Altrad ask till någon du tycker omOfta i affärer kan man hitta askar av olika slag till en billig penning. De kanske inte ser så fina ut i originalutförande men det gör absolut ingenting. Det är nästan bra för då får man inte dåligt samvete för att man vill göra om den.

Det kanske ser svårt ut men det går mycket snabbt och lätt att klä om en ask. Det är helt klart värt ett försök om du aldrig provat på det.

Var noggrann med att ta mått så blir det oftast bra.

Jag mätte höjden på den undre delen av asken och skar ut en lika bred remsa i ett mönstrat papper. Sedan fäste jag dubbelhäftande tejp på pappret och klistrade fast det på asken.

Ibland när asken är stor räcker det inte med en remsa. Man blir kanske tvungen att skarva någonstans. Försöka att sätta skarven på ett naturligt ställe alternativt sätt den så att du kan sätta en dekoration över så att det inte syns.

Sedan gjorde jag likadant med sidan på locket.

När det var klart chalkade jag kanterna med en Fluid chalk dyna, Chestnut Roan. Då blir inte kanterna så synliga och om man har gjort ett litet misstag så syns det mindre.
Ovansidan på locket gkorde jag genom att lägga ovansidan mot den mönstrade sidan av ett mönstrat papper.Därefter ritade jag runt kanten på asken. Sedan var det bara att klippa utefter det ritade hjärtat.

Innan jag fäste pappret på asken stämplade jag med en grön stämpeldyna ett löv med en stämpel från InkyWings. Stämpeln heter Vildvin och jag har använt den stora varianten av stämpeln.

Även här använde jag dubbelhäftande tejp för att sätta fast pappret på asken. Är man osäker och vill kunna flytta lite på pappret så att man får det att ligga på rätt ställe är det bättre att använda lim. Ett bra lim till altrade saker är Strong and Precise glue från Scotch. Det finns att köpa
här.

Det stämplade vildvins lövet dekorerade jag med genomskinliga halvpärlor. De får lite effekten av regndroppar. De nyinkommna halvpärlorna, dew drops, går att använda på samma sätt.
Då är det bara att dekorera resten av locket.

Jag tog en bokstav, L, ur ett paket med massor av grungeborad bokstäver från Tim Holz. De finns att köpa här.

Jag målade bokstaven först med en grundfärg. Den färg som jag vill ska synas i sprickorna. Jag använde meig av ett Speciality glaze från Making Memories i färgen Pearl. Då glittrar det fint i sprickorna.

När grundfärgen torkat målade jag med en grön crackle paint också från Tim Holtz. Den finns att köpa här.

Måla på med riklig mängd crackle paint. Det blir större sprickor om man använder mer färg. Använder man för lite färg blir det inte mycket sprickor alls.

Se till att även måla kanterna på bokstaven så man inte ser grungeboarden.

När färgen torkat chalkade jag kanterna med Fluid Chalk, Chestnut Roan.

Jag dekorerade sedan med lite pappersrosor. Det finns nyinkommna pappersrosor i butiken. Du hittar dem här.

Löven jag använt är från Prima.

Jag avslutade det hela med en röd ros som jag själv gjort i ett tidigare inlägg.

Hur jag gjort den kan du se här.


Lycka till med altrandet!

/ Ann-Louice

Kommentarer
Postat av: Britt-Marie

Åh, så fin hjärtasken blev!! Har själv aldrig provat crackle paint - det blev ursnyggt!

Postat av: Zarah

Åh, vilken underbar ask!! :D

2009-02-11 @ 07:48:28
URL: http://zarischka.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback