Vinnare adventsutlottning

Jag vill börja med att tacka för den fina responsen. Det var intressant och kul att veta vad ni uppskattar i mina alster.

Jag har varit inne på random.org och fått fram en vinnare bland alla kommentarer och vinnaren blev:

Morfen

"Jag gillar alla inlägg för att alla är så duktiga på att skriva, beskriva och länka till smarta tips och idéer. Det var uppfriskande att se måndagens jordgubbs-LO men dagens inlägg med den fina Lucia-LOn stämde bra in på dagens adventsstämning som infunnit sig."

Grattis! Maila ditt namn och adress till
[email protected] så kommer en grabbag med stämplar på posten.


Stående julkort

Julen närmar sig med stormsteg. Och om ni inte redan gjort det så är det definitivt hög tid att göra julkort nu.

Jag fick inspirationen från Splitcoaststampers att göra den här lite udda varianten på julkort.Det går att vika upp kortet så att det får en fot och kan stå fint på bordet. Det är läckert.

Stämpeln jag använt heter
Tomtetjej.

Jag har anpassat storleken på kortet till en stor Manilla tag.

De underbara snöflingepappret jag använt kommer från kollektionen 'Tis THE SEASON från Bo Bunny.Så här ser kortet ut när det inte är uppvikt.

Den röda bulliga halvcirkeln på tagen har jag gjort med en scallop rund cirkelstans som jag sedan vikt runt tagen.
Jag började med att skära ut en cardstock i storleken 4 1/4 " x 11".

Sedan bigade (gjorde vikningar) jag den min Fiskars skärare och ett bigarblad (svart). 

Jag bigade den på följande mått: 1", 2-3/4", 3-3/4", 5-1/2", 7-1/4", 8-1/4", och 10".

I den mittersta vikningen tag jag sedan skärbladet och skar en skåra lagom stor för min tag. Det är där själva tagen ska löpa igenom.

Den blåa cardstocken som är basen till min tag har storleken: 3 1/4" x 5.5"

Det mönstrade pappret har storleken: 2 3/4" x 5 ".

Fäst det mönstrade pappret med dubbelhäftande tejp på den blå cardstocken (tag basen).

Chalka kanterna bruna på Manilla tagen och rita dit "stygn".

Fäst Manilla tagen överst på tagstommen.

Stansa ut en scallop cirkel med en rund scallop stans min hade storleken 2".

Vik den över kanten på tagen och limma fast den.

Jag använde min Crop-a-dile och tog hål i tagen. Jag använde den stora hålgöraren.

Fäst ett band i hålet.

Sen kan du dekorera tagen.

Jag använde stämpeln Tomtetjej. Jag har målat den med Promarkers och MCP. Jag har klipp ut den och fäst den på tagen.

OBS! Var noga med att ingenting sticker ut för mycket för då fastnar det när man drar igenom den i den röda cardstocken.

Gör två remsor i mönstrat papper som är 4 1/4 " x 1" och fäst dem på kanterna på den röda cardstocken. Jag har dekorerat den ena med en utstansad snöflinga och en bradsram.Dra tagen genom skåran och fäst den i den uppvikta änden på den röda cardstocken. Jag fäste den med en bit dubbelhäftande tejp.

Fäst sedan den andra änden av den röda cardstocken emot så att de sitter ihop.Så här ska det se ut.Ni har väl inte missat de nya bradramarna som kommit in i butiken?

Jag har använt en 8 mm bradram i mässing.

Jag tog lite Perfect Pearls, ett glitterpulver, av färgen Forever Red och lite vatten i penseln och målade botten av bradsramen så den blev glittrig.

Jag lät den sedan torka lite och applicerade 3d lack (Glossy accents) i hela bradsramen.

Innan det torkat lade jag till tre små rosa metall minipärlor i 3d lacken.

Vänta tills 3d lacken torkat!Jag hade problem med det där att vänta så jag rålkade fingra lite på den innan så den blev lite matt. Om du vill ha den blank så fingra inte för tidigt!

Dessutom sprack min i 3d lacken. Varför kan jag inte svara på men det blev en liten häftig effekt. Tyvärr kan jag inte tala om hur jag gjorde så att ni kan göra likadant. Ni får helt enkelt pröva er fram.

Lycka till!

/Ann-Louice

Snart Lucia + utlottning

Så är första advent här. Det känns inte som det gått ett helt år sedan sist. Det står inte på förrän Lucia står i våra dörröpningar och efter det en lite rundare och rödlättare person.Såhär firade vi Lucia förra året. Då låg det faktiskt rätt så mycket snö på backen, vi får se hur det blir i år.
På den här Lo'en har jag stämplat den nya stämpeln
bläckbakgrund innan jag satt fast min breda spets.Sedan har jag använt två av de nya stjärnstämplarna, stjärna-fylld och stjärna med snören, uppstämplade med LePlume-pennor.  Övriga produkter från butiken är cardstock, brunt julpapper, thickers, alpha-stickers och bling från Prima.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Utlottning!!

Under hela söndagsdygnet, dvs Första Advent har du chans att delta i vår utlottning. Vinsten består i en grabbag med ca 25 av Inkywings omonterade stämplar. Det enda du behöver göra för att delta i utlottningen är att ge mig lite feedback. Alla som kommenterar detta inlägg under söndagen genom att berätta för mig om vilken av veckans inlägg ni gillar mest har chans att vinna utlottningen. Lycka till!

December skall inledas med Tim Holtz!

Finns det fler än jag som tycker det?
Finns det fler än jag som älskar hans jul-tags?

Dom är tillbaka!!
För tredje året kör Tim sina "
12 tags of Christmas" i sin blogg.InkyWings har massor av Tims produkter i lager och vi väntar hem fler av julstämplarna i nästa vecka! Häng med du oxå och gör dina egna tags inför julen.


Mer tyll och Tim Holtz

Jag älskar verkligen färger. Klara ärtiga färger som gör intryck på mina lo'er. Men så kommer jag ibland in i perioder med mer dämpade och smutsiga färger. I en sådan period är jag nu och jag har upptäckt att kombinationen dunkla färger, tyll och Tim Holtz är en underbar förening.Här har jag, vilket är ytterst ovanligt för mig, varit sparsam med mönsterpapper. Jag har använt en bit spillpapper precis under fotot, men det är allt. Så på min
cardstock har jag istället använt tyll för att skapa en yta. I övrigt har jag fyllt ut resten av Lo'en med dekorationer.Jag har chalkat och skrynklat ihop de båda manilla-tagsen. Sedan har jag återigen använt den underbara filmstripen från Tim Holtz tillsammans med ett par Game spinners från samma tillverkare.Jag har också använt mig av BoBunnys härliga blommor tillsammans med några öljetter. Övriga dekorationer är förklistrade halvpärlor från Prima samt en pin i samma kulör och slutligen en Swivel Clap från vår inspirationsgud Tim Holtz.
Jag måste bara flika in här i Susannes inlägg...

KOLLA vad som finns hemma nu i butiken!
TRE nya serier från BoBunny och alla är dom lika härliga.
Gjorde ett litet klipp från butiken för att visa ett smakprov. :-)

Serien LOVE BANDIT:Serien PERSUASION:


Serien SNOWY SERENADE:


Och dom här, Snowy Serenade är uuuunderbart glittriga och mycket finare i verkligheten än på bild. Dessa papper är enkelsidiga till skillnad mot övriga serier.

I övrigt är butiken uppdaterad med lite nya saker + påfyllning av sånt som varit slut.

Det är din dag idag

Har ni firat Fars dag än? Här har det fuskats lite eftersom jag inte har träffat min pappa än. Men i helgen kommer han hit och jag har passat på att altra en rund liten ask som jag har shoppat på det där stora möbelföretaget med blå och gul logga.Jag klädde askens sidor med ytterligare ett papper från den härliga julkollektionen som finns i butiken. Dessutom satte jag fast ett
band och ett snöre för att inte lämna askens nedre del helt tom.

Lockets övre kant målade jag med lite brun akrylfärg och penslade sedan på den genomskinliga Crackle Painten -  Rock Candy. På plasten på locket stämplade jag den nya stämpeln stjärna-fylld med en brun Staz On. Jag har även stämplat upp samma stämpel på BoBunnys Kitchen Spice - Nutmeg och klippt ut för att få samma form att dekorera med.Övriga dekorationer är tyll och knappar. På en manilla-tag har jag sedan använt textstämpeln "det är din dag idag".Ni har väl inte missat att ni kan beställa personliga stämplar hos InkyWings?

Jordgubbar

Några mil från mig ligger en jordgubbsodling. Det är så härligt att gå där på sommaren och plocka jordgubbar samtidigt som man passar på att smaka de underbara solmogna bären direkt från plantorna.Det prickiga röda papperet kommer från en härlig kollektion julpapper som finns att inhandla i butiken. Jag har valt att använda vitt tyll istället för ytterligare ett mönsterpapper och har samlat ihop mina dekorationer på ett och samma ställe.Stämpeln
Ängsgröe har jag stämplat upp och klippt ut. Journalingrutan är från K&Co, filmstripen är Tim Holtz. De underbara pinsen som finns i många olika färger finns hemma i ladugården liksom öljetterna och de små minialpha stickerserna


50år

En släkting till min sambo fyllde 50 år i oktober och även om jag inte är någon van kortmakare så är det väl för sådana här tillfällen jag har köpt in alla stämplar och kortmakeriprylar till. Jag älskar verkligen alla min prylar och det är kul att faktiskt använda dem ibland.Jag stämplade upp en stämpel från
Tim Holtz med  ett par LePlume-pennor. Sedan målade jag Distress crackle paint i den ofärgade nyansen rock candy över hela motivet. Att tänka på är att motivet löses up lite grann av färgen så motivet blir mer diffust. Jag passade även på att måla crackle paint på ett par grungesiffror som jag färgat in med en Promarker-penna. När Crackle painten torkat matchade jag ihop min stämpel med några av mina spillpapper, det bruna med vita prickar är Jenny Bowlin-Small dot, för att sedan leta rätt på lite dekorationer.Som blomcentra har jag använt metalldekorationer från Tim Holtz och som pricken över i en pin i matchande färg. Min allra senaste förälskelse i dekorationsväg är den härliga filmstripen från Tim Holtz, ni kommer få se den ett par gånger till under veckan som kommer.


Stilrent

Ibland när jag färglagt och använt mycket motiv så kan jag helt plötsligt bara tröttna på det och verkligen vilja göra ett enkelt och stilrent kort. Det kan vara enormt befriande! Tolka mig rätt för jag verkligen älskar att färglägga och använda motiv, men ibland behöver jag rensa hjärnan lite ;0) Så här kommer ett enkelt och stilrent julkort!

Bakgrundspappret har jag gjort själv med hjälp av stämplar, kantrivare och lite distressade kanter.
Papper: Cardstock
Färg: Adirondack (cool peri), Distress (Vintage Photo)
Dekorationer: Band, Punchinella, Miniros, Biljett (God Jul)
Övrigt: Retro-stans (L), Martha Stewart-stans (snöflinga), Edge scraper, Symaskin

En närbild på dekorationerna.

Ha nu en toppen fredagkväll med mycket fredagsmys! Det ska iallafall jag ha! :0)

Kram Åsa

Vänskapskort

Idag visar jag ett kort i bruna toner med två olika motiv från Greeting Farm.

Ett enkelt dekorerat kort med en liten tag gömd bakom motivet.
Papper: Cardstock, mönsterpapper från Inkywings REA-låda, Tag
Stämplar: My Guy Ian (Greeting Farm), Miss Anya (Greeting Farm), Vänskap är kärlek (text), Swirl (privat)
Färg: Promarkers, Adirondack (svart), Distress (Vintage Photo)
Dekorationer: Band, Snöre, Retroblomma (M och L), Primas Lyxblandning, Bradram (mässing), Halvpärla (vit/guld), Rosenknopp (gammelrosa)
Övrigt: Retrostans, Nestabilities (Label Three)

Tagen går att ta ut, och på den finns en av dom nya fina text-stämplarna.

Motiven Ian och Anya är maskade och färglagda med Promarkers.

En närbild på dekorationerna. Dom fina rosenknopparna är några av nyheterna i e-butiken.

Ni har väl inte missat dom nya bradsen som finns under
nyheter i e-butiken!? Dom finns i olika storlekar, där man köper bradhållare och minipärlor för sig, och sedan kombinerar dom efter tycke och smak. Jättefiffigt!! :0)
 
Här har jag använt mig utav bradram 8 mm i mässing samt halvpärla 8 mm Vit/guld.

Kram Åsa


Rosa julkort

Nu har det blivit många julkort på slutet i min pysselhörna, det är ju några som ska göras... Men efter ett tag blir jag nästan lite trött på rött, grönt och blått, så nu fick jag "lov" att göra ett rosa julkort! ;0)

Jag har gjort eget mönsterpapper med hjälp av stämplar, embossing och distresser. De härliga tårtpappren ser nästan ut som stora snöbollar! Det lilla pappret är dessutom sprayat med rosa-glittrigt Perfect Pearls.
Papper:
Cardstock, tårtpapper
Stämplar: Vinkande Snögubbe, snöflinga, god jul (text)
Färg: Promarkers, Adirondack (svart), Distress (tattered rose), Perfect Pearls
Dekorationer: Minirosor, halvpärlor, band
Övrigt: Martha Stewart stans (snöflinga), Retro blomma stans (Medium), Pine stans

En närbild på dekorationerna och mönsterpappret.

Det kan faktiskt vara riktigt roligt att skapa julkort i någon lite "annorlunda" julfärg! Pröva!

Kram Åsa

Mera Greeting Farm

Jag fortsätter lite på Greeting Farm temat idag. Dessa härliga små snögubbar är också från dom nya motiven.

Kortet är gjort i storleken 10x17 cm.
Papper:
Cardstock (mörkblå och ljusblå), mönsterpapper från privata spillpappershögen
Stämplar: KeepCozy (Greeting Farm), långa ord - julafton (text), Personlig stämpel
Färg: Promarkers, Adirondack (svart och coolperi)
Dekorationer: Band, Charm (snöflinga), Miniros, Scrappers Floss, Halvpärlor
Övrigt: Martha Stewart Stans (stjärnor), Martha Stewart Stans (snöflingor), Fiskars skärmall (cirklar), Scalloped stans (blå)

Snögubbarna är målade med Promarkers, utskurna med hjälp av en Fiskarsmall och fastsatta med 3d-kuddar.

Baksidan är dekorerad i samma stil som framsidan.

För att göra snöstjärne-silhouetterna som är i cirklarna så har jag använt mig av restpappret som blir kvar när jag
stansar ut snöflingorna.

Jag använder mig av valfri stämpeldyna, en sminksvamp, vitt papper och sedan restpappret.

Först färgar jag in sminksvampen med färgen från stämpeldynan...

..och sedan duttar jag på färgen över snöstjärnan.

Det färdiga resultatet, nu är det bara att klippa eller stansa ut den.

Så enkelt kan det vara att göra sina egna mallar. Så se till att spara alla restpapper nu ;0)

Kram Åsa

Nya Greeting Farm!

Som några av er kanske redan märkt så har det landat en hel del nya, fräscha Greeting Farm motiv i shopen. En av nyheterna är dom nydesignade djurmotiven. Fantastiskt söta och roliga att färglägga. Trots att dom är mycket mer detaljerade än dom ursprungliga Greeting Farm-motiven så är dom fortfarande enkla att fäglägga = stort plus! :0)

En härligt söt liten Laurie Skunk.
Papper:
Cardstock (vit, beige o ljusblå), mönsterpapper från Inkywings REA-låda
Stämplar: Laurie Skunk, text (Greeting Farm)
Färg: Promarkers, Adirondack dyna (svart), Distressdyna (Vintage Photo)
Dekorationer: Primas lyxblandning, Retro (stans M), Minirosor, Blingstenar, Hattnål, Prickigt organza-band
Övrigt: Pine-stans, Retroblomma-stans, Martha Stewart-stans (Doily lace), Nestabilities-dies (Petite Ovals och Petite Scallop Ovals)

En närbild på motivet. Färglagt med Promarkers.

Så passa på att skynda in i shopen och spana in alla fina Greeting Farm-stämplar!

Kram Åsa


Luciatåg

Idag kom min son hem och berättade att de börjat öva på julsånger, och då myser jag. Ja det står inte på förräns vi är där tiden går fort... Tänk att det är två år sedan min största son hade sin första lekislucia, det gäller att passa på att scrappa bilderna innan man glömmer bort hur det var!
Papper:
Cardstock Brun, mönstrat papper från Bo BunnyBo Bunny cutouts
Dekorationer: Hattnål, rutigtband,
Färg: Tag infärgad med distressdyna
Övrigt: Titel dymo samt Thickers, julbiljett

Så kom nu ihåg att scrappa era julbilder innan minnena runt dem har försvunnit, för det finns nästan ingen bättre tid än nu innan jul att scrappa dian julbilder.

Kram Anna-Lena

Snögubbe

Är ni som jag att ni längtar efter snön??? Det är så underbart när snön kommer och det blir lite ljusare, och framför allt när man kan göra snögubbar!

Men tills dess håller jag mig här inne och pysslar med lite stämplade snögubbar. Inkywings nya underbara snögubbar passar en snögubbs tokig stämplare som mig:-)Papper:
Cardstock Vit och turkos, mönstrat papper från Bo Bunny

Stämplar: Snögubbe, Text Hej mitt Vinterland
Dekorationer: Hattnål, Ricrac band, brads, prickigt band
Färg: Stämpel färglagd med Promarker och Faber Castellpennor
Övrigt: Tag & Snöstjärna utstansat Cuttlebug, Cirkel punch 1,5" , Stämpelmotivet är satt på 3D kuddar för lite mera höjd på det hela.

Så fram med vinter inspirationen nu och pyssla lite snögubbar.
Kram Anna-Lena

Smiter in och hallåar lite...

för att det finns en hel del spännande nyheter i e-butiken just nu!

The Greeting Farm
Stickersbokstäver i filt - STORA!! Jätteläckra!
Bradsbottnar och stora halvpärlor - gör egna snygga brads
Små halvpärlor - bling-bling-tiden håller i sig. :-)
Fina minirosor (knoppar) i burk + ett par andra sorters blommor.

+ alla nysläppta stämplar så klart!

Notera att InkyWings kommer ha stängt under julen (19 dec - 10 jan) så gör din beställning i tid ifall du vill hinna få dina varor innan jul. (kom ihåg att även betalningen måste ha hunnit in före den 18e, det är sista dagen jag skickar iväg några ordrar!)

Ett kort till en vän

Hur har ni det ute i stugorna såhär i influensa tiderna, ligger ni eller står ni?
Själv så här jag halvvägs, har i tre veckors tid dragits med ilskna infektioner och jag börjar lessna. Men man måste ju se det positiva i det hela, jag kan pyssla, de dagar jag orkar vill säga.

Och nu när jag får lite mera pysseltid så passar jag på att göra lite kort att sända ut till lite vänner nu i trista November mörkret.

Här ett kort med den ny fantstiska textstämpeln, stärnan och bakgrundsstämpeln som ser ut som stänk, alla släpptes på mässan i Karlstad.


Papper: Cardstock,
Bo-Bynny papper
Stämplar: Text-som en stjärna, Stjärna, Bläck bakgrund, Personligstämpel

Dekorationer: Vitband, Prima Bling, häftstiffSå om ni som jag är lite krasslig eller bara otroligt pysselsugen, ta och muntra upp någon med ett kort i höstmörkret!

Kram Anna-Lena

Altrat en chokladask

Hittade en liten chokladask som vi fick i julklapp förra året, den är ju tom idag men fin att altra:-) Tänkte jag skulle fylla den med lite egen gjorda godisar till jul.Jag har målat ryggen/kanten med
Distress Crackle Paint Frayed Burlap. När den torkade klädde jag ovan och undersidan med randigt juligt papper. Motivet är den under bara julstämpeln
Stjärnängel, den är stämplad på ett vitt papper och bakom har jag maskat in
 jultext stämpeln,
Julsångsbakgrund. Stjärn ängeln har jag sedan målat med färgpennor och lösningsmedel. Jag har använt mig av olika delar från ett Grungeboard Elements kit. Dessa har jag färgat in med Distressdynan Walnut Stain. I hållen har jag droppat Liquid Pearls i guld. Swirlen från Grungeboard kitet är målad med lite guldakrylfärg.


För att få med den runa stämpeln
Sigill – Stort
 stansade jag en 2" rundil i papper och färgade in med Distress Inkpad- FIRED BRICK. Sedan doppade jag mitt papper i tjockade utee embossingpulver. När det var smält stämplade jag sigillet med vit stämpelfärg.

Sedan lite
Band - Bomullsspets

och lite Pappersrosor  så var det hela klart.Innuti har jag placerat en julbiljett
och det är stämpeln /God Jul-biljett. Här kan jag sedan skriva en liten hälsning till den som får min lilla låda.

Kram Anna-Lena
 

Grattis

Hos mig är November en instensiv månad. Det är starten på allt mysigt julpyssel, samt att jag har många födelsedagar och små saker att fixa.

Och när man ska grattulera en svågen kan det ibland vara svårt att inte bli för puttinuttig, så detta enkla Grattis kort fick det bli till Ola som fyllde år förra veckan.Kortet är gjort utan ev enkel bas med ett 15 * 15 cm cardstockkort som bas. En ruta mönstrat papper 14*14 cm.

Sedan har kag skapat en matta med hjälp av Fiskars fantastiska kant/hörnstans. Jag använde mig av
Fiskars Border/Corner Read Between the Vine. Det man måste tänka på är att det papper man stansar på måste skäras ner till jämna tum för att få det att passa ihop på slutet.

Hörnen stansr även ut en flik där man kan fästa i ett foto eller som här ännu ett cardstock som bas till kortet.

Sedan har jag stämplat med stämpeln Grattis m. infälld text, till detta använde jag en blå stämpelfärg sat embossing pulver. Grattis texten klippte jag ut och satt på
3-D Kuddar 5x5 mm (3mm hög)
I morgon blir det julstämning igen!
Kram Anna-Lena

God jul/ Merry christmas

 

 

Og jeg måtte bare lage ett julekort med denne nydelige snømannen :)
Jeg har maskert han sammen med julesang-bakgrunns stempelet som kom ifjor.
Teksten er også ifra InkyWings :)
Mønsterpapir fra Vivi Gades Design.
*************************
I had to make a christmas card with this adorable snowman :)
I have masked him with a christmas carol-background stamp that InkyWings released last year.
The Text is also from InkyWings :)
DP from Vivi Gades design.

 

 

Zoomet inn på den syngende snømannen :) Er han ikke fin?!
***********************
Zoomed in on the singing snowmann :) Isn`t he just a cutie?!

 

 

Innsiden med samme oppsett som på utsiden.
Den runde juleteksten kom også ifjor :)
(Ser dere feilen min?! *rødme*)
*********************
Inside with the same layout as the front.
The round christmas text came last year aswell :)
(Do you see my fault?!) *blush*

 

 
Og baksiden,helt enkel :)

Takk for att du er innom,og tusen takk for alle kommentarer!
Klemmer fra Maya :)
*********************
And the back of the card :)

Thank you so much for stopping by,and thank you for all you`re comments!
Hugs from Maya :)


Du er en stjerne! / You are a star!

Jeg har lekt meg med stjerner og stjerne-tekst :)
*************************
I have played with stars and star-text :) 

 

 

Og her ser dere hva jeg har laget :)
*************
And here you can see what i have made :)

 

 

Dette er egentlig en trekantet boks for ei whisky flaske :)
Jeg var så heldig å få denne av Marit på Ski-treffet og nå fikk jeg alteret den!
Tusen takk,Marit *Go`klem*

Og så har jeg fråtset i nye stempler fra InkyWings!!
Stjernene og teksten er ifra InkyWings :)
Alle stjernene er embosset i gull,og klipt ut.
**************************
This is a triangle box that contains a whisky bottle (well,the bottle is gone ;) )
I got the box from Marit when i was at the craft-gathering at Ski,and now i got to altar it!
Thank you so much,Marit *hugs*

And then i have used new stamps from InkyWings!!
The stars and text is from InkyWings :)
All of the stars are heat embossed with gold powder,and then cut out.

 

 

Lokket på esken,ble først malt med hvit akrylmaling og deretter crackle-paint dusty concorde.
Stjerner her også ;)
********************
The box-lid was first painted with white paint,and then with crackle paint dusty concorde.
Stars here to ;)

 

 

Nyydelig tekst fra InkyWings :)
***************
Beautiful text from InkyWings :)

 

 

Bånd og blomster i matchende farger og stil :)
********************
Ribbon and flowers in matching colours and style :)

 

 
Og her er en liten julekalender :)
Denne lærte jeg på kurs hos Åshild,når vi var på Ski-treff!
Nyydelig gave :)
******************
And here is a little christmas calendar light :)
This i learnd at a class with Åshild,when we was at the craft-gathering in Ski!
Beautiful gift :)

 

 

Alle stjernene er embosset i gull og klipt ut :)
Bak hver stjerne er det noen kloke ord om vennskap!
*******************
All the stars are heat embossed in gold,and cut out :)
Behind every star,there are some wise words about friendship!

 

 

Og ett kort hører til :)
Her har jeg brukt samme tekst som på selve boksen,men maskert vekk alt uten om "stjärna" ;)
************************
And a matching card :)
Here i have used the same text as on the box,but here i have masked away all exept the word "stjärna" (Means star) ;)

 

 

Zoomet inn på fronten :)
*************
Zoomed in on the front :)

 

 
Innsiden i samme stil,som utsiden :)
Teksten her er jeg såååå  glad i!!
**************
Inside of the card,with the same style as the front :)
The text on the inside is so wonderful!! (Little dreams carried with love flies long :) )

 

Og baksiden,med mitt navn :)

Ha en flotters fredag!!
Go`klemmer fra Maya :)
*******************
And the back of my card,with my name :)

Have a wonderful friday!!
Hugs from Maya :)


Surf`s up!

"Je ska laga surfbrett i kryss-finèr" *nynner*

Vel,jeg har ikke laget surfbrett i kryss-finèr,men i papir ;)
***********************
I have made a surfboard,in paper ;)

 

 

Det måtte jo bli ett surfbrett,med de nye stemplene fra InkyWings :)
Ei hel plate,med surfe tema,og gamle biler!
***********************
It had to be a surfboard,with the new stamps from InkyWings :)
A whole stamp-plate,with surf theme and old cars!

 

 

Zoomet inn på surfer`n.
**************
Zoomed in on the surfer.

 

 

En litt annen vinkel,så man ser "finnen" ;)
*****************
From another angle.

 

Og baksiden,med plass til å skrive en liten hilsen ;)

Ha en flott torsdag!
Klemmer fra Maya :)
****************
And the back of the surfboard :)

 Have a wonderful thursday!
Hugs from Maya :)


Krackeleringsstämpeln!

Den nya krackeleringsstämpeln har snabbt blivit en av mina stora favoriter! Det som är så fantastiskt med den, förutom den härliga effekten, är att den är så stor! Det blir så enkelt att använda den, inget skarvande här inte...
På Karlstad-mässan satt jag och demade tags och då använde jag denna stämpel ett par gånger, så jag tänkte passa på att visa några av dom:

Papper:
Creative Tags (13x6 cm)
Stämplar: Krackelerad bakgrund, Vänskap är Kärlek
Dekorationer: Prickigt band, Blomma, rosblad, snöre
Färg: Distress Weathered wood, Distress Antique Linen, Distress Vintage Photo, Staz On (svart), Distress Embossingdyna
ÖvrigtEmbossingpulver (clear), embossingfön, Handtag för Distresser

En närbild på effekten av stämpeln.
Jag har först embossat med Clear och krackeleringsstämpeln, för att sedan distressat med olika nyanser med hjälp av distress-handtaget. När man gör det träder sakta det embossade mönstret fram. Jag har sedan lämnat det "odistressat" i mitten av tagen och stämplat med text-stämpeln. Tänk bara på att använda rätt sorts stämpeldyna, annars fastnar inte bläcket på det som är embossat. Jag har använt Staz On-dynan som fäster på nästan alla blanka material! Och sen är det bara att dekorera lite så är det färdigt!

Papper: Creative Tags (13x6 cm)
Stämplar: Krackelerad bakgrund, Inkadinkado Clearstamps (snöstjärnor)
Dekorationer: Rutigt band, filtdekorationer, punchinella (guld), Tim Holtz Filmstripp
Färg: Distress Tea Dye, Distress Antique Linen, Distress Vintage Photo, Distress Embossingdyna
ÖvrigtEmbossingpulver (clear), embossingfön, Handtag för Distresser

En närbild på krackeleringseffekten och dekorationerna.

Jag har använt samma teknik på den sista tagen som den första.

Det är vansinnigt roligt att leka med tags och distresser, och den nya stämpeln gjorde det ju inte direkt tråkigare! ;0) Hoppas jag lyckats locka er att plocka fram stämpeldynorna och leka lite.

/ Kram Åsa

Steg for steg lykt / Lantern with tutorial :)Jeg har tatt bilder underveis når jeg lagde lykt denne gangen,og her kommer en liten forklaring :)
***********************
I have taken some pics when i made this lantern,so here is a little tutorial :)Her er det jeg har brukt.
Men lykten kan lages rund,firkantet eller hvorfor ikke hjerteformet?!
Jeg kommer til å kalle oktagonene for small,medium og large i kommentarene ;)
**********************
Here is what i have used.
But you can make the lantern round,square or why not make a heart shaped one?!
I am gonna call the octagones for small,medium and large in my comments ;)
Du trenger to large stanset ut til bunn.
Panelene er kuttet til i to omganer (ettersom papiret ikke er langt nok!)
Mine er 16,5 cm høye med 1,5 cm av de som limkant.
Det er da plass til 4 stk folder på hver,med en ekstra limkant.
(Disse har jeg ikke skrevet opp målene på,ettersom det kommer helt ann på om du bruker spellbinders,eller tegner din egen oktagon ;) )
******************************
You ned to cut out two large for the bottom.
The walls are also made two of,beacuse the cartong isn`t long enough to fit all around the lantern.
My walls are 16,5 cm high,of this is 1,5 cm glue-edge.
Then it holds 4 of the folds on each wall,with an extra glue-edge on them to.
(I haven`t written down the measures of the folds,because you have to use the octagon to make the measure ;) )

Til lokket trenger du
2* large som du har skjært ut i ytterkant!
(Du bruker da oktagonen som mal,og skjærer etter ytterkanten ;) )
og 1 medium stanset ut.
Papirstrimlen er på 3,5 cm hvorav 1,5 av disse er limkant.
Denne limes på medium!
Og deretter limer du isammen de to Large,og deretter limes medium med kant oppå dem igjen :)
*****************************
For the lid you need
2* large wich you have cut out on the outer edge (use the octagon as a template and draw on the outher edge ;) )
And you need 1 medium cut out.
The paper-stripe is 3,5 cm high and 1,5 of that is glue-edge.
This one glues on the medium!
And then you glue the two large together,and then you glue the medium on top of that :)
Da vil det se slik ut :)
**************
Then it should look like this :)Toppen er laget av disse delene.
En small stanset ut.
Papirstrimmelen er 4,5 cm bred og av disse er 1,5 cm linmkant.
Toppen er laget av en halv-sirkel,og igjen må du måle kantene på din egen oktagon ;)
Lim sammen small og papirstrimlene.
********************************
The top of the lid is made by this parts.
One small cut out, and a papeer-stripe on 4,5 cm and of this it is 1,5 cm glue-edge.
The cone-top is made from a half-cirkle and again you have to measure you`re edges on you`re octagon ;)
Glue the small with the paper-stripe.Da sitter du med tre deler :)
*************
Then you have three parts :)
Så lager du hull i midten på disse,og setter de sammen som bildet viser :)
Pass på att du gjemmer igjen lang nok på begge sider!
Innsiden skal inneholde ett kort,og toppen kan du pynte med metall charms f.eks :)
***********************
Then you make holes in the middle of these two,and attache them as the pic show :)
Make sure you have enough ribbon on each side,on the inside you have a card hanging down and on the top you can decorate with charms :)Så setter du på toppen,og limer alt sammen :)
Da er lokket ditt ferdig!
**********************
Then you attache the cone on top,and glue it all together :)
And then you have finished the lid!
For vinduer,har jeg brukt en tag.
Tegner rundt denne og skjærer ut.
******************
For the windows i have used one tag.
Draw around it and cut out.
Så festes de to panelen sammen,og du er klar for å pynte dem!
***********************
Then you glue the two walls together,and you are ready to decorate them!Når du er ferdig med å dekorere,fester du panelet isammen med ene bunnen.
Og den andre large bruker du til å skjule feste ditt ;)
*******************
When you are finished decorating,you glue them on one of the large.
The second large you use to hide you`re mounting ;)Lag to hull på hver side,og fest ståltråd eller wire.
Ha på lim,og ha på bånd (det går med litt bånd altså!)
Og du er ferdig med lykten!
********************
Make two holes on each side and attache a wire.
Put on some glue and mount the ribbon (alot of ribbon!)
And you are finished with you`re lantern!
Og slik ble min lykt,med stampscapes motiver :)
*******************
And this is how my lantern looks like,with stampscapes motifs :) 

 Og her ser dere det første motivet :)
Her har jeg stemplet med en av hyttene,stjerne himmel og ett av de store grantrærne.
Og litt gress i fronten :)
********************
And here you can see the first motif :)
Here i have stamped with one of the cabin-stamps,star heaven and some pine tree stamps.
And some grass in the front :) 

Og slik ble det andre motivet :)
Her har jeg brukt måne-stempel,skyer, og ett av tre m/vann stemplene.
*********************
And this is my second motif :)
Here i have used the moon stamp,clouds and one of the trees with water. 

 
Og her ser dere hva som skjuler seg på innsiden :)
*****************
And here you can see what`s hiding on the inside :) 

Og fra den andre siden.
**************
And from the other side.

Og sånn ser det ut når lokket er tatt av :)
Med min DT-kollega Åsa`s nydelige snømann!
Teksten finner du også hos InkyWings.
********************
And this is how it looks like when you take of the lid :)
With my DT-colleague Åsa`s beautiful snowman!
The text means merry christmas and you also find it at InkyWings.

 

Zoomet inn på søtingen :)
Malt med distress ink refiller.

Ha en flott tirsdag!
Klemmer fra Maya :)
***********************
Zoomed in on the cutie :)
Coloured with distress ink refills.

Have a wonderful tuesday!
Hugs from Maya :)


Farsdag / Fathersday card

Det nærmer seg farsdag her i Norge,og da må det jo ett lite kort til :)
******************
Here in Norway we celebrate fathers day the first sunday in november,so i made a card for my dad :)

 

 

Stemplene jeg har brukt er splitter nye og kommer fra InkyWings :)
Digger bilen,synes den var så kul!
Og så må jeg bare si att jeg er så stolt,for Lisa (snillingen) har gitt meg æren for krakelerings-stempelet *rørt & glad*
Og det er stort! Hele 14,5 * 10 cm!!
Gjett om det kommer til å bli en favoritt!
************************
The stamps i have used here are brand new,and they comes from InkyWings :)
I love the car-stamp,it is so cool!
And i have to say that i am so proud,because Lisa (Sweetie) has given me the credit for the crackle-stamp *touched and happy*
And it is big! It is 14,5 * 10 cm!!
And it is awesome!!

 

 

 

Zoomet inn på bilen,som jeg har malt med vintage photo.
Litt Wethered wood på rutene :)
Og maskert og stemplet med krakelerings-stempelet over hele tag`n til slutt.
*******************
Zoomed in on the car,i have coloured it with vintage photo.
Some weatered wood on the windows :)
Then i masked the car,and stamped the crackle-stamp over the tag.

 

 

Innsiden er som på utsiden.
Grattis stempelet er bare knall synes jeg :)
Og dere ser vel att jeg gikk "amok" med krakelerings-stempelet *fnis*
Stemplet det på alle kantene av mønsterpapiret også. Digger det ;)

Ha en flotters mandag!
Go`klemmer fra Maya :)
************************
The inside is as the outside.
I love the Grattis-stamp to (means congratulations) :)
And you maybe see that i went a little "crazy" with my crackle stamp *giggle*
I stamped it on all the edges as well. Just love it ;)

Have a wonderful monday!
Hugs from Maya :)