Stampscapes - 5

Vad sägs om ett sommarkort så här i höstrusket?Många av Stampscapes motiv kan man stämpla lite omlott, särskilt om man använder en och samma färg. Men vill man ha varje detalj för sig och stämpla i olika färger får man ta till maskning. Så här går det till.Jag stämplar först båten i svart och klipporna i brunt. Överskottsfärgen på stämplarna använder jag till att stämpla samma motiv på Post-It-lappar. Det behöver inte vara något bra tryck, bara man ser konturerna och kan klippa ut lapparna efter dem.Med Post-It-lapparna täcker jag motiven och stämplar sedan havet ovanpå i blått. På så vis skyddar jag klippan och båten från att få färg på sig.Masken över klippan kan jag nu välja att ta bort, men jag sätter en rak Post-It-lapp i nivå med horisonten för att skydda havet nu när det blivit dags att stämpla himlen. Båten har fortfarande kvar sin mask.Sådär, nu är himlen på plats.Så här blir det när maskerna i borta - seglet är fortfarande vitt och klipporna bruna. Nu skär jag till kortet så att kanterna blir snygga.Jag färgar sen in ytorna försiktigt med en Ink Blending Tool. Man kan med fördel ha kvar maskerna under det här momentet för att skydda motiven. Nu återstår bara att montera kortet.

Det här är stämplarna jag har använt.Havsstämpeln är precis så gigantisk som den ser ut, den mäter hela 27,5 x 9 cm och är utan jämförelse min absolut största stämpel. Det är inte meningen att man ska stämpla hela motivet på en och samma gång, utan man kan välja om man vill ha en "höger-strand", en "vänster-strand" eller använda mittpartiet, som jag har gjort på mitt kort. Textstämpeln "Sommar och sol" är InkyWings eget motiv.

I morgon är en annan dag - då blir det ett nytt kort!

/Ingrid


Kommentarer
Postat av: Zarah

Dina stämplade landskap är så fantastiska! Jag läser varje post och förundras.

Postat av: Yena

Jag måste bara säga: SÅÅÅ FIINT! Jag blir ännu mer förundrad när jag tittar på vilka stämplar du använt. Var och en för sig är de inte så mycket att hurra för. Men så som du sätter ihop dem är det bara fantastiskt.

2010-11-05 @ 20:09:20
URL: http://yenas.blogg.se/
Postat av: lenislenis

Detta var oxåläckert! Tack för alla tips o idéer!

2010-11-06 @ 13:09:11
URL: http://lenislenis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback