerad.

/ Ann-Louice


JultagTomten är en stämpel från tidigare år som är färglagd med promarkers och MCP. Tomten är stämplad på ett vitt papper och sedan utklippt och monterad på tagen med 3d kuddar.

Inspirationen till att stämpla granbarr på kanterna har jag fått från Mariante. Tack för inspirationen!

Kanterna på tagen har jag färgat in med en grön dyna,
Lettuce från Adirondack, med samma teknik som för distressrutor.

Kanterna har jag stämplat med en stämpel från Stampscapes Nature Sheet 1.Det är granbarrkvisten längst upp till vänster som jag använt mig av.

Jag har använt dynan Pesto från Adirondack.Närbild på granbarrkvistarna.

/ Ann-Louice

God JulDet börjar bli hög tid att göra julkort. Om ni inte gör som jag brukar göra och väntar till sista minuten.

Det finns ett
stämpelark från Stampscapes som är perfekt till att göra julkort med. Det innehåller framförallt massor av granar.Jag har använt mig av två av granstämplarna från detta ark. Jag färgade in stämpeln med stämpeldynan Pesto på de gröna grenarna och sedan avände jag dynan Espresso på foten. Allt på samma gång innan jag stämplade motivet. När jag färgade in med den gröna dynan försökte jag undvika att färga in stammen så att jag kunde färga den delen med den bruna dynan direkt på stämpeln. Båda dynorna är från Adirondack.

Tomten är en stämpel från Angie B som jag färglagt med promarkers och MCP.


/ Ann-Louice

Vinnare av pysselpåsen...

... är utsedd via random.org:


...och det är...
Postat av: monica

sååå snygg påse!!!

2009-10-17 @ 19:53:15
URL:
http://leamon.blogg.se/

Skicka din adress till mig på asa.danielsson[snabel-a]hotmail.com så kommer den snart med posten!
Ett stort tack för alla fina kommentarer! :0) Fortsätt håll ögonen öppna i bloggen för det ryktas om flera fina utlottningar framöver... ;0)

Mvh Åsa

Två snöbollskort

Ni har väl inte missat att InkyWings har en ny stämpeldesigner!

Min DT-kollega Åsa Danielsson har ritat ett fantastiskt ark med snögubbar. 

Stämplarna går att köpa både som ett helt ark och styckevis och återfinns under
Nyheter i butiken.Och jag satte direkt igång med att göra två kort.Jag hittade i mina gömmor vita cirkulära stommar till kort. Och vad passar inte bättre än att göra snöbollar av dem. Det bästa av allt var att det visade sig att själva kortstommen var vackert skimmrande i sig själv.

Jag började med att färga in snöbollens kanter med samma teknik som man gör distressrutor.  Jag använde mig av distressdynan Wheathered Wood och ett handtag med skum på. Jag duttade handtaget på stämpeldynan och drog med handtaget från kanten och in på snöbollen. Sedan gjorde jag ibland lite cirkulära rörelser för att få färgen att smälta ihop för varje gång jag applicerat färg. 

Snöflingorna jag stämplat runt kanterna kommer från ett ark med stämplar från Tim Holtz som heter Reindeer flight.Baksidan av kortet ser även den likadan ut.

Jag har använt mig av en personlig stämpel på baksidan med mitt namn på. Bara för att den som får kortet ska se vem som gjort det och för att göra det mer personligt.

Du kan beställa egna personliga stämplar från InkyWings. Det gör du här.Här är mitt andra snöbollskort som är gjort på precis samma sätt som det första.

Snögubbarna är målade med promarkers och MCP.

Textstämpeln är även den från samma stämpelark.På det andra kortets baksida har jag använt mig av ytterligare en stämpel från stämpelarket och skrivit mitt namn i den.

/ Ann-Louice

Bilder från Karlstadsmässan!

Ett stort TACK till alla som besökte oss i Karlstad i helgen!
Här är en glimt från vår monter. :-)

Fortsättning på stjärntematDet här kortet är jag riktigt nöjd med. Det gick snabbt att göra. Det ser enkelt ut och jag gillar färgerna och helhetsintrycket. Och det passar till både tjejer och killar och till såna som inte tycker om gulliga motiv. Ett ganska neutralt kort som är bra att ha liggandes hemma ifall att det skulle behövas snabbt.

Jag började med att stämpla den nya stora
krackeleringsstämpeln som bakgrund. Dynan jag använde heter Pesto.

Sen fortsatte jag med att stämpla stjärnor. Till den stora stjärnan har jag använt en stämpeldyna som heter Lettuce och till de små använde jag Pesto. Båda dynorna från Adirondack.

Sedan stämplade jag den nya Gratulerar texten över alltsammans. Därefter klippte jag ut motivet och chalkade kanterna med Fluid Chalk, Chestnut Roan.

Jag har även på detta kort använt mig av Dew Drops som dekoration.

Jag ville liva upp kortet lite men inte ha för många dekorationer. Så jag stämplade några till stjärnor och klippte ut den och fäste dem med 3d kuddar så det blev lite tredimensionellt.Sen provade jag för första gången ett speciellt 3d-lack som heter Crackle accents. Det fungerar som det vanliga 3d-lacket glossy accents men det krackelerar när det torkar. På stjärnan blev det en fin effekt.Jag passade även på att ha crackle accents på en av stjärnorna på själva huvudmotivet också.

Men var inte för snabb med att fingra på det! Det tar en liten stund innan det torkar.

/ Ann-Louice

Du är en stjärnaVarför inte glädja någon med ett uppmuntrande kort med stjärnstatus?

De nya stjärnstämplarna och de nya texterna är verkligen underbara. De finns att köpa i kategorin
nyheter.

Jag har gjort ett snabbt och enkelt kort där jag stämplat två stjärnor med brun dyna på ett kort. Dynan jag använt är en distressdyna av färgen Vintage Photo.

Den stora stjärnan är egentligen helt solid men jag duttade bara lite med stämpeldynan så den inte blev helt täckt med färg. På det viset fick den också lite struktur och liv.

Här har jag lekt loss lite med häftapparaten och fäst fast utstansade stjärnor som är färglada med promarkers. När man inte har ett papper i matchande färg eller då man inte vill stansa i ett nytt papper är det lätt att stansa i vitt papper och sedan färglägga det till rätt nyans. Det är billigt, enkelt och man får alltid en färg man vill ha.

Bakgrundspappret är från Bo Bunny.

De runda dekorationerna är Dew drops som lätt kan limmas fast och ger lite 3d känsla.


/ Ann-Louice


Du lyser upp min världHär är ett surf kort jag gjort med de nysläppta stämplarna från mässan i Karlstad i helgen.

Ett litet försök till att lysa upp en trist söndagskväll och måndag morgon.

Stämplarna finns att köpa i shopen under
Nyheter.

Jag har använt fyra nya stämplar textstämpeln, bilen, palmen och surftjejen.

Jag har stämplat på akvarellpapper med en versafine dyna. Den absolut bästa dynan till att stämpla på akvarellpapper och måla med akvareller eller distresser. 

Jag har målat bakgrunden och tjejen med distresser.

Jag ville få det att se ut som en solnedgång där tjejen lyser upp världen i mörkret.

Det rosa pappret är ett helt fantastiskt papper från Bo Bunny som finns i shopen.

De tre dekorationerna överst i vänstra hörnet är dewdrops som livar upp kortet lite grann. Dessa finns också att köpa i shopen.

/ Ann-Louice


Sommar, sommar och sol..

Nu lämnar vi julen bakom oss, eller rättare sagt framför oss. BoBunnys julkollektioner är verkligen härligt juliga, men även om det förekommer en och annan tomte eller snöflinga så kan man utan problem även använda papperna till sina ojuliga projekt. Här har jag tagit ett riktigt somrigt foto och skapat en färgsprakande röd sommarLo.

I jordgubbslandet (8x8)


På ett vitt cardstock har jag satt fast pappersremsor av de röda papperna St Nick, Stocking och Tis is the season, Snowflakes. Sedan har jag dekorerat med en tag, brads och Tim Holtz härliga Filmstrip ribbon. Sedan finns det
en uppsjö med färger på de härliga bokstavsstickersarna i butiken.
___________________________________________________________________________________________

Slutligen har jag även gjort ett enkelt kort med ett par av de nya stämplarna som släpps på mässan i Karlstad i helgen.


Visst är de nya stämplarna med surftema urhäftiga. Här har jag använt en bil och två palmer. Det turkosa papperet är faktiskt också från BoBunnys julkollektion, nämligen Tis is the season, Stripe. Den enda dekorationen är en rad med häftklamrar som jag satt dit med Tim Holtz Tiny Attacher.

Clean & Simpel

När man scrappat ett tag så brukar man hitta sin egen stil. Men ibland är det roligt och framförallt utmanande och utvecklande att prova på en stil som skiljer sig från sin egen. Så det gjorde jag när jag skapade den här Lo'en.

-06 (8x8)Här är mina barn framför granen av årgång 2006, Fotot innehåller mycket färger men samspelar bra med det multirandiga papperet Tis is the season, Stripe. Dekorationerna är få, eftersom det är clean & simple och istället har jag faktiskt satsat på en accentfärg, nämligen svart.  Jag har använt en del stansar, dels borderstansen Binding Edge från EK samt en hörnrundare av samma fabrikat. Stansarna hittar du i butiken liksom bandet och bradsen som är tagna ur samma förpackning som de brads jag visat tidigare i veckan.

Nya stämplar!

InkyWings släpper lite nya stämplar i Karlstad.
Dom finns redan nu att kika på i onlinebutiken för dig som är nyfiken! (köpknapparna kommer fram nästa vecka i onlinebutiken!)

Tänk på att InkyWings har stängt 21 oktober - 1 november = mässa + höstlov. Då packar vi inga ordrar eller svarar på mail mm.


"Midnatt råder.."

"..tyst det är i husen, tyst i husen. Alla sova släckta äro ljusen, äro ljusen. Tipp tapp, tipp tapp, tippe tippe tipp tapp, tipp, tipp, tapp."

Tipp tapp (8x8)


Papperet St Nick ur BoBunnyserien med samma namn är ett alldeles perfekt bakgrundspapper. Dämpad färg med inte så framträdande mönster. Som färgklick med tomterödfärg och härliga vita prickar kommer sedan papperet Tis is the Season, Snowflakes. Övrigt material från butiken är Web-band, Snöflingecharms, cardstock, tags samt fluid chalk för att chalka både kanter och tagsen. Har du som jag, inga röda bokstäver? Då går det utmärkt att färga in sina thickers eller andra bokstavsklistermärken med en ProMarkerpenna, här har jag använt den nya färgen Crimson

Jular från förr

Idag fortsätter vi med att ha jul här i bloggen tillsammans med papperstillverkaren BoBunny. Den här gången backar jag ännu längre tillbaks i tiden, nämligen till 2004. Tiden går så fort, jag minns fortfarande den här julen som om den var igår..

Väntan (8x8)


Här har jag försökt skapa en mer gammaldags känsla, utan att för den delen göra Lo'en riktigt vintage eller shabby chic. Som bakgrund har jag använt mig av cardstock i färgen Vanilla. Kanten har jag skrapat med en Edgescraper och färgat in med Fluid Chalk, Creamy Brown. Det mönsterpapper jag har använt är St Nick, Noel. Även detta papper har jag skrapat på kanterna sedan har jag dessutom knögglat ihop papperet och vecklat ut det igen för att få en sliten effekt.

Dekorationer jag har använt är det breda röda Sheer ribbon-bandet som jag häftat dit. Jag har även använt en journalingruta från K&Co och ett gammalt papper som jag rivit ut ur en gammal bok.De härliga tygblommorna är också BoBunny, precis som mönsterpapperna. De härliga bradsen som jag använt i centrat på blommorna ligger i en blandad förpackning med brads tillsammans med bla de glittriga bradsen jag visade igår. De bruna halvpärlorna är från Prima. Både bradsen och halvpärlorna finns på lager i butiken men inte upplaggda i webshopen ännu. Slutligen så har jag stansat ut blad i papperet Tis is the season, Snowflakes.

___________________________________________________________________________________________

Ni har väl inte missat Åsas fina julpåse som kan bli din? Du har veckan ut på dig att göra en kommentar på
Åsas blogginlägg.

Jul med BoBunny

Snart har två tredjedelar av oktober gått. Visst har hösten bara flugit sin väg? Det står inte på förrän skinkan står i ugnen och tomten knackar på. Det märks inte minst på alla härliga julkollektioner som poppar upp här och där i pysselvärlden. BoBunny har släppt två härliga serier, en klatschig med härligt klara färger (Tis is the season Collection) och en mer mysigt dämpad och murrig (St Nick Collection).

Jag vet att många är som jag, att när paketen är öppnade och granen utdansad så försvinner liksom inspirationen till att scrappa alla julfotografier. Nya härliga vårkollektioner är på väg ut i affärerna och visst är det lite trist att ha jul i pysselrummet i januari? Därför brukar jag passa på den här tiden på året, när alla julserier kommer ut och det kliar i fingrarna. Varför inte plocka fram förra årets fotografier och sätta igång?

Tomtenissor (8x8)


Det här är faktiskt ett fotografi som är lite äldre än så. Detta fotografi hade vi på våra julkort 2005 och visst är dem härliga, mina tomtenissor? Jag har använt mig av St Nick, Stocking som bakgrund, härligt röd med ett dämpat mönster. För att lyfta fram fotografiet har jag målat en bredare fotomatta med Crackle Paint, Picked Fence. Sedan har jag dekorerat kring fotografiet med Web-band, glittriga röda brads, En kalenderstämpel från Tim Holtz samt blommor.Blommorna är utstansade med mediumstorleken av retrostansen i papperet Tis is the season, Snowflakes. Jag ritade sedan konturen med  en vit Uni-ball penna och dekorerade mitten med distress stickelsen Picked Fence.  Allt material kan du hitta i
webshopen. Slutligen har jag använt mig av hela tre vita alfabeten för att få till min titel, smidigt och bra när bokstäverna börjar bli utplockade och dessutom ger det en busig effekt på Lo'en.

___________________________________________________________________________________________

Ni har väl inte missat att vi ger oss söderöver till helgen och ställer ut på Karlstadsmässan? Där kommer vi släppa en hel hög nya stämplar som ni faktiskt kan tjuvkika på i webshopen, under nyheter v44. Snögubbarna har ingen annan än min DT-kollega Åsa designat. Härliga, va?


Kul med påsar, del 3

Då kommer mitt sista projekt med påsar, för den här gången. Jag har gjort ett påsalbum, som ska få fungera som ett slags julkort/julgåva till barnens farmor. Jag har även valt att ta med resten av hennes barnbarn, så hon får med alla i samma album. Jag har använt mig av samma princip som med påskortet fast använt mig av tre påsar istället för en och sedan sytt ihop dom med en "tråd" för att det ska hålla ihop, den blir nämligen ganska tjock... ;0)

Här är framsidan av albumet.
Papper:
Webster´s Pages julserie, Papperspåse Kraft (bred)
Cardstock: Kraft och mörkgrön
Stämplar: Långa ord - julafton, Tim Holtz Holiday Hideaway
Färg: Staz On (svart), Distress Vintage Photo, Distress Crackle Paint (vit), Crackle Accent, Liquid Pearl (Ruby Red)
Dekorationer: Grungeboard Minis, Metallramen (Tim Holtz), Metallord (Tim Holtz), Tråd, Halvpärlor (inte i ebutiken ännu), Blommor - Primas lyxblandning, Foam blommor
Övrigt: Embossingpulver Clear, Sanding BlocksMM Edge Scraper, Fernstans (Small)

Här är albumet i sin helhet. Det blir som sagt ganska tjockt, men det tycker jag är en del av charmen!

Första uppslaget med äldsta barnbarnet. Bakom fliken står det "Till våran..."
Alla fotografier är sandpapprade i kanterna och rivna med en Edge scraper och sedan har jag även lackat med Crackle Accent och dragit över med en Distressdyna. Allt för att få dom att se lite slitna ut i kanterna. (ibland är man ju lite knäpp eller hur? ;0)

Andra uppslaget med en bild på dom alla tre tillsammans.

Mittuppslaget med en bild på mitten barnbarnet. Texten "...med en önskan...".

På nästa uppslag finns ytterligare en bild på dom tillsammans. Bakom fliken står texten "...om en..." och på fliken är det stämplat God jul och gott nytt år.

Och slutligen sista uppslaget med sista barnbarnet och texten "...från dina barnbarn."

Varje flik är gjord som en tag som går att dra ut. För en personlig hälsning eller kanske ytterligare fotografier... Jag har valt att ha barnens namn på flikarna, eftersom dom sitter tillsammans med deras bilder.

På själva tagsen har jag skrivit en vacker juldikt.

En bild på tagsen och flikarna.

Och slutligen baksidan på albumet.

Nu hoppas jag bara att svärmor ska tycka om julgåvan också! :0)

Tack för den här veckan! Vi ses snart igen - kanske redan nästa helg på Karlstad-mässan?! :0)

/ Åsa

Kul med påsar, del 2

Så till nästa projekt med mina påsfavoriter. Den här är ganska given om man som jag tycker om påsar, speciellt som den dessutom kan innehålla något gottis, en liten present eller något annat roligt!

Jag klär helt enkelt in påsen i mönsterpapper och dekorerar efter tycke och smak.
Papper: 
Bo Bunny - ´Tis the season Treasure, Bo Bunny - St Nick Holly Berry, Papperspåse (bred)
Cardstock: Vinröd
Stämplar: AB - Tomte med Ren
Dekorationer: Rosblad, Blommor (privata), Minirosor, Halvpärlor (ännu inte i ebutiken), Vinrött sidenband, öljetter (antikfärgade)
Färg: Promarkers, Adirondack Pitch Black, Distress Vintage Photo
Övrigt: Martha Stewart stans (stjärnor) - tillfälligt slut i butiken men nya är på ingång.

Baksidan med min egen DT-stämpel.

En närbild på den ursöta tomten! :0)

Ytterligare en bild på påsen. Nu är det bara att fylla den med en massa gottis!! *mums*

Vill du att gotte-påsen ska hamna hemma hos dig? Skriv en kommentar till detta inlägg senast den 25/10 så lottar jag ut påsen inklusive det hemliga innehållet! :0)

Kram Åsa

Kul med påsar, del 1

Något som jag har en förkärlek till är papperspåsar. Det finns så mycket roligt man kan göra med dessa! Jag tänkte visa några små exempel och jag börjar med ett påskort. Det är inget svårt alls utan det är bara att vika påsen på mitten, med botten innåt, dekorera och det är klart! Enkelt, eller hur? :0)

Här är framsidan på min julpåse. Jag har valt att använda band som låsning av kortet.
Papper: Julpapper & glitterpapper (har ännu inte kommit in i ebutiken,
brun papperspåse (bred)
Cardstock: Mörkgrön, vinröd, beige
Stämplar: God Jul - text, En snöflinga, AB - bård med stjärnor, AB - Järneksrosett (stor), Tim Holtz Holiday Hideaway
Dekorationer: Brads (har ännu inte kommit ut i ebutiken), knappar, Scrappers Floss, band, QK snöflinga
FärgDistress Vintage Photo, Staz On Timberbrown, VersaMark vattestämpeldyna (embossing)
Övrigt: Embossingpulver Guld, Embossingpulver Clear, Blomstansar, Scalloped stans (blå), Cirkelstans 1 3/4", Fernstans

Så här ser den ut inuti när den är öppnad. Det som är dekorerat med rött papper är botten på påsen. Den fliken går att "öppna" och bakom skymtar en dörrkrans. Sidorna är embossade med guld tillsammans med härliga stämpelbårder och järnek från Angie B.

På den högra sidan är själva öppningen på påsen och där har jag valt att stoppa in en "tag" med en personlig julhälsning på. Här ser ni den kika ut!

Här är själva tagen. Har embossat snöflingor med embossing Clear och distressat med Vintage Photo. Sedan är texten embossad i guld. Älskar dessa julstämplar från Tim Holtz!!

En närbild på dekorationerna. Här ser ni återigen glitterpappret jag använt! Har även använt det till "julblommorna" som dekorerar framsidan (röd och brun).

Baksidan på kortet, som är dekorerat med min peronliga stämpel.

Håll utkik för snart kommer fler roliga projekt med påsar! :0)

/Åsa

Julask!

Har knåpat ihop en liten julask med butikens nya julpapper från Webster´s Page. Jättefina! För att biga en sådan här ask kan man använda sig av olika tekniker, i e-butiken finns det två olika alternativ: Scor-Pal (som nu finns både i centimeter- och inch-skala) eller en Top Score-bräda. Jag har använt den senare.

Papper: Webster´s Page Swans Lake, glitterpapper
Cardstock
: Beige
Stämplar: Tim Holtz Holiday Hideaway, Långa ord - julafton
Dekorationer: Blommor - Prima lyxblandning, minirosor, Prima löv, paketsnöre
Färg: Distress Vintage Photo, Staz On Timberbrown
Övrigt: Fernstans Small, QK snöflinga

Bild på asken. Dekorationerna går ner på locket.

Låsningen av locket är gjord med en remsa cardstock som sitter runt själva asken.

Insidan av asken är dekorerad med en Tim Holtz stämpel, distressfärg, minirosor och fernkvistar.

En närbild på dekorationerna. Lisa har precis fått in härligt glitterpapper i flera olika färger i lagret. Här har jag använt mig av det vita när jag stansat ut snöflingorna. Perfekt, nu behöver jag inte kladda med glitterlim utan det är glittrat och klart direkt! :0)

/ Åsa

Halloween!

Halloween närmar sig med stormsteg och även om traditionen inte är så stor i Sverige så vill jag ändå känna mig lite förberedd. Ifall nån liten själ kommer och knackar på dörren och frågar om Bus eller Godis!? ;0)
Så det blidde en liten godiskista:

Mallen till kistan tror jag bestämt att det är våran egen DT-Anne som ursprungligen skapat! Den är utskuren med Silhouetten.
Papper: Bo Bunny
Cardstock: Svart
Stämplar: Angie B´s Häxa, Pumpor, Fladdermus - stor, Fladdermus - Liten
Dekorationer: Brads - skruvar, band - check
Färgläggning: Promarkers
Färg: Sharpie Extra Fin - vit penna, Cateye - Charcoal, Adirondack - svart

Alla kanter är chalkade med en vit dyna. Spindelnätet och spindeln är ritade för hand med en vit penna.

Texten är utskriven på datorn och chalkad med en svart dyna.

Dom fantastiskt söta fladdermössen är ditsatta med 3d-kuddar. Ögonen har fått en dropp 3d-lack på sig för att få en lite extra förhöjd känsla.

Även insidan på locket har blivit dekorerat med spindelnät och fladdermöss.

En sista bild på hela kistan, med locket på sniskan!

Tack för idag, ses imorgon!! :0)

/Åsa


Cool

Jag avslutar nu min första DT vecka med ännu en LO.LO:en ser helt sne ut men det är fotovinkeln som lurar jag lovar;-)

Överst på LO:en har jag en utstansad tåg bård,
Stans - Martha Stewart - Train. Papprena är BoBunny - KITCHEN SPICE Allspice och BoBunny - KITCHEN SPICE Sesame.

Sedan har jag använt mig av följade stämplar.

Journalingcirkel i mitten på min Scallopdecirkel.
Rund textstämpel - "Mitt hjärta är ditt"

Minicirkel som bakgrund för titeln.
Hjärtan: Hjärta Prickar Stort, Hjärta Stjärnor Stort,

Hjärta Swirlar Medium


Mera detaljer:Nu tackar jag för denna vecka så ses vi snart igen!
Kram Anna-Lena


Plats för höstgodis!

Det börjar närma sig en av höstens stora "godis-högtider"... närmare bestämt  Halloween. :-)  Självklart behöver vi nått skrämmande gulligt att lägga godsakerna i.

Jag hittade idén till askarna på nätet, men fick göra om dom lite i måtten för att passa Scor-Pal-brädan. Nu går det som en dans att få ihop asken och utsidan dekoreras med valfritt "monster". (Eller varför inte göra asken direkt i något fint mönstrat papper?)

Monster - görs av grönt papper.

Dracula - görs av ett ljusare papper. (här creme-vit)

Mumie - görs av ett ljusare papper. På framsidan limmar man på rivna remsor som är chalkade i lite "lager på lager" för att få den inlindade effekten. Kan givetvis göras runt hela asken om så önskas. Här har jag även satt på ett handtag i samma stil.

 

MALLEN:

Skär ut ett ark på 6" x 7,5" - helst ett ganska tjockt papper så asken blir stadig. Jag har använt mig av vanligt cardstock och det finns nu även mönsterpapper som håller samma tjocklek numera.

Biga papperet enl. bild.
När långsidan = 7,5" ligger mot ovankanten av Scor-Pal brädan så bigar du vid 3" + 4,5"
Vänd papperet så kortsidan = 6" ligger mot ovankanten av Scor-Pal brädan och biga vid 1,5" + 4,5". Då bör du ha ett papper som är bigat enl. mallen ovan.

Klipp nu i mitten efter det som är prickat med rött. Vik alla bigningar. Du kommer väl ihåg att du bigar alltid med UTSIDAN UPP! Bigningarna skall göras på framsidan.

Mittenpartiet är alltså botten av asken.
Sätt lim/tape under flärparna som du klippte loss och fäst dom in på botten = inuti asken. (se blå pilar) Gör lika med båda flärparna. Då har du fått en sida på asken att stå upp eftersom flärparna nu är en del av botten. Fäst sido-flärparna från motsatt sida (sida 2) utanpå dom sidorna som satt ihop med bottenflärparna (sida 1) .Nu bör asken sitta ihop och gå att stoppa i något uppifrån! ;-) Dekorera valfritt. Tror det syns ganska bra hur mina tre askade är dekorerade. Kanterna kanske behöver trimmas något beroende på hur bigningen och vikningen i botten blev. Man får testa sig fram lite där.  Ögon etc är stansade med små hålstansar, munnarna ritade på fri hand. Monstrets hår är klippt i taggar men man kan även använda en gräs-die till detta ifall man har en sån! Drakulas snygga hår-båge är helt enkelt stansad med en lite större hålstans. Prova vilken storlek du vill ha!
Till sist - sätt på ett handtag om du vill.

Lycka till med era små askar!
/Lisa


Fånga Dagen

Dagens tips är Runda Textstämplar.

Du kan snabbt och enkelt skapa ett stilrent och snyggt kort med dessa textstämplar, eller med biljettstämplarna.
Jag har använt mig av min runda Fånga Dagen stämpel. Denna är utstansad med min stans och sedan fäst på en scalloped cirkel utstansad med  mina Nestabillities.

Jag skapade en bård bakom stämpelmotivet med hjälp av min
Stans - Martha Stewart - Floral Lace.

De mönstarde papperna är: BoBunny - KITCHEN SPICE Sesame och 
BoBunny - KITCHEN SPICE Kitchen Spice

 

Jag vill sluta med att tipsa om personliga stämplar. De finns att beställa i shopen under menyn Personliga stämplar. Där hittar ni flera roliga varianter på dessa. Det är så roligt att få sätta den sista personliga prägeln på sitt kort, och det gör man verkligen snyggt med dessa.

Så nu unskar jag er en underbar dag, Fånga dagen!
Kram Anna-Lena

Höstlåda

Idag tänkte jag visa en liten papplåda som jag bigat och vikt. För att Biga olika lådor finns det mallar om man söker på nätet.
Men man kan också ta en bigplatta t.ex.
Scor-Pal Bigmall CM-skala


På  lådans kant har jag sedan stansat en bård och klistrat fast, båden är stansad med
Stans - Martha Stewart - Arch Lattice.


Motivet är Angie B - AB – Lång Pumpa – stor målat och stämplat med Le Plum pennor. Hösten texten är den runda Höstcirkel stämpeln som jag sedan stansat ut med en cirkelstans.

(Papperet är mitt eget).

Lådan har jag nu tänkt fylla med god mörk choklad och ta med när jag ska bort på middag hos vänner.

Ha en trevlig dag i höstens solsken!
Kram Anna-Lena


Gammel Hilma

Nu är hösten verkligen här och kylan bitar hårt i  kinderna på morgonen när man lämnar barnen. Tänk vad härligt det är att få krypa in i stugvärmen och pyssla. Ja min kreativitet är på topp dessa tider i alla fall!

Dagens LO är skapat på ett annorlunda sätt för mig. Grunden med papper byggde jag upp först. Sedan letade jag reda på ett foto som passade, helt bakvänt mot hur jag brukar jobba, men ett roligt sätt.

LO:en är denna :Jag Har stansat en Staketbård högst upp med hjälp av Martha Stewartstansen - Fence. Från den kanten byggde jag upp en grund av mönstrade papper från BoBunny. Jag tog papperet
BoBunny - FLUTTER Wish Bracket Square  och delade det på mitten (bra sätt att få ett annorlunda papper att räcka längre).

Sedan hittade jag fotot placerade ut det och börjde plocka dekorationer.  För att dokumentara bilden använde jag mig av en scrapruta med platts att ange tid/platts och händelse.
Kände för att leka lite, så jag plockade fram mina grungeboard, distresser, clackelpaint och crackel accent.

Vingarna målades med Rangers Clackelpaint - Oldpaper. Hjärtat färgade jag in med Distressdynan Fired Brick och uppepå la jag ett lager med Rangers Clackel accent.Titeln är även den infärgad med Distressdynan samt lackad med Crackel accent. Sedan stämplade jag 2 st klamrar/hakar på ett randigt kort, som jag även chalkade ner med en ljusbrun dyna.

Grungeboardswirlen är även den målad med Crackelpaint - Oldpaper. I Swirlen har jag placerat en Ticket från Tim Holtz, på den har jag stansat och klippt ut detalger från BoBunny papprena. Primablomman har jag sedan vikt dubbel och fäst en dekoration på den.Papper:  BoBunny - FLUTTER Wish Bracket Square,
             BoBunny - KITCHEN SPICE Kitchen Spice

Dekorationer: Blomma Prima Flowers White (wildflower), Ticket Tim Holtz, Grungeboard Minis plain& Elements

Stämplar: Journalingstämpel scrapruta, Klamrar/Hakar

Stans: Martha Stewart - Fence

Hoppas att ni får en underbart solig höstdag!
Kram Anna-Lena


Anna-Lena aka Hönan här!

Nu när Helena har lämnat Inkywings som DT fanns det en ledig plats, och den underbara Lisa var så snäll och frågade om jag var intresserad av att  komma med detta härliga DT gäng, och det var klart att jag var det!

Jag heter
Anna-Lena Blomkvist mest känd som Hönan ute på diverse forum. Jag har Scrappat/stämplat sedan 2004 och älskar verkligen allt som har med denna hobby att göra.

Jag kommer framför allt visa scrappade alster men såklart så smyger det sig alltid in lite kort och altrade alster med.

Först ut denna vecka är denna LO om min systerson Viktor. Har använt mig av de underbara Bobunny papprena, och jag har en förkärlek för scalloped papprena:-)

Jag har Stämplat en rund Journalingruta som jag fäst på en scalloped cirkel utstansad med mina Nestabillitys. Jag stämplade en biljett på craft papper och stansade ut den, chalkade kanterna något och fäste den i en klunga med blommor och en tag. Försöker attsamla dekortaionerna så att det inte ska bli ett rörigt intryck.Papper: BoBunny - FLUTTER Ballet Scalloped Square

Dekorationer: Blomma Prima Flowers White (wildflower), Bomullsspets, Tag
 
Stämplar: Journalingstämpel, Inkywings biljettstämpel.

Bokstäver: Svarta Thickers, MLS- Mini Alphabet Stickers - Turquise

Lite närmare bilder på min LO:


Det var allt för mig idag. Ha nu en underbar dag i det höstkalla vädret.

Kram Anna-Lena

Happy Halloween!

 
Alle motivene er ifra
Angie B og de finner du i butikken til InkyWings.
Jeg har fargelagt med promarkere.
Mønsterpapir fra MF og MME.
Tekst ukjent..
*********************
All of the motifs are from Angie B and you can find them in InkyWings shop.
Coloured with promarkers.
DP from MF and MME.
Text unknown..

 

 

Zoomet inn på den søte katten :)
Og det står "happy",bare y-èn som er skjult bak sløfen ;)
******************
Zoomed in on the cute cat :)
And it says "happy",just the Y,is hidden behind the bow ;)

 

 

Innsiden av kortet,teksten her er stemplet med alfabet-stempler.
Og som vanlig har jeg fulgt skissen på innsiden også ;)
*************************
Inside of the card,here i have stamped the text with a alphabet-stamps.
And as usual i have used the sketch on the inside as well ;)

 

 

Også på baksiden finner du ukens skisse :)
Og mitt navne stempel.

 
Ha en flotters lørdag!
Klem fra Maya :)
**********************
And on the back of the card i have also used this weeks sketch :)
And my name stamp.

 
Have a wonderful saturday!
Hugs from Maya :)

 


Pink-Nature :)

Jeg leker meg fortsatt med Stampscapes stemplene fra Lisa & InkyWings :)
Så moro,og bare med litt farge,så kan man få sååå forskjellige uttrykk!!
**************************
I am still playing with the Stampscapes stamps that i get from Lisa & InkyWings :)
So much fun,and just with some colours you can get so many different styles!!


Her har jeg boltret meg i diverse rosa og lilla toner av Adirondack blekk-putene :)
Rååålekre farger!!
***************
Here i have played with some pink and lilac colours from Adirondack ink :)
Fab colours!!

 

 

Zoomet inn på motivet :)
******************
Zoomed in on the image :)

 

 

Innsidene er ganske enkelt pyntet,men med samme oppsett ;)
***********************
The insides are clean and simple,but with the same design ;)

 

 

Og baksiden,med "Oak bransch" stempelet og mitt navne stempel :)

Ha en flotters torsdag!
Go`klem fra Maya :)
**********************
And the back of my card,with the "oak Bransch" stamp and my name-stamp :)

Have a wonderful thursday!
Hugs from Maya :)