Barnpyssel; Påskkycklingar

Inför varje jul och påsk känns det extra roligt att få pyssla med barnen, både sina egna och andras. Här kommer ett litet tips på något ni kan göra.

Detta behövs:


Cardstock i valfri färg, saxar, blyertspennor samt två händer och en fot är bra att börja med. Sedan kommer det också att behövas lim eller tejp plus det man vill dekorera sina påskkycklingar med.

Börja sedan med att rita av en fot samt båda händerna på baksidan av cardstocken. Det är lätt att rita lite fel men om man ritar på baksidan är ingen skada skedd.


Mina barn hjälpte varandra med ritandet. Annars går det även utmärkt med en vuxens hjälp!

Sedan är det bara att klippa ut sina delar. har man lite större barn tycker jag absolut att de kan få klippa själva. Det tillför bara extra charm med ojämna kanter. Det ska synas att det är barn som varit i farten.
Nu är det dags för montering. Foten är kycklingens kropp inklusive huvud, hälen är huvudet och tårna är stjärtfjädrarna. Händerna är vingarna. Prova er fram hur vingarna placeras bäst och limma sedan fast dem under foten så att vingarna sticker ut på sidorna.Nu är det bara den roliga delen kvar: dekorationen! Låt barnets fantasi flöda. Som slutkläm är det bara att göra ett litet hål längst upp på huvudet och trä igenom en tråd. Färdigt!

Mina barns kycklingar tog sin tillflykt till trädet ute på tomten. Visst är det riktigt fina påskkycklingar som har kommit på besök? Maila gärna in bilder på era barns påskkycklingar så visar vi upp dem i bloggen.


Kommentarer
Postat av: Britt-Marie

hi hi, så fint besök du fått i trädgården! :D

Mina barn skall få prova att göra sådana kycklingar, några kanske flyttar till mormor och morfar i påsk :D Jättekul idé!!

Postat av: Linn

Undrar bara; kommer er butik vara med på örebroscrappen den 25 april? Ni var ju med i höstas (6 sep 08) och jag tyckte ni hade så mycket fina saker!

2009-04-04 @ 11:47:10
URL: http://lajn.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback