Vinnare i Påskcropen!

Nu finns alla vinnare från påskcropen presenterade i vårt tävlingsforum!

Kanske just DU är en vinnare?
http://inkywings.forum24.se/

Medeltida kärlekHär har jag försökt skapa ett kort med medeltidskänsla.

Jag har använt två av de nya stämplarna Prins och Prinsessa.

Stämplarna är färglagda med Promarker pennor och skuggade med MCP teknik.
Jag har tagit en tag från ett block från Tim Holtz och stämplat ordet LOVE med magnetstämplar.

Titta lite noggrannare på bladmönstret vid övre högra hörnet på tagen.Detta mönster har jag inspirerats av när jag gjort egna blad till blomman. Jag har ritat egna blad på frihand och färglagt dem med promarkerpennor och MCP teknik.

Blommorna är gjorda av retro blomstansar och starflower från MCGill.

/ Ann-LouiceMASSOR med nytt i webshopen är uppladdat idag den 29 april. Spana in nyheterna under vecka 18 så hittar du allt från våra stämplar till papper från 7gypsies, SEI, Prima och Jenni Bowlin!

Det är din dag idagHär är ett bubbelgumsfärgat kort med två av de nya stämplarna.

Texten är en stämpel du kan hitta
här.

Muffinsarna är en och samma stämpel och heter Muffins på rad och du kan hitta den här.

Muffinsarna är färglagda med promarker pennor och skuggade med MCP teknik.

Det mönstrade pappret har jag naggat lite i kanten med en bård stans från Fiskars. Då blir kanten så här fint bullig.Under motivet satte jag en bit av ett häftigt band som du kan hitta här. Det finns även i fler färger.

/ Ann-Louice

Muffinskort

InkyWings släppte massor av nya fina stämplar på mässan i Avesta i helgen. Du kan se och köpa alla de nya stämplarna här.

Ni har redan sett lite smakprov på hur de ser ut och den här veckan ska jag fortsätta visa er vad man kan göra med de fina nya stämplarna.

Vi vill tacka alla kunder som besökte oss på mässan. Tack så hemskt mycket!
Jag har gjort ett kort med den nya muffins stämpeln, muffins medium, som finns att köpa här.

Jag har lekt lite med mina cirkelformade dies och gjort massor av cirklar i olika papper och limmat på dem på kortet.
Jag har använt en bårdstans från Fiskars för att göra den bulliga kanten med hålen.
Som pricken över i:t har jag använt 3d-lack på björnbäret för att få en fin blänkande 3d effekt.

/ Ann-Louice

Gör egna bakgrunder med Distresser!

Något som jag personligen tycker är jättekul att göra, men tyvärr inte gör tillräckligt ofta, är egna bakgrunder/mönsterpapper. Och det finns få färger/dynor som fungerar så bra till detta som Distresserna! Tänkte att jag skulle avsluta veckan med att visa hur man kan leka fram egna papper med hjälp av dessa...

Jag använder mig av ett underlägg som egentligen är ett bakplåtspapper i ett teflonliknande material, köpt på ett stort känt varuhus här i grannbyn ;0) Det går givetvis bra att använda andra glatta plastunderlag men det som är bra med det här är att det är värmetåligt, vilket är bra när fönen eller strykjärnet åker fram.
Jag använder mig av Distressdynorna Fired Brick och Mustard Seed och baksidan av ett vitt cardstock papper i storlek 14,5 x 14,5 cm.

Sedan stryker jag med dynorna på teflonpappret och sprutar på vatten med en minimister eller liknande. Spruta så pass mycket vatten att du ser att färgen "pärlar" sig till droppar.

Sedan kladdar jag omkring pappret i färgen så det gottar åt sig ordentligt.

Torka färgen med en embossingfön, det går visserligen bra med en vanlig fön också men jag tycker att de blåser så pass mycket att färgen tenderar att flyta ut. Oroa dig inte för att pappret "reser sig", det plattar till sig när det torkar. Du behöver inte torka det snustorrt...

...för det ska på flera lager färg. Jag kompletterar med att "dutta" pappret i de resterande färgdropparna.

Och sen torkar jag med fönen igen. Sedan är det bara att fortsätta "dutta" och torka tills du är nöjd med färgen. Jag gjorde detta sammanlagt tre gånger innan jag var nöjd.

Och så här såg det ut när jag var klar med grundfärgen.

I nästa steg går jag vidare och stämplar runt kanterna med Mustard Seed-dynan. Stämpeln jag använt är en av Lisas nya, Psyko Cirklar Stor. (en personlig favorit)

Eftersom stämpeln även finns i en mindre modell, Psyko Cirklar Medium, så varvar jag med den också, i samma färg.

Jag avslutar med att färga in pappret med hjälp av en liten svamp. Svampen "duttar" jag på Distressdynan Fired Brick och sedan använder mig av cirkulerande rörelser och jobbar mig utifrån och in på pappret. Tänk på att inte trycka för hårt! Desto hårdare tryck desto mera färg - och det är mycket lättare att ta lite färg i taget och bygga på med mera allteftersom. Jag ser dessutom till att ha lite färg i mitten på pappret och fyller på mer ut mot kanterna.

Och så här blev det när det var klart!!

Sen är det bara att sätta på det på kortstommen och pynta färdigt kortet. Så här fint blev det tillsammans med en av de tuffa Greeting Farm-stämplarna, biljett-stämpeln och lite knappar! Motivet är dessutom färglagt även det med Distresser ;0)

När jag ändå är i farten ser jag till att göra ännu ett kort med Distresser...

...den här gången använder jag mig av de bruna tonerna på Distress-dynorna. Jag börjar med att stämpla en text-stämpel som bakgrund. Jag har använt mig av Julsångstext-stämpeln, den är perfekt i storlek och själva texten syns inte i sammanhanget, så det gör inget att det är långt kvar till jul.. ;0) Jag har använt mig av färgen Old Paper.

Sen kör jag på precis som innan; duttar med svamp på dynan, använder cirkelrörelser och bygger upp färgen utifrån och in. Jag börjar med färgen Old Paper coh fortsätter med Antique Linen och avslutar med Vintage Photo.

Den här gången väljer jag att stämpla kanterna med en swirl-stämpel och färgen Vintage Photo.

Och här är kortet! Har använt mig av en av Greetings Farm stämplarna från arket Miss Anya, denna färglagd med Promarkers. Blommorna är utstansade med Retro-stansarna Medium och Small. Blingpärlor i mitten på de små blommorna och metalldekorationer i de större. Texten är skriven med Mini Alphas vit. Har ni observerat fjärilen?

Det är en av de fantastiska fjärlis-stämplarna jag visade från den nya kollektionen i början av veckan! (Fjärilar Löv Medium)

Hoppas ni fått massor av inspiration till att göra egna bakgrundspapper med hjälp av Distressfärgerna! Möjligheterna är oändliga - så plocka fram dom och börja leka! Lycka till!

Imorgon sätter vi kurs mot Avesta-mässan och jag hoppas ni kikar förbi och säger Hej. Och spanar in alla dom nya stämplarna såklart ;0)

Kram Åsa

Thepåse!

Har skapat en ge-bort-present i formen av en thepåse, och i den presenten finns - ja rätt gissat - thepåsar :0) En perfekt liten gåva att ha med sig när man är bortbjuden eller när man bara vill pigga upp någon med en liten tanke...

Stommen är gjord av cardstock och sedan dekorerad med mönstrade papper från The Robins nest, blomma från Prima, minirosor, band, floss och en av de nya stämplarna från Greetings Farm.

Stämpeln är från arket
Miss Anya och är fäglagt med Promarkers.

Minirosorna har fått lite glittereffekt med hjälp av stickles.

Bild på presentinpackningen med thepåsarna inuti. Har knytit ett prickigt organzaband runt thepåsarna för att lyxa till det lite extra! Förutom att presenten är gullig så luktar den dessutom jättegott! ;0)

Hoppas vi ses imorgon igen för då kommer det ytterligare inspiration.

Kram Åsa

Härliga vårfjärilar!

Här i Dalarna sprirar våren och alla vårkänslorna kommer sakta smygande, och vad är mer vår än när de första fjärilarna tittar fram!

Har använt en av Lisas nya fjärilsstämplar Fjäril Löv svart och stämplat den med Adirondack Espresso direkt på cardstocken. Sedan har jag använt samma stil på fjäril fast Fjäril Löv vit och embossat den på vanligt OH-papper. Och så har jag dekorerat med några söta minirosor (kommer snart att fyllas på med många härliga färger i ebutiken) och lite pärlfloss. Textstämpeln Lyckans fjäril är också en av de nya :0)

En liten närbild på fjärilen!

Imorgon blir det inspiration på temat The!

Kram Åsa

Den sista Gäst-DT från Jullovstävlingen

Nu ska äntligen Jenny få komma i rampljuset oxå här i bloggen.
Ber om ursäkt för att det har dröjt längre än planerat.  (Mars var det sagt, men nu har nästan hela April hunnit gå oxå bara för att undertecknad (Lisa) haft för mkt att göra)


Hejsan


Jag heter Jenny och har fått möjligheten att var Gäst-DT för Mars månad hos Inky wings.

Jag är 37 år fyllda, gift med min man Fredrik och har två stycken busungar som givetvis ofta får stå ut med en fotogalen mamma runt omkring sig.

Vi bor ute på Värmdö sedan 10 år tillbaka. Mina stora intressen är så klart familjen och mina vänner och så scrapen såklart.


Jag började med scrapbooking för snart två år sedan.

Det bästa med denna hobby är att äntligen har jag hittat en hobby där jag kan kombinera olika tekniker och material i en och samma hobby!

Till en början så gjorde jag mest kort men numera gör jag även lo's och altrar.

Jag älskar stämplar i alla dess former och figurer och färglägger dem med distress ink och promarker, främst promarker pennnor. Men gillar även att testa nya tekniker.


Jag försöker att hitta en stund för scrap varje dag eftersom det är ett sätt för mig att koppla av och gå ner i varv.


Flask-kort


Väsk-kort
Insidan på väskan

TUSEN TACK säger jag till Jenny för helt underbar inspiration.
Nu blev det lite tuppar även efter påsk här, men jag tror att det kan vara till inspiration ändå! :-)
Vill ni se mer från Jenny så hittar ni henne här.Med motivet i fokus!

Då var påsken och loven över och vi går tillbaka in i den vardaglia lunken igen. Men här hos Inkywings laddas det för fullt inför helgens mässa i Avesta. Och som ni säkert redan noterat så släpper Lisa inte mindre än 36 nya stämplar i helgen!! Så jag kan ju säga att den här veckan kommer bli full av massor av nya stämplar, både Lisas egna och de nya underbara Greetings Farm stämplarna som kommit in i ebutiken (ni har väl inte missat att det även går att förbeställa alla de nyaste motiven). Så den här veckan kommer att gå i temat Med motivet i fokus ;0)
Så här kommer en liten glimt av vad som komma skall...

Har gjort ett kort med cardstock i tre olika färger i formatet 10x15 med nya stämpeln Stort hjärta med prickar, stämplad med Adirondack Espresso. Textstämpeln Av hela mitt hjärta passar alldeles utmärkt till, också den är ny.

Hjärtat är utklippt och ditsatt på 3d-kuddar.

Här har jag gjort ett liknande kort med Hjärta prickar, Hjärta ränder och Hjärta stjärnor alla i storlek Medium.
Har använt mig av en äldre textstämpel Vänskap är en gåva.

Här har jag valt att sätta både cardstocken och hjärtanen på 3d-kuddar.

Och här är dom båda två tillsammans!
Jag kan lova att det finns många fina hjärtan att frossa i bland dom nya stämplarna. Ja nu har ni fått ännu en lite glimt av det nya, imorgon fortsätter vi på samma tema som Helena visade igår, nämligen Fjärilar. Så se nu till att kika förbi imorgon också! :0)

Kram Åsa

Är ni nyfikna?

Är ni nyfikna på Inkywings nya stämplar? Här visar jag ett litet kort där jag använt tre av de nya stämplar som alldeles snart finns att köpa i Inkywings butik. Håll utkik!

Våren är här (i alla fall i Skåne), och därför blev det idag ett kort i pastelliga, mjuka färger. Jag har använt två söta fjärilsstämplar och en Grattis-stämpel. Grattiset har jag stämplat på vitt papper, klippt ut och sen fäst på 3D-kuddar. Fjärilarna har jag först stämplat direkt på de mönstrade pappren och sen också på vitt papper, klippt ut och fäst ovanpå de först stämplade fjärilarna. Detta ger en härlig 3D-effekt och det blir lite mer liv i kortet.Närbilder på de nya stämplarna:

      

Jag avslutar denna vecka med ett kort, där jag använt den sista ur det set Tim Holtz-stämplar jag visade i början av veckan. Det fick bli ett enkelt kort med stämpeln i fokus och enda färgklicken - en röd miniros.


Layout med Mask och Glimmer mist - Steg för steg

Idag vill jag visa hur jag gjort en layout utan mönstrat papper och istället använt en av Tim Holtz masker och Glimmer Mist. På bilden nedan ser ni vad jag mer använt. Lägg därtill Grungeboard minis och lite beadcaps och bling efter tycke och smak. Materialet finner ni i Inkywings butik.Först lade jag masken på plats på ett vitt CS. Sprayade sen med Glimmer mist, här färgen Candyapple red.Efter att färgen torkat drog jag bort masken och sköjde av den i lite ljummet vatten.Sen stämplade jag två journalingrutor (Inkywings egen stämpel, finns under "scrapstämplar" i butiken) på vitt CS.Jag stansade därefter ut retroblommor (large och medium, vilkea jag för övrigt också använde på kortet jag visade igår), också ur vitt CS. Blommorna sprayade jag med Glimmer Mist silver. Sen böjde jag till dem, satte lite bling och silverbeadcaps i mitten och placerade ut dem, mina foton och journalingrutorna på layouten.Närbild på blommorna. Jag har chalkat kanten på dem med en mörkrosa stämpeldyna.Som rubrik har jag använt Grungeboard minis, målat med röd akrylfärg och färgat in med svart stämpeldyna.Allra sist lade jag till de små detaljerna. Grungeboard minis som jag målat och lackat med 3D-lack och lite turkost bling för att bryta av det röd/vit/svarta.

     

Här är min färdiga layout. Den tog lite tid eftersom det var många små saker att måla och vänta på att de skulle torka, men det var det värt - det är ju så roligt att jobba med olika färger!


Mer Tim Holtz

Jag har fortsatt leka med Tim Holtz-stämplarna jag visade härom dagen. Idag blev det ett litet kort i ljuvaste rosa. Återigen har jag stansat retroblommor i samma papper som jag använt i övrigt och dekorerat dem med beadcaps och bling. Det söta bandet med hjärtan på hittar ni också i butiken.Närbild på blommorna.Nästa gång jag skriver så kommer jag att visa en layout där jag använt en Tim Holtz mask tillsammans med Glimmer Mist. I helgen kanske det också dyker upp alster med någon av de nya stämplarna som kommer att släppas snart och jag kan garantera att de är helt underbara!!

En liten tjuvkik på nya motiven?

Nån som är nyfiken?Här är en liten titt på vad som kommer till Avesta.
Jag lovar att ni kommer få se massor av härliga exempel från Design Teamet framöver här i bloggen och på andra ställen så håll ögonen öppna.

Stämplarna kommer finnas till försäljning i shopen efter Avesta-mässan.

Banner IW Nyhetsbrev

Vecka 16Hoppas ni haft en härlig påsk!
Själv njuter jag av lite påskledighet eftersom skolorna här har påsklov denna veckan.

******************************** 

Nyheterna har dock inte påsklov. :-) 

NYA STÄMPLAR! 
InkyWings släpper nya stämplar, närmare bestämt 36st, på mässan i Avesta den 25-26 april. Stämplarna kommer börja visas av design teamet redan nu under helgen så håll ögonen öppna! Främst i vår egen blogg så klart, men även på dt's egna bloggar och i en del forum dyker dom upp. :-)


Ytterligare ett stämpelsläpp är planerat till Maj månad, dessa stämplar är redan "plåt-lagda" och redo att pressas och det finns många godsaker även där. Men en sak i taget, först lite hjärtligt, fladdrande och mumsiga texter. :-)


FLER NYHETER:
Alla distressfärger finns nu hemma i lager. Både dynor och refiller.

The Greeting Farm-stämplarna har landat och finns nu i shopen. Ett par av dom populäraste motiven har redan hunnit ta slut såg jag när jag var in och kikade. Det finns dock möjlighet att gå in och förhandsbeställa precis dom stämplar du vill ha på en egen sida i shopen. Beställning kommer göras den 27e April, så beställning och betalning måste vara oss till handa senast det datumet.

Nya och gamla EZ-monterade set från Tim Holtz trillar in nästan varje gång vi får hem nya varor. Jag hoppas flera av dom allra nyaste skall hinna hem nu innan mässan!

Alkohol inksen har gått som smör och det har varit svårt att få hem färger i samma takt som dom tagit slut, men jag gör mitt bästa för att hålla färgkartan uppdaterad här hemma. Jag hoppas även att jag kan få hem dom nyaste "Brights-färgerna" i nästa vända.

Pappersblommorna har ännu inte kommit hem, men jag håller tummarna för att dom kommer senast nästa vecka så jag har massor av härliga små rosor att ta med mig till Avesta. Jag skall givetvis försöka få ut dom i shopen så fort som möjligt oxå, eftersom jag vet att det är många av er där ute som väntar på dom.


********************************

LAGERÖPPET:
Söndag 19 april kl. 13-17
Söndag 10 maj kl. 13-17
Möjlighet att pyssla finns båda dagarna till en kostnad av 50:-. Fika och lån av verktyg och stansar ingår! (Anmälan krävs)


********************************

KURSER:
Det finns platser kvar på flera av kvarvarande kurser under våren!
Jag skall även snarast försöka planera upp några kurser för sommaren - dessa kommer upp på hemsidan framöver här i vår.


********************************

FREDAGAR = STUDIEDAGAR
Jag påminner igen om mina fredagar...

Under våren kommer jag ägna dom flesta fredagar åt att studera! :-)
Jag läser den populära kursen "Digital Bildbehandling" på distans på högskolan.
Jag har valt att ta det på fredagarna eftersom det ändå är ganska lugnt här på lagret då och det mesta är packat och avklarat sedan tidigare i veckan. Så om du inte får svar på e-mail på stört under fredagar så vet du vad det beror på! :-) 


********************************

STÄNGT:
Jag påminner om att vi har stängt denna vecka för påsklov plus nästa vecka från onsdag kl. 12.00 eftersom jag då börjar packa för Avesta-mässan. (stängt 23-27 april för mässa)

Öppet som vanligt måndag 20e + tisdag 21a + halva onsdagen 22a april. Under dessa dagar kommer jag göra mitt bästa för att hinna packa ikapp alla ordrar som inkommit nu under påsklovet. Bekräftelser kommer löpande och faktura-ordrar postas så snart dom blivit packade.

/Lisa


Skumt värre

Idag har jag lekt med både Tim Holtz-stämplar och punchen retro flower (large och medium). Det här fina stämpelsetet har jag utgått ifrån :Jag stansade ut blommor från samma mönsterpapper (MME) som jag använde under fotona. Flowerpunchen är ett bra sätt att få blommor som matchar layouten perfekt. Tim Holtz-swirlen hjälper tillsammans med blommorna till att rama in de små fotona. Lite svart pärlfloss fick binda ihop det hela.Återigen har jag lekt med olika beadcaps som finns i butiken. Lite bling fick också vara med här och var. Ingen av blommorna är den andra helt lik. Det går att variera i oändlighet!Vissa blommor har jag böjt inåt och vissa utåt, för att få dem att stå ut lite från sidan.

Material från
Inkywings shop: Tim Holtz stämplar, retro flower punch (large och medium), beadcaps, bling (köpes i remsor men går utmärkt att klippa isär och använda en och en), pärlfloss, mönstrat papper från My Minds Eye.

The Greeting Farm har landat!

Nu finns ett begränsat antal stämplar från The Greeting Farm i webshopen och möjlighet att förhandsbeställa andra/fler ifall så önskas. :-)

  

Förbeställningen (+ betalning!) skall vara oss tillhanda senast 27e April inför nästa beställningsvända.Vill bara säga hej...

Den här veckan kommer jag att ha lite extra fokus på några av de läckra Tim Holtz-produkter som finns i Inkywings shop, bl a hans otroligt snygga stämplar, grungeboard minis och en mask. Produkterna passar precis lika bra till layouter som till kort.

Ibland är det roligt att skicka ett kort "bara för att" och jag försöker att ha lite kort liggandes för sådana infall. Här blev det ett "hej-kort" som jag höll ganska enkelt. Material från Inkywings: minirosor, dewdrops, grungeboard mini alfabet och ett smalt sandfärgat mockaband.På minirosorna har jag duttat lite 3D-lack. En av minirosorna är en egengjord pin som jag visade här i bloggen för ett tag sedan.Grungeboarden har jag endast 3D-lackat. Den är riktigt snygg som den är, även om jag oftast målar eller färgar den på något sätt.


Rosa,rosa! / Pink,pink!

Og her kommer en litt sen oppdatering idag :)
En skikkelig laaat søndag ;)

Jeg har igjen kost meg med å lage en enkel gavepose,med ett av stemplene som veldig snart finnes i
InkyWings shoppen.
Følg med,de kommer til å gå fort!!
***************************
And here comes an update,a bit late today :)
Lazy sunday morning ;)

I have again made a gift bag,with one of the stamps that very soon will be in InkyWings shop.

Jeg har brukt en av albumsidene som er å få kjøpt til BIA`n (Covers chipboard bracket  shape) til å forme gaveposen.
En serviett og en spellbinders dies til å kutte ut MF`s rosa og romantiske papir.
Blomstene er ett stempel fra InkyWings egen linje,som er malt i samme rosa farge som kjolen til prinsessen :)
Alt er malt med distresser.
Båndet passet perfekt til mitt rosa tema,i lys rosa og med hjerter :)
********************************
I have used on of the fronpages that you can by for the BIA (Covers chipboard bracket shape) to form the giftbag.
A cake-napkin and a spellbinders dies to cut out the MF pink and romantic papers.
The flowers are a stamp from InkyWings own line,and i have coloured them with the same pink as the princesses dress :)
Coloured with distress ink.
The ribbon matches my pink theme perfectly,light pink and hearts :)

Zoomet inn på den søte prinsessen :)
*************************
Zoomed in on the cute princess :)Her har jeg brukt blitz,for å vise frem glitteret. Har brukt stickles stardust på stjernen,krona og på kjolen.
*********************
I tried to take a pic to show you the glitter. I have used stickles stardust on the star,crown and the dress.

Det var alt fra meg denne uka,takk for att du har fulgt meg!
Ha en flotters søndag,
klem fra Maya :)
*********************************
This was the last post from me this week,and thank you so much for following me!
Have a wonderful sunday,
hugs from Maya :)

Alkohol-blekk / Alcohol-ink

Jeg har laget flere ting med alkohol-blekk og her kommer ett kort og ei bok,hvor jeg har laget bakgrunnen selv :)
********************************
I have made a few things with alcohol-ink,and here is a book and a card,where i have made the background with alcohol-ink.Jeg har brukt BIA`n til å binde boken sammen.
Sammen med alkohol-blekket bruker jeg glossy papir,da kommer fargen mye bedre frem.
Alkohol-blekk kan brukes på alt! Og er så stilig å jobbe med :)
I tillegg har jeg brukt "Vinterdam" collage stempel,og embosset henne med brunt embossing pulver. Klipt henne ut og satt henne på 3D-puter.
I tillegg har jeg brukt "IW Biljetter-ordinarie" og svampet disse med vintage photo.
Stempel teksten på  kortet er gammelt-brev tekst stempel.
Du finner alt i butikken til
InkyWings :)
************************************
I have used the BIA to bind the book together.
And the background is alcohol-ink on glossy cardstock.
I have used "Vinterdam" motif on the book,heat embossed  it with brown powder.
Some tickets,and i have distressed it with vintage photo.
All i have used you can find in the InkyWings shop :)Ha ei fortsatt flott påske-feiring!
Klem fra Maya :)
***************
Have a wonderful easter-celebration!
Hugs from Maya :)

Slide card tutorial

Jeg lagde ett slidekort etter en tutorial i bladet Ett trykk.
Men jeg "måtte" ha en innside,så derfor lagde jeg kortet dobbelt :)
Og sånn gjorde jeg det!
(Beklager litt forskjellige bildekvalitet!!!)
*****************************
I made a slide card after a tutorial in the Ett trykk magazine.
But i "had" to have a inside,so i made the card double :)
And this is how i did it!
(Sorry some of the pics not to good..)Start med å skjære en kartong til 30*30 cm. Lag brettekant ved 15 cm på begge sider.
Skjær vekk den ene firkanten,som på bildet.
****************************
Start with a cardstock that is 30*30 cm. Make folds at 15 cm on both sides.
Cut away the one corner,as shown on the pic.
Brett kortet etter brettekantene.
******************
Fold the card.Sånn skal kortet se ut etter å ha brettet det sammen. Ett vanlig 15*15 kort med en ekstra "flipp"
**************************
This is how it shall look like after you have folded it. A regular 15*15 card with a extra "flap"Så skal det skjæres spor i kartongen,hvor tagène skal gli i.
Disse er ca 1 cm brede.
4 cm ned fra toppen på kortet.
4 opp fra bunnen.
5 cm fra siden.
*****************************
Then you have to make some holes to make the tag`s glide.
This is ca 1 cm wide.
4 cm from the top.
4 cm from the bottom.
5 cm in on each side.
Punch ut 4 diecuts som er litt større enn bredden på selve sporet. Disse vil ikke bli visende på kortet.
**********************
Punch out 4 diecuts, a little bigger than the hole itself. This will not show on the card when it is finished.Sett på 3D-puter på to av dem,og fest to og to på hvert spor.
************************
Put on some 3D-tape and attached them two and two togheter on each side of the hole.Så kan du lage to tagèr og forsiden.
Pynt dem ferdig og stemple tekst,før de festes til selve kortet!
Forsiden min er; 13,5*13,5 cm
stor tag; 10*13,5 cm
liten tag; 7,5*10 cm
*************************
Then you can make two tag`s and the frontpanel.
Decorate them and put on the text before you attache them to the card!
My front are; 13,5*13,5 cm
big tag; 10*13,5 cm
small tag; 7,5*10 cm(Dåååårlig bilde... Beklager!)
Den store tag`n festes først,og den skal på innsiden av kortet.
Sett på lim/tape på diecutsene,og sett tag`n sentrert og kant-i-kant.
Lim sammen.
************************
(Bad pic... So sorry!)
The big tag goes first,and you attache it on the inside of the card.
Put on some glue/tape on the diecuts,and make sure you`re tag is in the middle and at the edge on the top!
Glue together.
Sett på tape på diecutsen på forsiden,og sett fast den lille tag`n. Denne skal dekke stripene dine.
***********************
Put on some glue/tape on the diecuts on the front,and glue the small tag on.
This should cover you`re holes.Da vil det ferdige resultatet bli slik!
**********************
When you are finished with that,it will look like this!Så skal du lime på den ekstra "flippen" din. Ta lim rundt kantene,men pass på att den store tag`n ligger fritt!
Så er det bare å brette "flippen" over.
********************
Then you shall glue the extra "flapp". Take some glue/tape aroundt the edges,make sure that you`re tag don`t get any glue/tape on!
Fold the "flap" over.
Frontpanelet festes med 3D-puter.
3D-putene skal KUN ligge på bunn,og på begge sidene.
**************************
The frontpanel attaches with 3D-tape.
3D-tape only on the bottom,and on booth sides.
Og slik ble mitt kort,når det ble ferdig!
Motivet er Miss Anya,og hun  har jeg malt med distress ink.
Hun og de andre søøøte motivene fra Greeting farm kommer i butikken snart!!
***************************
And this is how my card looks like!
The motif is Miss Anya,and i have coloured here with distress inks.
Og slik ser det ut,når man trekker i blonden.
Da kommer den skjulte teksten frem :)
**********************
And this is how it looks like,when you pull the lace.
The hidden message comes forward :)
Jeg har malt med crackle paint tattered rose før jeg har stemplet teksten.
******************
I have painted with crackle paint tattered rose before i stamped the text that means "Friends"Innsiden av kortet. Her har jeg også malt med crackle paint.
Spellbinders firkanter for å kutte panelene.
*******************
The inside of the card.Og baksiden!
***************
And the back!

Da er jeg spent på hva dere synes!!!
Blir super glad om noen av dere vil prøve dere på dette,og enda mer glad om dere legger igjen en kommentar,så jeg kan komme å se!
Ha en flott onsdag.
Klemmer fra Maya :)
***************
So what do you think?!!
I will be so happy if you wil try this,and even more happy if you make a comment so i can see!
Have a wonderful wednesday!
Hugs from Maya :)

På fisking :) / Gone fishing :)

For en tid tilbake fyllte min svoger 40 år.
Og som den friluftsmannen han er,så måtte jeg jo lage ett skikkelig friluftskort!
Kortet er formet som en tag,men er dobbelt ;)
***************************
For a little while back,my brother in law got 40 years old.
And he loves to be in the mountains and fishing,so i had to use this motif!
The card has tag-shape and it is double.
Motivet er stemplet rett på mønsterpapiret.
Grattis sirkelen er punchet ut og satt på igjen med 3D-tape.
***************************
The motif is stamped directly on the DP.
"Grattis" means congratulations,and i have punched it out and then attached it on again with some 3D-tape.
Zoomet inn på motivet,og jubilanten ble godt fornøyd med kortet :)
********************
Zoomed in on the motif,and i can tell you that my brother in law really liked this card :)Innsiden av kortet med det store Grattis-bakgrunns stempelet.
Har også satt på en brun kartong bit for å holde pengene på plass ;)
Sirkel-prikke stempel rundt kanten på skrive siden.
************************
The inside of the card.
Here i have used a big "Grattis" background stamp.
I have added a bit of cardstock and some brads,to put the money behind ;)
Used the dotted-cirkle stamp around the edges of the other page.
Og baksiden med mitt personlige stempel.
***************
And the back of the card with my name-stamp.

Ha en flotters tirsdag!!
Klemmer fra Maya :)
***************
Have a fab tuesday!!
Hugs from Maya :)

Gavepose fyllt med "medisin" / Giftbag filled with some "medicin"

Jeg har fått en del spørsmål om hvordan jeg lager disse gaveposene,så når jeg skulle lage denne,så tok jeg litt steg for steg bilder samtidig.
For å lage en gavepose,så trenger man en papirpose,kartong og mønsterpapir.

**********************************
I have had some questions on how i make my giftbags,so when i was making this one i took some pics.
To make the giftbag you need a paperbag,some cardstock and designerpaper.


Her har jeg kuttet til paneler av kartong og mønsterpapir.
Størrelsene jeg har er;
Papirposen 12*18 cm (Jeg har kuttet av min litt)
Kartong panel; 13*20 cm
Mønsterpapir panel; 12,5*19,5 cm
******************
Here i have cut the panels and the paperbag.
The measurements are;
Paperbag; 12*18 cm (I have cut off some of my paperbag.)
Cardstock panel; 13*20 cm
DP; 12,5*19,5 cm
Lim sammen panelene. Sett på dobbeltsidig tape på papirposen og lim denne til panelet.
************************
Glue the panels togheter. Put on some tape on the paperbag and glue it to the panels.Her har jeg satt isammen det ene panelet og punchet hull til håndtak.
Så limer jeg det andre panelet oppå.
*****************
Here i have put one of the panels on,and punched out a hole for the handle.
Then i can glue the next panels on.
Når det neste panelet er på plass,så streker jeg opp med blyant hvor jeg skal punche hullet,så det blir likt.
*************************
When the last panel is on,i use a pencil to draw where to punch the hole,so it lines up.Og her er posen ferdig til å pyntes!
Hvis du skal ha pynt som skal gjennom panelene,så lønner det seg å pynte panelene før man limer de til posen :)
**********************
And here is the paperbag finished and ready to get decorated!
If you have embellish that is goint thru the panels,you have to decorate the panels before you glue them on the paperbag :)
Og slik ble min pose!
Med det søøøte sykepleier stempelet fra Greeting farm :)
Dette motivet og maaaaaange flere kommer snart inn i butikken til
InkyWings!
Så det er bare å være klar ;)
Bokstavene er kuttet ut fra cricutten.
Prima blomster og så klart en papirrose måtte være med!
Det nyydelige båndet finner du også i butikken til InkyWings :)
***************************
And here is my giftbag finished!
With this cute nurse stamp from Greeting farm :)
this motif and many moore is soon coming to the InkyWings shop!
The letters means "Medicin" and is cut out from the cricut.
Prima flowers and a paper-rose.
Det beautiful ribbon you also can get from the InkyWings shop :)

Zoomet inn på sykepleieren,hun er fargelagt med Prismablyanter og MCP teknikken.
************************
Zoomed in on the nurse,she is coloured with Prismapencils and MCP technique.Bokstavene og panelet er svampet med Ranger distress vintage photo.
Spellbinders sirkler brukt for å kutte ut motivet.
***********************
The letters and the panels is distressed with Ranger distress vintage photo.
I have used spellbinders cirkles to cut out the motif.
På baksiden er det plass til en liten hilsen og mitt personlige stempel.
**************************
On the back of the bag i have made a cirkle to write a little something for the recipient and here is also my name-stamp.


Håper dette var forståelig,og att du fikk lyst til å lage en gavepose :)
Ha en flotters mandag!!
Klem fra Maya :)
*********************
I hope this was understandable and that i gave you a little inspiration to try it :)
Have a wonderful monday!!
Hugs from Maya :)

Imorgon smäller det

Från och med imorgon och två veckor framåt firar vi påsk med er på vårt tävlingsforum, http://inkywings.forum24.se/ . Det kommer finnas en mängd utmaningar med en variation så att det ska finnas något för alla. Jag kan avslöja att det finns någon skiss, någon lift, några materialkrav och någon härlig alterutmaning. Jag hoppas vi träffas på tävlingsforumet imorgon. // Kram Susanne, DT-medlem

Nedan följer lite allmäna regler:

Du måste registrera dig för att kunna ladda upp och skriva i forumet.

Det finns ett enda krav som gäller för ALLA tävlingarna som kommer presenteras (utöver det som gäller för varje utmaning i sig) och det är följande:

* Minst en stämpel från InkyWings omonterade linje skall finnas på bidraget! *
(både motiv och text är ok!) Gäller både för LO och KORT alltså!

Hoppas många av er där ute vill vara med och tävla med oss.
Vinster i varje utmaning - dessa presenteras i samband med att utmaningarna släpps den 6 april.

Barnpyssel; Påskkycklingar

Inför varje jul och påsk känns det extra roligt att få pyssla med barnen, både sina egna och andras. Här kommer ett litet tips på något ni kan göra.

Detta behövs:


Cardstock i valfri färg, saxar, blyertspennor samt två händer och en fot är bra att börja med. Sedan kommer det också att behövas lim eller tejp plus det man vill dekorera sina påskkycklingar med.

Börja sedan med att rita av en fot samt båda händerna på baksidan av cardstocken. Det är lätt att rita lite fel men om man ritar på baksidan är ingen skada skedd.


Mina barn hjälpte varandra med ritandet. Annars går det även utmärkt med en vuxens hjälp!

Sedan är det bara att klippa ut sina delar. har man lite större barn tycker jag absolut att de kan få klippa själva. Det tillför bara extra charm med ojämna kanter. Det ska synas att det är barn som varit i farten.
Nu är det dags för montering. Foten är kycklingens kropp inklusive huvud, hälen är huvudet och tårna är stjärtfjädrarna. Händerna är vingarna. Prova er fram hur vingarna placeras bäst och limma sedan fast dem under foten så att vingarna sticker ut på sidorna.Nu är det bara den roliga delen kvar: dekorationen! Låt barnets fantasi flöda. Som slutkläm är det bara att göra ett litet hål längst upp på huvudet och trä igenom en tråd. Färdigt!

Mina barns kycklingar tog sin tillflykt till trädet ute på tomten. Visst är det riktigt fina påskkycklingar som har kommit på besök? Maila gärna in bilder på era barns påskkycklingar så visar vi upp dem i bloggen.


Spray; Glimmer Mist

Sist men inte minst ut av sprayerna är då Glimmer Misten. Glimmer Mist är en färdig produkt som finns i en mängd av variationer av färger. För er som inte lägger tid på att tillverka egna produkter eller för er som bara vill ta en produkt och använda direkt så är Glimmer Misten perfekt.

Ur färg- och glitter synpunk kan man säga att Glimmer Misten är medelvägen. Den ger betydligt mer färg än Perfect Pearls men är dessutom glittrig, vilket Destress Refillerna inte är. Glittrig spray går dock att fixa till med de andra produkterna också, det är bara att blanda ihop dem så får man det bästa av två världar.

Den här gången har jag gjort en Lo som inspiration. Givetvis kan man använda dessa sprayfärger även när man scrapparFörutom Glimmer Mist har jag använt thickers, säkerhetsnålar, rosor, Dew Drops, bandet web, distress-stickels samt att jag stämplat upp "Bolblomma" med Le Plume-pennor.Imorgon är det dags för påskkycklingar

Spray; Distress Refill

Om Perfect Pearls främst glittrar så gör Distress refillerna det motsatta. De ger bara färg. Distress refillerna slog stort i Sverige för ett par år sedan, främst som ett medium att färglägga motivstämplar med. Men pga av sin vattenlöslighet passar Distresserna utmärkt som sprayfärg. Precis som till Perfect Pearl behövs en liten sprayflaska, tex en minimister, samt vatten. Droppa bara i refill i vattnet. Antalet droppar avgör hur mycket färg som sprayen ger, det går även utmärkt att blanda olika refiller för att skapa en egen färgnyans.Här har jag använt mig av Distress refillen Broken China på bakgrunden av kortet. Jag har även använt mig av Tim Holz masker för att skapa mönster.Närbild av de läckra kugghjulen från Tim Holz. De passar utmärkt till manliga alster men även som lite fräcka metalldetaljer på tex en vintage-Lo. I övrigt har jag använt cardstock, bandet WEB, säkerhetsnålar samt mini alpha stickers.

Bakgrunden på nästa kort är gjort med Distress refillen Fired Brick. Bakgrunden är först sprayad och sedan skapade jag ett mönster genom att låta utspädda droppar rinna nerför papperet. Den läckra stämpeln är Tim Holtz och är uppstämplat med hjälp av Le Plume-pennor.Imorgon avverkar vi den sista färgsprayen, nämligen Glimmer Misten.