Den härliga ödlan från Karlstad!

Nu ska ni få tips om hur ni kan göra en läcker ödla i bladguld som man kan använda som en brosch, på ett kort, på en LO (efter besöket på Kolmården kanske) eller bara lägga som en kul effekt bland blommorna!Du behöver följande för att kunna göra den:Överst till vänster är det 3 olika typer av bladguld som kommer i små ark men som jag förvarar i små askar.
Enbart guld och silver i varsin ask, ovanpå ligger guld-koppar och en grön nyans.
Bladguld benämns ofta Gold Leafing
Någon form av lack, matt eller blank. Klister i form av Tombow Multi Glue som jag verkligen kan rekommendera. Den har två spetsar, en bred och en tunnare. Den har dessutom en postit-effekt om man låter den torka lite innan man använder den och det är den effekten vi behöver i det här projektet! Den är bra att limma papper med också, det blir inte den där hårda ''plankeffekten'' som det kan bli annars. Du hittar limmet
här.

Sedan, givetvis, ödlan! Det är en leksaksödla som är lite mjuk i kroppen och denna är i storleken 9 cm när man drar ut svansen :-D. Botanisera bland barnens leksaker, kanske finns någon liten ödla som vill ha en snyggare dräkt.Nu börjar vi med att smeta in herr Ödla i limmet, tryck ut Towbow lite här och var, använd fingrarna eller en pensel för att få det jämnt på kroppen - det är bara OVANSIDAN vi ska förgylla. Lägg honom åt sidan en stund och känn på honom efter några minuter om kroppen är klibbig - då är det dags för nästa steg. Det är svårt att säga generellt hur lång tid det tar för limmet att bli lite klibbigt men ett par minuter om du har ett tunnt lager med lim. Torkar han för fort är det bara att upprepa proceduren med limmet.

Nu tar du en ask med det bladguld du vill ha, jag har hällt upp mitt i en s k Tidy Tray.


Nu lägger du ödlan på rygg i den här högen och börjar trycka ner honom.Tryck ner honom jämnt så gott det går. Antingen använder du fingrarna eller en grövre pensel, typ stöppelpensel liknande de här.


Märker du att det inte fastnat någonstanns så tar du bara lite lim där, väntar en stund och ner i bladguldet igen.
Massera :-D ödlan över hela kroppen så att han har bladguld överallt.
Underkroppen gör vi inte - visst kan du göra det om du vill men för ett kort,brosch eller LO syns ju inte undersidan.

För att nu bladguldet ska sitta kvar och inte nötas bort så lackar vi kroppen. Matt eller blankt lack - det är bara att välja.
När allt är torrt är det bara att sätta dit en broschnål, limma fast honom på ditt projekt, eller kanske ett hängsmycke?
Fantasin kommer i rullning...

Lycka till!
Chruss

Kommentarer
Postat av: Amanda

Läckert! ^^

Postat av: Cyllan

En sån häftig idé och så läcker den blev.

2008-11-10 @ 14:54:17
Postat av: Pia

kul, och så mycket sötare ödlan blev...

2008-11-14 @ 07:53:03
URL: http://engdam.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback