Dags att se om pysselhörnan?

Vi bjuder på lite förvaringstips! :-)
Klicka på bilderna för att få upp dom större - gjorde så så kan ni få fullstora bilder om det behövs för detaljstudering.

SPILLPAPPER
Brukar lägga sig lite överallt så där, men här är ett tips med hängmappar!



Jag har delat in dom efter färger och sorterar efter det jag tror jag använder mest ifall det är dubbelsidiga papper mm.


SMÅTT SMÅTT SMÅTT
Dekorationer och allsköns bråte som är i miniatyrformat!


 

Lådor för småförvaring från Clas Ohlson.
Här förvarar jag dom små dekorationer som får plats här i lådorna. Facken är ju inte jättestora. Har sorterat efter färg eftersom jag har konstaterat att jag oftare letar efter en viss färg än efter en viss typ av dekoration. Nu kan jag få idéer till andra dekorationer än dom jag tänkte från början eftersom jag tittar efter den färg jag vill ha på ett visst ställe.


LITE STÖRRE SMÅTT
Har du lite större småsaker som inte ryms i ovanstående lådor så kanske dom här lådorna från IKEA är perfekta?
 

Lådorna från IKEA passar till mycket. Allt från Pennor (copic & ProMarker) till förvaring av dekorationer, band och blommor etc.  Indelningarna går ju att ta bort ifall man har ännu större saker. Stapelbara.


ÄNNU STÖRRE FAST ÄVEN SMÅTT
Ja, här ryms både stort och smått, beroende på hur man vill ha det!

 

Mitt skrivbord är uppbyggt av moduler som vi själva byggt av vita hyllplan. Vi mätte en orginalkub och gjorde egna "kuber" fast dubbelt så höga. :) Med lite extra uppbyggnad så blev det ett stå-bord. Jättemycket av mina prylar är alltså uppsorterat i alla dessa genomskinliga lådor och jag är helnöjd med systemet. Alla lådor är uppmärkta så det skall vara lätt att hitta. Lådorna kommer från ArtBin och finns i lite olika utförande. "Supersatchel" heter sorten av låda. Jag har tre olika höjder på mina lådor och har varierat med sånna som är indelade i små fack och sånna som är helt öppna hela lådan för att få plats med större papper mm.
(ursäkta lite röra ovanpå, men jag håller som sagt på att möblera om just nu och orkade inte städa upp för fotona)

Nästan allt i dekorationsväg är nu insorterat här, och får jag bara min "handyman" att göra en eller två "kuber" till så skall mer sorteras in på samma sätt. (sånt som nu fått ta plats i udda askar och burkar och inte hör hemma nån stans - mkt irriterande)


PENNOR
I alla fall några av dom, förvaras så här:
 
Förvaring av pennor i burk med lite dekorsand i botten. Det skyddar spetsarna och dom slipper stå uppåt så man sticker sig på dom när man väljer pennor. :)


MÖNSTRAT PAPPER OCH CARDSTOCK
Kanske inte så mycket nytt under solen här, men jag visar ändå hur jag har mina papper.



Pappersförvaring. Här står lite mönstrade papper i plastmappar från Cropper Hopper. Mapparna är lite halft ostabila, men om man fyller utrymmet så dom inte kan ramla så funkar det bra.




Mer papper - cardstock. Dessa mappar är oxå från Cropper Hopper men en lite nyare modell. En 3-delad mapp i hårdplast som blir *lite* stabilare än dom andra mapparna. Här ligger mapparna ner för att det skall vara lättare att dra fram papperet utan att kränga det över en kant. 


STÄMPLAR
En hel del är nu mer EZ-monterat och förvaras på tillhörande ark och vissa har till och med fått en pärm att vara i. :) Funkar visst att ha dom löst stående i hyllan oxå... Överlag väldigt nöjd med att ha mina omonterade i pärmar eftersom det är lättöverskådligt.



Stämplarna håller sig bra på plats på arken.


BAND & BLOMMOR
Absolut det bästa jag kunde göra - färgsortera mina blommor och band!



Blommor i långa rader. Burkarna fanns på Biltema för ett tag sedan och det är möjligt att dom finns kvar ännu.



Även banden ligger färgsorterade i sånna här glasburkar. En fröjd för ögat att se regnbågens färger och det inspirerar massor att ha dom framme!


Förvaring av div band upprullade på klädnypor i glasburk. Dekorativt ifall man utrymme för det. (vilket jag egentligen inte har, men det såg så läckert ut när jag fixade med det och dom fick inte plats i dom andra burkarna...)

Ja, det var några förvaringstips från mig det, kanske kommer det nått mer under veckan här i bloggen.
/Lisa






Kommentarer
Postat av: Beje

jätte fiffiga ideer ! Exakt likadant fungerar inte hos mig men man får spinna vidare .

2011-01-04 @ 20:37:54
Postat av: Sara-SaGam

Känns som om jag genom åren haft den äran att besöka ditt pysselrum. Har redan check på de flesta av dina tips ;-) Blev dock nyfiken på de "nya" ikea-lådorna...



Tack för att vi får se hur du har det!

Postat av: Mim...

God fortsättning på det nya året!

Snyggt och inspirerande att se din förvaring där fanns många bra tips.

2011-01-05 @ 07:32:25
URL: http://mimstankar.blogspot. com
Postat av: ankieg

Vart så inspirerad att jag åkte till Granit och köpte 10 burkar idag men inser att de inte räcker så långt...

Vem försöker man lura haha.

2011-01-05 @ 23:53:44
URL: http://ankieg.blogg.se/
Postat av: annkan

Vilka härliga förvaringstips du bjuder på!

Gillar de stora lådorna, bl a. Men så måste jag också nämna banden på klädnyporna- så fiffigt! Är inne i en bandsorterarperiod(!) just nu- och det där gillade jag! Har så mycket band- både upphängda på stång, i lådor och burkar..men hela tiden växer min samling och jag ville komma på nåt annat. Tycker det är så bra när man kan se banden. Så- jag tackar hjärtligt! :-)

2011-01-06 @ 01:02:26
URL: http://annkan.bloggplatsen.se/
Postat av: lenislenis

TAck för alla idéer. Gillar förvaringstips!

2011-01-10 @ 02:02:17
URL: http://lenislenis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback