Du ska inte tro det blir sommar...

Så stod vi där igår och blev alldeles tårögda när barnen på förskolan sjöng den somrigaste sången av dom alla. När min dotter Linnéa sedan skulle sjunga Idas sommarvisa en gång till för sin mormor hämtade hon ett kort som rekvisita. Visst är det enkelt och fint! Blommorna är stämplade med memories black och färglagda med tusch- och glazepennor.

Ha en blommig dag,
Sara

image327

Bröllopstider kanske?

Vi kommer att visa lite romantik här ett tag framöver - det är ju sådana tider just nu.
Jag är först ut med lite enkla kort, som jag hoppas triggar igång fantasin hos er och skaparlusten!

Först och främst behövs det ju stämplar, papper, dynor,embossingpulver och kanske lite tillbehör.Pappersvalet här är ett ljusgrönt crisscross (Bazzill) samt annat vitt papper. Jag har i dessa moment valt att inte ha med något mönstrat papper utan allt ska vara så enkelt och snabbt som möjligt.

Väljer du att stämpla på ett strukturerat papper ska du vara beredd på att det inte tar på alla ställen och ha en penna i nära nyans till inket du väljer. Jag har på detta kort stämplat med en mossgrön chalksdyna snurrat skirt grönt band 2 ggr och sen var det klart. Givetvis kan du stämpla text, datum eller liknande på framsidan!Fotostämplar är underbara att jobba med - du kan stämpla antingen på glossy (blankt) papper eller vanligt papper. Enda skillnaden är att glossy lyser lite mer.
Där kan du använda en memoriesdyna för bästa effekt.

    Motivet till höger är stämplat på glossy.

Så här blev korten:


Kortet är 15*15 och det är motivet på glossy som är monterat här.Det här kortet är 10*15, 2 utstansade hjärtan från Quickutz hänger i röd floss genom en röd eyelet.

Du kan även embossa ett motiv på dina kort. Har har jag embossat hjärtat dels stämplat med röd chalk och en Versa Markdyna och embossat med clear på den röda och guld på versamarken. Du kan välja många kombinationer här, guld på guld, rött och guld, glitterembossing m m.Det vänstra motivet är röd chalksdyna med clear och det högra är watermarkdyna och fine detail gold embossingpulver.

Det röda hjärtat tog jag dessutom och strök med dynan runt kanterna och doppade sedan i clear embossingpulver och embossade. Ett snyggt band och resultatet blev så här:Guldhjärtat satte jag fast på ett guldmaskigt nät och monterade:Hoppas det här är till lite hjälp i skapandet - och som sagt - det kommer mera!

Chruss

VÅRTECKEN

Jag är en sen kvällspysslare jag vet. Borde kanske sova, men jag kommer liksom igång och får vara ifred. Ikväll har min första 30*30 kommit till och jag har använt Inkywings scrapstämplar. Inte de allra senaste clearstamps, men väl de "gamla vanliga".

God natt,
Sara

image311

Scrappig Inspiration med Clear Stamps

Här är två LO som jag själv gjort med några av InkyWings nya clear stamps på!

   

På LOn "Lycklig" har jag använt cirkeln med rader + stämplat några swirls på cirkeln från Heidi Graces nya stämplar. (finns i butiken!) Jag har även stämplat den lilla rutan me datum, ordet "där" och sömmarna i högra hörnet.  Swirlarna runt blomman är från ett av Stampendous Clear-set.

På LOn "Bordad" har jag använt den ovala datumstämpeln och  ja, nej, Kanske från clear stampsen + den "gamla" Klammerrader som finns som vanlig omonterad stämpel.

Ser fram emot att få se *era* alster med dom nya clear stampsen sen!

/Lisa

And the winner is....

Så här såg det ut i lottskålen....


och med god hjälp av gubben där hemma drogs följande vinnare.....

............


...


vinnareclearstamps

GRATTIS ANNIKA S  som blev en lycklig vinnare av ett set med clearstamps. Jag kommer skicka det med posten så fort du har e-mailat mig med din adress!  (-inkywings[snabel-a]inkywings.com-)

Många har redan tagit chansen att beställa dessa härliga clearstamps och kommer troligen hitta dom i brevlådan idag (måndag). Det finns ett litet gäng kvar av varje sort och jag kommer beställa hem fler så lagret är välfyllt inför Papperskraftmässan här uppe i Leksand!

/Lisa

Pingst = bröllopstider

Här har jag gjort ett enkelt kort med en av de nya collagestämplarna med lite gammaldags motiv, som släpptes nu i april. Jag har stämplat motivet med Memories svarta dyna och sen bara färglagt svagt med torrpasteller, s k Decorating chalks. Blomman är fäst med en brad (påsnit) och de utstansade löven limmade jag bakom.

/Ingrid

image306

*KLART* du ska ha clear stamps! :-)

Wow vilken upplevelse att packa upp dessa härliga clear stamps som kom hem till mig igår! Jag tillbringade nästan hela kvällen med att fixa i ordning och förpacka dessa små genomskinliga varelser. Du har väl inte missat att InkyWings gjort egna scrapstämplar i "clear"-material?

         

Du kan fortfarande beställa setten var för sig eller alla 4 till ett kanonbra introduktionspris! Nu finns dom alltså hemma och levereras så snart du betalat din beställning. Gå via webshoppen som vanligt och invänta en personlig bekräftelse innan du betalar. Specialpriset gäller till och med söndag den 27e så passa på!

Vill du ha chansen att vinna ett av setten?
Jag kommer lotta ut ett set bland er som kommenterar under detta inlägg senast SÖNDAG 27e maj kl. 18.00.
I din kommentar vill jag att du motiverar vad som är så bra med clear stamps och varför just DU vill vinna!
(lotten kommer ändå avgöra vem som vinner - men jag är nyfiken på vad du gillar bäst med dessa stämplar!)

Ha en  underbar pysselhelg och maila oss gärna med något du skapat med hjälp av stämplar från InkyWings eller något av dom företag vi saluför så kanske vi visar just ditt kort här i bloggen!

/Lisa


Genomskinlig inspiration

Låter ganska knasigt, men roligt har jag haft! :-)

Just a note - Mamma

Har lekt med flera av dom nya Clear stamps setten som jag precis fått hem från Stampendous, och jag kan varmt rekommendera dom - både till kort och till scrapsidor! Busenkelt att "bygga" sina egna blommor och fåglar. Och du vet väl om att clearstamps är lite böjbara? Därför kan man faktiskt böja vissa delar - tex som jag gjort med stjälken till den stora blomman med texten "just a note".  Den ser "rak" ut där den sitter på arket, men jag knixade till den liten när jag placerade den på akrylhandtaget och vips hade jag lite sväng på texten!  Allt är målat med akvarellfärg.

Den ovala blomstämpeln är från 7gypsies och finns även den i shoppen. Texten "mamma" är från kittet med poststämpel och 14 texter som kom nu i vår. Blommorna är från Prima (dyker upp snart i shoppen) och mitten på blommorna är skimrande prickar (stickers) från Stampendous.

Glöm inte att du kan fortfarande "förhandsbeställa" InkyWings Clear stamps till ett mycket förmånligt pris! Gäller fram till söndag den 27e. Du beställer via webshoppen. Första leveransen beräknas hem redan i morgon fredag om allt går som planerat!! (rulla ner ett par inlägg för att se bilder på clear stampsen här i bloggen)

/Lisa

Student-hÄnglar kommer och övriga dröjer...

Jag har kollat upp med Marie och jag kommer få hem studenterna idag på em, men övriga fanns det inte speciellt många kvar av så dom kommer senare. Nu måste hon pressa klart klubbpaketet och få ut det innan hon kan pressa mer av det övriga, så tyvärr dröjer det lite innan jag får hem resten av dom nya stämplar som släpptes i Gävle. 

ÄNDRING: Jag har *endast* dom nya Studentstämplarna hemma nu och skall lägga ut dessa i shoppen till i morgon någon gång. Resterande kommer att komma igen EFTER Papperskraft-mässan här i Leksand.Jag fick precis ett mail om att InkyWings nya härliga Clear Stamps skickas IDAG från USA och beräknas anlända här i slutet av veckan!!!  TJOOOHOOOO!!! Du har väl inte missat dom härliga scrap-stämplarna? Rulla ner ett par inlägg och se alla 4 set som kommer, du kan även förhandsbeställa fram till den 27e till ett kanonpris för alla 4 set. (bra pris även på setten för sig!)

Ha en härlig dag där ute i stugorna!
Lisa

Lights - Brights - Earth

Jag har gjort ett kort med de 3 koordinerande nya färger Lisa har tagit hem från Adirondack (Rangers).
Jag började med att 'stöppla'' (dvs använda en stöppelborste) och stöpplade ut färgen Salmon på ett vitt papper. Salmon är den ljusaste färgen, dvs en light (fd Sea Shells). När jag var nöjd stämplade jag tulpancollaget med färgern Red Pepper dvs earthfärgen. Alla earthfärger är de gamla vanliga adirondackdynorna. Efter det tog jag mellanfärgen bright (fd Sea Bright) som heter Mountain Rose och stämplade texten Tulpan härs och tvärs.
Drog sedan med Red pepper och Mountain Rose längs med papperet.

Detta är ytterligare ett sätt att få monokromatiska kort i 3 nyanser, färger som passar ihop när du scrappar,otaliga färgkombinationer och ett underbart lekande! Adirondackdynorna är härliga att stämpla med och att få fler färger, det blir inte jag ett dugg ledsen för!Ha det gott!
Chruss

P.s. Scrolla till nästa inlägg och läs Lisas underbara nyhet! Svenska clearstamps! Wow!

Förhandsbeställ Clear Stamps!

Svenska Scrap-stämplar designade av InkyWings.
Japp, du kan nu vara med och förbeställa 4 olika set med Clear Stamps från vår egen linje.

Förhandsbeställning kan läggas via onlinebutiken 20 - 27 Maj. Beställning görs 28e Maj. En omgång är redan beställt och beräknas landa om ca 3 veckor.  Ordinarie pris / set är 179:- men är du med och förhandsbeställer mellan dessa datum kan du köpa setten för 160:- /st eller alla 4 för  600:- !

EXTRA NOTERING: Dessa kommer *inte* att dyka upp styckevis utan kommer enbart säljas så här som clear stamps i set enl. nedan.

Ta chansen att boka upp dig redan NU så du är bland dom första att få hem dessa härliga stämplar!

  1 - Topplistan      2 - Att Minnas

  3 - Rund Almanacka      4 - Vem, vad var? 
 
 
 Jag vill även passa på att rikta ett stort TACK till Chruss och Jenny som hjälpte mig vid mässan i Gävle igår den 19e och till alla härliga kunder och kollegor som gjorde dagen mycket trivsam!

/Lisa

Lite frestelser inför lördagen!

Lite kort med Lisas nyaste stämplar - hoppas ni blir inspirerade.

                        

            (ATC-kort)

Säger som Lisa - kom gärna fram och hälsa!
Mer info om mässan och vad Lisa demar finns nedan.

Chruss


Mässa i Gävle på lördag!

Just nu laddar jag och packar för fullt inför lördag då det är mässa i Gävle!
Hoj vad skoj! Årets första mässa för InkyWings del så det är extra spännande att få komma ut igen. :-)

Här är närmare info:

Scrap och stämpel - Mässa i Gävle  19 Maj kl.11-16

Företagare som kommer:

InkyWings
Betrakhta
hÄnglar & stÄnglar
Scraphönans Hobbyverkstad
Rena Rama Verkstan
Lilla Handarbetsboden
Pappersvinden

Demos kommer hållas under dagen.
Fri entré

Var och hur hittar man dit?
Vi håller till i Trumslagarvägens kvarterslokal, som ligger längst ner på Upplandsleden i Bomhus, Gävle.
Buss nr 2 går från Rådhuset mot Bomhus, den stannar vid Trumslagarvägen. Lokalen ligger längst ner vid vändplanen.
Om man tar sig med bil, finns parkeringsmöjligheter både vid förskola och skola i närheten. Det finns  även parkering på bostadsområdets parkeringar, men det brukar va hemskt fullt där.
Tänk på att parkera där det är tillåtet ;0)Jag har packat ner en hel del smått och gott i lådorna till mässan, men långt ifrån allt kommer med tyvärr. Det finns inte plats till det helt enkelt. Av InkyWings egen linje är det endast dom nyaste stämplarna som kommer med, resten får stanna hemma och kan istället beställas - för kataloger  att bläddra i - det har jag med mig! :-)

Jag kommer även att dema Silhouetten, QuicKutz nya digitala skärmaskin! Kl. 13.00 är tid uppsatt för detta, men troligen kommer jag köra flera demos med den vid InkyWings bord för den som är intresserad!
Ett par maskiner finns med och kan köpas på plats till mässpris, sen tar jag upp beställningar om fler är intresserade!Behöver ni en utmaning???
Då vill jag utmana er att göra ett stämplat kort (med stämplar som InkyWings säljer!) på temat VATTEN!  Det är nämligen det jag ser gott av utanför fönstret just nu, och det kommer "uppifrån". :-(  Fy sork så det kan regna.
E-maila kortet till  inkywings[snabel-a]inkywings.com senast på söndag den 20e så visar vi upp alla inkomna bidrag här i bloggen nästa vecka och hoppas på bättre väder. :-)

Om vi ses på lördag så glöm inte att komma fram och hälsa!
/Lisa

Nya härliga stämpeldynor hemma!

Adirondack-dynorna från Ranger har fått nytt utseende och man har gjort om vissa av färgerna.
Det finns tre olika serier som kan kordineras. Lights, Brights och Earthtones.

Adirondack Inkpads
Här ser du exempel på en färg ur varje serie som kan användas tillsammans i fin harmoni.  Det finns 12 färger i varje serie + 12 extra färger (24 totalt alltså) i serien Earthtones. Dom sista 12 färgerna Earthtones har jag dock inte fått hem ännu men dessa kommer att dyka upp framöver!

Det är en "dye ink" dyna = bläcket flyter lätt och torkar ganska snabbt. Den är inte vattenfast så det går att göra härliga skapelser med tekniker som kräver vatten mm. Du kan även plocka upp färg från dynan och måla dina stämplade motiv med. Titta in i butiken - färgerna på dynorna är underbara och svåra att motstå!

En specialare som ENDAST gäller från NU fram till onsdag kväll kl. 16.00 (då bryter jag med packning av ordrar inför helgen eftersom jag sedan skall packa ner mina varor till mässan i Gävle på lördag) är detta:
Köp 4 Adirondack-dynor och betala 200:- (ord. pris 59:-/st)  RABATTKOD:  4ADIRON=200   så justerar jag priset när jag skickar din personliga bekräftelse. Detta erbjudande kommer jag även ha på mässan i Gävle med kvarvarande dynor - men vågar du vänta så länge?
(notera att om någon färg är slut så får du välja en annan färg eftersom det måste finnas 4 dynor på din order för att rabatten skall gälla!)

/Lisa

Fånga dagen och plantera i stövlar

Den här söta collagestämpeln har jag stämplat på glossy och monterat på ett ljuvligt romantiskt papper.
Stämplade Fånga dagen direkt på detta och på den översta skar jag upp i båda sidorna för att så in bandet under denna. En brad och lite ljuva blommor...Vi har en mysig trädgårdsaffär där de ofta har lite annorlunda krukor och vaser. Bl. a keramikstövlar där man kan ha snittblommor i så jag stämplade Lisas lååååånga stövlar med blommor i (OBS! Jag har ritat dit lite extra blad på blomskaften! ). Passar ju bra att ge bort tillsammans med ett par stövlar i valfritt material :-DBilderna är klickbara!

Ha en fortsatt härlig helg!
Chruss

Scrappig stämpel
Här har jag använt dom nya *jättestora* klammer-raderna på en LO. Jag stämplade med vit Staz-on och skrev sedan med vit penna. Även prickcirklarna är från InkyWings scrap-kollektion. Vågar du testa denna jättestora klammer-stämpel? Jag *utmanar* dig! :-)

/Lisa


Fiskelycka

image290

Mmmm. fisk på G - antingen att titta på eller fånga...
Har stansat ut 2 cirklar, en blå som jag stämplade Lisas nya
fisk på och nästa punchades ut i silverpapper och så limmade jag 4 st halvpärlor så blev det en käck båtventil....

Ha det gott därute!
Chruss

Alcohol ink

Om du inte har testat att göra bakgrunder med alcohol ink så uppmanar jag dig att testa det. Det är ett enkelt sätt att få många, snygga och varierande bakgrunder. Den ena blir inte den andra lik och det finns inte en chans att misslyckas. Gå onlinekursen här och sätt sedan fart! Jag brukar alltid passa på att göra många bakgrunder när jag ändå är igång. Sen ligger de bara där och väntar på att bli använda på kort. På korten nedan har jag använt alcoinkbakgrunder och några av Inkywings senaste stämplar.

Lycka till,
Sara

image289

image288

image287

Fler stämplade nyheter

Trots strålande solsken och fullt upp med mycket annat så har det blivit ett gäng kort med de allra senaste stämplarna. Håll till godo!

/Sara

image283

image284

image285

image286

Testat Tim Holtz nya EZ-monterade!

Kunde inte motstå dessa härliga stämplar när dom nu kom på EZ. Så smidigt och så lättillgängligt. Bra mycket billigare också än att köpa alla på träkloss!

Här är ett litet kort jag svängde ihop i helgen.

Live in the Moment

Det blev texten som fick bli "huvudmotiv". Swirlarna och fågeln är också motiv av Tim H.
Scanningen blev lite konstig eftersom det är utstickande saker på kortet, men det får ni ha överseende med.
(dom här multimaskinerna scannar inget vidare har jag upptäckt!)

Har under fm packat en hel drös med ordrar så nu är jag ikapp igen och bör (?) ha det mesta i fas.
Har jag missat dig eller din order så hör du bara av dig via e-mail till mig! Vet att jag fick tillbaka ett bekräftelsemail nu mitt på dagen så troligen var det fel mailadress skriven. Kolla alltid att du uppger rätt e-mail!!

Ha en fortsatt härlig dag!
Lisa

Nyheter rullar in..

Massa roligt nytt har kommit hem! En del är nu laddat i butiken och en del kommer du enbart att hitta på mässan i Gävle! ;-) 


Doodle-rub-ons
 från MM
image273 image281


Smådynor från Memories (vattenfasta)
image274image275image276


Index-cards  
(bild finns ej)
Nytt och HETT inom både scrapping och stämpling. Riv, slå hål, färga kanter, stämpla, skriv - gör vad du vill med dessa härliga små linjerade kort!


Akrylhandtag med rutmönster
image277


EZ-monterade stämplar från Tim Holtz collection! 
image278
Detta är ett exempel av alla härliga set jag tagit hem! Dom är *underbara*!!


Ghost Clock shapes från Heidi Swapp
image279Påfyllt med Brads mm. 


Stickles - glitterlim i alla färger!
image280
Japp - här menar jag ALLA! ;-)

Uppdateras *just nu* i butiken så kika snart förbi!
/Lisa


Blandad kompott!

Det är väldigt roligt och inspirerande att få vara med i ett Design Team och alltid lika spännande när nya motiv ser dagens ljus. Här är ännu några kort med de allra senaste stämplarna.

Först ut är ett s k "gridkort", där man gör ett rutnät genom att maska och arbeta med en ruta i taget. Elisas fina tulpankollage passar så bra nu på våren. Dynan jag har använt är Memories i färgen "Barn Red".

image270

För storfiskaren i bekantskapskretsen kan det kanske passa med ett "fiskekort"? Här har jag använt "resist-teknik", som jag beskrivit i ett tidigare inlägg den 22 april under rubriken "Inte bara kort". Jag har brayat med Adirondack regnbågsdyna i färgen "Mountain Lake".

image271

Och slutligen blir det ett kort på temat Glädje, där ytterligare ett gulligt collagemotiv kommer till sin rätt. Även här har jag gjort bakgrunden med resist-teknik. Prickcirklarna fanns med bland motiven som släpptes i mars. Här har jag brayat med en Distress-dyna i färgen "Broken China".

image272

Ha en bra helg!

Ingrid

Plopp i mailboxen!

Och så lite musik....

Elisa - Musik

Ett kort av Elisa - som är den som designat collage-stämpeln. Visst blir man GLAD!!

PS - i morgon postar jag små vinster till er som vann i kommentarsutlottningen. Dom hann inte med posten idag tyvärr... DS

/L

Mitt första kort...

...med de alldeles nya stämplarna. Tulpanen, texten och cirkeln är alla färglagda med marvy brush markers.

image268

Låt dig inspireras!

/Sara

Härliga collagemotiv

Jag tycker så mycket om Elisas nya collagestämplar som släpps IDAG och här har jag gjort ett kort med de söta systrarna. Motivet är färglagt med torra chalks. Vi i Designteamet kommer att fortsätta skapandet och lägga ut exempel allt eftersom, så kika in på bloggen lite då och då.

/Ingrid

image267

Designerns egna alster

Har fått in ytterligare två härliga kort från Elisa själv, så självklart måste jag visa dom även för er! ;-)

Elisa Systrarna

Elisa - Tulipa

Härliga va? Ser fram emot fler fina alster från er som känner att ni inte kan leva utan dessa små gummerade kompisar! ;-)

/Lisa

Jag kan inte sjunga - jag gastar!

Men jag gillar musikstämplarna som kom nu!
De är så användbara! Till musikälskare, en trevlig fest, examen i musikskolan, inbjudan att repa med gänget....osv!

image263

Har skrivit ut ett notpapper, strök lite akrylfärg på det och sedan monterade jag
gitarren och blommor. Antingen kommer man att tänka på Lasse Berghagen eller Sven-Ingvars..
Jepp! Sååå gammal är
jag!

image264

Det här är ett kort till mej själv - hahaha!
Men den där noteratstämplen kan man ju ha till att skriva inbjudan på också...eller
annat kom-i-håg...bara fantasin sätter gränserna vet ni väl!

Kram på er!
Chruss

Mer inspiration

Haha, hade tagit samma fotostämpel och text som Lisa....så liten världen ändå är! Det kommer mera - vänta ni bara!

image260

Den där textstämpeln tycker jag är helt underbar - typsnittet passar perfekt!

image261

Visst gör den???!!!

image262

Ha en bra dag!
Chruss

Vinnare!

Nu har jag med hjälp av Sonen + hans kompisar dragit TRE kommentarsvinnare!

Följande inlägg kommer belönas med en liten överaskning i posten:
(ni måste e-maila mig med er adress mm så fort som möjligt för att jag ska kunna skicka något!)

Postat av: Ethel
 Fina stämplar!! Ser gärna mer
2007-apr-29 @ 18:53

Postat av: Gunnel
Fina textstämplar, alltid användbara
2007-apr-28 @ 17:23

Postat av: Louise (vbg)
jättefin stämpel! Den kan man göra många härliga bröllopskort med
2007-apr-29 @ 14:20

STORT GRATTIS och tack för härliga kommentarer om stämplarna!
Det verkar som ni är lika förväntansfulla som oss här bakom kulisserna över alla nyheter.

/L

Dom första korten...

Fuskar lite här och lägger in ett själv + att jag fick ett kort i mailen från Elisa!
Lite Collage-förslag så här på 1a Maj. ;-)

Elisa Walls kort:
ElisaWall-gl?ds

och här är mitt eget kort: (Lisa)
Tillsammans -Lisa

Båda collage-stämplarna är designade av Elisa Wall. Underbara va?
Släpps i morgon i shoppen.

Dragning på kommentarerna kommer om en stund.

/Lisa