Måla med PRO Markers

InkyWings har fått hem dessa härliga pennor i shoppen så nu är det dags att visa lite vad dom går för! Jag har fått lite härlig inspiration från hÄnglar-mamman att visa upp här till att börja med. Faktum är att det är inte svårt - det gäller bara att få chans att öva och träna in tekniken lite - precis som när man lär sig cykla för första gången. :-)

Du behöver:

 Pro Markers    (finns hemma hos InkyWings)

 Svart (ej vattenfast) stämpeldyna (Adirondack är en bra dyna - finns hos InkyWings) , Stomfpar (finns hos InkyWings) , sandpapper/nagelfil, luktfritt mineralbaserat lösningsmedel (i USA heter det GAMSOL, här i Sverige har vi hittat  "Beckers A" + Winsor-Newtons Sansodor som fungerar bäst)

 Färgpennor  (ej akvarell) av GOD kvalitet! (pigmentrika) PrismaColor Premier + Faber Castell Polycromos är två märken som fungerar bra!  (båda märkena kommer inom kort finnas hos InkyWings!)

 Och så lite motiv att måla så klart! Här stämplade på vanlig fotokartong (albumblad).Här nedan presenteras bilder som är stämplade och målade av Marie Julin (hÄnglar-mamman själv). 
(Notera att det INTE är tillåtet att ta bilder från internet för att använda ens för privat bruk! Vill du hänvisa från din egen blogg eller liknande så länka tydligt och informera varifrån bilder etc kommer och vem som målat!)
Hoppas nu du kan inspireras och våga prova på dessa härliga pennor själv.

 Börja med ditt stämplade motiv.

 Färglägg med valfria färger PRO Markers. (med fördel ljusa färger eftersom det sedan läggs på en skugga i kanten)   Skuggning har påbörjats på denna bild med en mellanbrun Prisma-penna. Ett inte allt för starkt färgstreck i veck, kanter etc av motivet där det faller sig naturligt att det är lite skugga. Notera att skuggor inte alltid är grå alltså! Du kan använda en mörkare nyans av den färg du just målat med oxå.

 Skuggningen färdig med hjälp av Prismapennorna och utdragen med lösningsmedel och stompf.  Du drar ut och softar till skugglinjen med cirklande rörelser. Stompfen är doppad i lösningsmedlet med jämna mellanrum för att hållas lite blöt i toppen.  TIPS: Sitt inte med näsan rakt ovanför burken med lösningsmedel! Även om det är luktfritt så är det fortfarande lösningsmedel!

  Från vitt.... till färg! Med mycket liv i motivet tack vare skuggor.

 Samma motiv - men olika färger. Förändrar utseendet ganska drastiskt!

    Lika - men olika! :-)

   Ytterligare två lika - men ändå olika.Nu följer lite bilder som jag själv (Lisa) målat för att ytterligare lyfta fram små detaljer som kan vara tips för dig som ska prova på dessa pennor. :-) 

 Utan skugga          Med skugga.

 Blush är en bra ansiktsfärg. Den ger ett friskt "rosigt" intryck. Ev. kan Ivory vara ok, men den är lite mer gulaktig och ger ett "blekare" utseende.

 Färgläggning pågår - jag föredrar att måla samma färg på flera olika motiv samtidigt om jag har flera uppstämplade på ett papper. Då går det fort att måla.... ;-)  Ser det ut att bli lite "randigt" i motivet så fyll på med mer färg från Pro Markerpennan direkt, då jämnar färgen ut sig.

 Föregående motiv är färdigt med skuggor och allt.

  Färdiga pepparkaksgubbar.

 Motiv helt utan skuggning.

 Tips hur skuggningen kan läggas. Här visat med svart penna vilket blir för mörkt när skuggningen väl görs - men det syns tydligare på själva motivet i det här läget.  Sen gäller det att "sudda ut" skuggorna med stompf och lösningsmedel. 

  Så här såg motivet ut när skuggorna var utdragna. På tok för mörkt som ni ser, så brunt eller grått ger en mjukare och lättare skuggning. Notera hur lite av den svarta pennan (ovan) som ändå behövde läggas på för att få sån effekt!

 En av dom ljusaste grå nyanserna (grey 1 eller 2) av Pro Marker pennan kan läggas runt hela motivet för att få det att "poppa upp" lite från papperet.

Det här blev en hel hoper tips inkastade på en gång. En lite mer inriktad "steg-för-steg" verision kommer att dyka upp inom kort här på bloggen samt bland onlinekurserna i shoppen. :-)

Måla lugnt!

Kommentarer
Postat av: Tettiz

Kanontips! TACK för dem!! *applåder* :D

*kastar mig över mina ProMarkers*

Postat av: annbe

Jättebra tips!
En liten undran bara: hur använder man blendern? Har inte riktigt fått käm på den.

2007-11-13 @ 22:50:29
Postat av: Ann-Louice

Vad ni frestas!

2007-11-14 @ 07:23:41
URL: http://ann-louice.blogspot.com
Postat av: Hattifnatt

Oh, vilken superbra instruktion! Jag har länkat till den från min blogg för jag tycker att fler ska få ta del av den! Tack för jobbet ni lagt ner på att få ihop den - och tack för att ni just gav mig ännu ett begär! *fniss*

2007-11-14 @ 09:17:27
URL: http://papperspyssel.blogspot.com
Postat av: Sussiebre

Wow....
Dessa pennor får nog snarast flytta hem till mig!
Tack för en jätte bra instruktion!!!!!

2007-11-14 @ 10:20:25
URL: http://www.susanneb.blogg.se
Postat av: Vixxan

Wow..tack för kanon bra tips. Själv så har jag bara testat Pro Marker ihop med torrchalk..Måste genast testa med färgpennor istället!!

KRam Vixxan

2007-11-14 @ 10:32:09
URL: http://vixxansscrap.blogg.se
Postat av: Anita Hagen

Men du verden så flott tips og så bra forklart og illutrert! Tusen takk, dette var helmax. Har lagt en link til denne fantastiske beskrivelsen i bloggen min (se headline "nok en barriere er brutt")

Keep up the good work Lisa :-)

Klem Anita

2007-11-16 @ 11:29:33
URL: http://anitas-hobbyblogg.blogspot.com/
Postat av: Helena

Jag har köpt lite promarker pennor så att få lite proffs tips var inte dumt alls....nu ska här tränas.=)
kram!

2007-11-27 @ 19:41:03
URL: http://www.vildaella.blogg.se
Postat av: Bammie

Tack för de "braiga" tipsen!

2008-01-16 @ 12:20:21
URL: http://bammiesblogg.blogg.se
Postat av: Moia

Kjempefin beskrivelse. Akkurat det jeg var på jakt etter. Tusen takk for inspirasjonen.

2008-04-20 @ 18:39:17
URL: http://moias-hobby.blogspot.com
Postat av: Benthe

Kanon bra beskrivelse :-) Tusen takk :-)

2008-12-11 @ 22:29:48
URL: http://benthesverden.blogspot.com
Postat av: Camilla

Åh, precis vad jag behövde! tack och bock :D

2009-07-06 @ 12:33:23
URL: http://dubbelbloggen.blogg.se/
Postat av: KuraD

Vet du vars kan man köpa Prismacolor markers?

2010-05-14 @ 18:02:03
Postat av: clara

jättefina tips! är själv helt galet förälskad i mina promarkers!

2010-12-27 @ 22:23:49
URL: http://clarathecurious.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback