Göra egna masker

Hallå - hur är det i värmen? Var rädda om er och drick mycket vatten! Här i Mälardalen är det varmt och torrt, tropiska nätter och lite svårt att sova men det är skönt att vi fått en sådan sommar!

Jag ska visa hur du kan göra egna masker med hjälp av dels Tim H och dels clearscraps''plast''.Överts är det Tim H - det innehåller 2 st maskpapper och ett underliggande fästark, precis som de färdiga masker som säljs. Den undre är det ark (12'') från clearscrap.
Skillnaden på dem är att Tims är tunnare, en aning aning lättare att få dit färg medan clearscraps med fördel kan användas till att doddla med om man vill.
Att göra egna masker är lite roligare än att köpa färdiga som finns, du kan anpassa dem mer till dina projekt, som kortmakare kan du göra masker som inte är stora utan mer lagom för ett kort.
Plus att man får ju en unik mask!


Clearscraps mask har plastöverdrag, jag gjorde helt enkelt så att jag klippte ut en lagom bit, tog bort skyddspapperet och vips var det klart att använda.Skyddet sitter på båda sidorna.Jag testade dessa 3 dies från Sizzix och Tims kollektion.Började med ''snurklorna'' och den hårdare plasten från clearscraps.
Mallen som blir, dvs den uppe till höger kan du nu spraya, svampa, doddla och allt vad du kan tänkas htta på. Är det bara den ena du vill ha så kan du klippa isär dem eller lägga ett papper över den ena.
De små som s a s kom ur mallen, de kan du sätta direkt på ditt alster, måla dem eller använda dem som mall också, lägg dem på ett papper och spraya.

Iom att det är lite hårdare plast så rekomenderar jag ex när du har sprayat färg att du låter den ligga, ta lite hushållspapper och torkar av lätt och lyfter med en pincett.


Gjorde även den här lilla mallen - den blev inte fullt så snygg men man måste ju prova, alla dies kanske inte passar till att bli masker.


Här är masken av Tim H plast.
OBS, du får alltså 2 stycken ark i förpackningen. Det står på den du ska stansa i vilken sida som ska vara uppåt. Kasta inte den ''plast'' som är under, det är där du fäster själva masken för förvaring, precis som de du köper.
Gör du en mask med mycket smådelar så tar du bara ett skräppapper, sätter fast masken och gnuggar lätt över hela så fastnar småbitarna där.
Denna mask är precis som med alla andra, du kan göra eget blompapper genom att antingen ta bort alla blommorna och färga papperet eller så lägger du ut en eller flera av blommorna och färga in där.
Precis som med hårdplasten ovan går allt att använda, spray, svamp, Tims ''joystick'' etc. Det är dock lite svårare att doddla efter hans papper tycker jag personligen iom att det är så tunnt -  men det är bara att testa och leka.

Spännande eller hur - visst har du en die du länge velat göra en mask av?
Låt inget hindra dig nu!!!
Samtliga artiklar finns att köpa hos InkyWings!

Ha det bra!
Chruss

Kommentarer
Postat av: Gunvor

Ååååh, så läckert!!!! Nu blev jag shoppingsugen!Kram, Gunvor

Postat av: lenislenis

Super! Tack för påminnelsen om att man faktiskt kan göra egna masker!

2010-07-15 @ 20:16:49
URL: http://lenislenis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback