Vi tillför Glimmer Mist

Veckans Lo'er har varit späckade till max med knalliga färger och idag är inget undantag. Glimmer Mist är en härlig sprayfärg som ger mer färg en Perfect Pearls men som ändå medför lite glitter.

Här har jag återigen sprayat ner vit cardstock, denna gång med två härliga färger av Glimmer Mist som lyfter färgerna i fotografiet.


BoBunnys Flower Child innehåller många stora mönster´. För att papperet inte ska ta överhanden kan man figurklippa delar av papperet som jag har gjort här. Allt mönsterpapper på denna Lo kommer faktiskt från ett och samma papper, jag har bara valt att använda olika delar från det.

De supergulliga stjärn-stämplarna som jag stämplat på mönsterpapperet och sedan klippt ut kommer från samma the Greeting Farm scrapset som fjärilarna på gårdagens Lo.

Material från InkyWings:

Papper:
Cardstock, BoBunny-Flower Child-Hippy

Färger: Glimmer Mist, Adirondack-stämpeldyna

Stämplar: The Greeting Farm-Spotlight Rubberstamp Kit

Dekorationer: Stickersbård från BoBunny

Alfabet: Mini alphabet stickers

Mer knalliga färger

Jag har fortfarande inte vant mig med att det är vår än utan den kraftfulla vintern hänger sig kvar i mitt medvetande. Men vi närmar ju oss Valborg med stormsteg och vitsipporna har varit synliga här i trakterna i alla fall en vecka.

Dessa blommor fotade jag för ett par veckor sedan och jag är så glad att de återkommer i vår rabatt varje vår.


Här har jag gjort en väldigt snabb och enkel Lo. Jag fastnar lätt i skapande när jag kommit halvvägs, just för att fundera över dekorationer och deras placering. Den här gången satte jag en tidsram och tvingade på så sätt en enklare Lo. Ni missar väl inte de härliga prickiga fjärilarna som är en del av the Greeting Farms Scrapset.

Material från InkyWings är

Papper:
BoBunny-Flower Child-Love Beads, BoBunny-Flower Child-Far Out, BoBunny-Flower Child-Stripe, Cardstock, Akvarellpapper

Färg: LePlume-pennor

Stämplar: The Greeting Farm-Spotlight Rubberstamp kit

Dekorationer:Journalingruta, Blingstenar

Stans: Fiskars-Treading Waters

Vi firar in våren med färg

För mig och säkert för många för er så hör det liksom till att det ska vara mycket färg på våren. Äntligen börjar ljuset vara längre, vi behöver inte klä på oss lika mycket när vi ska ut och naturen börjar visa sina vackra färger.

BoBunnys Flower Child är verkligen sådär färgsprakande som bara våren kan vara och denna kollektion har jag fått äran att få använda under min vecka här på bloggenUnder ett kallt påsklov tog vi i vår familj årets första minisemester, en 23 timmars kryssning till Åland. Uppe på däck var vindarna allt annat än varma och dottern var inte sådär överförtjust över att behöva bli fotograferad just där. På det här fotografiet ser man hur vinden riktigt griper tag i henne.

Jag började med att spraya en blandning av Perfect Pearls och vatten på den vita cardstocken. Perfect Pearls ger inte så jättemycket färg, utan mer glitter med en hint av färg. Sedan använde jag mig av mina BoBunnypapper för att skapa en bakgrund till fotografiet.

 Det randiga papperet har jag knöglat till och sedan sprutat vatten på för att det skulle bli lättare att hantera innan jag häftade fast det. Blommorna är utklippta fån ena papperet. För att skapa lite fler detaljer satte jag dit ett par tags och Dew Drops.

Material från InkyWings är:

Papper:
BoBunny- Flower Child- Peace Scalloped Circle, BoBunny-Flower Child-Stripe, Cardstock.

Färg: Perfect Pearls

Dekorationer: Dew Drops, Manilla Tags

Bokstäver: Alfabetsstickers från Jennie Bowlin , thickers

Tack för helgen som gått

Tack arrangörer, deltagande butiker, kreativa träffdeltagare och shoppingsugna pysslare för en underbar helg i Avesta Parken. Vi i InkyWingsmontern har stormtrivits.

Jag satte mig faktiskt redan igår kväll och fick utlopp för lite av all kreativitet som jag insöp under helgen och givetvis har jag även hunnit med att klappa på alla nyinköpta saker.

Som sagt alla mäss- och träffdeltagare, tack för de dagar som gått. Kanske ses vi till hösten igen...

-------------------------------------------------------------------

Idag visar jag ett kort som jag hann pyssla ihop på plats på mässan. Var ju bara tvungen att prova färglägga godingen DeeDee från the Greeting Farm och det ena ledde till det andra och resultatet blev ett kort i allsköns färger.Bakgrunden har jag gjort genom att använda Glimmer Mist. Jag rev itu ett kladdpapper och lade den ena delen som skydd över det som skulle bli himmel för att sedan spraya ett lager med en grön Glimmer Mist. Sedan tog jag den andra delen av kladdpapperet och placerade den över det jag just sprayat. Efter det var det inga problem att spraya dit himlen.

Material från InkyWings är:

Papper:
Cardstock

Färger: Glimmer Mist, ProMarker

Stämpel: The Greeting Farm- DeeDee

Dekorationer: Blingblommor, Band, Charms, Öljetter

Bokstäver: Mini alphabet stickers

Glimmer Mist bakgrunder

Har ni liksom jag fastnat för alla de underbaar Glimmer Mist färgerna från Tattered Angels? Om ni inte vet riktigt hur det funkar så gjorde jag en video för Angströms Artstudio. Tänkte jag skulle ta och visa den här nu.

Men först så har jag gjort en rad bakgrunder som jag har lite olika idéer om. Jag tror att det ska bli ett minialbum. Det är så roligt att bara leka loss och kladda med färgerna och sedan får man se vad man skapar av dem.

Här är min bakgrunder:
Jag har använt mig av dessa Glimmer Mist färger:

Kitet Crown Jewels Kit
Key Lime Pie
Mistel Toe

Jag har sedan använt mig av Screenen Grecefull Journey & Clear stamp setet Gracefull Journey.


Videon den hittar du här:

Nu önskar jag er alla en trevlig helg

Kram Anna-Lena aka Hönan

En liten Kram

Vissa dagar blir jag så inspirerad av att sitta och gå runt bland olika bloggar och se vad mycket det skapas runt om i världen:-) Helt otroligt vad dukig vi scrappare är att dela med oss.

Hittade ett kort som det jag nu har gjort på en blogg där det fanns så mycket fin. Mitt problem var bara att nu när jag vill länka till det inlägget så hittar jag det inte...

Men här är kortet i alla fall:-) Ett toppen kort som går snabbt att göra och som du fekorerar så mycket eller lite du vill.Fram sidan då kortet är ihopvikt. Min lilla skrynklade bandkant som jag har på allt just nu:-)

Innuti har jag sprayat ett vitt papper med Perfekt Pearl och stämplat med Crackel stämpeln. Ett ordspråk, lite band och några utstansade fjärilar.Kortet uppvikt innuti.Baksidan uppvikt.


Papper: Bo Bynnu -
Jazmyne Dew Drops & Jazmyne Botanical & Jazmyne Plush
Stämplar: Crackel, Lyckans Fjärilar
Dekortaioner: Crushed Silky band
Övrigt: Perfect Pearl, EK Succed rund och scalloped stans


* * * * * * * * * * * * * * * * *


Ni kommer väl ihåg att Inkywings finns på Kort & Scrapbokkingmässan i Avesta till helgen. Mer information om denna hittar ni här.Kram Anna-Lena aka Hönan

Mina söta Sessor

Om någon skulle ha sagt till mig för 1 år sedan att jag innom ett år kommer scrappa massor av LO:er i Lila, då skulle jag ha skrattat. Men idag scrappar jag massor av lila och på något konstigt sätt så är det så att jag älskar lial idag:-)

Så tänk vilken tur att mitt DT kit denna månad är välgigt mycket lila;-)I nederkant på fotomattan har jag limmat fast Punchinella, Silky Crushed band och ett svart Grossgrain band. För att skapa en känsla av volang och prinsessklänning. 


De vita blommorna har jag sprayat med Mini Misten fylld med vatten och några knivsuddar Perfekt Pearl. Sedan när de torkat och jag limmat fast dem på min LO har jag laggt på lite extra Stickles för att få det att glittra lite till.
Papper:
Bo Bunny JAZMYNE Amethyst Scallop Square, Cardstock lila,
Dekortaioner: Blommor Gardenia box, Vita Pappers rosor, MLS Mini alpabeth Stickers, Prima aplha Stickers
Band Silky Crush Pink, Svart Punchenilla, Svart Grossgrain band,
Övrigt: Perfekt Pearl , Mini mister, Stickles Icecles

Kram Anna-Lena aka Hönan

Vår i Luften

Visst är det underbart nu när snön försvinner?! Ja inte alla lortkläder man måste tvätta varje dag men annars, så njut fota alla härliga vårögonblick och Köp sedan nya härliga våriga papper;-) och scrappa era vårfoton.

Det har jag gjort!Papper:
Bo Bunny Jazmyne Wellspring. Cardstock Vanilla
Dekorationer: Band/Silky Crusch Olive, Bling, MLS Mini Alphabet Stickers Black, Thickers.
Övrigt: Blomma/Retrostans Medium, Stickles Icecle, Perfekt Pearl Forever Violet, Mini Mister

Det underbara papperet från Bo Bunny har lite glittrig effekt på blommorna. Detta ville jag lyfta fram så jag använde mig av Stickles och Perfekt Pearl för att ta fram detta. Mitt Perfekt Pearl blandade jag i en Mini Mister med vatten och npgra knivsuddar Perfekt Pearl, sedan sprayade jag detta över ett vitt papper som jag sedan använde som journaling bas. Tyvärr syns inte den underbara pärlemoreffekten på fotot.

Även den utstansade Retroblomman har fått några duster av mitt Perfekt Pearl, och för att ytterligare glimmra till det har jag lagt ett lager stickles på blomman. Även mina VÅR bokstäver fick ett lager Stickles.

För att få en vårig mjuk känsla har jag limmat fast ett Band i nederkant på mitt mönstrade papper. Dett agjorde jag med hjälp av limpistolen, en liten bit i taget och sedan veckar man bandet då får man det perfekt vågigt.

Nu så ut och fota våren och scrappa dina bilder;-)

Kram Anna-Lena aka Hönan

Minialbum!

Jag tänkte avsluta veckan med att fokusera på lite nyheter som kommit in i e-butiken senaste veckorna. Jättehärliga nyheter om du frågar mig! :0)

Jag är ju egentligen en renodlad kortmakare, scrappar gör jag nästan "aldrig". Önskar jag kunde (!), men jag får liksom inte till det... Däremot tycker jag om att göra minialbum - gärna i 15 x 15 cm format. Blir ju nästan som att göra kort, fast med foton istället för motiv... ;0)

Den här gången har jag använt mig av en Tim Holtz nya dies. Ni har väl inte missat dessa skönheter!? Det som är så bra - förutom att de är snygga förstårs - är att det dessutom går att stansa ut ur riktigt tjocka material. Här har jag använt mig av File Tabs för att göra flikar på mitt minialbum.

Jag har dessutom endast använt mig nästan uteslutande av papper från Bo Bunnys nya kollektion MAMARAZZI. Papper som passa alldeles utmärkt med Tim Holtz temat!


Framsidan på minialbumet.

Här har jag använt mig av pappret MAMMARAZZI Tabloid, både på fram- och baksidan. Jag har valt att vara sparsam på dekorationer för att i första hand framhäva både papper och foton.En av de nya Tim Holtz dekorationerna som kommit in, i form av charms med bokstäver i.


Här är en närbild på de utstansade flikarna. Diesen är kompatibla med Sizzix stansmaskiner.
Som stängningsanordning på albumet har jag använt mig av Tim Holtz Hitch Fasteners.Insidan är dekorerad med papper MAMARAZZI Aperture. Här har jag även använt stämplarna "Du är en stjärna" och stjärnorna "Stjärna med stjärnor" och "Stjärna med snören" och sedan dekorerat hörnen med skruv-brads.Sista uppslaget med papper från GLITZ Vintage Love - Polka, också en nyhet i e-butiken. Har sedan dekorerat med samma stjärnstämplar som i övriga albumet.Avslutningsvis baksidan av albumet.

Sedan vill jag passa på att påminna om att det är mindre än en vecka kvar till Avesta-mässan!! Det går fortfarande att förbeställa för uthämtning under mässan, sista dagen är i morgon måndag (19/4). 
Större delen av Inkywings-teamet kommer att vara där under helgen. Jag hoppas vi ses där! :0)

Kram Åsa

Härliga vårblommor!

Idag tänkte att vi skulle leka lite med Fun Flock! Här har våren äntligen kommit och vad är härligare att dekorera med just nu än pastelliga vårblommor... :0)Fun Flock är små, små fibrer som fästs på dubbelhäftande tejp eller hälls över lack och bildar en samhetslen, nästan tyglik yta.


Jag börjar med att fästa dubbelhäftande tejp på pappret. Låt skyddspappret sitta kvar.


Använd en stans för att stansa ur blomman ur det tejpade pappret. Här har jag använt Retro-stans Large och Medium.


Ta av skyddspappret och lägg blomman på ett spillpapper.


Häll över Fun Flock i valfri färg, här har jag använt Sour Apple Green.


Vik över pappret och tryck/stryk med fingrarna flera gånger, för att få flocken att fastna på tejpen.


Vik upp pappret och skaka av överskottet av flock. Nu är blomman härligt mjuk och grön!


Sedan stansar jag ut små hål i mitten på blommorna med hjälp av en Crop-a-Dile.


Avslutningsvis har jag satt ihop blommorna med en brad i mitten och böjt bladen på blommorna lite, för att få den rätta 3-d känslan.

Nu är det bara att fästa dem på ett kort, liten låda, ram, bok eller dyligt!

Trevlig fredagkväll! :0)

Promarkers tips # 3

Så var det återigen dags för ett promarkers tips. Även denna gång med hjälp av Blender-pennan.
Hjärta
1. Börja med att lägga grunden med Red, lämna en vit fläck där du vill att det ska lysa igenom, och sedan Almond på de yttre vingarna.
2. "Sudda" kanterna mellan det vita och röda med Blendern i små cirkulära rörelser.
3. Lägg på ytterligare en nyans där du vill att skuggorna ska vara, här Lipstick red och Satin, och "sudda" övergångarna med de ljusare nyanserna Red och Almond.
4. "Sudda" kanterna mellan det vita och röda med Blendern ännu en gång.
5. Lägg på ytterligare nyanser, här Poppy och sedan Crimson. "Sudda" övergångarna med Red.

Sedan kan du använda motivet till att dekorera tex ett kort med:


Det färdiga resultatet.

Här har jag använt samma stämpel för att göra ett eget bakgrundspapper och sedan fäst det målade motivet på 3d-kuddar. Sedan har jag gått loss med symaskinen och skrivit med magnetstämplar. Enkelt dekorerat med en liten knapp och snöre.


En närbild på motivet.

Tack för idag!! :0)

Promarkers tips # 2

Så var det dags för lite mera tips för Promarkers! Idag tänkte jag visa hur man kan använda Blender-pennan.
Blender-pennan är en penna med ofärgat tusch och används främst för att tunna ut eller blanda de befintliga pennorna. Den kan till en början upplevas lite svår att använda, vilket jag själv tyckte, men med lite övning så är den faktiskt riktigt rolig att använda.
Färgläggning
1. Börja med att lägga grunden med de färger du vill använda. Här har jag använt Apricot till kroppen, Ginger på svansen samt Blossom på kläderna. Lämna vita fält där du vill att de ljusa fäckarna ska lysa igenom. Tänk på att ta små områden i taget så att inte färgen hinner torka!
2. "Skugga" kanterna mellan färgen och de vita fälten med Blendern med små cirkulära rörelser.
3. Lägg på nästa nyans där du vill bygga upp lite mörkare skuggor, för att bygga upp djupet i bilden. Här Ginger, Spice och Rose Pink. "Skugga" hela tiden övergången mellan den ljusa och den mörkare nyansen med den ljusare pennan (i detta fall Apricot, Ginger och Blossom).
4. Sedan går jag över med Blendern på de ljusa områden en gång till.
5. Avsluta med de mörkaste nyanserna; Terracotta och Fuchsia Pink, och "skugga" precis som tidigare med den ljusaste nyansen (här Apricot och Blossom).

Här ser Ni det färdiga resultatet:


Motivet från Greeting Farm.

Ni har väl inte missat alla de nya härliga papprena som kommit in i e-butiken. Både murriga och vårpastelliga. Här har jag använt papper från Bo Bunny - SOPHIE Tickled Pink och SOPHIE Boquet.Ännu en nyhet är Primas alfabetsclearstamps. Du stämplar hela alfabetet direkt och klipper sedan ut de bokstäver du vill ha. Jättesmidigt! Här stämplade med Staz On - Timber Brown på beige cardstock.En till härlig vårnyhet är alla band som kommit in efter CHA-mässan. Jag fullkomligen älskar alla breda, fina band! Här har jag använt Silky Crush - Pink.Slutligen en närbild på det färdiga motivet. Färglagt med Promarkers och Blender-pennan!

Ha en trevlig vårdag i solen! :0)

Promarkers tips!

Den här veckan kommer jag att blanda med både lite roliga nyheter som Inkywings fått in i e-butiken samt lite olika färgläggningstips med mina favorit-pennor Promarkers. Vi börjar med lite PM-tips!

Promarkers är alkoholbaserade, snabbtorkande tuschpennor med två filtspetsar, en fin för detaljer och en bred för att täcka större områden. De finns i 148 olika kulörer vilket ger nästa oändliga möjligheter att skapa egna färger, nyanser, toningar och övergångar.
Promarkerpennan används främst av designers, arkitekter, reklambyråer och tekniska högskolor men har under de senaste åren breddat sin kundgrupp och är nu en mycket populär färgläggningsresurs i hobbybranschen.

Förutom färgläggning av motiv så kan du även använda Promarker till att måla på glas, plast, kermik, trä, metall mm. Med andra ord den ultimata pyssel-pennan alltså! ;0)

Det finns olika sätt att använda Promarkers till färgläggning men de två vanligaste är att antingen använda endast Promarkers eller att lägga grunden med Promarkers och sedan skugga med pigmentrika färgpennor (ej akvarell) som tex Faber Castell Polychromos eller Prisma Color. Och sedan "sudda" ut skuggorna med lösningsmedel och en stompf. (s.k. MCP-teknik)

Jag kommer huvudsakligen koncentrera mig på att endast använda Promarkers.

Några tips innan du börjar:

- Använd vattenlöslig dyna när du stämplar motivet som senare ska färgläggas. Eftersom pennorna är alkoholbaserade så löser de upp färgen i en vattenfast dyna. Min personliga favorit är Adirondackdynan, men det finns flera som fungerar bra.

- Välj papper med omsorg. Olika papper ger olika resultat. Jag tycker bäst om de lite blankare, tjockare pappren då dessa inte gör att färgen "blöder" lika mycket (att färgen flyter ut utanför de stämplade konturerna) och att färgen inte torkar lika fort, vilket ger mig lite mer tid när jag blandar färger och bygger upp olika skuggor.
Dessutom torkar inte pennorna ur lika fort då dessa papper inte suger lika mycket tusch från pennan. Dessa papper finns i givetvis i E-butiken.

Sedan är det bara att sätta igång!


Nedan kommer lite tips på färgkombination på färgläggning av hudfärger:
Hudfärg
1. Jag börjar med att lägga en bas med Blush.
2. Lägg Dusky Pink från kanterna och en bit in på motivet. "Skugga" övergången mellan de två nyanserna med Blush med små cirkulära rörelser, så flyter de ihop fint.
3. Lägg Sunkissed Pink närmast kanterna. "Skugga" övergången med Blush.
4. Lägg sedan Pastel Pink på kinderna.
5. Avsluta med lite "fräknar" med en vit penna, här White Opaque Pen.
Klart!

Föra att bygga upp skuggningar med endast Promarkers så är det givetvis lättast att använda sig av många olika nyanser. Men det är inte nödvändigt, då Promarkers har den unika egenskapen att ju fler ggr du målar med en nyans desto mörkare blir färgen! Detta gör att det är en penna som man kommer långt med även om man till en början inte har så många olika nyanser.

Tips 1! Börja gärna med många ljusa färger, då det blir lättare att bygga upp mörkheten succesivt med dessa än med färger som är mörka redan från början!

Tips 2! För att få ett så bra resultat som möjligt, utan att få synliga övergångar mellan nyanserna så gäller det att måla de olika lagrena medans färgerna fortfarande är blöta. Vid stora eller många områden så kan det vara bra att måla klart ett område med alla nyanser innan man går vidare till nästa. För att undvika att färgen hinner torka.

Hoppas nu Ni fått mer kött på benen vad gäller Promarkers samt att Ni fått inspiration att måla lite, trots vårsol och värme! :0)

Mer tips kommer imorgon!

Carpe Diem

Jeg har brukt utfordringen til Sketchy Colors for dette kortet :)

****************
I have used the challenge from Sketchy Colors to make this card :)

 Og slik ble mitt rosa,grå og hvite kort :)
Motivet er ifra Greeting farm, og er malt med distress ink refiller.
Sommerfugler og tekst fra InkyWings.
Papirer fra MME.
Embosset det grå papirer med cuttelbuggen.
Spellbinders 11
Perler,blomster og bånd finner du hos InkyWings.
*************************
And this is how my pink, grey and white card turned out :)
Motif from Greeting farm, colored with distress ink refills.
Butterflies and text from InkyWings.
DP from MME.
Embossed the grey paper in the cuttelbug.
Spellbinders 11.
Pearls, flowers and ribbons from InkyWings. 

 Er hun ikke bare nyydelig!?
***************
Isn`t she just adorable!?

 Jeg har maskert bort teksten i midten og stemplet sommerfuglen der istedet.
*****************
I have masked away the text in the middle and stamped a butterfly instead. 

 Innsiden, med samme oppsett som utsiden.
Tekst fra InkyWings.
***********************
Inside, with the same design as the outside.
Text from InkyWings. 

 Ha en flott søndag,
og tusen tusen takk for alle kommentarer!!
Klemmer fra Maya :)
***********************
Have a wonderful sunday,
and thank you so much for all you`re comments!!
Hugs from Maya :)


konfirmant gave/ Confirmation gift

 

 Og dagens 3D er til en konfirmant :)
Skissen fra Sketch Saturday er brukt på toppen av esken.
Motivet er ifra InkyWings.
Og masse metall stæsj fra Tim Holtz.
******************
And today`s 3D are for a confirmation :)
The sketch from Sketch Saturday is used on top of the box.
The motif are from InkyWings.
And added lots of Tim Holtz metal-details. 

 "Flappen" er festet med magnet, så boksen holder seg lukket :)
******************
The "Flip" are fastened with magnets so the lid stayes shut :) 

 Og på innsiden finner man 3D prosjektet mitt!
En "klokke" til konfirmanten *ler*
******************
On the inside of the box you see my 3D project!
A "watch" for the guy *laugh* 

 Klokken er festet til kortet, med plass for en hilsen på baksiden.
************************
The watch is fastend around a card, with room for a greeting on the back. 

 Kortet og klokken på utsiden av esken.
*****************
The card and the watch outside the box.

 Klokken er laget av papir.
Brukt Spellbinders sirkler og firkanter.
Floss.
Tim Holtz metall.
***********************
The watch is made of paper.
I have used spellbinders cirkle and squares.
Floss.
Tim Holtz metal. 

 Selve klokke-skiven kan tas av og inni klokken kan man legge pengegaven ;)

 Ha en superduper lørdag!
Klem fra Maya :)
**************************
The clock-face can be taken off, and on the inside you can put the money-gift ;)

 Have a wonderful saturday!
Hugs from Maya :)


Dåpskjole i 3D/ 3D Baptism dress

Nå har vi laget gave til nyfødt og blomster til vertinnen :)
Så da gjør vi klart for dåp!
*************
Now we have made a gift for the newborn and flowers for the hostess :)
So then we make a gift for the baptisme! 

 En dåpskjole i 3D!
Denne har jeg hatt i hodet såååå lenge, og så utrolig moro å endelig kunne få den ut :)
Og ikke minst, att den ble slik jeg hadde forestilt meg *smiler*
Perler, bånd,charms og blonder finner du hos InkyWings.
Det nydelige motivet er også ifra InkyWings.
Stemplet på krympeplast, stanset ut med spellbinders hjertet.
MS doily lace punch.
********************
A baptisme dress in 3D!
This one i have had in my head for sooooo long, and it was a blast to finally get it out :)
And i love how it turned out *smiles*
Pearls,ribbon, charms and lace from InkyWings.
The beautiful motif is also from InkyWings.
Stamped on shrink-plastic, and punched out with spellbinders heart.
MS doily lace punch. 

 Zoomet inn på motivet,
ett favoritt stempel!!
********************
Zoomed in on the motif,
one of my favorites!! 

 Perler, blonde og pyntebord fra MS.
************
Pearls, lace and MS edge punch. 

 Ei lita lue må jo være med ;)
************
A christening hat ;) 

 Flere detaljer.
****************
More details. 

 Selve kjolen er bygd oppå en rund eske,
så man kan legge gaven inni selve kjolen ;)
*****************
The dress is build upon a round box,
so the gift can be put in the dress itself ;) 

 
Stemplet en koselig tekst nedi esken.
******************
Stamped a nice little text in the box. 

 Og stemplet en tekst i lokket :)

 Ha en super dag!!
Klemmer fra Maya :)
**********************
And stamped a text in the lid :)

 Have a wonderful day!!
Hugs from Maya :)


Blomster i 3D/Flowers in 3D

Og her er dagens 3D prosjekt :)
*************
And here are today`s 3D project :) Rundt omkring på nett har jeg sett så mange nydelige blomster og potter,
så måtte prøve meg på en selv :)
MS stanser for å lage pyntekanten.
Bånd fra InkyWings.
På selve potten har jeg stemplet med krakelerings stempelet.
********************
Around on the web i have seen so many beautiful flowers and pottery,
so i had to try make one myself :)
MS punch.
Ribbon from InkyWings.
On the flower pot i have stamped with crackle-stamp. 

 Sommerfuglene fra InkyWings måtte jo bare være med,
og masse Glimmer mist!!
Blomstene er laget etter denne malen.
Jeg har festet mine på "stilk" ;)
***********************
The butterflies from InkyWings had to be in,
and lots of Glimmer mist!!
The flowers are made after this tutorial.
I have attached my flowers to a "stem" ;) 

 Sommerfuglene er festet til OH plast, så de "flyr" :)
Bladene er skjært til og bøyd, deretter sprayet med Glimmer mist.
********************
The butterflies are attached to clear plastic, so they "flies" :)
The leafs are cutted from cardstock and bended, then i sprayed them with Glimmer mist. 

 Bildet tatt ifra oven :)
En koselig presang å gi bort!
****************
Picture taken from above :)
A nice gift to give! 

 

 Og her er malen jeg tegnet for å lage potten.
Skar ut 4 slike i tykk kartong,
limte de på mønsterpapir og klipte ut og limte sammen "remsen".
Så er det bare å pynte etter ønske!

 Ha en strålende tirsdag,
klemmer fra Maya :)
**************************
And here is the template i made for my pot.
I cut out 4 of this in thick cardstock,
glued them on a DP and cut it out, then i glued the "panel" together.
Then you can decorate it as you wish!

 Have a wonderful tuesday,
hugs from Maya :)


3D Barnevogn / 3D Pram

Jeg elsker å bygge ting av papir!
Det er så moro å kunne få til "naturtro" ting av papir og stempler:)
Denne uka er
InkyWings uke, og jeg fyller den med 3D!!
*********************
I love building things out of paper!
It is so much fun to make "lifelike" things out of paper and stamps :)
This week i have InkyWings-week, and i am filling it with 3D!! 

 Og først ute er ei lita "old fashion" barnevogn :)
En perfekt gave til en nyfødt bebis!
****************
And first off are an "old-fashion" pram :)
A perfect gift for a newborn! 

 Fra en annen vinkel
**********
From another angle

 Den søte lille kaninen er stemplet på krympeplast.
****************
The sweet little bunny is stamped on shrink-plastic. 

 Blonder og perlebånd.
Kalesjen er laget så den kan legges ned ;)
******************
Laces and pearl-tread.
The canopy (? is that right?!)  is made so it can be layed down ;) 

 Her er kalesjen lagt ned.
Lappe-teppe med blondekanter hører med ;)
******************
Here is the canopy layed down.
Patchwork quilt with lace-edge had to be in the pram ;) 

 På baksiden av teppet er det plass til å skrive en hilsen :)

 Håper dere får litt inspirasjon til å prøve dere på 3D,
har flere prosjekter å dele med dere ;)

 Ha en strålende mandag!
Klemmer fra Maya :)
******************
On the back of the patchwork quilt there is room for a greeting :)

 Hope you get some inspiration to try out 3D,
i have more projects to share with you ;)

 Have a wonderful monday!
Hugs from Maya :)


Pussel och vikningar

Hoppas allt är väl med er därute nu under påsken och att det blir mycket pyssel och god mat samt frisk luft - nu känns det verkligen att våren är på väg trots frostnätter!

Pussel - det kan man använda överallt.
På kortet ovan har jag använt mig av en Sizzixdie och stansat ut ett pussel. Den här typen av dies finns hos olika fabrikat, Sizzix, QK, Spellbinders bl a och i olika storlekar. Den jag har använt mej av är ca 8,5*12,5 cm.
Jag har chalkat in den med distresser och stämpeln kommer från Tim Holtz. När jag monterade så satte jag den ''lösa'' biten på 3D-kuddar. Lite bling fick avsluta det hela.

Man kan även bara använda en pusseldel, man kan ha en riktig pusselbit och stämpla på, det finns små pussel att köpa som du kan måla och dekorera, både i papp och trä - det är som vanligt bara din egen fantasi som sätter stopp. Måla, lacka, embossa, strö på glitter och bling etc. Gör ett pussel av ett riktigt foto...

Min kollega Åsa höll förra året på med olika kortvikningar bl a det här. Jag har utvecklat iden lite med att göra en annorlunda öppning:  Ett par varv med band och ett hjärtegem som håller ihop.
  

Fjärilen har jag ritat mot vikt kant och skurit rakt av sedan för att få 2 likadana delar (annars vet man inte hur det slutar när det gäller mej och att klippa på fri hand ;-D ) Sprötena är ritade på frihand men där kan man använda ståltråd, pärlfloss etc. Edgescraper och chalk runt kanterna på fjärilen. Inuti är det InkyWings vackra fjäril och texten passar så bra till.....!

Här kan du även använda en nyckelpiga, trollslända, konturer av ett hus, ett hjärta, en stjärna osv.

Ha en fortsatt bra påsk och kör försiktigt om ni ska ut i trafiken!
Chruss

GLAD PÅSK!

Solen lyser med sin frånvaro här i Eskilstuna just nu så jag bjuder på en färgklick istället och Lisa samt vi alla i designteamet önskar er alla en riktigt Glad Påsk! 
De här filtdekorationerna sålde de i ''lösvikt'' i trädgårdsbutiken - kan man ju använda på både kort och LO's!

 
Närbild på kortet och den lilla hönapönan :-D

Påskkram!
Chruss