Mer Flock

Hej igen.

Jag hoppas ni har några riktigt fina sommarmånader. Själv jobbar jag mycket, så är det på sommrarna när man är arbetslös/studerande. Men visst hinner jag med en hel del annat också, som tex lite pyssel. Jag tänkte visa er ett annat sätt att använda Fun Flock än det vi gick igenom förra veckan.

1. För grunden behöver du följande material:

Fun Flock, Glue Pad (lim i stämpeldyna), valfri stämpel, papper att stämpla på.

2. Jag har valt en stämpel ur InkyWings senaste stämpelkollektion, nämligen Ängsgröe höger. Jag placerar denna stämpel på mitt akrylblock som jag har Tack'n Peel monterat på. Sedan duttar jag på lim precis så som jag hade gjort om det var stämpelfärg.


3. Sedan stämplar jag upp motivet som vanligt på ett passande papper. Jag har valt grön cardstock för att framhäva mitt vita Fun flock.


4. Sedan får man arbeta i ett raskt tempo så limmet inte hinner torka. Strö över att lager flock på området du stämplat på. Flocket fastnar bara där du har lim så du behöver inte vara jättenoga.


5. tryck lätt med fingrarna över flocken för att hjälpa den att fastna. När du är nöjd skakar du av överflödigt flock. Färdigt! Ett tips är att slå av det överflödiga flocket på ett böjligt papper så att du kan hälla över flocken i burken igen. Här kommer det mitt slutliga resultat:


Och så en detaljbild


Material från InkyWings är Fun flock, Glue Pad, akrylkloss och Tack'n Peel, stämpeln Ängsgröe höger, cardstock , Mönstrat papper - SEI, Dew Drops, bollfrans samt vit penna - Inkessentials White Opaque Pen

Då är det bara att sätta igång att skapa! Kram Susanne

Skapa effekt med Flock

Till min kära mor som firade födelsedag igår har jag gjort ett kort med härliga detaljer med Fun Flock. Flock är ingen nyhet bland kort- och scrapmaterialen, men är ändå en doldis. Därför kommer här en steg-för-steg beskrivning hur jag "pimpade" till några brads till födelsedagskortet.

1. Material- Fun Flock i valfri färg, brads i någon passande utformning, dubbelhäftande tejp samt en bra sax.


2. Klipp sedan ut dubbelhäftande tejp så att tejpen täcker hela den yta du vill ha flock på.


3. Ta av skyddspapperet och fäst tejpen ordentligt. Häll upp flock på eller i något lämpligt. Tänk på att det oftast går att återanvända spillet. Jag hällde upp lite i locket till flockburken eftersom den var i lagom storlek.


4. Doppa den förtejpade braden i flocken. Tryck lätt och vrid och vänd så det fastnar flock över hela tejpen.


5. Se till att trycka fast flocken på tejpen med fingrarna och borsta bort överflödet. Sedan har du din "pimpade" brad.


Inte alls så komplicerat och flocken är väldigt dryg . Ett enkelt och roligt sätt att skapa lite egna dekorationer till sina kort och Lo'er.

Så här blev slutresultatet på min mammas grattiskort.


Stämpeln är en  the Greeting Farm som InkyWings är återförsäljare åt. Annika heter hon och är färglagd med ProMarkers. Det härliga färgstarka papperet är BoBunny som InkyWings tog hem till Papperskraftsmässan, de kommer dyka upp i butiken efter semestern. Övrigt material från InkyWings är bradsen, Fun Flock, öljetter, spets från Prima, Mini-alpha, cardstock samt blommorna som är ur Primas lyxblandning.

Slutligen en närbild på de härliga bradsen på plats.


Trevlig Sommar/ Kram Susanne

På väg

Jag scrappar sällan om mig själv, oftast om mina söta och busiga barn, men ibland så "tar jag mig i kragen" och gör en layout om mig. Jag vill ju att barnen ska kunna se och läsa om sin mamma också, inte bara om sig själva. Dagens layout handlar om att jag har uppnått många av mina mål och nu är på väg mot nya (journaling på baksidan, jag har alltid så svårt att få med mycket text på ett snyggt sätt!).Jag har använt ett Jenni Bowlin die cut-papper och ett randigt papper från 7gypsies, finns i
butiken. Jag skar ut insidan på Jenni B-pappret och rufsade till och chalkade kanterna. Därefter klistrade jag det på 7gypsies-pappret, klippte ut ca 1 cm större än det vita och använde edgescrapern och fluid chalken på kanterna där också. Ramen från Jenni B-pappret satte jag fast med häftklamrar, lite på sniskan sådär. Har även använt ett tårtpapper (inköpt i matbutiken hemma), ytterligare ett Jenni Bowlin-papper och en liten kakservett från Inkywings.

Här är papperna jag använt:

   

Som dekorationer på layouten har jag använt minirosor och blad som jag tvinnat ihop till en blomranka. En lite större grön blomma har jag satt i mitten (två Prima-blommor som jag snurrat runt en bit ståltråd och sen limmat ihop). Fjärilarna har jag stämplat på vitt papper, målat med Promarker-pennor (två olika rosa nyanser) och sen lackat med dels crackle accents och dels glossy accents. När jag klippt ut fjärilarna har jag bockat till dem lite grand och sen fäst dem på och runt blomrankan.

Bilder på fjärilstämpeln (medium) och de färdiga fjärilarna:

   

Slutligen ett par närbilder på blomrankan:

   

Jag hoppas ni har en härlig sommar! Här nere i Skåne öser regnet ner idag, vilket innebär pysseldag :).

/Kramar, Helena

Notera 26-27 sept i almanackan!

Då är det dags för mässa i Partille Göteborg igen!Du hittar mer info om mässan på:  www.papperskraft.se

Vi syns!

Lite läsarinspiration.

Tack snälla Ingrid för att du bidrog med lite härlig inspiration!Har du oxå gjort något med InkyWings stämplar?
Du kan e-maila till den här adressen:  [email protected] och visa oss!
(notera att det är en e-mail ENDAST för bidrag till bloggen, frågor mm besvaras inte där)

Njut av sol och sommar!

Gunvor gästar...

Den här gången använde jag stämpeln med en av mina favoritblommor - renfanan - tillsammans med ett par små söta hjärtan och en grattis-kalender:Jag har använt mig av maskeringsteknik, både för att få blomman framför kalendern och för att göra ramen runt motivet. - Det senare är tvärt om mot de distressrutor som ni kan se i både
Lisas egen blogg och InkyWings blogg just nu. Dessutom har jag sprayat både motivet och kortbasen med Glimmer Mist för att få lite fläckar och litte "bling" och satt några urklippta hjärtan på distanstejp.

Och eftersom detta var alster nr 5 så var det också det sista i raden för det här gästspelet i Lisas designteam. Tusen tack för förtroendet Lisa!

Fler rutor

När jag ändå var inne i ett stim med rutor så passade jag på att testa med en liten canvas oxå. Tänkte jag skulle göra en större, men ville öva på en liten först. (vilket visade sig vara smart, för det var lite knepigare än jag tänkt eftersom jag lekte med dynor och glimmer mist)


Som ni ser så blödde kanterna lite under mina post-it-lappar eftersom jag körde på rejält med glimmer mist och distressdynor så det "flöt" lite. ;-)  Blir väl lite skillnad om man jobbar med akrylfärg så det ska jag testa nästa gång. Fåglarna blev lite "rutiga" så dom fyllde jag genom att dra runt färgen lite med en fuktig pensel. (distressfärgen är ju vattenlöslig)

Provade oxå att göra en större ruta på ett cardstock. Tänkte jag skulle scrappa på det sen. Så här blev den rutan:

Jobbade även här med distresser och glimmer mist i en salig röra så det färgade är ganska skimrande, syns inte så bra på fotot precis. Foto på den färdigscrappade sidan kommer framöver.


Utvecklad distress-ruta

Lekte vidare lite med "distress-rutan" och fyllde på med lite stämplar, maskade ett par motiv osv och kom fram till följande:

Så kan det bli när man ger sig in i leken. ;-)

/Lisa

Blandade färgerNi har väl inte missat de här fina blomstämplarna som släpptes för en tid sedan.

Här har jag lekt lite med olika sorters färger. Jag har använt ett akvarellpapper som tål lite vatten och stämplat olika blommor med vattenfast dyna.

Sedan blandade jag distressfärgen scattered straw med lite vatten och gnuggade runt den på kortet med handtaget eller joysticken som den kallades i föregående inlägg.

När det var klart lade jag pappret på tork och väntatde tills det var helt torrt.

Sedan tog jag fram mina akvarellfärger och tog lite turkosfärg och blandade med vatten och målade på det med en pensel. Då fick jag det solnedgångslika utseendet. Så lät jag det torka en gång till.

Därefter skar jag ut motivet så stort som jag ville ha det och monterade på en kortstomme.

Blomstämplarna tillsammans med en fin textstämpel blir enkelt och snyggt och passar att ge till vem som helst.

/ Ann-Louice

Distressrutor

Ett "recept" kan man väl säga att det är, men inget som går att äta. ;-)

Men jag ville dela med mig av något som jag hittade på strax innan mässan i Leksand och även satt och demade på mässan, nämligen "distressrutor".  Fast så här efteråt tror jag att jag döper om dom (tack vare Jessica - Tussan) till Joystick-rutor, för det lät mycket häftigare. ;-)

Exakt var jag fick idén ifrån minns jag inte, men jag var väl som vanligt ute och surfade eller läste nån tidning och så plötsligt fick jag för mig att jag skulle testa att maska en ruta och leka lite med distresserna. Jag har gjort liknande saker tidigare fast då med akvarellfärger och stämplade motiv. Mycket läckert. (längst ner i inlägget har jag lagt in mitt tidigare alster från 2006)

Så - vill du testa?

Det här behöver du:

En "joystick" (distresshandtag med skumdyna på), några olika färger av distressdynorna, stämplar, post-it-lappar (eller liknande med lim på en kant) och papper. Med fördel ett lite blankare papper (jag har använt samma papper som vi använder till ProMarkers) då man kan dra runt färgen lite lättare.

Börja med att riva av kanten på en post-it-lapp, riv mitt i det "klistriga" eftersom man vill att det ska sitta tätt mot det vita papperet och ingen färg ska smita under kanten.


Gör 4 lika lappar och sätt i en ruta efter eget tycke och smak.Plocka fram den ljusaste färgen av dom du valt.
Plocka upp färgen med hjälp av handtaget (joysticken ;-) ) och börja sedan dra färg *UTIFRÅN och IN* mot ditt maskade område.Så här, sätt ner handtaget på post-it-lappen och dra in färgen mot det vita området. Dra runt alla kanter och in mot mitten, så mkt färg som du vill ha. Dutta på mer färg från stämpeldynan när du tycker att det behövs.


Dra så långt in mot mitten du vill - beroende på hur ljust du vill att det skall vara där. Vill man ha färg över hela ytan så slaskar man på bra duktigt i början med den ljusaste färgen. ;-)Här har jag fyllt hela rutan med den ljusaste färgen och skall nu börja med en lite mörkare färg runt kanterna. Tycker det blir snyggt att ha en  eller två mörkare färger närmast kanten. Testa gärna att lägga en helt avvikande färg allra längst ut i kanten, tex en brun eller liknande för att få en dramatisk effekt. :-)Nu har jag gått runt kanten med den mörare röda och börjar bli nöjd med infärgningen av rutan.

Låt post-it-lapparna sitta kvar och leta på dina stämplar.Färga in stämpeln med en färg som blir mörkare än din bakgrund så det syns bra. Jag valde att ta samma färg (Fired Brick) som jag tog närmast kanten på min ruta. Eftersom det blir mer koncentrerad färg på stämpeln så syns det bra även om det är samma färg under.

Stämpla i rutan - gärna så delar av stämpeln kommer "utanför kanten" eftersom detta ger lite dimension åt motivet. Jag valde att stämpla ett stort och ett litet hjärta medans post-it-lapparna fortfarande satt på plats.Sen rev jag bort post-it-lapparna och stämplade ytterligare ett hjärta + texten (i svart) så dom kom lite utanför min ruta.Här syns det hur läcker kanten blir efter den rivna masken. Det ger oxå liv åt rutan att låta något eller några av motiven gå utanför kanten.Och så här blev hela rutan när den blev klar.
Redo att skära till och använda på ett kort eller liknande. ;-)

Lycka till och passa på att pyssla mycket nu när det är så eländigt väder ute.
/LisaEtt tidigare alster gjort på ungefär samma sätt från slutet på 2005 eller början på 2006, minns inte exakt.Allt här är dock målat med akvarellfärger - även bakgrundsrutan. ;-)
/Lisa

Fler läckerheter från vår gäst Gunvor!

Eftersom vädret är av bästa pysselsort just nu så passar vi här i InkyWings blogg på att "ösa" in inspiration i bloggen innan det blir semestertider (med förhoppningsvis lite sol oxå...).
/Lisa


Jag passade på att altra en cigarill-ask när jag hade
InkyWings-stämplarna på stämpelbordet. Det blev en ask med fyra små kort i - allt i lite somriga färger och former:Fjärilsstämplarna är infärgade med distressdynor och lätt fuktade med vatten innan jag stämplade med dom. Den ljusare av de små fjärilarna gjorde jag genom att fukta stämpeln på nytt efter det första avtrycket (alltså utan att lägga på ny färg) och stämpla på nytt.
Det mönstrade papperet är från Basic Grey

Öppnar man asken ser den ut så här inuti:De små guldplupparna är Pearlmaker. De mönstrade papperena är från Basic Grey.

Och slutligen de fyra små korten:Fjärilarna sitter på distanskuddar för att det ska bli lite djup i det hela. Banden kommer även de från InkyWings.

Jag har tappat räkningen på hur många fjärilar jag stämplat och klippt ut, men kanske blir det någon till ... Jag har ytterligare ett InkyWings-kort att presentera innan gäst-DT-uppdraget är avslutat.  Men stämplarna lär ni få se även efter det, för de har blivit något av favoriter ;)

/Gunvor


Jag vill bara flika in oxå att InkyWings blogg kommer inte att stå helt stilla under "semestern" men det kanske inte är lika frekvent uppladdat som det brukar vara. Men titta gärna in lite då och då för inspiration.

InkyWings har Stängt 13 juli - 9 augusti.
Då behandlas inga ordrar och inga e-mail besvaras.

Den 13e juli kollar jag av inbetalningar och postar beställningar.
Kommer din betalning EFTER 13e juli kommer jag inte ta hand om det förrän den 10e augusti igen.
*Det finns en bunt obetalda ordrar ståendes här på lagret så kolla om du betalat din order!*

Falsk akvarell

Dom nya härliga strå-stämplarna är så roliga att göra falsk akvarell med. Jag använder Le Plume pennorna och vatten och stämplar på ett akvarellpapper. Blir så enkelt och snyggt! Och fort går dom att göra också, inte att förglömma... :0)

Här är Ängsröe höger  tillsammans med ordspråket Den som behärskar.

Enkelt dekorerat med knapp, floss och blad!

Kram Åsa

Gunvor gästar design teamet!

Innan dom nya stämplarna var på G frågade jag Gunvor om hon ville gästa design teamet med några alster och det ville hon! Jätteskoj - det tackar vi för.

Här är ett par av alstren Gunvor gjort med bl.a. dom nya grässtråna!
En härlig sommaräng med fjärilar. Här färgade jag in stämplarna med olika dye ink-dynor och stämplade på vanlig matt kartong. Texten är stämplad med Archivaldynan, och fjärilarna med Adirondack Wild Plum. De senare klippte jag ut och monterade (två av dom delvis utanför kortet för att få lite liv i det hela) med distanskuddar.Gräset och klöverblommorna är stämplade på glossykartong med Archivaldyna (Jet Black). Därefter har jag duttat färg från en "Big and Juicy" regnbågsdyna (jag började med den ljusaste och gick mot mörkare ). När det torkat stämplade jag texten och fjärilarna med vit pigmentdyna och embossade med vitt EP.

Tips: Det var lite svårt att få det smälta EP:t att stelna i den 34-gradiga värmen i pysselrummet så jag la kortet i kylskåpet en stundStämpeln med fyllda cirklar stämplade jag på beige kartong med en glittrig vattenmärkesdyna och embossade med genomskinligt EP (men glittret syns tyvärr inte på bilden). Sedan la jag på färg från två ditress-dynor  och stämplade grässtrån och klöverblommorna med samma dynor. Där det embossade är fäster inte färgen.
Innan det stämplade hann torka helt gnuggade jag lite med handduken för att få det lite suddigt och få bort överskottsfärgen från de embossade cirklarna.. Längst ner stämplade jag övre delan av kråkvicker-stämpeln med svart dyna som en bård.
Den mindre, fyllda fjärilsstämpeln färgade jag in med samma dynor som jag använde till bakgrunden och fuktade lätt med vattendimma (från en sprayflaska - spraya rakt upp och fånga vattendimman med stämpeln) innan jag stämplade på beige kartong. Lite mer fukt och så gick det att få ut ytterligare ett avtryck utan att färga om stämpeln, och fjärilarna blev olika färgstarka.

/Gunvor

Kom och gå på mässa med oss!

Nu är den här, den första helt amatörmässiga videofilmen från Papperskraft Leksand 2009. ;-)
(filmaren har ingen vana av sånt här med rörliga bilder så jag hoppas hon är ursäktad...fniss...)

Det skakar lite, är väldigt oredigerat, men jag hoppas ni hänger med oss ändå på mässa. Det är filmat på söndag eftermiddag då det inte var så många besökare kvar.


 


Gavepose/ Giftbag

På messen gjorde jeg ikke så mye annet enn å gå rundt å smile,og kikke på allt det fine som fanst i butikkene!
Men det lille jeg jeg gjorde,var en distress tutorial og motivet brukte jeg på denne lille gaveposen til Daniel :)
**********************
On the craft-gathering i didn`t do much,i just walked around with a smile on my face,and looking at all the nice craft-goodies the stores had!
But the little i did was a distress ink refill colouring tutorial and i used the motif on this little gift bag for Daniel :)
Alle produktene finner dere i
butikken!

Ha en flott sommerdag,
klem fra Maya:)
******************
You can find all of the products in the shop!

Have a wonderful summerday,
hugs from Maya:)

Promarkers - tutorial

Jag tänkte avsluta veckan med en liten genomgång av Promarkers pennorna samt även ge lite tips om hur man kan färglägga motiv med dom samma. Promarkers tillverkas av Letraset och är alkoholbaserade pennor med två olika tjocklekar på spetsarna - en för detaljarbete och en för färgläggning av större ytor. En avgörande skillnad mellan Promarkers och "vanliga" tuschpennor är att det inte blir randigt när man målar utan färgen flyter ihop och blir jämn. 
En annan klar fördel är att man kan använda Promarkers på dom flesta material såsom papper, vellum, metall, plast, OH/overlay, foton, glas, trä, keramik, tyg mm. Vad gäller typ av papper som är bra att måla på så rekomenderas lite tjockare vita papper med en lite glattare yta än vanliga. (finns i ebutiken) Många tycker också om att använda albumpapper, men dessa tenderar att suga lite mera färg och torkar då mycket fortare, vilket kan göra det lite svårare när man färglägger motiv.
När det gäller själva färgläggningen så finns det lika många sätt som användare men ofta börjar man med att "grundmåla" med ett lager färg för att sedan måla skuggorna efteråt. Det enklaste sättet är nog att måla med samma penna i flera lager för att få fram skuggor. Ett annat sätt är att istället skugga med en något mörkare nyans än grundfärgen och sakta bygga upp djup i bilden. Jag använder mig av en kombination av båda:

Eftersom pennorna är alkoholbaserade är det viktigt att använda en vattenlöslig dyna, för att inte riskera att motivets konturer flyter ut. Rangers Adirondack dynor är toppen att använda med Promarkers. Börja med att stämpla upp motivet på ditt papper.

Jag använder Blush, Dusky Pink och Blossom när jag färglägger hud.

Jag börjar med att grundmåla all hud med Blush.

Sedan målar jag hela ytan med Blush igen (jag tar ansiktet först) för att blöta upp ytan. Sedan skuggar jag med Dusky Pink och Blossom. Jag "suddar" övergången mellan alla nyanser med Blush, för att få dom att flyta samman och inte skapa skarpa kanter. Tänk på att Promarkers färgen torkar ganska snabbt, så det gäller att vara lite kvick :0) Hemligheten med att få det att flyta samman fint mellan nyanserna är att jobba medans färgen är blöt!

Nästa steg blir håret. Jag tänker göra mitt motiv brunhårigt och väljer färgerna Sandstone, Cinnamon, Cocoa och Burnt Umber.

Jag börjar med att grunda hela ytan med Sandstone.

Sedan väljer jag att jobba med en del av håret i taget, så att jag hinner måla medans färgen är blöt. Här har jag valt den vänstra delen av luggen, som jag målar ännu en gång med Sandstone.

Sedan skuggar jag med Cinnamon...

...och sedan "suddar" jag övergången med den ljusare pennan Sandstone. Här ser ni tydligt, om ni jämför bilden ovan med denna, hur effekten blir av själva "suddningen". Här är färgen fortfarande blöt, själva övergången/"suddningen" bleks ju mer färgen torkar.

Sedan fortsätter jag på samma vis och fyller på med nästa färg; Cocoa - och "suddar"...

...och sist Burnt Umber - och "suddar".

Sedan bygger jag vidare på samma vis över hela håret. Så här ser det ut när det är färdigt!

Kläderna tänker jag måla blåa och lila. Till dom blåa använder jag färgerna Pastel Blue, Blue Pearl, Cornflower och China Blue.

Jag börjar med att grundmåla mina blåa fält med Pastel Blue.

Sedan gör jag som tidigare; bygger på med Blue Pearl - "suddar", Cornflower - "suddar" och avslutningsvis China Blue - och "suddar". Här ser ni skillnaden på den grundmålade ytan och den färdiga ytan.

Till dom lila kläderna använder jag Lavender, Lilac, Amethyst och Aubergine.
Till dom större ytorna så använder jag alla fyra färgerna (muffen och öronlapparna), men till dom små och pilliga så använder jag oftast bara dom tre första (halsduken och strumporna), det brukar räcka.
Resterande av ytorna ska vara vita, men eftersom jag personligen tycker att det kan kännas lite platt om det bara lämnas omålat så väljer jag att måla dom med färgen Ivory.
 
Här ser ni skillnaden från bilden ovan...

För att bilden ska "ploppa" ut lite från pappret så ritar jag runt motivet med en ljus grå nyans. Jag har här valt färgen Ice Grey 1.

Här ser ni effekten.

Avslutningsvis använder jag en vit penna för att få dit lite blänk för ytterligare skuggeffekt. Jag använder Sharpie Extra Fine som är en personlig favorit!

Ett tips när man ska rita blänk; försök tänka på varifrån ljuset kommer (hur ni har skuggat).

Och här är slutligen den färdiga bilden, bara att fästa på det tänkta kortet!

Det är lite svårt att förmedla färgläggning på det här viset, det är alltid lättare live. Men jag hoppas ni fått lite nyttiga tips och ideér på hur man kan färglägga med Promarkers. Så - plocka fram pennorna och börja leka! Lycka till!

Kram Åsa 


Påskort!

Igår kväll när regnet öste ner och det blixtrade och åskade utanför fönstret, satt jag inne och myste och pysslade lite. Ska på 90 års (40+50) kalas idag och ville ha ett kort som inte var "vanligt" men som ändå inte är så invecklat att göra, jag har ju en tendens att alltid vara ute i så god tid...hmmm ;0) Så då fick det bli ett påskort! Det är väldigt enkelt att göra: ta en påse (jag har använt en av dom bruna papperspåsarna som finns i ebutiken), vik den på mitten med botten innåt och dekorera! Superenkelt!

Så här ser framsidan ut! O står för Ola och A för Annika. Alla papper och dekorationer i kortet är från 7gypsies och Tim Holtz. Det vänstra nedre hörnet är stämplat med Gammalt brev och embossat i guld.

De utstansade bokstäverna är pyntade med 3D-lack för att få en lite finare yta. &-tecknet sitter dessutom på 3D-kuddar.

Så här blir insidan av kortet. Delen längst till vänster är botten på påsen och under den blir det plats för lite "dold" journaling eller en personlig hälsning.

Här är den personliga hälsningen, enkelt dekorerad med en liten swirl.

På bottendelen har jag embossat den nya stämpeln Grattis på din stora dag - stor med guld. På högra sidan har jag använt chipboard siffror från Making Memories.

Chipboard siffrorna är målade med Crackle Paint och sedan chalkade med bruna dynor och fastsatta med 3D-kuddar.

Inuti själva påsen finns det en tag "gömd" med en ytterligare hälsning. Det roliga med påskort är att man får plats med flera tags om man vill. Men för mig räcker det med en.

Själva tagen med födelsedagshälsningen (presenten är ett bidrag till deras framtida Barcelona-resa). Swirlstämpeln kommer från min privata stämpelsamling, men bling och band finns i ebutiken.

Baksidan av kortet. Här är stämpeln Gammalt brev embossat i guld i det nedre högra hörnet, i samma stil som på framsidan.

Hoppas jag inspirerat Er till att göra lite påskort nu! :0)

Lycka till!

/Åsa


Sommar grattis!

Blev riktigt inspirerad av den härliga sommarvärmen och ville göra ett grattiskort i sommrigt tema. Och vad passar bättre än de nya Greeting Farm stämplarna; Anya kitet Rain Snow Shine.

Anya-stämpeln är färglagd med Promarkers, papper från Melissa Frances, blommor från Prima och Retrostans Medium, lite bling och minirosor. Text-stämpeln Grattis på din stora dag - liten är ifrån dom nya stämplarna.

På insidan har jag använt de nya stämplarna Grattisalmanacka, Prickar små och En vän är den som...

En detaljbild på stämplarna och blommorna (lika som på kortets framsida). Den nya textstämpeln är så fin tycker jag!!

Och så avslutningsvis baksidan med min personliga DT-stämpel :0)

Hoppas ni får en härlig fortsättning i värmen!

/Åsa

Tags

Jag fortsätter leka med distresser, men istället för att göra eget bakgrundspapper så färgar jag in tags som jag sedan stämplar på och dekorerar! Fantastiskt enkelt och roligt att göra. Har man bara fått fram grejorna så kan det bli hur många som helst... ;0)

På den första tagen har jag använt distresser i bruna, gröna och röda nyanser. Jag har stämplat med dom nya stämplarna Ängsröe och Kvickrot och textstämpeln Den som behärskar. I bakgrunden har jag använt stämpeln Gammalt brev och olika Swirl-stämplar. Sedan har jag dekorerat med Rubons, halvpärlor och blommor från Retrostansarna Small och Medium.

På nästa tag har jag använt distresser i gröna och bruna toner och sedan sparsamt dekorerat med Grungeboard och brads. Grungeboarden är målad med akrylfärg och Cracklepaint. Jag har stämplat texten med magnetstämplar. Övriga stämplar är Gammalt brev och Swirlarna.

På sista tagen har jag använt bruna och rosa distresser tilsammans med rosa cracklepaint. Jag har stämplat med Swirlarna och sedan dekorerat med en Primablomma samt blommor från Retrostanserna Medium och Small. Avslutningsvis toppat med lite bling!

På den sista tagen använde jag den nya Almenacks-stämpeln. En snabb favorit!!

Och här är dom allihopa!

/ Åsa