Ett färgglatt kalas-kort!

Ja vilken härlig (men varm) helg vi har haft! Helt fantastisk mässa och dom nya lokalerna fungerade utmärkt, förutom den extrema värmen då förstårs... ;0) Extra roligt att så många från Lisas DT-gäng kunde närvara. Jag hoppas ni sett alla fina bilder i inlägget nedan.
Apropå elefanter och djur, så fortsätter jag på djur-temat och visar ett färgglatt kalas-kort med djur-motiv från Greeting Farm.

Bakgrundspappret har jag gjort själv med hjälp av distresser, stämplar och embossingpulver. Pappret bakom motivet är nya papper ifrån Bo Bunny! Dekorerat med lite Dew Drops och knappar. Motiven är ifrån Greeting Farm kitet Mc Splendid Farm och är ihopmaskade och färglagda med Promarkers. Tänk på att det fortfarande går att förbeställa stämplar från Greeting Farm i e-butiken (senast 10/7), många av stämplarna tog slut på mässan.

Text-stämpeln Kalas är från dom nya stämplarna som släpptes förra veckan. Jag har fyllt i lite vita streck med en Sharpie penna för att få lite ytterligare effekt. Och så har jag använt Tiny alphas för den resterande texten.

Till bakgrundspappret har jag använt dom nya stämplarna Prickar stora och Prickar små. Först färgade jag in pappret med Distressen Scattered Straw, för jag ville inte att det vita skulle lysa igenom prickarna. Sedan stämplade jag med Vattenstämpeln och embossade med Clear. Efter det färgade jag in med Distressen Spiced Marmelade över prickarna och längs kanterna. Vill du ha en tydligare genomgång om hur man gör egna bagrunder med hjälp av Distresser så kan du se det i ett av mina tidigare
inlägg.

Imorgon fortsätter vi på samma tema som idag, den här veckan kommer att innehålla mycket Distresser, Promarkers och nya stämplar! :0)

Kram på Er i värmen!

/Åsa

En glimt från mässan...

Laddade lite snabbt in ett par bilder från kameran för att ni ska få ta del av vilken härlig mässa vi har haft! ;-)

Så här såg det ut en halvtimma före öppning på lördagen!


Till vänster; hÄnglar, InkyWings, Stämpelboden.
Till höger: Engströms, Skölds, Osmil och Djura bok & Papper.


Rakt fram i andra rummet: Pysselmyran
Till höger i andra rummet: Mians Scrap & Design.


På söndagen förärades Engströms med hela TVÅ pyssliga tjejer vid demobordet. ;-)


På söndag förmiddag innan mässan öppnade passade vi på att promenera en sväng för att fota dom här sötnosarna som stod på en äng i närheten. Inte precis varje dag man ser Elefanter i Leksand kanske...Och till sist:


En bild på DT-gänget som fanns på plats. (saknas gör Helena - Willea som tyvärr hade för långt till mässan denna gången)

Från vänster: Maya, Lisa, Susanne, Åsa och Anne.

Jag (Lisa) passade även på att filma lite på mässan, så om jag bara lyckas komma underfund med hur man kan redigera en sån här film så kanske det dyker upp en snutt på YouTube så småning om! ;-) Så kan ni verkligen hänga med på mässa!! :-)En underbar mässa!

TUSEN TACK till alla

Besökare

Företag

Vänner som ställt upp och hjälpt till med allt från packning till att sitta i entrén mm!

Vädergudarna som såg till att vi fick så mkt sol så vi nästan stektes...(fniss)

Cirkusen som kom på söndag fm så vi fick se elefanter och annat spännande på Leksands gräsmattor.
Det har varit en underbar helg och förutom värmen så blev nya lokalen helt klart en lyckträff! Lokalen är nu bokad till nästa år igen! (3-4 juli)

Och vet ni.... nästa år så firar Papperskraft Leksand 10-års-jubileum!!!
Häftigt va?

Sveriges FÖRSTA MÄSSA!!! Japp, Sveriges första stämpel- och scrapmässa startade här uppe i Dalarna sommaren 2001.

Så boka in *helgen EFTER midsommar* 2010 för då fyller mässan alltså 10 år. Det kommer även då bli möjlighet till pyssel (30 platser) och så klart kommer det finnas ett gäng härliga företag att shoppa hos.


Mer Grattis!

Jag avslutar veckan med ännu ett Grattiskort - här med en annan av InkyWings nya stämplar "Grattis på din stora dag - liten". Papper från SEI (spill från layouten jag visade i fredags) - baksidan av fjärilspappret. Har även här skurit ut fjärilar i olika storlekar och dekorerat med. En liten charm i form av en stjärna fick bli pricken över i.Närbild:Ha en fortsatt underbar, varm och solig sommar!
Kramar från Helena

Sommar!

Nu är det verkligen sommar! Det vill jag fira med en somrig layout :) Jag har använt ljuvliga papper från SEI, där ena sidan är embossad och lite glansig och den andra slät. Fjärilarna har jag skurit ut ur ett av papperna. De fyra mönstrade ni ser är fram- och baksida på två papper. Blommorna kommer från Prima, dels Tea&silk och dels lyxblandning. Jag har också använt två av InkyWings nya stämplar, Ängsröe och en texstämpel "Den som behärskar..." - det fick bli titeln på den här layouten. Allt material hittar ni i butiken.Några detaljbilder på stämplar, fjärilar och blommor:

     

Av spillet från den här layouten gjorde jag ett kort, men det visar jag en annan dag ;)

Glad sommar!

Lite mer Prima

Jag har gjort två kort med de vackra journalingbladen från Prima, och dekorerat med olika blommor.

Det första kortet är i storleken 15x15 cm och ett journalingblad passar perfekt här. Dekorationer i form av Primablommor, minirosor och blad. Minirosorna har jag dekorerat med liquid pearls, silver, för att få dem att lysa upp lite mer. Swirlsen är utskurna med silhouette och jag har 3D-lackat dem.Det andra kortet är i storleken ca 10x15, där jag vikt ett papper som är 15x30 två gånger. Journalingbladet är såklart från Prima liksom blommorna, förutom minirosen. Dew drops och Grattis-stämpeln finns också i
butiken.  Kortet är förseglat med en egengjord pin. Jag gjorde två små hål med min silent setter och stack genom pinen.Jag är så förtjust i journalingblad av olika sorter, de går att använda till så mycket!


Underbara Prima!

I butiken finns det underbara Prima-produkter och idag och i morgon tänker jag visa några av dem. Här har jag använt Primas vackra journalingblad under fotot och massor av blommor från Primas lyxblandning. Bladen och minirosorna är Inkywings egna. De bruna bladrankorna har jag skurit ut från ett Jenni Bowlin-papper och tårtservetten och klockan finns också hos InkyWings, liksom det rosa bandet med sömmar och den lilla silvernyckeln. Avslutningsvis några dew drops i silver och en pin jag gjort själv med några pärlor.
Några närbilder på de olika detaljerna:

      

                           

Imorgon visar jag hur jag använt Primas journalingblad och blommor på kort.

Grattiskort - liten tutorial

Liksom Maya har jag idag ett litet grattiskort som jag vill visa, och jag har också använt grattisalmanackan, som är en alldeles nysläppt stämpel. Jag börjar med att visa hur jag färglagt det här stämpelmotivet. Inget svårt eller krångligt alls (t.o.m en scrappare som jag klarar det!). Först stämplade jag upp motivet på en bit papper (här har jag använt baksidan på en bit vitt CS).Sen färglade jag hela stämpeln med Promarker, färgen blush, med den breda spetsen och lite slarvigt för att det inte ska se alltför perfekt ut. I kanterna fyllde jag i en extra gång.Därefter tog jag min fluid chalk, creamy brown och drog längs med kanterna, ganska långt in på motivet. Sen skrynklade jag till motivet lite grand. Jag tyckte att själva formen på stämpeln inbjöd till det :). Jag drog också med chalken lite lätt över de upphöjda vecken för att få dem att synas lite mer.Sen gjorde jag likadant med en annan fluid chalk, chestnut roan.Sen var det bara att montera motivet (här på 3D-kuddar) på mitt lilla grattiskort i vintage-stil.
Övrigt material från
Inkywings: band, minirosor, dew drops silver och trinket pin från Tim Holtz.


Grattis / Congratulations

Dagens kort er ett alkoholblekk kort,med embossa detaljer :)
Alle stempler jeg har brukt er i nye,og dere finner de i shoppen!
*************************
Todays card is a alcohol-ink card,with heat embossed details :)
All the stamps that i have used are new ones,and you can find them in the shop!

Jeg brukte alkohol blekk for å lage bakgrunnen,og ville ha den til å ligne en soloppgang :)
***************************
I used alcohol-ink to make the background and i wanted it to look like an sunrise :)Her ser dere de embossa detaljene.
***************
Here you can see the heat embossed details better.Innsiden av kortet med det nye kalender stempelet :) Har brukt samme stempel på begge sider,men maskert bort tekst og tall på skrivesiden ;)
************************
Inside the card,where i have used the new calendar stamp :) I have used the same stamp on both sides,just masked the numbers and letters away ;)
 


Og baksiden :)

Det var alt fra meg for denne uka,håper jeg har kunnet gi dere litt inspirasjon!
Neste helg er det messe i Leksand,og kanskje treffer jeg noen av dere der?!
Klem fra Maya:)
***************************
And the back of the card :)

That was all from me this week,hope that i have given you a little inspiration!
Next weekend there is a craft-gathering in Leksand,maybe i see you there?!
Hugs from Maya:)

Bryllups kake / Wedding cake

Til bryllup sender man ett kort,men hvorfor ikke sende en kake?!
Kaken er laget ved å sette tre esker oppå hverandre.
Den øverste esken er for gaven :)
******************************
To a wedding we send a card,but why not send a cake?!
The cake is made of three boxes.
The top one is where the gift is :)
Kaken er laget med hvit bling-bazzil.
Med røde detaljer laget med fiskars punch.
Roser og gull halvperler som pynt.
************************
The cake is made with white bling-bazzil.
With red details made with Fiskars punch.
Roses and gold halfpearls to decorate it.
Brudeparet er stemplet med distress ink aged mahogany.
************************
The wedding couple is stamped witj distress ink aged mahogany.På andre siden har jeg brukt ett av billett stemplene,men maskert bort alt annet enn teksten; Kjærlighet :)
************************
On the other side of the heart the word; Love :)Og slik ser gave-esken ut på innsiden :)
Ett enkelt "kort" å lage,men ganske så effektfullt!

Hvordan vil din kake se ut?
Klemmer fra Maya:)
************************
And this is how the gift-box looks on the inside :)
A simple "card" to make,with a "Wow" factor!

How would you`re cake look like?
Hugs from Maya:)

Kort med skuffe / Card with a drawer

Jeg gjentar meg selv litt idag ;)
Men uansett,her kommer en kjapp forklaring på hvordan jeg lager kortet med skuffe :)
*************************
I am repeating myself today ;)
But anyway,here is an explanation on how i make my card with a drawer :)
Start med å kutte kartong i 8*30,5 cm
Lag brettekant ved 8-3-8-3-8
Den lille flappen på 0,5 cm blir limkant!
*********************
Cut out the cardstock in 8*30,5 cm.
Make folds at 8-3-8-3-8
The little flap 0,5 is you`re glue-edge!Så har du på ett sterkt lim på den lille kanten,og limer den fast,så kortet/esken blir seende slik ut.
****************************
Use a strong glue on the little flap and glue the card/box togheter so it looks like this.Så var det skuffen :)
Denne lager jeg ca 2mm mindre enn selve kortet.
Kutt ut en kartong på 13,4*13,4 cm
Lag brettekant ved 2,8 på alle sider.
Klipp til hjørnene.
****************************
Then we make the drawer :)
This one i make ca 2mm smaller than the card.
Cut the cardstock 13,4*13,4 cm
Make folds on 2,8 on every side.
Cut the corners.Så er det bare å lime esken sammen.
**********************
Then you have to glue the drawer togheter.Og så er det bare å se om de passer sammen :)
Og pynte dem!
********************
And then you have to see if they go togheter :)
And decorate them!
Sånn ser den ene esken jeg lagde ut :)
Her har jeg bare dekorert selve esken og skuffen slik de er.
Hjertet er stemplet med distress Aged Mahogany,billetten er fra laserprint ark.
Rosene har fått litt stickles glitter lim på :)
***********************************
This is how one of the cards/boxes i made,turned out :)
Here i have decorated the card only with some design paper.
The heart is stamped with distress Aged Mahogany,the ticket is from a cut out.

The roses has some glitterglue on :)Innsiden av kortet :) Teksten her er bare så nyydelig synes jeg!
*************************
Inside the card :) The text means; "Little dreams borne out of love flies far" (Directly translated...)
Beautiful text i think!Og innsiden av skuffen,ble slik :)
****************************
And inside the drawer it looks like this :)Kort/eske nr 2 ble litt annerledes :)
Her har jeg brukt en spellbinder dies til å kutte ut kartong som igjen er limt oppå esken og under den :)
Ellers har jeg igjen brukt roser og billetter.
Perlene er selvheftende på rad.
************************
Card/box nr 2 is a little bit different :)
Here i have used a spellbinder dies to cut out a cardstock and attaced it on the top and bottom of the box :)
And again i have used roses and tickets.
And some halfpearls.Jenta er ifra Greeting farm og malt med distress ink refiller.
Rødfargen er en blanding mellom aged mahogany og vintage photo.
Håret er malt med scattered straw og tea dye.
Ansiktet med tea dye og litt tattered rose i kinnene.
****************************
The girl is from Greeting farm and is coloured with distress ink refills.
The red coloure is a mix of aged mahogany and vintage photo.
Her hair is scattered straw and tea dye.
The face is tea dye and a bit of tattered rose on her cheeks.Innsiden av kortet ser slik ut :)
**************
Inside the card it looks like this :)Og slik ser skuffen ut på innsiden :)

Håper du fikk litt inspirasjon til å prøve selv!?!
Og skulle det være noe som er uklart,så er det bare å legge igjen en kommentar,så skal jeg prøve å forklare :)
Ha en flott og kreativ dag,
klemmer fra Maya :)
*******************************
And this is the drawer on the inside :)

I hope i could give you a little inspiration to try this you`re self!?!
And if there is anything you are wondering about,just leave a comment i will try to explaine :)
Have a wonderful and creative day,
hugs from Maya :)

Sommerfugler / butterflies

Det er ingen hemmelighet att jeg elsker sommerfugler :)
Og når de er sååå nydelige som disse,så er det lett å bli glad i dem!

Ett enkelt kort,med bare sommerfuglene som pynt,og hovedmotiv :)
Stemplet opp på transparang med lim-pute,strødd over glitter,la det tørke litt.
Klippt dem ut og bøyd vingene litt før jeg satte de på kortet med glue-dots.
Fiks ferdig på en-to-tre ;)

Teksten er egentlig ett av billett stemplene,men jeg har maskert det,så det blir igjen bare teksten :)
Teksten på innsiden er ett av de nye,også det en favoritt :)
*********************************
It is no secret that i love butterflies :)
And when they are so gorgeous as this are,they are easily to fall in love with!

A simple card,with only the butterflies as the decoration and the main motif :)
I stamped them on transparancy paper with glue-pad,added some glitter and let them dry.
Cut them out,and bended there wings a bit,before they where attached to the card with glue-dots.


Go`klem fra Maya :) / Hugs from Maya :)

And the winner is...

Just det ja, hade ju för mig att jag lovat att jag skulle göra något idag....

hmmm.....


..... VAD kan det ha varit tro????

Ah - jag kom på det! ;-DD

Då ska vi se, det var 30 kommentarer som kvalade in här idag...
och då går jag till Random.org och petar in att jag vill ha ETT nummer mellan 1 och 30 och ut kommer följande svar:

INLÄGG NUMMER 10

GRATTIS GRATTIS

Postat av: Maria

Så skira och "luftiga" strån. Känns somriga men ser också användning i höstens färger som du gjort. Typsnittet på grattisstämpeln är favorit.

Maria

2009-06-12 @ 09:22:32
URL:
http://kramaria.blogg.se/

E-maila din adress till mig så jag kan skicka ut lite rykande färska stämplar! :-)
[email protected]
Skriv att det gäller bloggvinst söndagen den 14e.

GRATTIS än en gång. :-)

Storleken har betydelse; 6x12, 12x6

Som avslutning på den här veckan tittar vi lite närmare på det "nyaste" pappersformatet här i Sverige. För något år sedan upptäcktes formatet 6x12 (15,2cm x 30,5cm). Liksom allt nytt så blev det väldigt populärt ett tag men nu tror jag att nyhetens behag har lagt sig.

6x12 är alltså kort och gott ett halvt 12x12. Sedan är det bara välja om man vill scrappa det långsmala formatet liggande (6x12) eller stående(12x6).  Jag själv som alltid konservativt hållt mig till mina kvadratiska format lockades aldrig av nyhetsvågen när den kom även om jag tittade sucktande efter de fina album som ploppade upp ute i butikerna. Men som sagt har nyhetens behag lagt sig därute och de flesta har återgått till sina gamla hederliga format, även om en och annan har fastnat för det långsmala.

Fördelen med formatet är att det är något nytt som ändå tar hänsyn till det gamla. Tack vare den praktiska lösningen med ett halvt 12x12 så skapar pappersformatet i sig inte en massa pappersspill. Av ett cardstock kan jag göra två lo'er. Dessutom blir pappersytan rätt så litet så precis som med de mindre kvadratiska formaten så kan man fylla en Lo med så små medel.

Nackdelen kan väl vara utrymmet med fotografierna, precis som med 6x6. Jag kan tänka mig att om man gör det stående formatet så bli utrymmet rätt så begränsat. Dessutom kan det numer vara lite besvärligt att få tag i album eftersom de inte är så populära längre, men vill man så kan man dock använda 12x12-album, med två Lo-er i varje plastficka.

Här kommer mitt försök att scrappa i 6x12, det var riktigt roligt:
Ni har väl inte missat att leveransen av the Greeting Farm nu finns tillgänglig i butiken? Här har jag färglagt den söta grisen med ProMarker-pennorna Blush, Dusty pink och Sandstone. I övrigt kommer cardstock, svart smal penna och Dew Drops också från butiken.

Storleken har betydelse; A4 och Letter

Nu när ni frestats lite av de nya InkyWingsstämplarna så återgår vi till scrapbooking, pappersformat samt de lite äldre stämplarna.

Vi överger de kvadratiska formaten och går över till de rektangulära. Även här finns det två format som egentligen är rätt så lika i storlek så därför behandlar jag dem som en idag. Det är vårt välkända pappersformat A4 (21cm x 29,7cm) och dess motsvarighet, lettersize (21,6cm x 27,9cm).

Förvaringsmässigt är jag bara positivt till A4-formatet eftersom all kontorutrustning idag är anpassat efter det måttet, tex pärmar, mappar, tidskriftsamlare och mycket mer. Denna för oss scrappare ständiga problematik angående förvaring skulle vara ett minne blott. Nu är det ju inte riktigt så enkelt eftersom vi scrappare har förråden fyllda med mer saker än papper, men ändå.

Fördelen är för mig är ändå billig förvaring, för hur mycket pengar lägger vi egentligen på passande album och plastfickor? Positivt är också att formatet bryter mot det vanliga, kvadratiska, eftersom de kvadratiska pappersformaten ändå måste ses som betydligt vanligare än de rektangulära.

Nackdelen blir liksom på många av de andra formaten att det idag inte tillverkas så mycket scrappapper i detta format. Jag måste trots de mindre formaten köpa på mig papper i 12x12 för att sedan beskära de i rätt storlek vilket leder till stora spillbitshögar. Visst har vi alla favoritpapper som vi vill ska räcka i evighet och som vi önskar att vi kunde få med på varenda LO, men för det mesta så känns det inte så roligt att rota i spillbitshögen när de nya, fina och hela papperna lockar.

Jag har faktiskt gett mig på att scrappa en lettersida som inspiration, något som jag aldrig har gjort förut:


Jag har svårt att slita mig från de nya solida InkyWingsstämplarna och mina LePlume-pennor. Det är så enkelt att skapa matchande dekorationer till sin Lo. Här har jag gjort "Hjärta Prickar medium" och "Hjärta Prickar stor" härligt rosa för att matcha Emmas jacka och mönsterpapperna. Den gulliga spetsen från Prima finns också i butiken.

Aptitretare....

Bara en liten sneak på vad som är på väg....
(fjärilen är släppt tidigare)

Bara en hastig lek med le-plume-pennorna + adirondack-dynorna, en spraymist vatten och ett ark akvarellpapper. ;-)  Hade riktigt skoj och kände att jag måste frestas lite....

Stämplarna är precis färdigpressade i detta nu och jag ska gå in och klippa-klippa-klippa och göra i ordning härliga små brev till design teamet med dom nya stämplarna. (japp, dom är så heta så inte ens dom har fått stämplarna ännu!)  Butiken är färdigladdad och väntar bara på sista knapptryckningen för att stämplarna skall synas och gå att beställa, men jag ska hålla er på halster liiiiiite lite till... ;-)

Kanske nån gång i helgen... eller kanske redan i morgon.... tja, vi får se.

Om du kommenterar det här inlägget och talar om vad du tycker om det jag visat här så kanske det till och med finns möjlighet att vinna ett par av dom nya stämplarna. :-) Ta chansen!
Senast söndag den 14e kl. 12.00 måste du kommentera så drar jag en vinnare sen.

/Lisa - "the inky-boss"

Storleken har betydelse; 6x6

Sist och minst av de kvadratiska pappersformaten som jag tänkt visa upp är 6"x6", dvs 15,2cm x 15,2cm. Detta är ett riktigt litet format, ni som är kortmakare är säkert bekanta med storleken om ni gör 15cm:s kort.

För mig är detta mer ett minialbumsformat, men det finns plastficksalbum till denna storlek och det finns scrappare därute som älskar denna lilla storlek. Föredrar man vanligtvis ett annat format så kan jag ändå rekommendera er att ha denna storlek i åtanke om ni ska scrappa album om tex julen, resminnen eller kanske bröllop? Ombyte förnöjer som sagt.

Fördelar med detta format är att materialåtgången är kan hållas liten. Detta beror ju givetvis på personlig stil, men ändå. Är man i grunden kortmakare och vill prova på att scrappa så kan nog det vara en bra startpunkt eftersom de andra formaten kan te sig enorma om man är van vid kortformaten.

Nackdelen är ur min synvinkel den lilla ytan för sina fotografin. Det lär till en rejäl beskärning av fotona för att det ska rymmas något annat. En väg runt dett är ju dock om man tycker om att fixa sina bilder i datoren, för då kan man ju fixa sina foton i lämplig storlek där utan att behöva beskära allt för mycket av motivet.

Som inspiraton har jag scrappat ett foto av min mammas krokusar som dök upp här i början av våren. Varför inte göra ett trädgårdsalbum?


I butiken hittar du den fina fjärilsstämpeln "Fjärilar Swirl medium" och Le Plume pennorna jag använt att stämpla upp dem med. Där finns också cardstock, fluid chalk, crackle paint samt bandet WEB.

Storleken har betydelse; 8x8, 9x9

Ny dag, nya pappersformat. Idag tänkte jag att vi skulle fortsätta med de kvadratiska formaten, fast då i en liten mindre tappning. Det finns två format som inte skiljer sig så mycket från varandra nämligen 8"x8" (20,3cm x 20,3cm) och 9"x9" (22,9cm x 22,9cm) och dessa handlar dagens blogginlägg om.

Jag är en stor anhängare till 8x8. Jag fastnade en höst när jag gjorde ett album om barnen som julklapp till mina föräldrar. Det som lockar mig är just litenheten, jag kan få en sida att se dekorerad ut med små medel. Dessutom lärde jag mig även med tiden att våga lämna tomma ytor, något som jag nu tycker det är kul att leka med när jag scrappar 12x12.

Fördelen med 8x8 , och 9x9, är att materialåtgången inte behöver bli så stor. Vill man scrappa billigt är det ingen stor utmaning. Tycker man att det är jobbigt och besvärligt att fixa med sina fotografier och hålla på och beställa/skriva ut foton i olika storlekar passar även dessa mindre format bra eftersom ett normalstort kort ser riktigt stort ut på en bakrund som är 8x8. Sedan är det bara att förminska kortet med skärmaskinen.

Nackdelen är att det blir mycket spillpapper. För även om det kan gå att få tag i mönsterpapper och cardstock i 8x8 så är utbudet minimalt jämfört med 12x12. Så lösningen blir att beskära papprerna i rätt storlek vilket leder till massor av spillpapper. Album finns att få tag på både till 8x8 och 9x9, dock är 8x8 det vanligaste formatet av de två.

Slutligen en LO att inspireras av:


Med ett beskuret cardstock, en liten bit mönsterpapper, Crackle Paint, en vit penna och en Pärlswirl som enda dekoration har jag lyckats få till en Lo. Inte illa va?För att få till titeln har jag dammat av mina foamstamps. Som ny tvist har jag dock använt Crackle Paint istället för akrylfärg. Läckert.

Allt material förutom mönsterpapperet har jag införskaffat i InkyWingsbutiken.

Storleken har betydelse; 12x12

Hej på er alla.

Denna vecka har jag tänkt att vi ska titta lite närmare på storleken på våra scrappade alster. För visst finns det ett stort utbud och inspiration där ute när det gäller pappersformat.

Idag är det 12"x12" som gäller, vilket alltså är 30,5cmx30,5cm i mått som känns lite mer bekanta. 12x12 är den främsta av alla storlekar när det kommer till scrapbooking. Det är det här formatet som pappersföretagen satsar på även om det även släpps mönsterpapper och dyligt i mindre pappersformat.
Om du liksom jag började scrappa efter att scrapbookingen hade slagit igenom här i Sverige så är nog 12x12 även ditt nybörjarformat, just eftersom det är det formatet som upplevs som det "riktiga".

Själv så gillar jag de kvadratiska pappersformaten. 12x12 är ett stort format som kan om man vill ge upphov till härligt tomma ytor, men även ett format som verkligen är till sin fördel med mycket dekorationer. När jag hade scrappat i ungefär ett år så övergav jag 12x12 för ett mindre alternativ men nu har jag hittat tillbaka igen och tycker att det är ett härligt format att skapa i. Det är så jag tycker att det ska vara, att man exprimenterar och byter format emellanåt. Det gör  verkligen att man får en nystart i sitt skapande.

Fördelen med det här formatet är främst att det är lättare att hitta de produkter man vill ha. Mönsterpapper, cardstock samt album och plastfickor finns i många olika stilar och utbudet är stort. Det är ett stort format som tillåter både tomma ytor och mycket dekorationer, speciellt en kombination av de båda.

Nackdelen blir kostnaderna just eftersom det är ett stort format. Det går åt hela papper i större utsträckning och även fler, som om du tex vill ha samma färg på cardstocken på bakgrunden som på tex fotomatta och ev. utstansade bokstäver. Sedan kan det vara så att storleken inte passar rent stilmässigt, så var det för mig när jag var nybörjare. Jag är inte en scrappare som använder mycket dekorationer och som nybörjare var det svårt att våga ha tomma ytor, därför var det mer givande för mig att skapa i ett mindre pappersformat.

Slutligen kommer då lite inspiration på hur en LO i 12x12 kan se ut.Här har jag vågat ta ut leken med olika färger ordentligt, just eftersom fotografiet är så färgglatt. Jag har skapat med lager på lager och har lämnat rätt så stora ytor av bakgrundspapperet tomt. De härliga cirkelstämplarna, "Psyko Cirklar liten" och "Psyko Cirklar stor", har jag fått härligt röda med hjälp av en LePlume-penna. Förutom stämplarna och pennan kommer även DewDrops, thickers, cardstock och bårdstans från butiken.

VallmoJag har gjort en alldeles egen vallmo med hjälp av några blomstansar.

Det är inte alls svårt och dessutom går det snabbt och lätt så gör ett försök. Det är bara fantasin som sätter gränser.Jag har använt mig av dessa fyra stansar. Två från McGill och två från EKSuccess.

Jag hade två likadana blomstansar men i olika storlekar, de från McGill. Men jag ville ha fler olika storlekar mellan dessa för att kunna göra en hel blomma.Så jag tog två av mina retrostansar som passade perfekt i storlek och så tog jag saxen och klippte en hjärtform längst ut på bladen.

Ett tips som jag lärde mig av Anna Göransson är annars att ta en vågig mönstersax som ligger och skräpar i lådan och måtta in den så det ser bra och och bara klippa b ort kanten så får du samma resultat.Jag har använt mig av:

en grön metalltråd
en gul pärla
en blomma från den lilla McGill stansen
en medium retroblomma
en whale of a punch retroblomma
en stor McGill stans
en medíum retroblomma
en grön pärla

Jag har färglagt blommorna på båda sidorna med ProMarker pennorna Ruby och Moss. Sen har jag stämplat med brun dyna en textstämpel på dem. Sen har jag chalkat kanterna med en brun fluid chalk.

Hur man monterar ihop blomman kan du se i tidigare inlägg jag gjort.
Sen har jag vikt ihop blomman lite så att den ser ut såhär från undersidan.
Avslutningsvis hade jag på lite gult glitterlim i mitten av blomman.

/ Ann-Louice

HaddenäranJag har försökt mig på att måla detta fina motiv från Greeting Farm med akvareller. Det var inte alldeles enkelt. Jag behövber träna lite mer.

Jag har stämplat textstämpeln haddenäran på ett vitt papper och skurit ut det.Istället för att använda mig av dekorationer har jag skurit ut längs blommorna och bladen i det mönstrade pappret och vikt ut dem. Snabbt och enkelt.

/Ann-Louice

Mitt hjärta slår för digJag har fortsatt med samma teknik. Men här blev kortet lite mer dekorerat.

Jag har stämplat den nya solida hjärtstämpeln med röd adirondackdyna, cranberry. En stämpeldyna man bara måste ha.

Sen har jag stämplat en av de nya textstämplarna rakt över hjärtat.På det här kortet har jag använt två mönstrade papper, ett häftigt band som finns att köpa i butiken. och en blomma med blad.

/ Ann-Louice

Grönt vänskapskortHär har jag stämplat de två nya psykocirklarna med olika gröna nyanser av adirondackdynor. Sedan stämplade jag en av de nya textstämplarna rakt över cirklarna.Jag gjorde det så enkelt som möjligt med ett grönt nätband och en liten blomma.

/ Ann-Louice

Enkelt kort med hjärta

Temat för veckan är enkla kort som snabbt ska gå att göra. Ibland har man inte så mycket tid men vill ända ha ett kort att ge bort. Det kan även vara fint med ett enkelt och stilrent kort till någon som gillar mer stilrena saker.Jag inspirerad att göra detta kort efter att ha sett vad Lisa gjorde på Morkarlaträffen.

Jag har stämplat en av de solida hjärtstämplarna med röd adirondackdyna, cranberry. Sedan har jag tagit en fin textstämpeloch stämplat rakt över motivet.

För att få en lite mer levandekänsla tog jag en pensel och doppade den i vatten och drog ut den röda stämpelfärgen. Detta går att göra eftersom stämpeldynan är vattenlöslig. Då får man en liten akvarell effekt på motivet.Lite papper och någon dekoration och vips så var det klart! Enkelt och stilrent.

/ Ann-Louice